Konnerud: Attraktiv enebolig i blindvei. Stille område i landlige omgivelser. Stor tomt med flotte utearealer og utsikt. Garasje.
Dalenveien 101 , 3031 Drammen

Kort om eiendommen

Dalenveien 101 er en innholdsrik enebolig med en familievennlig planløsning fint plassert på en pent opparbeidet tomt på hele 1823 kvm. Hagen har store grøntarealer, prydbusker, frukttrær og uteplasser med fin utsikt utover nærområdet. Beliggenheten er særs attraktiv med gangavstand til marka, skoler, buss, butikker, badevann (Stordammen) m.m. Dette er en spennende eiendom med mulighet for videre utnyttelse (kjeller med stort potensiale) på attraktive Konnerud i Drammen. Perfekt eiendom for en familie som vil bo sentralt, men i landlige omgivelser. En eiendom som bør besiktiges!
Beliggende i etablert og rolig boligområde i Dalen på Konnerud i Drammen. Kort vei til sentrum på Konnerud med butikker og gode servicetilbud. Kort vei til marka og friområder med turterreng sommer som vinter.

Inneholder

Dalenveien 101 er en innholdsrik enebolig med en familievennlig planløsning fint plassert på en pent opparbeidet tomt på hele 1823 kvm. Hagen har store grøntarealer, prydbusker, frukttrær og uteplasser med fin utsikt utover nærområdet. Beliggenheten er særs attraktiv med gangavstand til marka, skoler, buss, butikker, badevann (Stordammen) m.m. Dette er en spennende eiendom med mulighet for videre utnyttelse (kjeller med stort potensiale) på attraktive Konnerud i Drammen. Perfekt eiendom for en familie som vil bo sentralt, men i landlige omgivelser. En eiendom som bør besiktiges!

Høydepunkter:
- Vesentlig oppgradert i 1985
- Dobbeltgarasje fra 2009 på 52 kvm
- Veranda/ terrasse 32 kvm
- Utepeis
- Takfornying i 2017 (rensing, maling)
- Stor hage med frukttrær og prydbusker
- Plass til flere biler i egen oppkjørsel
- Fint utsyn over nærområdet
- Beliggende rett ved marka
- Trygt og familievennlig
- Landlige og stille omgivelser
- 3 min med bil til Konnerud senter
- 3 soverom
- Stort og praktisk kjøkken
- Rehabilitert pipe med stålrør i 2021
- Stort og flott bad med innmurt boblebad fra 2002/ 2003
- Gjestetoalett/ vaskerom som er oppgradert i 2017
- Kjeller på 80 kvm med full ståhøyde (målt 2,23 m med noe variasjon)
- Tomt på 1823 kvm
- Fiber fra Altibox er lagt inn

Inneholder:

1. etasje: Entrè/ gang, gang, stue, kjøkken, tv-stue, vaskerom med wc, trapperom, kott. BRA: 94 kvm. P-ROM: 93 kvm.
2.etasje: Gang med trapp, 2 soverom, bad, soverom/kontor, kott. BRA: 82 kvm. P-ROM: 80 kvm.
Kjeller: 5 stk kjellerboder. BRA: 80 kvm.

Alle rom er medtatt i P-ROM bortsett fra kott og kjellerboder.

Beliggenhet

Beliggende i etablert og rolig boligområde i Dalen på Konnerud i Drammen kommune. Kort vei til sentrum på Konnerud med butikker og gode servicetilbud. Kort vei til marka og friområder med turterreng sommer som vinter.

I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og to treningssentre i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter.

Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter. En kort kjøretur unna ligger Drammensbadet som er Norges største badeanlegg, og byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Meny, og Rema 1000 - alle på Konnerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud et eget senter med flere butikker og andre servicetilbud. Det er kort vei til Gulskogen med et rikt og variert butikkutvalg, samt Drammen sentrum med gågater, Torget Vest og Magasinet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Det går buss fra Konnerud hvert 10. minutt til Drammen, og tog fra Drammen til Oslo ca. 4 ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 15 min til Drammen sentrum, 15 min til Gulskogen, 25 min til Liertoppen, 44 min til Kongsberg og 50 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Det foreligger store planer for Konnerud senter med nye boligprosjekter. Dette vil gi området en ny spennende karakter, mer liv og på sikt et større næringstilbud.

Adkomst

Følg E18 og ta avkjøring til Drammen S. etter motorveibrua over Drammen. Ta til venstre i første rundkjøring og hold venstre felt. Ta til venstre i andre rundkjøring og hold rett frem i Bjørnstjerne Bjørnssonsgate. Kjør rett frem i begge lyskryss, og i rundkjøringen. Ta deretter til venstre opp Konnerudgata i neste rundkjøring. Følg denne veien over jernbanebroen og videre oppover Konnerudbakkene. Følg denne til toppen og litt nedover. Ta inn til høyre ved Circle K bensinstasjon på høyre hånd. Følg Gramsborgveien bort til rundkjøring. Følg veien rett ut i Stubberudveien. Ta 1. vei ned til venstre ved skilt Verksveien. Følg veien nedover og hold til høyre. Veien går nå over i Dalenveien. 101 er beliggende på venstre side.

Standard

Gulv: Fliser, parkett, tregulv og vinylbelegg.
Vegger: Malte flater, tapet, panel, malt miljø- glassfiberstrie, MDF-panel.
Himling: Malte flater, firkant- / rektangulære plater, panel, MDF-panel.

Veranda / terrasse på 32 kvm med adkomst fra stue. Utepeis murt på terrassen.

Bad i 2. etasje er totaloppusset og bygget helt nytt i 2002/03. Flislagt gulv med varmekabel, fliser i dusjnisje, innebygget badekar, vegghengt klosett, servant i baderomsinnredning med dører/skuffer, høyskap, overskap, speil og lys.

Vaskerom med wc i 1. etasje, servant i innredning, speil og lys.

Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra 1985, benkeplate i laminat, 2 vaskekummer i stål, vegg over kjøkkenbenk med fliser, frittstående hvitevarer.

Tilstandsgrad 3 i tilstandsrapport:
-Det er målt høydeforskjell på innvendige gulv. Det er synlige skjevheter og svanker på gulvene, stedvis noe knirk. Det er mulig en sammenheng med registrert avvik på gulv og bevegelse endringer i byggegrunn. Nærmere undersøkelser må påregnes.
-Vaskerom med wc må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Tilstandsgrad 2 i tilstandsrapport:
-Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
-Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Se nærmere beskrivelse i tilstandsrapport.
-Det er påvist avvik på utvendig takkonstruksjon/loft.
-Det er påvist avvik på utvendige vinduer og dører.
-Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
-Det er påvist avvik på innvendige overflater. Det er stedvis registrert "bom og sprekte fliser i entrè.
-Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrengning inn i kjellermur og kjellergulv.
-Åpning i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i innvendig trapp, samt rekkverkshøyde er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
-Det er påvist avvik på innvendige dører. Enkelte dører går tregt og må justeres samt noe overflate slitasje.
-Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker på bad. Det er påvist at noen fliser har "bom". Det er påvist avvik i fallforhold til sluk, samt høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
-Det er ikke påvist tilfredstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
-Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vann- og avløpsledninger.
-Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
-Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
-Innsiden av grunnmuren har misfarging etter innvendig fuktighet/kondens.
-Det er påvist avvik på terrengforhold.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Frittliggende enebolig. Frittliggende dobbel garasje.

Kommunen har registrert eiendommens byggeår til ca. 1850 mens eiendommens grunnbokblad gir opplysninger om at eiendommen ble utskilt i 1943 (fra gnr. 79, bnr. 12). Selger opplyser at byggeår var oppgitt til 1936 i sin tid da de kjøpte eiendommen i 1977. Selger opplyser videre at eiendommen trolig var utsatt for en brann i 1936 og at boligen da ble gjenoppbygd samme år. Det foreligger ingen dokumentasjon i forhold til dette, og det er således derfor heller ikke kjent om hele- eller kun deler av eiendommen var berørt av en evt. brann. Det er derfor noe usikkert om eiendommen fortsatt kan bestå av opprinnelig konstruksjonsvirke fra 1850.Ved skifte av utvendig kledning i 1985 ble det ikke avdekket at noen deler av konstruksjonen var brannskadet. Ved innvendige oppussinger er det heller ikke funnet rester av virke med spor etter brann. For de som er spesielt interessert i historie kan det være det finnes opplysninger i Drammen Byarkiv eller i arkivet til Drammens Tidende. Megler har ikke undersøkt dette ytterligere og på bakgrunn av ovennevnte opplysninger er eiendommens byggeår forbundet med noe usikkerhet.

For ytterligere innsyn i sakshistorikken til eiendommen kan dette sees på https://www.drammen.kommune.no/tjenester/byggesak/finn-nye-og-gamle-saker/

Byggemåte

Yttervegger over grunnmur av tømmer, utvendig kledning i treverk, stående panel. Valmet tak tekket med takstein. Se for øvrig tilstandsrapport avholdt av Progetto AS den 03.11.22.

EL: Boligen har to sikringsskap begge sikringsskap plassert i gang i 2. etasje med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Det er foretatt el-sjekk i år 2017, avvik er utbedret.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom i 2. etasje (bare for baderom i 2. etasje). Vannmåler og hovedstengekran montert i kjellerbod. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder 287 liter plassert i kjellerbod fra år 2002.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer for år 2022 var kr 6 108,26,- Avhenger av forbruk vann.
Årsgebyr renovasjon kr 3747,50,-

Tomten

Stor eiet tomt på 1823 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gruset gårdsplass, store plenarealer, frukttrær og prydbusker. Stor terrasse på 32 kvm med oppmurt utepeis. Tomten er flat på et lite høydedrag. Fra eiendommen kan man se utover mot nærområdet og den store tomten bidrar til en luftig og åpen følelse.

Arealet for tomten er oppgitt til 1845 kvm iht. skylddeling fra 1943 og på situasjonskart fra 1989. Arealet som dog er beregnet er 1823,4 kvm (hentet fra opplysninger i Drammen Kommune). Det ble avholdt en oppmålingsforretning den 07.07.22 av naboeiendommen i øst (Dalenveien 99A/B) ifm. tiltaket som der oppføres. Her ble det påvist nøyaktige grenser mellom Dalenveien 99A/B og Dalenveien 101. Eiendommens tomt har derfor etter oppmålingsforretningen fått påvist sikre grenser mot øst og nord. Grenser mot syd og vest er ikke oppmålt og er således noe usikre. Det refereres til tinglyst erklæring av 15.10.22 som er vedlagt prospektet hva gjelder bestemmelser om blant annet grense mot naboeiendommen i syd. Eiendommen er skilt ut i 1943 og arealet og grensepunkter på eldre tomter kan avvike noe ved ny oppmåling.

Parkering

I gårdsplass og i garasje.
Dobbel garasje bygget 2009.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Peisovn i stue. Varmekabler på bad. Varmepumpe luft til luft (2007) montert i stue. Panelovner.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Festekontrakt (i de tilfeller tomten er festet)
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det foreligger ikke byggetegninger på enebolig fra byggeåret.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på garasje, det foreligger ikke ferdigattest.

Selger besitter godkjent/ stemplet situasjonskart fra 1985 ifm. tilbygget (entre/gang og trapperom) og bekrefter samtidig at byggesøknad den gang ble meldt inn til kommunen. Megler og selger har i samråd ikke funnet noe søknadsdokument (dokumentasjon) på dette, men det foreligger dog tegninger av tilbygget.

Det er en felles avtale med de to nærmeste naboene om brøyting av veien inn og gårdsplassene. Det betales etter hvor mange brøytinger det blir i løpet av sesongen.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

11.08.2000 - Dokumentnr: 12976 - Erklæring/avtale
Sameierne i privat felles VA-anlegg samtykker i at det er
solidarisk og økonomisk ansvar for reperasjoner og
vedlikehold. Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommune

15.12.2000 - Dokumentnr: 21403 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:79 Bnr:75
Bestemmelse om tilkopling av vanningsanlegg.

07.02.1995 - Dokumentnr: 1813 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:79 Bnr:112
Rett til å benytte eksisterende vannforsyningsanlegg.

Det er tinglyst erklæring om plassering av mur mot naboeiendom og felles vedlikeholdsansvar for denne med påstående gjerde. Erklæringen inneholder også en avtale om at muren representerer grensen mellom eiendommene. Erklæringen gir også nabo rett til å vedlikeholde en vegg fra denne eiendom.

Vederlag

Oppdragsgiver har inngått følgende avtale med NBBO Eiendomsmegling: Fast vederlag kr 50 000,- Markedspakke kr 17 900,- Oppgjørsgebyr kr 5 000,- Profesjonell fotograf og plantegninger kr 9 000,-

Dersom handelen ikke kommer i stand i oppdragstiden, betaler oppdragsgiver:
Ved avtalt provisjonsbetaling/fastpris, har oppdragstaker krav på vederlag kr. 20 000,- for utført arbeid samt markedspakke og eksterne utlegg, dersom oppdraget avsluttes, sies opp eller utløper.

Oppdragstaker har krav på avtalt vederlag dersom det er oppnådd bud på avtalt prisantydning og oppdragsgiver likevel velger å avslå budet, og oppdraget senere sies opp, utløper eller handel ikke kommer i stand.

Regulering

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område?
Nei

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL?
Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Ja
3005 20210007 Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen?
Nei
Til info er det søknad inne på bygg av en enebolig på nabotomten.

Ferdigattest

Drammen kommune finner ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Drammen kommunes arkiver. Eiendommen er først tatt i bruk 01.01.1850. Bygningen er byggeanmeldt.
Ferdigattest for rehabilitering av pipe foreligger datert 26.02.2021.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett. Det finnes i tillegg til det offentlige vann/avløpsanlegget en privat vannledning (eiendommens tidligere vannforsyning). Denne er adskilt fra øvrig vannforsyning og benyttes til vanning om sommeren og bilvask. Den private vannledningen er ikke avstengt om vinteren, men det hender at ledningen fryser. Det er ingen kostnad forbundet med bruk av dette vannet ifølge eier.

Ansvarlig megler

Thora-Elise Hammerborg Dahl
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 5 990 000,-
 • Ligningsverdi: 1 386 769,-
 • Primærrom: 173 m2
 • Bruksareal: 256 m2
 • Tomteareal: 1823 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Thora-Elise Hammerborg Dahl

  Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 95209548

  Annen info

  Finnkode: 298830115