Solbergelva: Meget innholdsrik og velholdt eiendom med mulighet for hybel - 6 soverom, 2 bad, innglasset balkong på 23 kvm
Tollefshagan 6 , 3057 Solbergelva

Kort om eiendommen

Velholdt ene-/generasjonsbolig med mulighet for hybel/praktikantdel, lettstelt flat tomt - fleksibel planløsning med flere løsninger mulig.
Eiendommen er beliggende sentralt og skjermet i Solbergelva i et rolig, etablert og populært boligstrøk. Svært familievennlig beliggenhet med umiddelbar nærhet til det meste man trenger i hverdagen, som barnehage, skole, Solbergsenteret, dagligvare, idrettsanlegg og idrettshall. Videre er nærhet til flott turterreng med lysløype, merkede stier, toppturer og flotte utsiktspunkt. Sentralt med ca. 12 minutters kjøring til Drammen sentrum. Meget god bussforbindelse i nærheten og få min. kjøring til togstasjon.

Inneholder

Boligen går over 2 plan og inneholder:

1. etasje: Entré , gang , stue med utgang til innglasset balkong/vinterhage, kjøkken , 3 soverom, bad , toalettrom samt trapperom.

Underetasje/kjeller: Entré/ gang, 3 soverom, mellomgang, bad , toalettrom , kjellerstue , bod samt trapperom. Her nede er det også klargjort for kjøkken.

Beliggenhet

Beliggende meget rolig, barnevennlig og svært attraktivt etablert boligområde.
Barnehage i umiddelbar nærhet samt gangavstand til barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg og Solbergsenteret med dagligvare og andre tilbud.

Solbergelva har flott turterreng med turstier og lysløyper, sommer som vinter. Finnemarka byr på fantastisk natur med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Lysløypen tar deg til moderne skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling og klatrepark. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb med organisert trening, skileik m.m.
Gangavstand til Solberg SK idrettsanlegg med fotballbaner, kunstis skøytebane og idrettshall. Solberg SK har gode tilbud (fotball, bandy, allidrett m.m.) se www.solbergsk.no. Kort biltur til Krokstadelva med bla. svømmehall, Eknes idrettshall, tennisbaner, og Buskerud storsenter.

Kort vei å gå til bussholdeplass, med god bussforbindelse til Drammen, Mjøndalen og Hokksund. Det er ca. 13 minutters kjøring til Drammen med bil. God togforbindelse både fra Mjøndalen og Gulskogen stasjon. 32 minutter med tog til Kongsberg. 42 minutter med tog fra Gulskogen til Oslo S. En kort kjøretur til begge jernbanestasjoner, gode parkeringsmuligheter ved stasjonen. For offentlig kommunikasjon se; www.brakar.no.

Adkomst

Fra Drammen: Følg Rosenkrantzgata/Riksvei 283 mot Kongsberg. Ta til høyre inn på Gamle Riksvei mot Solbergelva. Følg denne og Tollefshagan kommer på høyre hånd. Nr. 6 kommer som tredje bolig på høyre. side.

Standard

Eier har bebodd boligen siden 2008 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert takpapp i år 2018, vinterhage, byttet kledning, etterisolert, byttet alle vinduer, ny ytterdør, stein-lagt gårdplass, deler av el-anlegg, baderom og overflater etter behov. Arbeidene er hovedsakelig utført i egenregi/ vennetjenester i perioden 2008 til 2020 og det foreligger samsvarserklæring på elarbeider utført i år 2019. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Overflater gulv med fliser, laminat og fliser på baderom med varmekabler.
Overflater vegger med malte flater, malt tapet, tapet, MDF-panel og fliser på baderom.
Overflater himling (innvendige tak) med malte flater og firkant-/ rektangulære plater.

Etasjeskillere med bjelkelag i trekonstruksjon (med lastberegninger fra byggeåret). Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Elementpipe med sotluke plassert i kjeller (stue). Ildsted, peisovn med glass montert i stue.

Boligen har tett tretrapp med malte vanger og inntrin, uten håndløper.

Dører fra ulik årgang og utførsel, slette og profilerte dører/ skyvedører.

Bad-/ vaskerom i 1. etasje oppgradert/ renovert i år 2009, arbeidene er utført i egenregi, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet.
Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom.
Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, servant montert i baderomsinnredning med dører og
skuffer og 1-greps blandebatteri, høyskap og overskap med speil og lys. Strålevarme montert på vegg. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Bad-/ vaskerom i kjeller oppgradert/ renovert i år 2012, arbeidene er utført i egenregi, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri,
vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via
luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2019, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Det er også klargjort for kjøkken i underetasje/kjeller.

Toalettrom i 1. etasje med laminat på gulv, malte vegger og himling (innvendige tak) med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Toalettrom i kjeller med fliser med varmekabler på gulv, fliser/ malte vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med 1-greps blandebatteri og speil. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør.

Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert i gang (kjeller). Vannmåler og hovedstengekran montert i gang (kjeller). Avløpsrør av plast.

Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret.

Varmepumpe luft til luft montert i stue.

Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i bod (kjeller) fra år 2008.

Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

Boligen hadde røykvarslere og brannslukning i henhold til forskriftskrav ved befaring.

Huset ble utvendig malt i 2018.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig med carport.
Godkjent søknad om bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel i år 2019, arbeidene utført som selvbygger.

Byggemåte

Takkonstruksjon med saltak, oppbygning i trekonstruksjon med takstoler, undertak av bord (treverk av rupanel eller lignende) fra bygge-/påbygningsår.
Kaldtloft med muligheter for oppbevaring/ lagring (gulv på deler av loft). Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra gang. Taket tekket med singel/ takpapp. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Takstige montert, tilkomst til pipe. Pipe beslått med fotbeslag.

Yttervegger over grunnmur av bindingsverk fra bygge-/ påbygningsår. Utvendig kledning i treverk, liggende/ stående panel med varierende alder.

PVC vinduer med 2-lags glass fra år 2021 i 1. etasje og fra år 2015 i kjeller.

Standard ytterdør i tre med glassfelt fra år 2020 og fra år 2015 i kjeller.
Skyveterrassedør i malt tre til innglassset terrasse med 2-lags glass fra år 1975.

Innglasset balkong/ terrasse 23,04 kvm med adkomst fra stuen. Overflater gulv med laminat. Vinduer, skyvedører og terrassedør med adkomst til hage.

Støpt trapp belagt med fliser til kjeller uten håndløpere. Støpt trapp belagt med fliser ved inngangsparti.

Kommunale avgifter

Vann og avløp for 2023 kr 10 939,-
Renovasjon pr. år 4 650,-

Tomten

Eiet tomt, opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker.
Belegningsstein i gårdsplass. Parkering i egen gårdsplass og carport.

Parkering

Parkering i carport og på egen stein-lagt gårdsplass.

Energibruk/kostnader

Strømforbruk for 2023 var 20 653 kWh.

Radonmåling

Ikke foretatt.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/varmekabler
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue

Barnehage/skole/fritid

Norlandia Barnehage ligger 140 meter fra boligen.
Solberg barneskole ligger 1,2 km fra boligen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse
Eiendomsopplysninger fra offentlige instanser

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Eiendommens kjeller omsøkt og godkjent fra tilleggsdel til hoveddel.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3301/248/118:
05.01.1977 - Dokumentnr: 900127 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3301 Gnr:248 Bnr:104


01.01.2020 - Dokumentnr: 1383767 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0625 Gnr:48 Bnr:118


01.01.2024 - Dokumentnr: 822068 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:3005 Gnr:248 Bnr:118

Vederlag

Vederlag kr 50 000,-
Tilretteleggingsgebyr kr 16 000,-
Markedspakke kr 18 900,-
Visning pr. stk. 1 500,-
Oppgjørsgebyr kr 6 000,-

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til boligbebyggelse.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.10.1976.

Vei, vann og avløp

Privat avstikker fra offentlig vei/ gate.

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 5 880 000,-
  • Kommunale avgifter: 10 939,-
  • Ligningsverdi: 1 501 413,-
  • Primærrom: 200 m2
  • Bruksareal: 238 m2
  • Tomteareal: 481 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Enebolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Mojtaba Alizadeh

    Eiendomsmegler MNEF
    Telefon: (+47) 32211515
    Mobil: (+47) 90839439

    Annen info

    Finnkode: 343232654