: Bragernes - Lekker 3-roms leilighet midt på Bragernes, bad 2015, kjøkken 2011, felles bakgård - Bør sees!
Thornegata 3 , 3015 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Thornegata 3. Dette er en meget attraktiv og tiltalende 3-roms selveierbolig i 1 etg. midt på Bragernes. Leiligheten holder en god standard og fremstår moderne og tidsriktig i stilen. Dette er også en leilighet som er godt egnet for utleie. Boligen ligger i et særdeles sentralt og attraktivt område med kort gangavstand til både togstasjon og sentrum. Det er tilgang til en felles bakgård med sittegrupper og grill.

Høydepunkter:
- Oppgradert overflater etter behov (malerarbeider er utført i år 2024, faktura foreligger)
- Moderne leilighet
- Bad fra 2015
- Kjøkken fra 2011
- Malte trevinduer med 3-lags glass fra 2013
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger kort spasertur unna boligen
- Nært Bragernes torg og Drammenselva

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Thornegata 3. Dette er en meget attraktiv og tiltalende 3-roms selveierbolig i 1 etg. midt på Bragernes. Leiligheten holder en god standard og fremstår moderne og tidsriktig i stilen. Dette er også en leilighet som er godt egnet for utleie. Boligen ligger i et særdeles sentralt og attraktivt område med kort gangavstand til både togstasjon og sentrum. Det er tilgang til en felles bakgård med sittegrupper og grill. Velkommen til visning!

Høydepunkter:
- Oppgradert overflater etter behov (malerarbeider er utført i år 2024, faktura foreligger)
- Moderne leilighet
- Bad fra 2015
- Kjøkken fra 2011
- Malte trevinduer med 3-lags glass fra 2013
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger kort spasertur unna boligen
- Nært Bragernes torg og Drammenselva
- Kort avstand fra Brakerøya der det nye sentralsykehuset blir bygget
- Arealvennlig planløsning
- Moderne kjøkken med god benkeplass
- Sjarmerende og koselig felles bakgård
- Mulighet for parkering med oblat for beboerparkering

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Soverom 2, Bad

Hver seksjon disponerer 2 boder i kjeller og 1 på loftet.

Arealer:
Bod på loft på 1,4 kvm (gulvareal 4,8 kvm) - avrundet til 1 kvm (merket 6) BRA-e
Boder i kjeller på 4,9 og 6,5 kvm (ikke merket), totalt 11,4 kvm - avrundet til 11 kvm BRA-e

I tillegg er det en stor felles terrasse i bakgården til disposisjon for beboerne.

Beliggenhet

Leiligheten har en særdeles sentral beliggenhet på Bragernes. Her er det kort gange til byens pulserende sentrum og uteliv, eller den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv.

På Papirbredden finner du også Campus Drammen - en av landets mest moderne kunnskapsparker. Universitetet i Sør-øst Norge har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet - Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis.

Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en liten biltur unna Drammen Skisenter på Åssiden. I området ligger også hallen til Drammen Tennisklubb med fire baner. Vil du heller la deg inspirere av skogens magi kan du legge turen til "Sikksakken" bak sykehuset og ta deg innover i Bragernesåsens flotte turområder. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Spar Torget Vest, Rema 1000 på Bragernes, CC-senteret og Kiwi Øvre Storgate. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger gågatene, Magasinet og Torget Vest i kort avstand. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er så og si rett utenfor døren. Ellers er kort gangavstand til Brakerøya (det nye sykehuset) og Drammen jernbanestasjon, hvor også Flytoget har avgang. Ved å benytte bil tar det ca. 3 min til Brakerøya stasjon, 5 min til Drammen stasjon, 10 min til Gulskogen, ca. 30 min min til Kongsberg og Oslo og ca. 1 time til Oslo lufthavn. Ønsker du å bruke bena er det ca. 10 min til Union Brygge, 3 min til Bragernes torg, 8 min til Strømsø torg og 12 min til Marienlyst, bare for å nevne noe.

Adkomst

Se kartskisse.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2015 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov (malerarbeider er utført i år 2024, faktura foreligger). Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2015. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og speil. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra ca år 2011 (i følge tidligere salgsoppgave), benkeplate i laminat og 1 vaskekum i stål med 1- greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med MDF-panel. Frittstående og integrerte hvitevarer. Vaskemaskin er montert i innredning. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Følgende forhold har fått TG3:
Innvendig > Pipe og ildsted - Pipevanger er ikke synlige. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2023, det ble på tilsynet avdekket avvik. Avvikene er ikke utbedret og lukket. Avvik; Brennbart for nære skorstein ved gulv og tak. H0302. H0102. H0201. Fuger er også noe slitt så vi anbefaler at skorsteinen rehabiliteres på sikt.

Følgende forhold har fått TG2:
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.
Våtrom > Bad > Overflater vegger og himling - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis er det registrert "bom" på fliser.
Våtrom > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Bad > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 1. etasje - Bad) Overflater gulv
Våtrom > Bad > Sanitærutstyr og innredning - Vegghengt klosett, ikke utsparing i flis for drenering av innbyggingssisterne. Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet.
Våtrom > Bad > Ventilasjon - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

Hvitevarer

Kjøleskap, oppvaskmaskin og vaskemaskin følger med i handelen. Følgende blir stående: 2 stk bokskap, klesskap på soverom, seng, skoskap, spisebord med 4 stoler, sofa, sofastol, kaffebord, tv-bord og tv, kontorbord, kommode og rullebord.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Leilighetsbygg bygget over 4 etasje samt kjeller og loft. Det foreligger ikke tegninger. Det er ikke innhentet godkjente byggetegninger for boligen.
Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet.
Det foreligger samsvarserklæring fra år 2015 - beskrivelse av arbeider; Feilsøke på linjekabler.
Det foreligger samsvarserklæring fra år 2018 - beskrivelse av arbeider; Byttet defekt jordfeilautomat
Det foreligger samsvarserklæring fra år 2024 - beskrivelse av arbeider; Sikringsskap: Byttet ut eldre elemtentautomater med nye jordfeilautomater. Bad:
Byttet ut eldre spotter med nye, samt montert dimmer til disse.

Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert i kjellerbod (samlestokk ikke montert i skap). Hovedstengekran montert i kjellerbod. Vannmåler og hovedstengekran for hele bygget montert i kjeller. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ingen ildsteder montert på pipen (i denne seksjonen). Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 09.01.2023. Brennbart for nære skorstein ved gulv og tak. H0302. H0102. H0201. Fuger er også noe slitt så vi anbefaler at skorsteinen rehabiliteres på sikt. Tilsyn med fyringsanlegg ble utført på H0402 den 09.01.2023.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023

Avløp 4 634,80 kr
Vann 2 965,40 kr
Sum 7 600,20 kr

Årsgebyr renovasjon: 3,720

I tillegg kommer kostnader til forsikring, strøm og evt. andre abonnementstjenester.

Tomten

Leiligheten disponerer en stor, nyetablert felles terrasse i trekonstruksjon i bakgården. Terrassen er innredet med fine utemøbler. Felles eiet tomt for sameiet.

Vilkår fellesgjeld

Sameiet har ikke gjeld per nå og en formue på ca. 200 000 kr. Regnet ut andel av felles formue med eierbrøk 70/ 490 som utgjør kr 28 571,- for seksjon 1.

Parkering

Oblat til beboerparkering i gaten utenfor boligen kan kjøpes. Øvrig parkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde
følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 50 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplanens arealdel 2014-2036 (5.10.2015) 247.71m2
Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006)

Ferdigattest

Det foreligger ingen midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Servitutter

1984/9595-2/90 23.11.1984 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 70/490
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 008 SEKSJONER

Servitutter:
1946/1385-1/90 20.09.1946 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 216 FNR: 0 SNR: 1
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 216 FNR: 0 SNR: 2
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 216 FNR: 0 SNR: 3
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 218
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 1
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 2
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 3
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 4
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 5
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 6
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 7
Rettighet hefter i: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006 FNR: 0 SNR: 8
over kloakkledning.
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3301 GNR: 114 BNR: 1006

Grunnbok er rekvirert og kan sees hos megler.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 3 590 000,-
  • Fellesutgifter: 2 200,-
  • Ligningsverdi: 949 711,-
  • Primærrom: 68 m2
  • Bruksareal: 80 m2
  • Bruttoareal: 74 m2
  • Tomteareal: 248 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 369484046