Fjell: 3-roms leilighet (2 etg) med utsikt, 2 balkonger, solrikt på toppen av Fjell - moderniseringsbehov
Lauritz Hervigs vei 82 , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til denne 3-roms leiligheten i 2 etg. i den populære stjerneblokka på Fjell. Her bor du høyt og fritt med 2 solrike balkonger og heis direkte til leilighetsplan. Fra leiligheten er det flott utsikt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Svært rimelige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Her er blanke ark til å gjøre dette til sitt, og i kombinasjon med litt innsats så er det muligheter for den rette! Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Solrikt og fin utsyn
- Radiatorer er oppgradert i år 2019/ 2020
- Moderniseringsbehov
- Automatsikringer (oppgradert EL-anlegg i 2017)
- Innglasset balkong med plass til sittegruppe (9 kvm) samt frokostbalkong fra kjøkken (3 kvm)
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Oppvarming/varmtvann inkl.

Inneholder

Velkommen til denne 3-roms leiligheten i 2 etg. i den populære stjerneblokka på Fjell. Her bor du høyt og fritt med 2 solrike balkonger og heis direkte til leilighetsplan. Fra leiligheten er det selvfølgelig flott utsikt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Svært rimelige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Dette er en bolig som krever en god drill og motivasjon. Her er blanke ark til å gjøre dette til sitt, og i kombinasjon med litt innsats så er det muligheter for den rette! Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Solrikt
- Radiatorer er oppgradert i år 2019/ 2020 i regi av borettslaget
- Oppussingsobjekt
- Automatsikringer (oppgradert EL-anlegg i 2017)
- Usjenert uten innsyn
- Utsikt
- Innglasset balkong med plass til sittegruppe (9 kvm)
- Innglasset frokostbalkong fra kjøkken (3 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Oppvarming/ varmtvann ink. i felleskostnader
- Store vindusflater

Inneholder:
P-rom 72 kvm: Entré/ gang, Gang , Stue, Kjøkken, Soverom 1, Wc , Bad og Soverom 2

Terrasser:
Innglasset balkong 9 kvm med utgang fra stuen, konstruksjoner i stål og betong, glassvegg over rekkverk med skyvedører.
Innglasset balkong 3 kvm med utgang fra kjøkken, konstruksjoner i stål og betong, glassvegg over rekkverk med skyvedører.

Boder:
Leiligheten disponerer en bod i kjeller på 1,7 kvm (nr. 25) samt matbod.

Beliggenhet

Beliggende i den populære stjerneblokka i et område med etablert blokkbebyggelse. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no .Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Meget kort vei til park og sandvolleyballbane. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb.

Adkomst

Fra Drammen: Følg Bjørnstjerne Bjørnsons gate forbi Strømsøsenteret, ta til høyre i lyskrysset rett før rundkjøringen og fortsett på Collettsgate til enden. Ta deretter til høyre inn på Styrmoes vei. Følg veien til Coop og ta til venstre inn på Austadveien. Følg denne veien til Fjell og ta deretter til venstre inn på Skogerveien. Følg veien nedover til den går over i Lauritz Hervigs vei.

Standard

Boligen er å anse som et oppussingsobjekt. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har eiet leiligheten siden 1973 (dødsbo/ fullmakt, selger har begrenset kjennskap til eiendommen). Boligen bærer preg av slitasje og det må påregnes vedlikehold og oppussing grunnet tilstand og alder. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter (nyere fronter montert på eldre skrog) antar fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.


Bad: Baderom, overflater gulv med belegg og sluk i støpejern, vegger med våtromsplater og innvendige tak med malte flater.Sanitærutstyr med dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Det gis en enkel beskrivelse av rommet ettersom det er i daglig bruk, ingen detaljbeskrivelse ettersom baderommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.


WC: Toalettrom med belegg på gulv, malte vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Toalettrommet med mekanisk ventilasjon med tilluft via luftespalter i dør.


Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 og TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet

TG3:
Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

TG2:
Utvendig > Vinduer - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Det er påvist andre avvik: Dører mot fellesareal (egen branncelle) må være brannklassifiserte (dør uten brannklassifisering eller ikke tilstrekkelig merket). Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Terrassedør - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Innvendig > Radon
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken - Det er påvist andre avvik: Overflater og innredning
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.

Hvitevarer

Hvitevarer som står i boligen medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Borettslaget består av 550 boliger, fordelt på 16 bygninger. I borettslaget inngår følgende gårds/ bruksnr: 23/78, 23/82, 23/88, 24/34, 23/81, 23/83, 24/28.

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på hele borettslaget. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret. Leiligheten har innglasset terrasse som er bygget etter byggeåret med ferdigattest fra år 2007. Areal på innglasset terrasse regnes som S-rom i rapporten.

Stjerneblokka, høyblokk med heis. Leiligheten har beliggenhet i 2.etasje. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på 1,7 kvm (merket nr. 25) samt matbod. Felles vaskerom i kjeller.

Byggemåte

- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/ gulv.
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk.
- Utvendige flater hovedsakelig platebelagt med fasadeplater.
- Takkonstruksjon med flatt tak.
- Tak ikke nærmere besiktiget, antar papp-/ folietekket.
- Brannskille mot nabo, kontroll ikke gjennomført, antas er i henhold til forskrift/ utførsel gjeldende for byggetid.
- Trapper i felles oppgang.
- Heis.

Tomten

Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfaltert arealer og parkeringsplasser, plen, diverse beplantning og trær. Det finnes videre lekeplass og fotballbane med kunstgress i nærheten. Eiet tomt.

Tomten består av flere gårds/ bruksnr: 23/78, 23/82, 23/88, 24/34, 23/81, 23/83, 24/28.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 62499540030, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.06.2024: 2.77% pa.
Antall terminer til innfrielse: 39
Saldo per 18.06.2024: 37 266 670
Andel av saldo: 69 553
Første termin: 30.03.2019Første avdrag: 30.06.2019 ( siste termin 30.12.2033 )
Fastrente 1,92%(Swap)+margin 0,85% til 29.6.29. med avdragsstruktur over 15 år.Lånet fornyes hver andre år!

Lånenummer: 67143561284, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.06.2024: 2.83% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 18.06.2024: 29 333 336
Andel av saldo: 54 747
Første termin: 30.12.2019Første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 30.06.2039 )
6 mnd.NIBOR inkl.margin på 0,85 %.Lån avdragstruktur over 20 År .

Lånenummer: 94937049026, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 18.06.2024: 5.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 18.06.2024: 14 142 168
Andel av saldo: 26 394
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2051 )
Flytente renter

Parkering

Det blir tildelt én merket p-plass pr. leilighet for de som har bil og førerkort, Før utlevering av p-skilt må det betales engangsavgift på kr 600,-. Når en plass blir ledig har noen av blokkene lister dersom det er p-plass nær blokken. Ellers blir plassen tildelt ny beboer dersom ovennevnte krav er oppfylt. Se for øvrig eget parkeringsreglement i borettslaget.

Radonmåling

Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker. Radonmåling ikke foretatt.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp med radiatorer fra fellesanlegg for borettslaget. Radiatorer er oppgradert i år 2020 i regi av borettslaget.

Dyrehold

Husdyrhold tillatt etter spesielle regler, se husordensreglenes pkt 12.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Vedtekter
Husordensregler
Regnskap
Budsjett
Årsberetning fra sist avholdte generalforsamling
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Ved salg av andel i dette borettslaget, kreves det fra styret i henhold vedtak i generalforsamlingen at det skal utføres våtromssjekk av våtrom i boligen. Denne våtromsjekken skal sendes NBBO sammen med skjema om godkjenning av andelseier.

Det er et krav i borettslaget om at alle leiligheter skal ha EL-kontroll ifm. salg. Det er borettslaget som besørger kontroll, mens eier dekker kostnader ved en evt. oppdagelse av feil/ mangler. EWL-kontroll er utført i denne boligen og rapport kan sees hos megler.

Borettslaget praktiseres en vaktmesterperiode. Ansvaret er spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholdt stand. Dette varer i 1 uke.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.fjellhagen.no

Vederlag

Provisjon kr 40 000,-
Tilretteleggingsgebyr kr 8 000,-
Makredspakke kr 18 900,-
Visning med megler til stede kr 1500,- pr stk.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til: Boligområde

Reguleringsplan:
E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)
ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL
AV FJELL-OMRÅDET.

(4.9.1970) REGULERINGS- OG
BEBYGGELSESPLAN
FORFJELLOMRÅDET.

9.11.1965 Navn E 18 FRYDENHAUG -EIK
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.10.2004

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse foreligger, men det foreligger ikke ferdigattest.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1972/1688-1/90 17.03.1972 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

2016/265649-1/200 21.03.2016 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 12 901 500
Panthaver: BRRTL ANDELSEIERE, JFR L OM BRRTL § 2-11,
1. LEDD
LØPENR: 13853443
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/1627509-1/200 30.11.2018 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 65 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2019/1161425-1/200 03.10.2019 21:00

PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 45 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2021/1531703-1/200 06.12.2021 11:01

PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 15 000 000
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 990 000,-
 • Totalpris: 2 140 693,-
 • Fellesgjeld: 150 693,-
 • Fellesutgifter: 7 954,-
 • Primærrom: 72 m2
 • Bruksareal: 88 m2
 • Tomteareal: 58663 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 32211515
  Mobil: (+47) 90839439

  Annen info

  Finnkode: 360011492