: Ny og romslig toppleilighet med garasjeplass, stor terrasse på 21 kvm, balkong og heis. Sentralt i Drammen.
Engene 45 , 3015 Drammen

Inneholder

Leiligheten ligger i 5. etg. som er toppetasjen og inneholder:
Entre, to soverom, to bad, bod, gang / garderoberom og stue / kjøkken med utgang til stor takterrasse på ca 21 kvm.
I tillegg er det en ekstra balkong mot nord med utgang fra hovedsoverommet. Sportsbod og en p-plass i kjeller.

Beliggenhet

Meget fin beliggenhet i øverste etasje med gode solforhold og og fint utsyn. Kort vei til det aller meste, både dagligvarebutikk, bakeri og café ligger rett i nærheten. Går du vestover, er du i gågatene på under fem minutter, og motsatt vei er du på CC Drammen på ti minutter. Det er også kort vei til badestranda ved elvebredden, Bragernes Torg, byliv, kultur, shopping og offentlig kommunikasjon. Etter en kort gåtur oppover bakken befinner du deg i Bragernesåsen med fine turmuligheter. I tillegg er det kort vei over bybrua til Drammen Stasjon.

Adkomst

Fra Bragernes torg: Følg Engene i retning Brakerøya. Galleriet vil da ligge på venstre side etter ca 600 meter.

Standard

Kjøkken:
Moderne hvitt kjøkken type Vidde hvit med benkeplate i Lys Skimmer fra Sigdal. Dører og skuffer leveres med demping og rustfrie stålhåndtak. Hvitevarer leveres integrert som standard med induksjonstopp, integrert stekeovn, kombiskap og oppvaskmaskin. Over benk og under overskap monteres Kitchewall type Fibo. Det leveres rustfri ventilatorvifte (volumhette) over komfyrtopp.

Bad:
Det leveres trykkstyrt dusjarmatur, dusjhjørne-/vegger i glass og keramiske fliser:
Glade Cinza Mate Rect. 60 x 60 cm. Dusjgulv: Arc Grafite 10x10cm (grå matt).
Vegghengt toalett og servantskap fra Sigdal med rustfri stålhåndtak, hvite dempede fronter, heldekkende servantbenk og opplegg for vaskemaskin / tørketrommel.

Soverom, stue, entre, bod og kjøkken:
1-stavs lys eikeparkett og hvitmalte vegger og himling (Bomull).

Garderobe:
Type hvit glatt med rustfrie håndtak fra Sigdal. Det leveres 1 meter. skap pr. seng. Høyde skap 2,1 m.

Det blir montert separat balansert ventilasjon i hver leilighet med varmegjenvinning og pollenfilter. Smarthusløsning med styring av lyssoner og varmekurser via app på smarttelefon/nettbrett (nettbrett/smarttelefon leveres ikke). Bad og entre, hvor det er nedforede himlinger leveres innfelte downlights. Vannbåren varme i entre, stue og kjøkken med termostatstyring. Elektriske panelovner til soverom. Badegulv leveres med elektriske varmekabler. Til hver leilighet blir det montert porttelefon med videokamera og automatisk låsåpner i hver leilighet.

For nærmere leveransebeskrivelse henvises det til salgsoppgave eller www.gallerietdrammen.no.

Hvitevarer

Hvitevarer leveres integrert som standard med induksjonstopp, integrert stekeovn, kombiskap og oppvaskmaskin.

Betalingsbetingelser

10 % av kjøpesummen (totalpris inkludert andel fellesgjeld) forfaller til betaling 14 dager etter signert kontrakt. Dette må ikke være bundet kapital. Resten av kjøpesum/innskudd og kjøpsomkostninger forfaller til betaling ved overtagelse. Selger kan disponere forskuddet mot å stille garanti i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser.

Gebyr for registrering av andelkr. 480 ,-
Gebyr for notering av pant / heftelserkr. 480,- pr. pantedok.
Grunnboksutskriftkr. 204,-
Refusjon av innbetalt andelskapital /oppstartskapitalkr. 5.000,-
Totaltkr. 6 164,-

Annet:
Medlemskap i NBBO koster kr. 550,- ved innmelding og deretter kr. 250,- i året. Etter innflytting er årskontigenten inkludert i fellesutgiftene.

Bebyggelse

Galleriet vil bestå av 51 leiligheter over 5 etasjer med blant annet garasjekjeller, sykkelparkering og sportsboder. Felles takterrasse med utsikt og felles hage med sitteplasser og lekeareal.

Kommunale avgifter

Inkludert, akonto, i fellesutgiftene.

Tomten

Eiet fellestomt (borettslaget) med et totalt areal på ca 1780 kvm.

Vilkår fellesgjeld

Felleskostnadene inkluderer rentekostnaden for andel fellesgjeld, fjernvarme, kabel TV / internett, kommunale avgifter, renovasjon, bygningsforsikring, snørydding/strøing, renhold av fellesarealer og administrasjon / forretningsførsel. Innbetalt a-konto beløp for vann/avløp avregnes årlig iht. målt forbruk, mens kostander til fjernvarme fordeles etter areal.

De første 15 årene er fellesgjelden avdragsfrie og avdrag vil komme i tillegg etter endt avdragsfrihet. Avdrag etter avdragsfri periode kr. 13.574,-.

Borettslaget er finansiert med fellesgjeld. Fellesgjelden vil opprettes som et lån med 40 års løpetid. De første 15 årene er avdragsfrie og det betales i denne perioden kun renter, deretter nedbetales lånet som et annuitetslån med avdrag i tillegg over 25 år. Det er lagt til grunn dagens rentesats som er på 1,6 % ved beregning av rentkostnad. Renten på fellesgjelden er flytende og kan endre seg ved endring i penegemarkedet.

Via sin forretningsføreravtale med NBBO vil borettslaget bli tilknyttet ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. (IN-ordningen). Denne ordningen er nedfelt i borettslagets vedtekter. Ordningen innebærer at den enkelte andelseier kan nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld. Dette gjøres ved terminforfall på borettslagets lån. Skriftlig avtale om nedbetaling av andel fellesgjeld må gjøres i god tid i forkant. Etter overtakelse kan nedbetaling av andel fellesgjeld gjøres to ganger i året (ved terminforfall på borettslagets gjeld). Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Det presiseres at nedbetalt andel fellesgjeld ikke kan reverseres. Ved selvfinansiering eller innfrielse av hele andel fellesgjeld vil den månedlige felleskostnaden bli redusert til andel av driftskostnader. Spørsmål om ordningen kan stilles til NBBO.

Ved benyttelse av IN-ordningen vil den enkelte andelseier bli belastet med et engangsgebyr på kr. 938,-. Borettslaget vil bli sikret for ubetalte felleskostnader gjennom Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Parkering

En garasjeplass i felles garasjekjeller.

Oppvarming

Leiligheten leveres med termostatstyrt vannbåren gulvvarme i entre/gang, stue og kjøkken. Soverom vil bli levert med elektrisk panelovn. Badegulv leveres med elektriske varmekabler.

Diverse

Leiligheten selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Selger skal i forbindelse med avtaleinngåelse stille garanti etter Bustadoppføringslova § 12. Garantien skal gjelde fra tidspunkt for avtaleinngåelse og frem til fem år etter overtagelse. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesummen frem til overtagelse, og minst 5 % etter overtagelse. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd før hjemmelsovergang.

Opplysninger om arealer er gitt av selger. Ved avvik mellom salgsinformasjon, plantegninger og prospekt er det leveransebeskrivelsen som gjelder.

Leiligheten er snart ferdigstilt og overtakelse er satt til slutten av januar 2021.

Regulering

Eiendommen har gårdsnummer 114 og bruksnummer 314 i Drammen kommune og ligger i et område som i kommuneplanen (5.10.2015) er avsatt til bolig/næring. Området er regulert: Detaljregulering for Engene 43 og 45 mfl.

Ferdigattest

Ved overtakelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Selger er ansvarlig for å innhente ferdigattest, men kjøper er gjort oppmerksom på at denne normalt ikke foreligger før etter overtakelse og ved endelig ferdigstillelse av prosjektet.

Vei, vann og avløp

Offentlig.

Ansvarlig megler

Jan Vidar Avdal
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 6 250 000,-
 • Totalpris: 11 500 000,-
 • Fellesgjeld: 5 250 000,-
 • Fellesutgifter: 10 722,-
 • Primærrom: 105 m2
 • Bruksareal: 111 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Jan Vidar Avdal

  Daglig Leder / Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 900 52 330

  Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: +47 908 39 439

  Annen info

  Finnkode: 201152100