: Fjell - 3-roms leilighet (4 etg) med utsikt, 2 balkonger, solrikt på toppen av Fjell - Oppussingsobjekt
Lauritz Hervigs vei 82 , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til denne 3-roms leiligheten i 4 etg. i den populære stjerneblokka på Fjell. Her bor du høyt og fritt med 2 solrike balkonger og heis direkte til leilighetsplan. Fra leiligheten er det selvfølgelig flott utsikt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Svært rimelige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en bolig som krever en god drill og motivasjon. Her er blanke ark til å gjøre dette til sitt, og i kombinasjon med litt innsats så er det muligheter for den rette!

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til denne 3-roms leiligheten i 4 etg. i den populære stjerneblokka på Fjell. Her bor du høyt og fritt med 2 solrike balkonger og heis direkte til leilighetsplan. Fra leiligheten er det selvfølgelig flott utsikt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Svært rimelige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en bolig som krever en god drill og motivasjon. Her er blanke ark til å gjøre dette til sitt, og i kombinasjon med litt innsats så er det muligheter for den rette! Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Solrikt
- Radiatorer er oppgradert i år 2019/ 2020 i regi av borettslaget
- Oppussingsobjekt
- Automatsikringer (oppgradert EL-anlegg i 2017)
- Usjenert uten innsyn
- Utsikt
- Innglasset balkong med plass til sittegruppe (9 kvm)
- Innglasset frokostbalkong fra kjøkken (3 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Oppvarming/ varmtvann ink. i felleskostnader
- Store vindusflater

Inneholder:
P-rom 72 kvm: Entré/ gang, Gang , Stue, Kjøkken, Soverom 1, Wc , Bad og Soverom 2

Terrasser:
Innglasset balkong98 kvm med utgang fra stuen, konstruksjoner i stål og betong, glassvegg over rekkverk med skyvedører.
Innglasset balkong 3 kvm med utgang fra kjøkken, konstruksjoner i stål og betong, glassvegg over rekkverk med skyvedører.

Boder:
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på 1,7 kvm (nr. 41) samt matbod.

Beliggenhet

Beliggende i den populære stjerneblokka i et område med etablert blokkbebyggelse. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no .Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Meget kort vei til park og sandvolleyballbane. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb.

Adkomst

Fra Drammen: Følg Bjørnstjerne Bjørnsons gate forbi Strømsøsenteret, ta til høyre i lyskrysset rett før rundkjøringen og fortsett på Collettsgate til enden. Ta deretter til høyre inn på Styrmoes vei. Følg veien til Coop og ta til venstre inn på Austadveien. Følg denne veien til Fjell og ta deretter til venstre inn på Skogerveien. Følg veien nedover til den går over i Lauritz Hervigs vei.

Standard

Boligen er å anse som et oppussingsobjekt. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har eiet leiligheten siden 1968 (nybygg) (dødsbo, selger har begrenset kjennskap til eiendommen). Boligen er
normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Eier har i perioden oppgradert med kjøkkeninnredning og oppgradert noe av el-anlegget i år 2017, overflater er oppgradert etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer. Kjøkken med manglende avtrekksvifte over komfyr/ platetopp.

Bad: Baderom, overflater gulv med belegg og sluk i støpejern, vegger og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, vegghengt servant med 2-greps blandebatteri og overskap med speil. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra wc mot baderom uten å påvise unormale forhold.

WC: Toalettrom med belegg på gulv, vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 2-greps blandebatteri, speil og lys. Mekanisk ventilasjon med tilluft via luftespalter i dør.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet

TG3:
Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2:
Utvendig > Vinduer - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner
å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Det er påvist andre avvik: Dører mot fellesareal (egen branncelle) må være brannklassifiserte (dør uten brannklassifisering eller ikke tilstrekkelig merket). Litt slitt overflate enkelte
steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Terrassedør - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er påvist andre avvik: Kjøkkenventilator uten kullfilter, det anbefales og oppgradere ventilator med kullfilter. Manglende avtrekksvifte/ ventilator over komfyr på kjøkkenet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Hvitevarer

Hvitevarer som står i boligen medfølger (gamle og utdaterte).

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Borettslaget består av 550 boliger, fordelt på 16 bygninger. I borettslaget inngår følgende gårds/ bruksnr: 23/78, 23/82, 23/88, 24/34, 23/81, 23/83, 24/28.

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på hele borettslaget. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret. Leiligheten har innglasset terrasse som er bygget etter byggeåret med ferdigattest fra år 2007. Areal på innglasset terrasse regnes som S-rom i rapporten.

Stjerneblokka, høyblokk med heis. Leiligheten har beliggenhet i 4.etasje. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på 1,7 kvm (merket nr. 41) samt matbod. Felles vaskerom i kjeller.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang med automatsikringer, hovedsikring 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Ved salg av andel i borettslaget kreves det av styret at det skal utføres sjekk av det elektriske anlegget i leiligheten (dette er utført den 11.10.23 og rapport kan sees hos megler). Ingen avvik.

VVS: VA (vann og avløp), rør av jern, kobber og plast. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Hovedstengekraner er plassert på toalettrom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfaltert arealer og parkeringsplasser, plen, diverse beplantning og trær. Det finnes videre lekeplass og fotballbane med kunstgress i nærheten. Eiet tomt.

Tomten består av flere gårds/ bruksnr: 23/78, 23/82, 23/88, 24/34, 23/81, 23/83, 24/28.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 62499540030, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.01.2024: 2.77% pa.
Antall terminer til innfrielse: 40
Saldo per 02.01.2024: 37 266 670
Andel av saldo: 69 553
Første termin: 30.03.2019Første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 30.12.2033 )
Fastrente 1,92%(Swap)+margin 0,85% til 29.6.29. med avdragsstruktur over 15 år.Lånet fornyes hver andre år!

Lånenummer: 67143561284, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.01.2024: 2.83% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 02.01.2024: 29 333 336
Andel av saldo: 54 747
Første termin: 30.12.2019Første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 30.06.2039 )
6 mnd.NIBOR inkl.margin på 0,85 %.Lån avdragstruktur over 20 År .

Lånenummer: 94937049026, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.01.2024: 5.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 02.01.2024: 14 142 168
Andel av saldo: 26 394
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2051 )
Flytente renter

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld for dette borettslaget.

Parkering

Det blir tildelt én merket p-plass pr. leilighet for de som har bil og førerkort, Før utlevering av p-skilt må det betales engangsavgift på kr 600,-. Når en plass blir ledig har noen av blokkene lister dersom det er p-plass nær blokken. Ellers blir plassen tildelt ny beboer dersom ovennevnte krav er oppfylt. Se for øvrig eget parkeringsreglement i borettslaget.

Radonmåling

Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med radiatorer fra fellesanlegg for borettslaget. Radiatorer er oppgradert i år 2020 i regi av borettslaget.

Dyrehold

Husdyrhold tillatt etter spesielle regler, se husordensreglenes pkt 12.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Ved salg av andel i dette borettslaget, kreves det fra styret i henhold vedtak i generalforsamlingen at det skal utføres våtromssjekk av våtrom i boligen. Denne våtromsjekken skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjenning av andelseier.

Det er et krav i borettslaget om at alle leiligheter skal ha EL-kontroll ifm. salg. Det er borettslaget som besørger kontroll, mens eier dekker kostnader ved en evt. oppdagelse av feil/ mangler. EWL-kontroll er utført i denne boligen og rapport kan sees hos megler.

Borettslaget praktiseres en vaktmesterperiode. Ansvaret er spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholdt stand. Dette varer i 1 uke.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.fjellhagen.no

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1972/1688-1/90 17.03.1972 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

2016/265649-1/200 21.03.2016 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 12 901 500
Panthaver: BRRTL ANDELSEIERE, JFR L OM BRRTL § 2-11,
1. LEDD
LØPENR: 13853443
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/1627509-1/200 30.11.2018 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 65 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2019/1161425-1/200 03.10.2019 21:00

PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 45 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2021/1531703-1/200 06.12.2021 11:01

PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 15 000 000
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 45 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligområde

Reguleringsplan:
E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)
ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL
AV FJELL-OMRÅDET.

(4.9.1970) REGULERINGS- OG
BEBYGGELSESPLAN
FORFJELLOMRÅDET.

9.11.1965 Navn E 18 FRYDENHAUG -EIK
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.10.2004

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse foreligger, men det foreligger ikke ferdigattest.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 1 890 000,-
 • Totalpris: 2 040 693,-
 • Fellesgjeld: 150 693,-
 • Fellesutgifter: 7 954,-
 • Ligningsverdi: 818 216,-
 • Primærrom: 72 m2
 • Bruksareal: 87 m2
 • Tomteareal: 58663 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 324550212