: St. Hansberget - Strøken, nyoppusset (2024), stilfull og moderne 3-roms i 2 etg. som må sees!
Tors vei 30B , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

Boligen er en stilfull og svært delikat 3-roms leilighet i 2. etg. Her bor man med fin utsikt mot sjøen og gode solforhold. Leiligheten er gjennomgående, lys og privat uten innsyn. Hele leiligheten er fagmessig renovert i 2024 og selger besitter dokumentasjon på arbeidet. Bad planlegges renovert i regi av borettslaget, så her vil man kjøpe en "ny" leilighet hvor alle rom og overflater blir som nytt. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Fin utsikt
- Hele leiligheten er renovert fagmessig i 2024
- Innglasset terrasse på 14 kvm
- Nye bad skal bygges i regi av borettslaget (aug-okt 2024)
- Mulighet for ny kjøper å påvirke valg av bad
- Oppussing er utført med byggefirmaet Byggstad MT AS (sentral godkjent)
- Peisovn
- Gjennomgående og lys
- Oppgradert EL-anlegget (dokumentasjon)

Inneholder

Boligen er en stilfull og svært delikat 3-roms leilighet i 2. etg. Her bor man med fin utsikt mot sjøen og gode solforhold. Leiligheten er gjennomgående, lys og privat uten innsyn. Hele leiligheten er fagmessig renovert i 2024 og selger besitter dokumentasjon på arbeidet. Bad planlegges renovert i regi av borettslaget, så her vil man kjøpe en "ny" leilighet hvor alle rom og overflater blir som nytt. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Fin utsikt
- Hele leiligheten er renovert fagmessig i 2024
- Innglasset terrasse på 14 kvm
- Nye bad skal bygges i regi av borettslaget (aug-okt 2024)
- Mulighet for ny kjøper å påvirke valg av bad
- 2 gode soverom
- Oppussing er utført med byggefirmaet Byggstad MT AS som er sentral godkjent
- Peisovn
- Gjennomgående og lys
- Oppgradert EL-anlegget (dokumentasjon)
- Sentralt og nær skogen
- Enkel bussforbindelse til sentrum
- Separat kjøkken
- Godt med bodplass (boder i kjeller på 3,2 og 3,4 kvm (merket 204), totalt 6,6 kvm - avrundet til 7 kvm BRA-e)

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken, Soverom 1, Bad , Soverom 2

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og attraktiv beliggenhet i blindvei, i et veletablert boligområde på St. Hansberget i Drammen kommune. Området har gode solforhold samt nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Nordbykollen med lysløype, hvor det er flere utkikkspunkter som gir mulighet for et fantastisk skue over byen. I tillegg er det flotte tur- og friluftsområder på Glassverket. Her ligger også fotballbaner på rekke og rad, i tillegg til en fin idrettshall.

Det er sykkelvei langs elva til Drammen jernbanestasjon, og i tillegg er det kort vei til Bangeløkka og påkjøringsfeltene til E18 Oslo/ Tønsberg, eller E134 mot Kongsberg. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra (tidligere Rimi Tangen), Rema 1000 og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Strømsø Senter på en fin mix med butikker. Det er også kort vei til Bragernes torg med alle bymessige fasiliteter. Nye CC Drammen er under ombygging og vil tilby både storhandel og småhandel under samme tak, når senteret står ferdig.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Tors vei 5 som ligger ca. 3 min fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Strømsø, 9 min til Gulskogen, 13 min til Liertoppen, 35 min til Oslo S, samt 34 min til Kongsberg. Det er gangavstand til Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Høyskolen i Buskerud har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over motorveibrua/ Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik. Ta til venstre før Cirkle-K stasjonen, og så første vei til høyre igjen like bak Cirkle-K (inn Holmestrandsveien/ Gamle Kongevei). Følg denne videre oppover til topps, og ta inn til høyre, Torsvei. Blokken er beliggende på høyre side. Se for øvrig kartskisse.

Standard

Eier har eiet leiligheten siden 2024 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert leiligheten med ny kjøkkeninnredning og alle overflater er oppgradert og opplyser at oppussing er utfør med bygge firmaet Byggstad MT AS som er sentral godkjent. Deler av vinduene er skiftet i regi av borettslaget i år 2021/ 2022. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Overflater gulv med parkett (2024) og fliser på baderom med varmekabler. Overflater vegger med malte flater (2024) og fliser på baderom. Overflater himling (innvendige tak) med malte flater (2024) og firkant-/ rektangulære plater.

Bad:
Baderom i 2. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med ruteplater. Sanitærutstyr med vegghengt klosett, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på baderommet. Overflater har vært oppgradert i senere tid. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3
ut fra NS 3600. Borettslaget opplyser i boligopplysningene; Styret planlegger rørrehabiltering, bad vil med stor sannsynelighet være en del av rehabiliteringen. Det vil bli tatt opp lån i forbindelse med prosjektet. Ta kontakt med styret for mer info.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2024 (ny innredning), 1 vaskekum med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater) og malte flater. Integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Komfyrvakt montert. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med kullfilter. Det foerligger FDV-dokumentasjon på rørarbeider utbedret på kjøkken i år 2024.

Følgende forhold har fått TG3:
Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell - Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997. Konsekvens/tiltak - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Følgende forhold har fått TG2:
Utvendig > Vinduer - Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - 2 - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige dører - Stedvis noe merker/ skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i kjøkkenskap. Boligen har rør-i-rør system på deler av anlegget med åpen samlestokk montert i vaskeskap på kjøkkenet (samlestokk ikke montert i skap). Automatisk vannstopper med magnetventil montert i vaskeskap på kjøkkenet. Avløpsrør, plast- og soilrør. Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2013.

Pipe/ lldsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsteder, vedovn montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 13.12.2017 - Ingen avdekkede forhold.

Tomten

Andel av fellesarealer på 19.053 kvm (eiet tomt) som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel. Pent opparbeidet felleshage med plen med sittegrupper, lekeplass, blomster og planter.
I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/603, 112/604, 112/605 og 112/606

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308114905, Nordea Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.06.2024: 6.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 24.06.2024: 16 082 063
Andel av saldo: 166 274
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.12.2039 )
Flytende rente

Fellesgjeld vil naturligvis øke i forhold til baderomsprosjektet/ rørrehabilitering. Det er forventet et låneopptak på ca. 30 mill.

Felleskostnader forventes å øke med kr. 2 000,- ifm. baderomsrehabilitering.

Parkering

Parkering i gate. For øvrig parkering på felles parkeringsplasser langs Tors vei. Det finnet flere garasjelag på St. Hansberget der garasjene kan selges internt. Se oppslag i gangene for pris/ kontaktperson.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt, det må søkes om dispensasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres "vaktmesteruke" som innebærer å tømme søppel som er i gangen og evt. koste, måke snø utenfor inngangsdøren.

Det er planlagt renovering av bad/utskiftning av rør og flytting av varmtvannsberedere til kjeller i tidsrommet august-oktober 2024. Det er planlagt bytte av tak i nr. 16, 30 og 45. Disse er over "normal levetid" som er 30 år. Takene ble sist byttet for 35 år siden. På grunn av lekkasje er taket på nr 41 byttet for ca 13 år siden. Prosjektet er i begynnerfasen med innhenting av priser. Vi får her bistand fra Ing. Haugerud som tidligere har kartlagt behovet.

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 40 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for St. Hansberget med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 16.08.1966 og
kommuneplanens arealdel, datert 05.10.2015. Boligbebyggelse - Nåværende og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1967/302306-2/90 22.09.1967 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/150783-1/200 17.02.2017 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK
Beløp: NOK 1 898 300
Panthaver: ANDELSEIERE I FELLESSKAP JF.BRL § 2-11 1.LEDD
LØPENR: 13958511
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2022/580226-1/200 31.05.2022 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 17 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 090 000,-
 • Totalpris: 3 256 274,-
 • Fellesgjeld: 166 274,-
 • Fellesutgifter: 5 784,-
 • Ligningsverdi: 898 450,-
 • Primærrom: 71 m2
 • Bruksareal: 92 m2
 • Tomteareal: 19053 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 359841540