: Geithus/ Modum - Dette er drømmeeiendommen for deg som søker deg bort fra "stress og mas"..
Løvetannveien 12 , 3360 Geithus

Kort om eiendommen

Her kan man oppleve en ro som byen ikke kan tilby. Nå kan du sikre deg drømmeboligen med mange muligheter - nær alle skoletrinn, barnehager, midt imellom Åmot og Vikersund - beliggende i naturskjønne omgivelser og usjenert med Bergsjø helt inn til hagen. Er du lei av å sitte i kø på vei til jobb? Det slipper du å tenke noe mer på, for kø er ikke-eksisterende i begge retninger fra denne boligen. Riktignok må man kanskje kjøre en halvtimes tid lenger hver vei til jobb, men det betyr også at du kan få en stor eiendom med en svært idyllisk beliggenhet. Velger du å la bilen stå kan du jobbe hjemmefra i billedskjønne omgivelser. Her kan du la barna vokse opp i et sunt miljø og fortsatt kunne "nyte" livet mer til det fulle selv også. Bort fra byens larm og mas. Dette er en unik mulighet!

Inneholder

Velkommen til Løvetannveien 12. Dette er en unik og meget innholdsrik eiendom beliggende ved foten av Bergsjøen. Eiendommen består av totalt tre bygninger og har i tillegg til selve eneboligen et eget isolert og oppvarmet lydstudio på 25 kvm og uthus på 27 kvm. Eiendommen har en parkmessig opparbeidet tomt med spesielt flott beplantning og store, solrike terrasseområder. Ønsker du å ta morgenkaffen et annet sted enn på terrassen har boligen totalt 4 verandaer i alle himmelretninger. Boligen er perfekt for en storfamilie og innehar 2 flotte stuer, 2 ildsteder, 4 store soverom (2 soverom har egne bad). I tillegg er det badstue og mulighet for privat hjemmekontor dersom man pendler mot Oslo/ Drammen eller Kongsberg. Dette er en sjelden eiendom i markedet som bør oppleves. Velkommen til visning!

Dette er eiendommen for deg som søker deg bort fra hverdagens "stress og mas". Her kan man oppleve en ro som byen ikke kan tilby. Nå kan du sikre deg drømmeboligen med mange muligheter - nær alle skoletrinn, barnehager, midt imellom Åmot og Vikersund - beliggende i naturskjønne omgivelser og usjenert med Bergsjø helt inn til hagen. Er du lei av å sitte i kø på vei til jobb? Det slipper du å tenke noe mer på, for kø er ikke-eksisterende i begge retninger fra denne eiendommen og det er en stor parkeringsplass i Hokksund nær stasjonen dersom man f.eks pendler til Asker/ Oslo og Kongsberg. Riktignok må man kanskje kjøre en halvtimes tid lenger hver vei til jobb, men det betyr også at du kan få en stor eiendom med en svært idyllisk beliggenhet. Velger du å la bilen stå kan du jobbe hjemmefra i billedskjønne omgivelser. Det stimulerer til både arbeidsglede og en "ny hverdag". Kanskje det også kan være fornuftig å vurdere å frigjøre litt gjeld og fortsatt ha litt igjen til f.eks. nyere bil e.a.? Her kan du la barna vokse opp i et sunt miljø og fortsatt kunne "nyte" livet mer til det fulle selv også. Bort fra byens larm og mas. Er du en friluftstype eller interessert i sportsaktiviteter er det kort vei til store skogområder, idretts- og svømmehall osv. Kunstnerdalen og mange andre flotte severdigheter.

Se for deg at du jobber i Oslo. Du kjører fra boligen og bruker 18-20 minutter til Hokksund. Her bruker du 5 min på å parkere, kjøper deg en kaffe, hører på en podcast eller bok på toget og du er i Oslo etter 47 minutter. Totalt har du da reist i ca. 1 time og 10 minutter. Det er raskere enn å kjøre fra Drammen til Oslo på E-18. Det må kunne sies å være en behagelig og fin start på dagen..

Høydepunkter:

- Unik og sørpreget eiendom
- Beliggende rett ved idylliske Bergsjøen
- 4 verandaer og terrasser på mark
- Parkmessig opparbeidet hage
- Solrikt
- Kort vei til sentrum og Vikersund
- Nydelige turmuligheter i nærområdet
- To ildsteder
- Eget uthus
- Eget isolert lydstudio (25 kvm)
- Badstue
- Stort kjøkken med tilgang til eget kontor
- 2 stuer
- 4 soverom
- 3 bad og eget vaskerom
- 4 toaletter
- Messanin med oversikt over stue i 1 etg.
- 2 soverom med "eget bad" (direkte adkomst)
- 1 soverom har stor hems
- Perfekt for storfamilien

Terrasser/ verandaer: Boligen har fire verandaer delvis overbygget med adkomst fra loftsstue (6,5 kvm), loftsstue (15 kvm), baderom (2,5 kvm) og soverom (6 kvm) (deler med skråtak som ikke er måleverdig, det er gulvareal som er oppmålt). Terrasse med støpt plate på mark med adkomst fra stue og gang.

Loft: Boligen har kaldt loft (ikke gulv på loft). Adkomst til loft via loftsluke fra baderom.

Inneholder:

Enebolig:
1. etg. BRA 161 kvm, P-rom 149 kvm: Vindfang , Gang , Stue/ spisestue m/ trapp, Kjøkken , 2 stk. soverom , Bad , Bad 2, Gang (v/ soverom), Vaskerom u/ sluk, Wc og Kontor.
S-rom 12 kvm: 2 stk. boder, Bod m/ sluk.

2. etg. BRA 146 kvm, P-rom 146 kvm: Loftsstue m/ trapp , Soverom , Soverom 2, Bad og Badstue.

Garasje: 44 kvm. Byggeår 1990. Garasjen er delvis ombygd og inneholder:
- 25 kvm lydstudio, isolert med varme
- 10 kvm bod, isolert med varme
- 9 kvm utebod uten dør

Uthus: 27 kvm. Byggeår 1994. Uthus benyttes som bod. Det kan se ut i fra kommunens kartportal at uthuset er plassert noe over på grensen til naboeiendommen. Det er ikke gjort ytterligere undersøkelser rundt dette.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og etablert område i Geithus i Modum kommune. Idyllisk beliggenhet i hyggelige omgivelser i enden av blindvei. Unik eiendom ved Bergsjøen. Kort vei til Geithus sentrum. Nærhet til fiskeelv, Furumo med idrettspark, svømmehall og flotte turområder. Få minutters gange til skole og lekeplass. I tillegg er 2 ungdomsskoler og videregående skoler 3-4 min. med buss. Langs Bergsjøen er det gode bade- og fiskemuligheter. Kort vei til marka og friområder med turterreng sommer som vinter. Få minutters kjøring til sentrumsmiljøene Vikersund i nord og Åmot i syd med godt servicetilbud. Enkel adkomst til R-350. Ca. 40 min til Drammen stasjon (Strømsø), ca. 75 min til Oslo S, ca. 45 min til Kongsberg og ca. 45 min til Hønefoss.

Bergsjøen er en innsjø, nærmest ei stille øverst i Drammenselva som står i nær tilknytning til Tyrifjorden, mellom Vikersund og Geithus i Modum kommune. Bergsjøen er inntaksmagasin for Geithusfoss kraftverk. Området er et viktig våtmarksområde for sjø- og vadefugler, som også i stor utstrekning overvintrer der. Sjøen er del av Tyrifjorden dyrefredningsområde. Sjøen er også et godt fiskevann med abbor, ørret, sik, gjedde og brasme.

Adkomst

Se kartskisse på Finn.no. Løvetannveien er en sidegate til Stalsbergveien. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2013 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Våtrom/ vaskerom 1 etg.
Vaskerom u/ sluk fra byggeåret i 1. etasje uten sluk. Overflater gulv med fliser med varmekabler og vegger/ innvendige tak med panel. Utslagsvask i stål nedfelt i benkeplate med underskap og 1-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Manglende ventilasjon av vaskerommet. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Baderom i 1. etasje:
Direkte adkomst fra soverom (overflate oppgradert i år 2011) fra byggeåret. Overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med panel. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Baderom i 1. etasje (mot østvegg)
Direkte adkomst fra soverom (mot østvegg). Overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med panel. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Baderom i 2. etasje:
Renovert av tidligere eier med ukjent alder. Overflater vegger med våtromsplater/ fliser og himling (innvendige tak) med panel. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, innebygget badekar med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, overskap, servant montert i baderomsinnredning med dører/ skuffer og 1-greps blandebatteri, høyskap, speil og lys. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med manglende tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Spesialrom:
Wc med fliser med varmekabler på gulv, malte vegger og himling (innvendige tak) med panel. Sanitærutstyr med klosett, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Manglende ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør.

Plassbygget badstue:
Overflater med belegg på gulv (tregulv oppå belegg) og panel på vegger og himling (innvendige tak). Badstue med dør fra baderom. Badstue antas oppbygd etter gjeldende regler fra byggeår. Badstuovn fra Tylø 8 KW, eldre ovn som ikke er tilkoblet strøm.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra byggeåret, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med vinkorker limt på
plate. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kort oppsummering av TG3 forhold:
Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Stedvis er det registrert "bom" på fliser (limet slipper under fliser og er ikke tilstrekkelig festet til underlaget). Rekkverk mangler på toppen av trappen.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre
enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Ikke oppkant ved dør på baderommet og det er etablert en luke/ åpning i dekket ned til vaskerom uten oppkanter, dette er det laveste punktet på
baderommet. Vaskerom har ikke sluk og gjennomføring i bjelkelag er ikke fuktsikret.
Våtrom > Generell > Bad 1 og bad 2: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Våtrom > Generell > Vaskerom u/ sluk: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.

For øvrige tilstandsgrader og beskrivelse, se takst vedlagt prospektet.

Hvitevarer

Alle hvitevarer medfølger unntatt 1 av 2 kjøleskap og fryser. Løsøre: Skap blir stående. Lysekroner medfølger ikke. Utover dette avtales kjøp/ salg direkte med selger. Høyttalere høyt under taket mot terrassen/hagen/ Bergsjø følger med; klare for tilkobling.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Enebolig 1986: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes.

Garasje 1990: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på garasjen. Garasjen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret, antas ikke omsøkt.
Normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Garasjen har behov for noe oppgradering og vedlikehold grunnet alder og tilstand. Det må påregnes arbeider/ kostnader for å etablere lydstudioet om til garasje igjen.

Uthus 1994: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på uthus. Uthus innvendig antas å være ombygd eller ikke bygget etter tegning. Uthus er normalt vedlikeholdt. Bygget har skjevheter og det har behov for noe oppgradering og vedlikehold. Noe lokale råteskader.

Tilbygg i år 2000: Tilbygg kjøkken, loftsstue og takoppløft.

Kommunens kommentar angående bygningsopplysninger:
Enebolig oppført i 1985. Godkjente teninger og ferdigattest vedlagt.
Garasje oppført i 1990. Godkjente tegninger og ferdigattest vedlagt.
Uthus oppført i 1994. Godkjente tegninger vedlagt.
Påbygg bolig loftstue/oppløft oppført i 2002. Godkjente tegninger vedlagt.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med hovedsakelig automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Det er foretatt el-sjekk i år 2018, avvik er utbedret, dokumentasjon foreligger. Midtnett opplyser om at anlegget sist ble kontrollert i 2017. Ingen pålegg. Siste helårs forbruk (2022): ca. 35 900 kWh

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber fra bygge-/ påbygningsår. Vannmåler og hovedstengekran montert i bod. Avløpsrør av plast fra bygge-/ påbygningsår. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i
bod/ teknisk rom fra år 2004. Varmtvannsbereder (ca) 5 liter plassert i underskap på wc fra år 2011 (ikke i bruk).

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert utvendig. Ildsteder, peisovn montert i stue og åpen peis i loftsstue. Modum brann- og feiervesen gjennomførte brannforebyggende tilsyn 16.11.2021. Det ble ikke avdekket avvik. Tilsynet er derfor avsluttet.

Teknisk: Det er installert boligalarm. Alarmens infrastruktur medfølger men kjøper tegner evt. eget abonnement. Boligen har parabolantenne men denne er ikke i bruk. Altibox er leverandør av TV/ nettsignaler.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022:

Avløp kr. 15 882,-
Feiing kr. 950,-
Vann kr. 10 123,-
Sum kr. 26 955,-

Årsgebyr renovasjon: Kr 3 973,-

I tillegg kommer feie/ tilsynsavgift, TV/ internett, strøm og aktuelle forsikringer.

Tomten

Eiet solrik tomt, nydelig opparbeidet med gressplen, frodig og massiv beplantning og prydbusker. Beplantningen er inndelt i fine bed med elvestein. Egen kjøkkenhage. Belegningsstein i gårdsplass og gjerde rundt deler av eiendommen. Eiendommen har fri sikt mot Bergsjøen og naboeiendommen mot Bergsjøen består av gressplen og stedvis viltvoksende vegetasjon (selger klipper denne gressplenen). Det står et vakkert stort tre på naboeiendommen som nåværende eier har dekorert med flott belysning. Dette er et flott skue i vinterhalvåret. Lekeplass ca. 100 meter fra boligen med sandkasse, lekeapparater og fotballbane.

Parkering

Parkering i egen gårdsplass og i garasje (garasje ombygd til lydstudio, må ombygges for benyttelse til garasje).

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Boligen har varmepumpe vann til luft som ikke er i bruk. Her opplyser selger om at det ligger klart en vannsløyfe ut i Bergsjø, slik at den enkelt kan aktiveres/ påkobles dersom varmepumpe skal tas i bruk, Det antas at det må påregnes vedlikehold og oppgraderinger av anlegget,

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Megler besitter rekvirerte opplysninger fra Statens Kartverk og kommunen, herunder tegninger av bebyggelsen. Dette kan oversendes på forespørsel.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3047/43/258:
21.06.1985 - Dokumentnr: 5748 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3047 Gnr:43 Bnr:99

01.01.2020 - Dokumentnr: 140077 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0623 Gnr:43 Bnr:258

Ingen rettigheter eller tinglyste servitutter.

Vederlag

Provisjon 1%,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Navn: Kommuneplan 2011-2020
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 07.05.2012
Bestemmelser - https://kart3.nois.no/modum/Content/plandialog/GetGIplanregisterFil.aspx?systemid=FAB44AA8033F4A6C92E5C28E99C0B077&k=3047&arkivnavn=WINMAP
Delarealer: Delareal 6 m
Arealbruk: Friområde, Nåværende
Delareal: 1 001 m
Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

Ves søk på kommunens kartportal ser det ut til at eiendommen ligger innenfor et risikoområde ved flom. Det henvises til kommunens tekniske etat for ytterligere opplysninger.

Ferdigattest

Ferdigattest for eneboligen fra 1985 foreligger.

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen.) Det foreligger ingen dokumentasjon på at stikkledninger til offentlig nett er oppgradert og det legges derfor til grunn at disse er fra byggeåret.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 5 590 000,-
 • Kommunale avgifter: 27 000,-
 • Ligningsverdi: 1 373 442,-
 • Primærrom: 295 m2
 • Bruksareal: 307 m2
 • Bruttoareal: 340 m2
 • Tomteareal: 1007 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 270590167