Fjell snuplass: Halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig i 1 etasje | Terrasse | Kjøkken 2024|Parkering|Barnevennlig |Markanært.
Solsvingen 131 , 3034 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Solsvingen 131! Dette er en halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig i 1 etg. med utgang til solrik terrasse. Skjermet og rolig beliggende i et populært og sentralt boligområde på Fjell.

Høydepunkter:
- Overflater pusset opp i nyere tid.
- Nytt kjøkken fra 2024.
- Romslig stue.
- 1 etasje.
- Umiddelbar nærhet til buss.
- Ligger rett ved ungdomsskolen.

Inneholder

Velkommen til Solsvingen 131! Dette er en halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig i 1 etg. med utgang til solrik terrasse. Skjermet og rolig beliggende i et populært og sentralt boligområde på Fjell.

Høydepunkter:
- Overflater pusset opp i nyere tid.
- Nytt kjøkken fra 2024.
- Romslig stue.
- 1 etasje.
- Umiddelbar nærhet til buss.
- Ligger rett ved ungdomsskolen.

Det må påberegnes kostnader til utbedring av tak.

Beliggenhet

Meget god beliggenhet i veletablert villaområde på Austad/ Galterud med kort vei til skoler og butikker. Eiendommen ligger høyt i terrenget og har gode solforhold og fin utsikt. Nærhet til skogen og gode solforhold. Området er attraktivt og består i hovedsak av villabebyggelse. Man er her nær marka med flotte turstier sommer som vinter. Turterrenget er variert og man har et godt utgangspunkt for turer til eksempelvis Hellashytta og utsiktstårnet på Risdalsåsen. Velkommen til visning!

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra NBBO. Velkommen til visning!

Standard

Entré
Boligen ligger i første etasje, og har adkomst via overbygd inngangsparti som fører inn til en felles trappegang. Ytterdøren har blitt byttet ut i 2024. I gangen er det plass til knaggrekker og skohyller.

Kjøkken
Kjøkkenet, som er nytt i 2024, har et tidsmessig og stilfullt design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har lyse, slette fronter og laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap/frys, mikrobølgeovn, stekeovn og platetopp og ventilator.

Stue
Stuen oppleves som romslig og innbydende, og det langstrakte rommet byr på god møbleringsfrihet. Her kan det innredes med sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon, og i tillegg er det plass til å samle familie og gjester til hyggelige måltider rundt et spisebord.

Dagslyset som strømmer inn via store vinduer i tre himmelretninger gjenspeiles fint i de lyse overflatene, og stuen har laminat på gulvet. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse på ca. 13 kvm.

Bad/wc
Badet fremstår som velholdt og fint, med fliser, plater på veggene og fliser på gulv. Baderomsinnredningen har høyglansfronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon. Videre har badet et toalett og et dusjkabinett.

Soverom
Det er to gode soverom i boligen, og begge har store vindusflater som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp og gode luftemuligheter. Veggene er malt opp i nyere tid farger som står godt til de mørke gulvene, og det er fin plass til dobbeltseng og tilhørende møblement.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter nærmere avtale.

Bebyggelse

Eiendommen er plassert i et veletablert og fredelig boligområde i den øvre delen av Austad. Området er kjent for sin nærhet til både skoler og butikker, noe som gjør det til et attraktivt sted for familier.

Byggemåte

Det er ukjent byggegrunn. Det er ikke synlig knotteplast/fuktsikring utvendig på grunnmur. Grunnmur utført i betongstein fra byggeår. Det er en lett skrånende tomt.
Utvendige avløpsrør er av støpejern og er fra 1954. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Utvendige vannledninger er av jernrør og er fra 1954. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger.

Eiendommen har fått følgende bemerkninger med tilstandsgrad 2 eller 3. Eiendommen har fått flere TG1 som ikke er listet opp her.
Takstmannens vurdering ved TG3:

- Taktekking.
- Takkonstruksjon/Loft.
- Veggkonstruksjon.
- Nedløp og beslag.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger.
- Rom under terreng.
- Bad/vaskerom.
- Elektrisk anlegg.

Takstmannens vurdering ved TG2:
- Vinduer.
- Dører.
- Etasjeskille/gulv mot grunn.
- Radon.
- Pipe og ildsted.
- Innvendige trapper - Felles.
- Stue/Kjøkken > Overflater og innredning.
- Stue/Kjøkken > Avtrekk.
- Vannledninger.
- Avløpsrør.
- Varmtvannstank.
- Drenering.
- Utvendige vann- og avløpsledninger.

Kommunale avgifter

Fakturert beløp i 2023
Avløp: 7589,-
Vann: 4840,-

Tomten

Andel av felles opparbeidet hagetomt.

Parkering

1 parkeringsplass følger boligen. For øvrig parkering følger områdets egne bestemmelser.

Energibruk/kostnader

Boligen har vært utleid og megler har derfor ingen informasjon om forbruk av strøm for fjordåret. Eier anslår ca. 12.000 Kwh i årsforbruk.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et området med usikre verdier av radon, men det ligger tett inntil et området med høye verdier. Det vil si at NGU ikke har sikre målinger for dette området.

Offentlig kommunikasjon

Boligen ligger et steinkast fra Fjell snuplass. Fra Fjell snuplass går det hyppige bussavganger som gjør det enkelt å komme seg til Drammen sentrum.

Oppvarming

Det er mulighet for å montere ildsted i stue, ellers er det panelovner. Varmekildene er ikke funksjonstestet.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Siste feiing utført i April 2024. Kommentar fra feier: Deler røyk løp, middels med sot.
Under forrige tilsyn fra brannvesenet ble følgende avvik/anmerkning konstatert: Det ble avdekket at håndslukkingsapparatet er defekt og gammelt.

Garasjen til naboen (Solsvingen 133) ligger delvis over på denne boligens tomt.

Eiendommen ligger i gul støysone.

Det er ifølge tilstandsrapporten ikke fremlagt vedlikeholdsavtale eller ansvarsmatrise for sameiet/fellesskapet, og det er derfor uklart hvem som har hovedansvaret for vedlikehold av utvendige fasader, tak, vinduer, drenering og fellesarealer.

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med NBBO Eiendomsmegling: Fastpris kr. 50.000,-, Oppgjørshonorar kr. 6000,-, Markedspakke 18.900,-.

Dersom handelen ikke kommer i stand i oppdragstiden, betaler oppdragsgiver:
Ved avtalt provisjonsbetaling/fastpris, har oppdragstaker krav på vederlag kr. 30 000,- for utført arbeid samt markedspakke og eksterne utlegg, dersom oppdraget avsluttes, sies opp eller utløper.
Oppdragstaker har krav på avtalt vederlag dersom det er oppnådd bud på avtalt prisantydning og oppdragsgiver likevel velger å avslå budet, og oppdraget senere sies opp, utløper eller handel ikke kommer i stand.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplanens arealdel 2014-2036 (5.10.2015) 564.38m2

Eiendommen ligger ikke i et regulert område.

Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL?
Nei

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Nei

Eksisterer det planforslag som berører eiendommen?
Nei

Ferdigattest

Kommunen kunne ikke finne kopi av midlertidig brukstillatelse / ferdigattest i sine arkiver. Dette er vanlig for bygninger med eldre byggeår i denne kommunen. Pr. 1 juli 2015 inntrådte det en forandring i PBL § 21-10 femte ledd hvoretter det ikke skal utstedes ferdigattest for tiltak som er omsøkt før reglene om ansvar og kontroll trådte i kraft 1.1.1998. Dette innebærer at kommunene ikke kan kreve ferdigattest for disse tiltakene, og at kommunen skal avvise eventuelle søknader om dette. Plikten til å kreve ferdigattest ble avgrenset til tiltak etter ansvarsreformen 1.1.1998.

Det foreligger godkjente bygningstegninger for garasje (04.06.1965) og fra byggeår (1954). Det er ikke oppført garasje på tomt. Kjøkkenvegg er fjernet vekk og dette har nå blitt innlemmet i stuen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen er tilknyttet kommunal vei.

Servitutter

Dagbok nr: 12523-1/90 06.08.1997 BEST. OM ADKOMSTRETT
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3301 GNR: 24 BNR: 47
samt rett til å opparbeide adkomst-/kjørevei
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3301 GNR: 24 BNR: 15
GRUNNDATA

Dagbok nr: 412506-1/200 24.05.2013 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 1
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 76/152
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 3 190 000,-
  • Kommunale avgifter: 12 429,-
  • Ligningsverdi: 625 000,-
  • Primærrom: 67 m2
  • Bruksareal: 79 m2
  • Tomteareal: 564 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Tomannsbolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Mohammad Khyam Younas

    Eiendomsmegler
    Mobil: +47 97 30 13 01

    Annen info

    Finnkode: 371297467