: Strømsø/ Skistadbygget - Knallfin 2-roms i 11 etg. - Nye bad (vedtatt), heis, utsikt, sol, balkong, nærhet til "alt"
Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21 , 3044 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21. Dette er en knallfin 2-roms leilighet med sydøstvendt beliggenhet i11 etg. Boligen ligger i sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Perfekt for bla. pendlere med meget god tog- og bussforbindelse til Kongsberg og Oslo, samt for studenter med tilknytning til Universitetet i Sørøst-Norge. Leiligheten fremstår moderne og stilfull og med en godt utnyttet planløsning. Det er vedtatt at sameiet skal bygge nye bad, så her har du mulighet til å påvirke hvordan ditt nye bad skal se ut! Leiligheten har selvsagt spektakulær utsikt. Her bor du med nærhet til "alt".

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Bjørnstjerne Bjørnsons gate 21. Dette er en knallfin 2-roms leilighet med sydøstvendt beliggenhet i11 etg. Boligen ligger i sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Perfekt for bla. pendlere med meget god tog- og bussforbindelse til Kongsberg og Oslo, samt for studenter med tilknytning til Universitetet i Sørøst-Norge. Leiligheten fremstår moderne og stilfull og med en godt utnyttet planløsning. Det er vedtatt at sameiet skal bygge nye bad, så her har du mulighet til å påvirke hvordan ditt nye bad skal se ut! Leiligheten har selvsagt spektakulær utsikt. Her bor du med nærhet til "alt".

Høydepunkter:

- EL-anlegg skal oppgraderes
- Sameiet får nye bad (alle bad skal rehabiliteres)
- Badet i dag er fra 2018
- Kjøkken fra 2012
- Heis i bygget
- Vinduer fra 2016
- Sentralt med gangavstand til "alt"
- Solrikt
- Nydelig utsikt fra 11. etg
- Balkong på 2,2
- Praktisk planløsning
- Balansert ventilasjon via felles anlegg i bygget
- En moderne og kul leilighet
- Signalbygg på Strømsø (Skistadblokken)
- 3 min fra togstasjonen
- Få minutter fra Universitetet i Sørøst-Norge campus Drammen

Inneholder:

Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom , Bad , Kott/ bod

Bod: Boder i kjeller på 2,1 kvm (merket 1103).

Beliggenhet

Leiligheten ligger i kort gangavstand fra Strømsø Torg, i 11 etasje med heis og med nydelig utsikt. Kun 3 minutters gange til togstasjonen med hyppige avganger innover mot Oslo. 8 minutters gange til Bragernes Torg med kafeer, restauranter, kino, teater, koselig torg, kjøpesentre, elveparken m.m. Ca. 36 minutter med tog til Oslo. Gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst hvor det er kjøpesenter, kunstgress/ kunstisbane, Drammenshallen, Marienlyst stadion, treningssenter, Drammensbadet etc. Idyllisk promenade langs elven på Strømsøsiden, samt nye Strømsø Torg. Kort vei til kunnskapsparken med Union Scene og Papirbredden, Universitetet i Sørøst-Norge samt en rekke andre tilbud.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Fremstår meget pen og moderne. Eier har bebodd leiligheten siden 2022 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2018 (i følge tidligere takst). Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent
utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri (2018), klosett (2022), servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri (2018) og overskap med speil (2018). Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med mekanisk ventilasjon (felles avtrekksvifte), med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra entre/ gang mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 20,0 % ved en temperatur på 23,6 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2012, benkeplate i laminat, 1 vaskekum med 1- greps blandebatteri og lys under overskap.
Vegg over kjøkkenbenk med malte flater og glassplate ved koketopp og vask. Integrerte hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i
kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator.

TG3:
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Våtrom > 11. etasje > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
Våtrom > 11. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger unntatt vaskemaskin. Alt av lys medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk over 15 etasjer med heis.
Leiligheten har beliggenhet i 11. etasje

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet
byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 25 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert på vaskeskap på kjøkken. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2005.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjon via felles anlegg i bygget.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for sameiet), hovedsakelig asfalterte arealer, inngangsparti og parkeringsplasser. Noe opparbeidet plen og
planter foran blokken.

Parkering

Sameiet har egen parkeringsplass, uten faste tildelte plasser - førstemann til mølla . Mulighet for leie av garasjeplass i parkeringshus vis-a-vis hovedinngangen, i Blichs gate parkeringshus. For øvrig er det gateparkering i området etter gjeldende bestemmelser.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmekabler på baderom
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer

Dyrehold

Hundehold er tillatt, men hundeeier må sørge for at hunden ikke unødig forstyrrer naboer. Lufting av hunder skal skje utenfor boligsameiets område. Se husordensreglene pkt. 2C.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Baderom og EL-anlegg skal rehabiliteres i sameiet og det er vedtatt følgende på ekstraordinært årsmøte den 02.04.24: Styret i Boligsameiet Skistadbygget gis fullmakt til å inngå avtale med entreprenør om fornying av vann- og avløpsrør, baderomsrenovering samt rehabilitering av el-anlegget. El-anlegget oppgraderes blant annet slik at det for hver leilighet legges til rette for en oppgradering fra 1-fas 25A til inntil 1-fas 40A. Styret skal søke å legge til rette for at utgifter knyttet til arbeider i det enkelte sikringsskap belastes vedkommende leilighetseier.

Den nærmere utformingen av baderommene, herunder planløsning, tilvalgsmuligheter mv., vil bli tatt opp senere. Det vil bli gjennomført befaring av hvert baderom i løpet av våren. Da vil spørsmål om hvordan mitt bad vil se ut, besvares. Det vil også bli gjennomført et beboermøte i løpet av våren hvor en rekke praktiske spørsmål knyttet til renoveringen, herunder tidsplan for arbeidene i den enkelte leilighet, vil bli behandlet.

Flere leilighetseiere har allerede foretatt oppgraderingsarbeider i sikringsskapene sine. Tiltakene som må utføres i det enkelte sikringsskap vil derfor variere. På denne bakgrunn mener styret at det vil være mest rettferdig at den enkelte leilighetseier dekker utgiftene forbundet med arbeidene som må utføres i sitt sikringsskap. Det betyr at utgiftene til disse arbeidene ikke dekkes inn gjennom fellesutgiftene.

Kort oppsummert vil følgende gjelde dersom det ekstraordinære årsmøtet vedtar å sette i gang renoveringen:
- Alle vann- og avløpsrør, samt sluk for takvann, skiftes ut. Rør for takvann rehabiliteres.
- Nytt felles trykkøkningsanlegg monteres.
- Alt utstyr på alle baderom vil bli de- og remontert som standard. Den enkelte leilighetseier vil kunne oppgradere sitt eget bad. Dette kan skje ved bestilling fra entreprenør eller ved egeninnkjøpt utstyr. Flatpakket utstyr som leilighetseier kjøper selv fra andre leverandører, må bygges opp av eier før entreprenør eventuelt monterer dette.
- Alle bad i leilighetene rives ned til eksisterende bindingsverk/betong på vegger og ned til bærende dekker. Hvert bad får nytt tak, nye flislagte vegger, varmekabler og nye fliser på gulvet, nytt sluk, vegghengt toalett og opplegg for dusj, vaskeservant og vaskemaskin.
- Leilighetseier vil kunne velge mellom 5 stk gulvflis og 5 stk veggflis som standard. Dette vil være grunnpakke flis. Den enkelte eier vil kunne oppgradere flisene.
- Alle utgifter til det som er beskrevet ovenfor dekkes gjennom økning av fellesutgiftene, likevel slik at utgifter til nytt utstyr på badene betales direkte av leilighetseier. Disse utgiftene dekkes altså ikke gjennom fellesutgiftene. Det samme gjelder dersom leilighetseier ønsker andre, dyrere vegg- og gulvfliser eller andre, individuelle tilpasninger for sitt bad.
- Fellesvaskeriet legges ned når alle bad er renovert.
- Tiltaket omfatter ikke utskiftning av varmtvannsberedere i leilighetene og det legges ikke opp til felles løsning for varmtvann.
- Alle arbeider i næringsseksjonen (tannlegekontoret) vil bli søkt utført mens kontoret har feriestengt.
- På det nåværende tidspunkt vil det ikke bli åpnet for individuell nedbetaling av fellesgjeld knyttet til renoveringen.

Det ekstraordinære årsmøtet 02. april 2024 vedtok deretter, med 43 mot 3 stemmer: Styret i Boligsameiet Skistadbygget gis fullmakt til å inngå avtale om lånopptak på inntil kr. 33 000 000 i Obos-banken til fornying av vann- og avløpsrør, baderomsrenovering samt rehabilitering av el-anlegget.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3301/110/54/50:
20.12.1968 - Dokumentnr: 303433 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:3301 Gnr:110 Bnr:54 Snr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

18.12.1970 - Dokumentnr: 6795 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3301 Gnr:110 Bnr:198
Ang.rett til å bruke (installere)fyringsoljeanlegg for gnr.
110 bnr. 198 plassert i felles fyrrom i d.e.. På den annen
side gir bnr. 198 d.e. rett til å installere og bruke tanken
for fyringsolje på dennes eiendom m/best. om vedlikehold.
Overført fra: Knr:3301 Gnr:110 Bnr:54 Snr:1
Gjelder denne registerenheten med flere

28.09.2000 - Dokumentnr: 15797 - Resek/deling av seksjon

Seksjon som deles:
Snr: 1
Formål: Samleseksjon bolig
Sameiebrøk: 4380/4683

Ny seksjon:
Snr: 50
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 56/4683

16.12.1971 - Dokumentnr: 8459 - Best. om adkomstrett
Rettighet hefter i: Knr:3301 Gnr:110 Bnr:53
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3301 Gnr:110 Bnr:54 Snr:1

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor, i henhold til reguleringsplan for "Kvartalene begrenset av: Bj. Bjørnsons G. - Blichs G. - Todenskiolds G. - Langes G." datert 24.03.1987.

Videre er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommunedelplan sentrum datert 30.05.2006 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

I nærområdet er det igangsatt planleggingsarbeid som gjelder Detaljregulering for Tordenskiolds gate 2. Planforslaget legger til rette for etablering av et nytt næringsbygg i 10 etasjer, med utadrettet virksomhet i første etasje samt opparbeiding av omkringliggende byrom. Foreløpig er dette et planforslag med kunngjøring av offentlig ettersyn den 29.06.2023, se kommunens hjemmeside for mer info. Se vedlagt reguleringsplan i salgsoppgaven. Da dette er et planforslag så er tidshorisont og endelig utforming av prosjektet pt. ikke klart, det må påregnes støy o.l. fra byggeprosjektet under utbyggingen (med forbehold om at planen blir vedtatt).

Ferdigattest

Kommunen finner ikke ferdigattest i sine arkiver. Det foreligger midlertidig brukstillatelse/ innflytningstillatelse, datert 01.06.1970. Det foreligger ferdigattest for innglassing av balkonger og oppføring av nytt ventilasjonsanlegg, datert 25.09.2017.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 3 125 000,-
  • Fellesutgifter: 4 110,-
  • Ligningsverdi: 669 993,-
  • Primærrom: 48 m2
  • Bruksareal: 53 m2
  • Tomteareal: 1010 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 347743995