: Åssiden - Pen 2-roms i toppetg. - Bad 2017, garasje (EL-lader), utsikt, 12 kvm balkong
Kastanjeveien 106 , 3026 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Kastanjeveien 106. Boligen er en delikat 2-roms leilighet i 4. etg. (toppleilighet) med en solrik innglasset balkong på 12 kvm og en godt utnyttet planløsning. I tillegg har boligen garasjeplass med EL-billader. Her bor man med grønt utsyn mot skogen (usjenert) og en nydelig utsikt over Drammen/ Eikerbygdene. Boligen holder en god standard med blant annet nytt bad i 2017, og har et moderne stilfullt uttrykk med tidsriktige fargevalg. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Grønt og trivelig utsyn mot skogen
- Fantastisk utsikt
- Gjennomgående
- Balkong på 12 kvm (innglasset)
- 1 romslig soverom med god garderobeplass
- Garasjeplass med EL-lader
- Sentralt og nær skogen
- Enkel bussforbindelse til sentrum
- Bad fra 2017 (regi av BRL)

Inneholder

Velkommen til Kastanjeveien 106. Boligen er en delikat 2-roms leilighet i 4. etg. (toppleilighet) med en solrik innglasset balkong på 12 kvm og en godt utnyttet planløsning. I tillegg har boligen garasjeplass med EL-billader. Her bor man med grønt utsyn mot skogen (usjenert) og en nydelig utsikt over Drammen/ Eikerbygdene. Boligen holder en god standard med blant annet nytt bad i 2017, og har et moderne stilfullt uttrykk med tidsriktige fargevalg. Velkommen til visning!
Høydepunkter:

- Grønt og trivelig utsyn mot skogen
- Fantastisk utsikt
- Gjennomgående
- Balkong på 12 kvm (innglasset)
- 1 romslig soverom med god garderobeplass
- Sentralt og nær skogen
- Enkel bussforbindelse til sentrum
- Bad fra 2017 (regi av BRL)
- Parkeringsplass i felles parkeringshus (plass nummer 34 med El-bil lader)

Inneholder: Entré, Stue , Kjøkken , Soverom og Bad.

Boder:
Bod i felles gang i 4. etasje på 1,8 kvm (ikke merket) - avrundet til 2 kvm BRA-e
Bod utvendig i felles bodareal i 1. etasje på 3,8 kvm (merket nr. 60) - avrundet til 4 kvm BRA-e

Beliggenhet

Kastanjeveien 106 ligger i høyden på Åssiden med flott utsikt og meget
solrik beliggenhet i et etablert boligområde i Drammen kommune. Nærhet til skoler, barnehager, marka, offentlig kommunikasjon og et
godt fasilitets- og servicetilbud. Nærmeste dagligvarebutikk er Extra
Åssiden, ca. 12 minutters gange fra boligen. Det er i tillegg snaut 10
minutters kjøring til Drammen sentrum, med gågater og flere
kjøpesentre for ytterligere servicetilbud.

En liten sykkeltur unna ligger populære Drammen Skisenter med
spennende aktiviteter både sommer og vinter. Ved siden av Drammen
Skisenter finner man Kjøsterudjuvet, en flott utfordring for både store og
små. På Åssiden er det flere fotballbaner, håndballbane og en stor
idrettshall som byr på en rekke innendørsaktiviteter. Åssiden IF har et
sportslig tilbud til alle.

Ellers anbefales det å legge turen innover i marka eller til elveparken der
man kan følge brede gang- og sykkelveier nedover langs
Drammenselven. Her finnes grillplasser, bade- og fiskemuligheter, sandvolleyballbane og lekeapparater.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene.

Bad: Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2017/
2018. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. varmekabler.Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, overskap med speil og lys.Opplegg for vaskemaskin.Sentral avtrekksvifte med tilluft via luftespalter i dør.
Hulltaking er gjennomført fra stue mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 44 %
ved en temperatur på 22 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2009, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med glassplater ved platetopp og malte flater. Integrerte hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk.
Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Følgende forhold har fått TG2:
Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn : Etasjeskiller i betong/ murelementer (med lastberegninger fra byggeåret).Det er målt ca 25 mm høydeforskjell på gulv i stue i hovedetasje gjennom hele rommet. Det er målt ca 20 mm høydeforskjell på gulv på soverom i hovedetasje gjennom hele rommet.
Det er ved befaring målt høydeforskjeller/ retningsavvik med laser (Hilti PM 2LG). Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tekniske installasjoner: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik
forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.
Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger. Alt av fast inventar, kan ta med hylla på veggen på soverommet hvis kjøper ikke vil ha den. Kan også ta med lampa på soverommet og i stua hvis kjøper ikke vil ha den. Fryser i boden inne medfølger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Lavblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje. Bod i gang i 4. etasje samt utvendig bod i felles hus.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men
det er avvik fra disse.

Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet
byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å
være ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og
eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må
påregnes).

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.

Kort oppsummert:

El: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang,
overbelastningsvern 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannrør av kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk sjakt plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordeling for rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med magnetventil montert. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Avløpsrør, plast- og soilrør.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Sentral avtrekksvifte med tilluft via luftespalter i dør på våtrommet.

Tomten

Eiet tomt på 9665 kvm, opparbeidede fellesarealer med plen, prydbusker og asfaltert adkomstvei. Lekeplasser med diverse lekeapparater.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937033251, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 17.09.2024: 5.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 47
Saldo per 17.09.2024: 53 748 016
Andel av saldo: 405 929
Første termin/første avdrag: 30.06.2018 ( siste termin 31.12.2047 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS. Dette er en ordning
hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler
felleskostnadene sine, må boligen selges, og Borettslagenes Sikringsordning kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget
ikke får dekket via salget.

Parkering

En parkeringsplass i felles parkeringshus (plass nummer 34 med elbil lader i naboblokk) samt gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Energibruk/kostnader

2023: 4945 kWh

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde
følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Husdyrhold forbudt.

Beboernes forpliktelser

Turnuslister for vaktmesterordning er satt på oppslagtavlen i første etg. Denne gjelder for
snømåking, klipping, vanning av gressplen, stell av blomster og rengjøring utenfor inngangen.
Fjerne løs aviser og reklame fra inngangsparti / oppganger.
Glass og metallbokser skal ikke kastes i restavfall, men leveres på returpunkt i nærmiljøet

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Provisjon kr 45 000,-
Tilretteleggingsgebyr kr 8 000,-
Markedspakke kr 18 900,-
Visning med megler til stede kr 1500,-

Ved avtalt provisjonsbetaling/ fastpris, har oppdragstaker krav på vederlag kr. 30 000,- for utført arbeid samt markedspakke og eksterne utlegg, dersom oppdraget avsluttes, sies opp eller utløper. Oppdragstaker har krav på avtalt vederlag dersom det er oppnådd bud på avtalt prisantydning og oppdragsgiver likevel velger å avslå budet, og oppdraget senere sies opp, utløper eller handel ikke kommer i stand.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligområde.
Gjeldende regulering: REGULERINGSPLAN FOR BRÅTAN VEST (8.3.1974)

Ferdigattest

Ferdigattest for innglassing av balkonger, utført i regi av borettslaget. Midlertidig brukstillatelse foreligger, men det foreligger ikke ferdigattest fra byggeåret.
Ferdigattest for rehabilitering av VA (vann og avløp) med tilhørende våtrom (arbeider utført i perioden 2017/ 2018) med ferdigattest i år 2021.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1975/3910-1/90 20.06.1975 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1977/6094-1/90 08.09.1977 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1978/5290-1/90 14.08.1978 OBLIGASJON
Beløp: NOK 3 288 400
Panthaver: DRAMMEN BOLIGBYGGELAG AL
LØPENR: 1325081
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/759595-1/200 14.05.2018 09:14
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 70 000 000
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

2020/3047017-1/200 18.09.2020 13:11
** MASSETRANSPORT
FRA: HANDELSBANKEN
ORG.NR: 971 171 324
TIL: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
ELEKTRONISK INNSENDT

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 2 690 000,-
  • Totalpris: 3 095 929,-
  • Fellesgjeld: 405 929,-
  • Fellesutgifter: 5 554,-
  • Ligningsverdi: 669 993,-
  • Primærrom: 49 m2
  • Bruksareal: 67 m2
  • Tomteareal: 9665 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 372446577