: Holmestrand sentrum - Fin 3-roms toppleil. m/ inngl. balkong 10 kvm, fantastisk utsikt, pendlervennlig!
Gausengaten 10C , 3080 Holmestrand

Kort om eiendommen

Boligen ligger i veletablert og rolig boligområde sentralt på et høydedrag overfor Holmestrand sentrum. Her bor du med fantastisk fjordutsikt og med nærhet til turområder og sentrum. Leiligheten er svært innbydende og har en stor innglasset balkong på 10,4 kvm med en utsikt som bare må oppleves! I tillegg er leiligheten gjennomgående, lys og privat uten innsyn. Av andre høydepunkter kan boligen skilte med et bad fra 2007, en moderne og ny peiosvn og separat kjøkken. Parkering på borettslagets fellestomt. Trenger du oppbevaringsplass disponerer leiligheten stor lagringsplass på ca. 11 kvm fordelt på 3 boder.

Velkommen til visning!

Inneholder

Boligen ligger i veletablert og rolig boligområde sentralt på et høydedrag overfor Holmestrand sentrum. Her bor du med fantastisk fjordutsikt og med nærhet til turområder og sentrum. Leiligheten er svært innbydende og har en stor innglasset balkong på 10,4 kvm med en utsikt som bare må oppleves! I tillegg er leiligheten gjennomgående, lys og privat uten innsyn. Av andre høydepunkter kan boligen skilte med et bad fra 2007, en moderne og ny peiosvn og separat kjøkken. Parkering på borettslagets fellestomt. Trenger du oppbevaringsplass disponerer leiligheten stor lagringsplass på ca. 11 kvm fordelt på 3 boder. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Spektakulær utsikt
- Innglasset balkong på 10,4 kvm
- Nye vinduer i 2021 (bortsett fra stuevinduer ut mot innglasset balkong)
- Ingen TG3 i taksten
- EL-sjekk i 2022
- Bad fra 2007
- 2 gode soverom
- Lys og gjennomgående
- Peisovn
- Sentralt og med turmuligheter rett utenfor døren
- Enkel bussforbindelse til sentrum
- Tog til Oslo (enkelt å pendle)
- Separat kjøkken
- Bodplass (boder i kjeller på 3,6 og 3,7 kvm (merket C7), totalt 7,3 kvm.
- Bod på loft på 4,1 kvm (merket C 7)

Inneholder:
Entré/ gang, Stue/ spisestue, Kjøkken , Soverom 1, Bad , Soverom 2

Beliggenhet

Flott leilighet med fantastisk sjøutsikt og sentral beliggenhet i Holmestrand. Fra leiligheten er det gangavstand til både sentrum,
restauranter, båthavn, Hagemannsparken med strand og togstasjonen. 10 minutters kjøring fra boligen finner du også en golfbane og en rekke turmuligheter i Botnemarka. For pendlere er det enkelt å komme seg til både Tønsberg, Drammen og Oslo (ca. 50 min). Sentrumskjernen ligger kun 5 minutters gange unna. Holmestrand sentrum har alt av sentrumsfasiliteter og gode kommunikasjonsmuligheter med jernbane og buss. Jernbanestasjonen ligger inne i fjellet, og den gamle togtraséen opparbeides til flott tur- og sykkelvei. Koselig bryggeområde med yrende liv om sommeren.

Adkomst

Fra lyskrysset i Holmestrand sentrum kjører man sørover i Langgaten. Ta til høyre under jernbanen opp Bilet. Følg veien ca. 0,5 km. Blokken ligger på venstre side av veien. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2022 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom i 4. etasje oppgradert/ renovert i år 2007, arbeidene er utført i regi av borettslaget. Overflater vegger med fliser og himling
(innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter med ukjent alder, benkeplate i laminat, 2 vaskekummer i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående hvitevarer. Vaskemaskin er montert på kjøkken.
Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Følgende forhold har fått TG3:
Ingen

Følgende forhold har fått TG2:
Utvendig > Vinduer - eldre - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister)
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Pipe og ildsted - Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2023, det ble på tilsynet avdekket avvik.
Avvikene er i følge eier ikke utbedret og lukket.
Skorsteinsløp 76692, Søndre skorstein
1. Feil bruk av fyringsanlegget. Jf. Forskrift om brannforebygging § 6.
Beskrivelse avvik:
Midtre skorstein (sør), østre skorsteinsløp:
Skorstein har ikke samme tverrsnitt i hele sin høyde.
2. Manglende kontroll og vedlikehold av fyringsanlegget. Jf. Forskrift om brannforebygging § 6.
Beskrivelse avvik:
Midtre skorstein (sør), østre skorsteinsløp:
Loft: Feieluke er defekt. (utett)
Våtrom > 4. etasje > Bad > Overflater vegger og himling - Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis er det registrert "bom" på fliser.
Våtrom > 4. etasje > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis er det registrert "bom" på fliser
Våtrom > 4. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 4. etasje - Bad) Overflater gulv.
Våtrom > 4. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne
Våtrom > 4. etasje > Bad > Ventilasjon - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kjøkken > 4. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Fuktskjolder/svelling i benkeplate ved vask.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger unntatt vaskemaskin. Alle taklamper, samt to vegglamper ved sofaen i stuen medfølger. Veggskap i stuen ved balkongen følger med. Kommode i gangen følger ikke med. Panelovnene følger ikke med.

Selger opplyser: Møbler kan selges. Dette blir en separat avtale mellom kjøper og selger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk over 4 etasjer uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje. Felles sykkelbod.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Det er foretatt el-sjekk i år 2022, avvik er utbedret, eier opplyser at det ikke er utført arbeider på det elektriske anlegget etter at el-kontrollen var utført. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør. Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 1997 (denne vil bli byttet av borettslaget)

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsted, peisovn med glass montert i stue. Se avvik etter kontroll under pkt. standard. Det er vedtatt i borettslaget at alle pipeløp skal rehabiliteres.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Asfaltert gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11507093, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2024: 1.63% pa.
Antall terminer til innfrielse: 22
Saldo per 27.08.2024: 4 008 276
Andel av saldo: 175 946
Første termin/første avdrag: 01.09.2010 ( siste termin 01.03.2035 )
Fastrente 2,879 % til 01.11.2026
Det er ikke vedtatt avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Lånenummer: 94817249153, Handelsbanken Eiendomskreditt
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.08.2024: 5.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 116
Saldo per 27.08.2024: 6 676 000
Andel av saldo: 293 047
Neste termin/avdrag: 30.09.2024 ( siste termin 30.06.2053 )
Flytende rente

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering på felles parkeringsplass. Garasje kan leies hvis ledig.

Energibruk/kostnader

3733 kWt i 2023. 4652 kr i 2023. (Selger har ikke brukt peisen).

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.
Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyr er ikke tillatt uten innhentet tillatelse.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 40 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger for; Innglassete balkonger og nye fasadeplater (2009). Iflg. Holmestrand kommune finnes det
ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse (i følge forretningsfører)

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Servitutter

Heftelser i eiendomsrett:
1961/239-3/27 31.01.1961 ERKLÆRING/AVTALE
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde
ledninger m.m.

1964/571-1/27 02.04.1964 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 192 000
Panthaver: ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET
LØPENR: 1713072

2008/670292-1/200 19.08.2008 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 7 700 000
Panthaver: HUSBANKEN
ORG.NR: 942 114 184
Uomsettelig

2023/738302-1/200 10.07.2023 12:53
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 7 200 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
ELEKTRONISK INNSENDT

2024/1816736-1/200 16.08.2024
11:58
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 6 700 000
Panthaver: HANDELSBANKEN
ORG.NR: 971 171 324
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
ELEKTRONISK INNSENDT

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 1 990 000,-
  • Totalpris: 2 458 992,-
  • Fellesgjeld: 468 992,-
  • Fellesutgifter: 8 099,-
  • Ligningsverdi: 549 158,-
  • Primærrom: 70 m2
  • Bruksareal: 91 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 369891497