: Konnerud - 1/2 part tomannsbolig - garasje, peis, terrasse 23 kvm, veranda 7 kvm, 4 sov
Myrvangen 38 , 3030 Drammen

Kort om eiendommen

Boligen er en familievennlig halvpart av vertikaltdelt tomannsbolig oppført over to plan med en godt utnyttet planløsning og 4 soverom. Fin, solrik, barnevennlig og sentral beliggenhet på Konnerud/ Myrvangen. Boligen har en garasjeplass i felles garasjerekke. Her bor man stille og rolig og med nærhet til skoler og barnehager. Velkommen til visning!

Inneholder

Boligen er en familievennlig halvpart av vertikaltdelt tomannsbolig oppført over to plan med en godt utnyttet planløsning og 4 soverom. Fin, solrik, barnevennlig og sentral beliggenhet på Konnerud/ Myrvangen. Boligen har en garasjeplass i felles garasjerekke.

Eiendommens kvaliteter:

- Terrasse på 23 kvm delvis overbygget med adkomst fra stue
- Veranda 7 kvm med adkomst fra soverom
- Garasje i felles garasjerekke
- Mulighet for parkering utenfor inngangsdøren
- 4 soverom
- Utvendig sportsbod ved inngangsparti på 7 kvm.
- Kort vei til buss, skoler, butikker
- Varmepumpe
- Stemningsfull peis i stuen
- Etablert og godt drevet borettslag
- God planløsning og god bodplass.
- Beliggende i blindvei (ingen trafikk)
- Nye vinduer i 2019
- Bad oppgradert i 2003
- Eget vaskerom
- En fin familiebolig rett ved barneskole og skiløyper
- Feierseksjonen gjennomførte tilsyn av pipe/ ildsted 28.04.21 - Ingen avvik.

Inneholder:

1. etg: Entré , Gang , Stue m/ trapp, Kjøkken, Vaskerom , Toalettrom , Bod

2. etg: Gang m/ trapp, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4, Bad

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i flott boligområde i etablert borettslag på Prøiserud/ Myrvangen. Stille, rolig og meget barnevennlig beliggenhet med gode solforhold. Flotte lekeplasser samt kort vei til Løvåsjordet med flombelyst ake/skibakke. Gangavstand til Hallermoen skole (2 minutter på trygg gangvei), Konnerud skole og flere barnehager. Kort vei til marka og friområder med flott turterreng sommer som vinter, med preparerte skiløyper. Kort vei til Drammen sentrum med de fleste fasiliteter.

Bussholdeplass ca. 3 min gange fra boligen med hyppige avganger, se www.brakar.no. 10 min kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 min til Oslo og 15 min til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se www.flytoget.no for rutetider.

Mange fritidstilbud på Konnerud. Konnerud IL. er et av Norges største, og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Kort vei til Drammens største kunstgressanlegg for fotball, med oppvarmet underlag for helårsbruk. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper. 15 min. kjøring til Skoger Golfbane.

Selgers tilleggskommentar: Ellers så må jeg si at naboene i denne lille stikkveien her er utrolig hyggelige og rolige! Virkelig et trivelig nabolag, uten at man renner ned dørene til hverandre.

Adkomst

Adkomst fra Myrvangen. Dette er en sidegate til Konnerudgata. Boligen ligger inne på feltet. Følg skilt under visning.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd boligen siden 2013 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom i 2. etasje oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2003. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, klosett,
servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og speil med lys.

Hulltaking: Hulltaking er gjennomført fra soverom mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 47 % ved en temperatur på 22 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Vaskerom:
Vaskerom i 1. etasje, overflater gulv med belegg og sluk i plast, vegger med malt tapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør (rommet antas være tilkoblet sentral avtrekksvifte på loft som er defekt). Bereder er montert på våtrommet. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet.
Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Hulltaking: Hulltaking er gjennomført fra trapperom mot vaskerom uten å påvise unormale forhold (målt 8 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 54 % ved en temperatur på 21 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Separat toalett:
Toalettrom med fliser på gulv med varmekabler, vegger med malt tapet og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri og speil. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør (rommet antas være tilkoblet sentral avtrekksvifte på loft som er defekt).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Sigdal med profilerte fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Følgende forhold har fått TG3:
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere
enn 1997.

Følgende forhold har fått TG2:
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
Utvendig > Terrassedører - Det er påvist dører med punkterte eller sprukne glassruter.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Overflater har behov for oppgradering/ utbedringer og må vedlikeholdes.
Utvendig > Plate på mark - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav
Innvendig > Innvendige dører - Dører er fra ulik årgang og kvaliteten er således også varierende.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater vegger og himling - Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Gerikter (lister på dør) går helt ned til gulvet.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
Våtrom > 2. etasje > Bad > Ventilasjon - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger
Tekniske installasjoner > Varmesentral - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

Hvitevarer

Alle taklamper følger med bortsett fra lysekrona i stua og den i entreen. Det er integrert oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp på kjøkkenet som medfølger. Frittstående kombiskap på kjøkkenet (et halvt år gammelt), frittstående kjøleskap med liten fryseboks i innvendig bod, stor fryseboks i utvendig bod, Miele vaskemaskin på vaskerommet (av eldre dato) kan medfølge etter avtale. Alle garderobeskap i 2. etasje og på vaskerom følger med. Hyllereolene i ytre bod og reol i innebod medfølger. Samt persienner, rullegardiner og gardinstenger.

Mye av møblementet kan stå igjen om det er ønskelig. Det avtales direkte med selger om løsøre som skal medfølge/ kjøpes etter avtale. Selger ønsker å selge en del av møblene.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Del av vertikaldelt tomannsbolig over to plan. Garasje i felles garasjerekke i borettslaget, ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger ikke tegninger. Boligen er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Området består hovedsakelig av frittliggende rekkehus/ tomannsboliger. Borettslaget består av 70 boliger fordelt på 35 bygninger.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med hovedsakelig skrusikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på vaskerom. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på soverom. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i vaskerom fra år 1997.

Pipe/ lldsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue (1. etasje). Ildsted, peisovn med glass montert i stue. Peisovn med nye pipeforinger. Ble byttet i 2011 i regi av borettslaget. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 28.04.21 - Ingen avvik.

Tomten

Borettslaget har29 153 kvm felles eiet tomt. Arealene er bebygget med rekkehus og tomannsboliger, og opparbeidet med asfalterte adkomstveier og grøntområder. Hver bolig disponerer tomt som naturlig arronderer til boligen.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138652767, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 19.06.2024: 6.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51.2
Saldo per 19.06.2024: 12 637 905
Andel av saldo: 182 188
Første termin/første avdrag: 31.12.2019 ( siste termin 31.07.2049 )
Flytende renter

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass og i felles garasjeanlegg (nr. 38). Innlagt strøm. Vippeport. Asfaltert gulv. I tillegg er det p-plass rett utenfor huset. Forøvrig er det gjesteplasser på fellesområder og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Energibruk/kostnader

5115 kWh i 2024 (hittil)
8375 kWh i 2023
8476 kWh i 2022

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue

Dyrehold

Husordensreglene har ingen særskilte bestemmelser om husdyrhold.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres dugnad samt snømåking av egen oppkjørsel og garasjetak hvis snørik vinter.

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplaner:
Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 05.10.2015
Lovmerknad PBL 2008
Delarealer: Delareal 28 231 m
Arealbruk: Boligbebyggelse, nåværende
Delareal 21 m
Arealbruk: Grønnstruktur, nåværende


Reguleringsplaner
Navn: REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET HALDEN -PRØIS, DRAMMEN KOMMUNE
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 30.06.1978
Delarealer: Delareal 7 349 m
Formål: Boliger
Feltnavn C
Delareal: 522 m
Formål: Offentlig friområde
Delareal: 94 m
Formål :Kjørevei
Delareal: 81 m
Formål: Gang-/sykkelvei
Delareal: 6 481 m
Formål: Boliger
Feltnavn B
Delareal: 87 m
Formål: Felles gangareal
Delareal 7 m
Formål: Boliger
Feltnavn D
Delareal 1 519 m
Formål Felles avkjørsel
Delareal 12 091 m
Formål Boliger
Feltnavn A

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest i følge innhentet dokumentasjon fra kommunen fra byggeåret.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger
m.v. Rettighetshaver:Drammen kommune

18.06.1984 BEST. OM ADKOMSTRETT
for 4 boligtomter, rett til tilknytning til privat ledningsnett m.v

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 3 790 000,-
  • Totalpris: 3 972 188,-
  • Fellesgjeld: 182 188,-
  • Fellesutgifter: 5 974,-
  • Ligningsverdi: 903 782,-
  • Primærrom: 120 m2
  • Bruksareal: 129 m2
  • Bruttoareal: 140 m2
  • Tomteareal: 29153 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Tomannsbolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 358872180