: Meget attraktivt rekkehus med nydelige uteområder, 3 sov, bad (2019), garasje, solrikt, sentralt - Bør sees!
Planteskolen 28 , 3024 Drammen

Kort om eiendommen

Dette rekkehuset er del av et hyggelig veldrevet sameie, som har en rolig og sentral beliggenhet på Åssiden. Kort vei til byens fasiliteter, offentlig kommunikasjon og nærbutikker og skoler. Boligen holder en generelt god standard og er godt egnet for en familie som vil bo stille og fredelig men bare en svipptur inn til sentrum. Boligen har en kjempeflott intern beliggenhet i sameiet - midt på tunet og med en solrik hjørnetomt. Boligen har terrasser/ platting rundt hele boligen og dette byr på mange soner for utnyttelse sommerstid. En godt utnyttet planløsning med stor og lys stue, 3 gode soverom, et romslig separat kjøkken i tillegg til nytt bad i 2019 og eget vaskerom gir muligheter for et aktivt familieliv.

Velkommen til visning!

Inneholder

Dette rekkehuset er del av et hyggelig veldrevet sameie, som har en rolig og sentral beliggenhet på Åssiden. Kort vei til byens fasiliteter, offentlig kommunikasjon og nærbutikker og skoler. Boligen holder en generelt god standard og er godt egnet for en familie som vil bo stille og fredelig men bare en svipptur inn til sentrum. Boligen har en kjempeflott intern beliggenhet i sameiet - midt på tunet og med en solrik hjørnetomt. Boligen har terrasser/ platting rundt hele boligen og dette byr på mange soner for utnyttelse sommerstid. En godt utnyttet planløsning med stor og lys stue, 3 gode soverom, et romslig separat kjøkken i tillegg til nytt bad i 2019 og eget vaskerom gir muligheter for et aktivt familieliv.

Boligens høydepunkter:
- Attraktivt og barnevennlig i løkkevei
- Terrassedekke rundt hele boligen
- Solrik hjørnetomt med flere uteplasser
- Bad (2 etg. fra 2019)
- Separat vaskerom/ wc
- 3 soverom
- Separat kjøkken (skrog fra år 2005 og fronter fra år 2012)
- Nydelige uteområder med beplantning
- Utgang til hage (fellesområde)
- Garasjeplass
- Sentralt på Åssiden
- Godt med lagringsplass
- Peisovn i stue
- Utvendig bod på 5,2 kvm
- Automatsikringer

Inneholder:

1. etg BRA 63 kvm, P-rom 63 kvm: Entré/ gang m/ åpen garderobe, Stue m/ trapp, Kjøkken og Vaskerom/ wc

2. etg BRA 58 kvm, P-rom 54 kvm: Gang m/ trapp, 3 stk. soverom og Bad

S-rom 4 kvm: Bod

Beliggenhet

Boligen er beliggende meget sentralt på Åssiden med kort gang avstand til bla. butikk. Attraktivt, skjermet og rolig boligområde med skole, offentlig kommunikasjon og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. På Åssiden er det flere fotballbaner, håndballbane, skatepark og stor idrettshall som byr på en rekke innendørsaktiviteter. Åssiden IF har sportslig tilbud for alle. Ellers anbefales det å legge turen innover i marka eller til elveparken der du kan følge brede gang- og sykkelveier nedover langs Drammenselven. Her finner du grillplasser, bade- og fiskemuligheter, samt sandvolleyballbane og lekeapparater.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi XL Ligosenteret og Meny Åssiden. Du finner også helsetorg, kjente kjedebutikker og bilforretninger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Gulskogen med 120 spennende butikker, eller til Drammen sentrum med kjøpesentre og gågater.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. I Rosenkrantzgata har bussene avgang hvert 10. minutt. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Gulskogen, 10 min til Drammen sentrum, 35 min til Kongsberg, 40 min til Oslo S og 70 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til både Aronsløkka- og Åssiden barneskole. For elever i ungdsomstrinnet er det kort vei til Kjøsterud ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Åssiden videregående skole ligger en kort spasertur fra boligen og er er en populær og moderne yrkesskole med et vidt spekter av utdanningsprogram.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgate fra Drammen sentrum forbi Åssiden kirke. Ta inn til venstre ved McDonald`s/ Meny på venstre hånd. Hold venstre i sving mot Buskerudveien. Planteskolen ligger så inn til høyre. Når man kommer inn på feltet ligger nr. 28 sentralt midt på tunet. Se for øvrig vedlagte kartskisse.

Standard

Boligen holder generelt en gjennomgående god standard med lyse og tidsriktige fargevalg. Takstmann oppsummerer standard slik: Rekkehuset har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd leiligheten siden 1983 (nybygg) og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Baderom i 2. etasje er oppgradert i år 2019. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til
beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad 2 etg:
Baderom i 2. etasje oppgradert/ renovert i år 2019, arbeid med EL og VA (vann og avløp) er utført i regi av innleide foretak, øvrige arbeider er utført i egenregi, det medfølger ingen garantier på utførte arbeider på våtrommet. Eier opplyser at eldre vinylbelegg ligger under nytt gulv på baderommet. Overflater vegger med våtromsplater og himling (innvendige tak) med MDF-panel. Downlight montert i himling (innvendig tak).
Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel (ikke tilstrekkelig dokumentert). Eier opplyser at eldre vinylbelegg ligger under nytt gulv på baderommet. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett (med utsparring i plate for drenering av innbygningssisterne), servant montert i baderomsinnredning med dører/ skuffer og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Vaskerom:
Vaskerom i 1. etasje med wc. Overflater gulv med vinylbelegg og sluk i plast (vinylbelegg klemt i sluk), vegger med våtromsplater og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, utslagsvask montert i benkeplate med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og speil med lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter (skrog fra år 2005 og fronter fra år 2012), benkeplate i heltre, 2 vaskekummer i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser.
Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TG3 (vaskerom/WC): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

TG IU (ikke undersøkt): Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom/ wc. Det er ikke foretatt hulltaking på vaskerom med wc da rommet er vurdert til TG 3. VA (vann og avløp) kommer hovedsakelig opp fra gulvet og går ikke skjult i veggene.

For TG2 vennligst se takstrapport for beskrivelse av de ulike bygningsdeler.

Hvitevarer

Medfølger komfyr, induksjon platetopp, avtrekk, oppvaskmaskin, kjøleskap og kjøleskap/ frys i bod.
Løsøre: Medfølger, garderobeskap på 2 soverom. Plassbygde bokhyller i trapp og hjemmekontor i 2 etg. Alle taklamper, unntatt takpendel i trapp og over kjøkkenbord og spisebord.

Annet: Verisure boligalarm installert. Videreføring, evt. oppsigelse avtales med ny eier.

Leiebeløp inkluderer

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Leieperiode

Overtakelse etter avtale med selger.

Bebyggelse

Småhusbebyggelse med rekkehusleiligheter. Leiligheten går over to plan. Utvendig bod på 5,2 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten. Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for sameiet, bygget ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes. Matbod er omgjort til åpen garderobe i 1. etasje og bod medtatt i gang i 2. etasje, det antas at ombygging ikke er omsøkt.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i gang/ garderobe i 1. etasje med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget foreligger. EL sjekk utført 30.01.19. To avvik, utbedret aug/ sep 2019 av Gjerberg elektro.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue. Ildsteder, peisovn montert i stue. Drammensregionens brannvesen har ingen opplysninger om ovennevnte eiendom i sine systemer, ikke mottatt melding om montert ildsted (meldepliktig tiltak Jf. Forskrift om brannforebyggende tiltak og tilsyn § 2-4). Nærmere undersøkelser og avklaring må påregnes (brev fra 15/06-2022).

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler (måler hele rekka (flere seksjoner)) og hovedstengekran montert i bod. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2005.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tomten

Ideell andel av fellesareal, eiet tomt på ca. 8120 kvm. Fellesarealene er pent opparbeidet med plen samt annen beplantning. Lekeplass på sameiets eiendom og trivelig sosial sittegruppe. Asfalterte adkomstveier.
Til hver bolig arronderer det naturlig en tomteparsell som naturlig ligger til hver bolig (dette er riktignok fellesområde, men mange boliger bruker dette som "sitt eget"). Fra vedtektene: Seksjonene i Planteskolen nr. 14-49 (tinglyste seksjonsnummer E 1-4, D 5-19) har eksklusiv bruksrett til egen hage ifølge oppdelingsbegjæringen.

Koselig uteplass ved inngangspartiet som er pent opparbeidet med terrasseplatting, sittegruppe og blomster. Plattingen er skjermet med hekk. I tillegg har boligen terrasse på mark som er laget som en sti til baksiden av boligen (man kan altså gå på terrassedekke rundt hele boligen). Her er det også en liten sittegruppe og pen beplantning. Videre er det stor usjenert terrasse på baksiden av boligen med utgang fra stuen. Delvis overbygget og soneinndelt slik at man har flere muligheter for møblering. Uteområdet er svært forseggjort og pent anlagt - dette bidrar til å gi boligen et meget flott uttrykk.

Parkering

Fast garasjeplass på sameiets eiendom samt muligheter for parkering på felles gårdsplass. Egne plasser for gjesteparkering. En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare
hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte sameier.

Energibruk/kostnader

Snittforbruk ca. 16 000KW. pr/ år.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen varmes opp ved strøm/ panelovner, varmekabler på baderom og vedfyrt peis/ peisovn.

Dyrehold

Det er lov å ha husdyr, husdyrhold skal ikke være til sjenanse for dine naboer.

Utleiers krav til sikkerhet

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Saker som er under arbeid:

Flere eierseksjoner har det siste året spurt om montering av varmepumpe, og dette har vært oppe som tema på tidligere årsmøter. Styret har derfor innhentet anbefalinger og tilbud fra tre leverandører. Alle leverandørene forteller at det i dag stort sett er uproblematisk å etablere varmepumper i rekkehus og sameier så lenge det etableres felles retningslinjer. Styret anbefaler å tillate montering av varmepumper så fremst foreslått malverk følges (se årsberetning for 2022 hos megler).

Flere har meldt om interesse for å lade el-bil og hybrid i garasjene og faste parkeringsplasser. Etter sameieloven er styret pliktig å utrede muligheten for å tilrettelegge for lading. Styret har fått tilbakemeldinger fra elektriker om at elanlegget vi i dag har i garasjene er lite egnet til lading og at det ikke samsvarer med kravene fra DSB. Ved å velge å opprette ladepunkt selv (på parkeringsplass / i garasje) risikerer beboer å bruke penger på noe som må skrotes ved bygging av nytt felles ladeanlegg. Styret anbefaler derfor at det settes ned en gruppe som jobber frem alternative løsninger som kan vedtas på et senere årsmøte, da det vil være en betydelig kostnad for oppgradering av elanlegget for lading av elbil og hybridbiler. Styret etablerer en gruppe som utreder mulighetene for etablering av lading for elbil og hybrid i garasjene og faste parkeringsplasser i sameiet.

Fra årsmøte 2022: Andelen elbiler øker både generelt i samfunnet og i Planteskolen. Det er for tiden 8 elbiler i sameiet, og vi kan bare anta at andelen vil øke i årene fremover. Det er derfor svært lurt å ivareta infrastrukturen for lading slik at det blir rettferdig for alle (unngå å måtte si nei til lading for nye elbileiere), ivareta sikkerheten styre belastningen og forestå automatisk avlesning og fakturering av forbruk. Investering i felles ladeinfrastruktur vil også være en verdiøkning på eiendommen. Styret har innhentet flere tilbud på ladeanlegg for elbil. Tilbudene varierer fra ca 270.000, - til ca 520.000,- eksklusiv graving og anleggsbidrag til nettleverandør. Den store forskjellen i disse tilbudene er hvor vidt det planlegges inn økning i kapasitet ved etablering eller om dette må kladdes på i etterkant. Styret anbefaler sterkt å investere i tilstrekkelig kapasitet fra start. Vi estimerer en totalpris på rundt kr 775.000-, som tilsier en investeringskostnad per eierseksjon på ca kr 25.000,- Etablering av lader i egen garasje kommer i tillegg. Etter en lengre diskusjon, også etter innspill både under årsmelding og budsjett, så trakk styret forslaget til infrastruktur for elbillading i denne omgang.

På årsmøte for 2022 formidlet flere seksjonseiere at det er behov for flere et samlet vedlikehold på enkelte områder, og ønsket at styret innarbeider og lager en vedlikeholdsplan der følgende inkluderes: Nye utelys, vurdere å fremme forslag om å rive og bygge nye garasjer og samtidig drenere, før man bruker mye penger på infrastruktur for elbillading selv om det er behov. Det ble også fremmet forslag om å vurdere å finansiere dette med låneopptak, slik at sameiet får gjennomført mye av det som har vært diskutert og ønsket de seinere årene. Styret vil derfor gradvis øke felleskostnaden for å kunne fortsette forsvarlig drift samt
utføre nødvendig vedlikehold og oppgraderinger i sameiet.

Årsmøtet vedtok enstemmig at styret skal oppdatere vedlikeholdsplanen der følgende inkluderes og ønskes gjennomført samtidig, før sameiet bruker mye penger på infrastruktur for elbillading selv om det er et behov.
- Nye utelys
- Forberede et forslag om å rive garasjene og bygge nye, samt vurdere å inkludere de tre seksjonene som i dag ikke har garasje
- Drenere der garasjene står i dag
- Generelt vedlikehold og ettersyn
- Utbedring av ventilasjon i rødhuset

Årsmøtet vedtok også at styret skal fremme et forslag der alle disse tiltakene er inkludert og finne finansieringsløsning bla med låneopptak. Styret skal legge dette fram for seksjonseierne på et ekstraordinært årsmøte innen 01.10.2022.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/116/88/8:
26.10.1982 - Dokumentnr: 7692 - Best. om vann/ kloakkledn.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: Knr:3005 Gnr:116 Bnr:88
Gjelder denne registerenheten med flere

13.12.1982 - Dokumentnr: 9156 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1100/30040
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 031 SEKSJONER

Servitutter/ seksjonering er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon kr. 40 000,- Markedspakke kr. 17 900, Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva. og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET MYRE (9.1.1974) Felles grøntareal
REGULERINGSPLAN FOR FEM PARSELLER AV BUSKERUDVEGEN MELLOM ING. RYBERGSGATE OG VINKELVEIEN (27.4.1983) Gang-/sykkelvei
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET MYRE (9.1.1974) Felles parkeringsplass

Relaterte planer:
Detaljregulering for Buskerudveien 119 - 131 (21.6.2016)
Reguleringsplan for Kjøsterud nordre (Buskerudveien 210 mfl) (27.10.2009)
Reguleringsplan for barnehage på Bekkevollen (27.5.2008)

Planer under arbeid:
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger.

Vei, vann og avløp

Vei: Private veier på sameiets eiendom.
Vann/ avløp: Offentlig tilknyttet med private stikkledninger.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 690 000,-
 • Fellesutgifter: 3 252,-
 • Ligningsverdi: 961 786,-
 • Primærrom: 117 m2
 • Bruksareal: 121 m2
 • Tomteareal: 8120 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Rekkehus

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 268344279