: Åssiden - Pen 3-roms i 3 etg. med nydelig utsikt, peisovn, inngl. balkong 11 kvm, rett ved marka!
Kristian brenners vei 74A , 3026 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Kristian Brenners vei 74A. Dette er en pen og lys 3-roms i 3. etg med en meget godt utnyttet planløsning. Her bor du sentralt med bussforbindelse rett utenfor døren samtidig som marka ligger som nærmeste nabo. Boligen har en solrik beliggenhet og nydelig utsikt! Et av leilighetens store fortrinn er en innglasset balkong på hele 11 kvm og en koselig peisovn for kalde vinterkvelder. Godt også med bodplass. Perfekt leilighet for en enslig eller et ungt par.

Høydepunkter:

- Meget god planløsning (lyst og åpent)
- Nye fronter på kjøkkeninnredning i 2023
- God planløsning
- Stor solrik innglasset balkong 11 kvm
- Sentralt beliggende på Åssiden
- Godt med bodplass
- Alle hvitevarer medfølger
- Nydelig utsikt
- Peisovn
- Godt med bodplass
- Rett ved foten av marka
- 2 min til buss

Inneholder

Velkommen til Kristian Brenners vei 74A. Dette er en pen og lys 3-roms i 3. etg med en meget godt utnyttet planløsning. Her bor du sentralt med bussforbindelse rett utenfor døren samtidig som marka ligger som nærmeste nabo. Boligen har en solrik beliggenhet og nydelig utsikt! Et av leilighetens store fortrinn er en innglasset balkong på hele 11 kvm og en koselig peisovn for kalde vinterkvelder. Godt også med bodplass. Perfekt leilighet for en enslig eller et ungt par.

Høydepunkter:

- Meget god planløsning (lyst og åpent)
- Nye fronter på kjøkkeninnredning i 2023
- God planløsning
- Stor solrik innglasset balkong 11 kvm
- Sentralt beliggende på Åssiden
- Godt med bodplass
- Alle hvitevarer medfølger
- Nydelig utsikt
- Peisovn
- Godt med bodplass
- Rett ved foten av marka
- Enkel adkomst til sentrum med buss 2 min fra boligen

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken, Soverom 1, Bad/ vaskerom, Bod (på innglasset terrasse), Soverom 2

Boder:
Bod på terrasse på 2,4 kvm BRA-I
Boder i kjeller på 2,9 kvm (merket H0302 - 74 A) samt matbod på 0,4 kvm (merket H0302 - 74 A), totalt 3,3 kvm - avrundet til 3 kvm BRA-e.

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i attraktivt og veletablert boligområde med marka som nærmeste nabo. Kort vei til lysløyper samt populært skisenter. Gangavstand til stor Kiwi XL butikk og diverse servicetilbud. Gangavstand til Vårveien med diverse service tilbud som dagligvare, parfymeri, apotek, frisør og treningssenter. Få kilometer inn til Drammen sentrum med yrende folkeliv. Her finner du kino, teater, forskjellige restauranter, nattklubber, flere kjøpesentre og gågate med alt av butikker og servicetilbud. Noe for enhver smak. Marienlyst idrettspark med utendørs bad, tennisbaner, treningssenter, skøyteis etc . Her ligger også Drammenshallen - en av Norges største idrettshaller, totalt 7500 kvadratmeter. Hallen har 4 håndballbaner, gymsal, styrketreningsrom, speilsal og møterom for utleie. God offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til Drammen sentrum og omegn. Busstopp rett nedenfor blokken. Lokalbuss til sentrum tar ca. 15 min. Jernbanestasjon på Gulskogen.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata og kjør mot Åssiden. Ta til høyre ved Colibri Fargehandel. Følg denne veien (Åslyveien) til toppen. Ta Knut Bjørhuusvei bort til venstre. Ta så første vei til høyre inn på Kristian Brennersvei. Følg denne ca. 300 m. og ta til høyre mot Bera, deretter skarp til høyre igjen og Kristian Brennersvei 74 ligger rett frem. Det vil bli skiltet ved felles visning.

Standard

Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2021 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert med nye fronter på kjøkkeninnredning i år 2023, dusjkabinett i år 2021 og overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bad-/ vaskerom i 3. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast (ligger under dusjkabinett), vegger med fliser/ malte flater og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri (2021), søyle servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Hulltaking: Hulltaking er gjennomført fra soverom mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 35 % ved en temperatur på 25 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking)

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter med ukjent alder (nyere fronter montert på eldre skrog i år 2023) , benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Følgende forhold har fått TG3:
Våtrom > 3. etasje > Bad/ vaskerom > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997

Følgende forhold har fått TG2:
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Terrassedør - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget
Innvendig > Overflater - Det er påvist skader på overflater.
Innvendig > Innvendige dører - Stedvis noe slitasje/ bruksslitasje (merker/ skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer/ lister.
Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Noe skader på benkeplate. Eier opplyser at undervarme på komfyr ikke fungerer, utbedring/ utskifting av komfyr må påregnes
Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Avtrekk - Skade på dekkglass foran lyspærer.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er
utført i denne eiers periode. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

Hvitevarer

Hvitevarer kan følge med (den lille fryseren i boden medfølger ikke). Alt som er fastmontert følger boligen.
NB: Undervarme på stekeovn er defekt.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Lavblokk over 4 etasjer samt kjeller uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 3. etasje. Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig er ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes). Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller. Borettslaget består av 112 andeler.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles trappegang med hovedsakelig skrusikringer, hovedsikring 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i jern, kobber og plast. Hovedstengekran montert på baderom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert under kjøkkenskap.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsted, peisovn montert i stue.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937026069, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.09.2024: 5.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31.99999
Saldo per 02.09.2024: 22 686 756
Andel av saldo: 207 580
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.05.2040 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets eiendom. Garasjeplass kan leies av borettslaget og tildeles etter ansiennitetsprinsippet. Garasjer og øvrig parkering i borettslaget administreres av styret i Kristian Brennersvei borettslag. Alle saker behandles av styret i fellesskap. Garasjene eies av borettslaget og leies ut til andelseiere som har kjøretøy. Garasjen følger ikke leiligheten. Ved salg av leilighet, blir garasjen automatisk oppsagt.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt i Kristian brennersvei borettslag. Dispensasjon fra dette forbudet kan likevel gis dersom det foreligger særlige
gode grunner for husdyrholdet, og at dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige andelseierne. For dispensasjon skal andelseier søke styret skriftlig før man anskaffer dyret. Har man dyr fra før, skal det alltid søkes på forhånd før man flytter inn i borettslaget.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 40 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende
Kommuneplan (5.10.2015) Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

REGULERING AV OMRÅDET BERA NORD, DEL AV BERGSHAUG, GNR. 4,
BNR. 15, OG GNR. 5, BNR 1 TIL BOLIGFORMÅL MV (19.6.1973)
ENDRET REGULERING SAMT NY REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE
VED KRISTIAN BRENNERS VEI. (24.11.1970)
ENDRET REGULERING SAMT NY REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE
VED KRISTIAN BRENNERS VEI. (24.11.1970)
ENDRET REGULERING SAMT NY REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE Boliger

Planer under arbeid:
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger for utvidelse og innglassing av balkonger fra år 2009. Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver for bygningen. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1966.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Tilknytning vann/avløp: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Servitutter

Dokumenter av særlig interesse for salg- eller pantsettelsesadgang
1955/2320-1/90 URÅDIGHET
1955/2321-1/90 URÅDIGHET

Heftelser i eiendomsrett:
1955/2320-1/90 27.10.1955 URÅDIGHET
KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST
RETTIGHETSHAVER: JACOBSEN OLE E
EN PARSELL 600 M3 FOR KR 1800

1955/2321-1/90 27.10.1955 URÅDIGHET
KJØPEKONTRAKT TIL AVTALT PRIS M DIV BEST
RETTIGHETSHAVER: JACOBSEN OLE E
TOMTEAREAL FOR KR 100

1966/464-2/90 18.04.1966 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde

1976/3472-2/90 09.06.1976 SKJØNN
Glitrevannverket
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2015/949336-1/200 14.10.2015 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 36 000 000
Panthaver: HANDELSBANKEN
ORG.NR: 971 171 324

2017/175796-1/200 27.02.2017 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK
Beløp: NOK 2 094 500
Panthaver: BRRL ANDELSEIERE I FELLESK., JF.L.O.BRRL
§ 2-11,1)
LØPENR: 13959963

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 2 790 000,-
  • Totalpris: 2 997 580,-
  • Fellesgjeld: 207 580,-
  • Fellesutgifter: 5 729,-
  • Primærrom: 70 m2
  • Bruksareal: 86 m2
  • Bruttoareal: 94 m2
  • Tomteareal: 20624 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • 30.10.2024, 18:00 - 18:45.

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 369481659