: Fjell - 3-roms - Solrik balkong - Sentralfyr - Heis - Behov for oppussing
Lauritz Hervigs vei 37B , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til denne 3-roms leiligheten på Fjell. Her bor du godt i 2 etg. med en romslig og solrik balkong på 11,3 kvm og heis direkte til leilighetsplan. Boligen har behov for modernisering og er å regne som et oppussingsobjekt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i 2014 og har fått nye radiatorer i 2019. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til denne 3-roms leiligheten på Fjell. Her bor du godt i 2 etg. med en romslig og solrik balkong på 11,3 kvm og heis direkte til leilighetsplan. Boligen har behov for modernisering og er å regne som et oppussingsobjekt. Kort vei til marka og sentrum. Hyppige bussavganger rett utenfor blokken. Borettslaget har renovert badene i 2014 og har fått nye radiatorer i 2019. Svært billige strømkostnader da boligen har sentralfyr. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Radiatorer er nye i 2019
- Bad/ rør er nytt i 2014 (regi av borettslaget)
- Solrikt
- Ingen TG3 i taksten
- Automatsikringer
- Usjenert uten innsyn
- Balkong med plass til sittegruppe (11,3 kvm)
- Kort vei til buss/ sentrum
- Gangavstand til marka
- Heis i bygget
- Sentralvarme
- Meget god planløsning
- Store vindusflater
- Utsikt

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Bad/ vaskerom, Toalettrom , Soverom 2

Beliggenhet

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler avbyen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no . Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb.

Adkomst

Se kartskisse på Finn.no

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd/ eiet leiligheten siden 1975 (nybygg) og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Borettslag har oppgradert baderom og toalettrom i år 2014. Boligen bærer preg av slitasje og det må påregnes vedlikehold og oppussing grunnet tilstand og alder. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bade-/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2014, arbeidene er utført i regi av borettslaget, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet. Våtrommet er oppgradert i regi av borettslaget/ sameie, ta kontakt med styret for innhenting av dokumentasjon av våtrommet, garantier på våtrommet er utløpt. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater innvendig gulv med fliser på baderom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Sluk i RS (rustfritt stål) med smøremembran med ukjent utførsel (ikke tilstrekkelig dokumentert). Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1- greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin.
Baderom med mekanisk ventilasjon (sentralavtrekk), med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter (nyere fronter montert på eldre skrog) med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer (ingen hvitevarer montert ved befaring).

Toalett:
Toalettrom med fliser på gulv/ vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Toalettrom med mekanisk ventilasjon (sentralavtrekk), med tilluft via luftespalter i dør.

Følgende forhold har fått TG2 i takstrapporten:
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Terrassedør - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Treverk/ metall på rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking samt noe rust.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige dører - Enkelte dører går tregt samt noe overflateslitasje.
Våtrom > 2. etasje > Bad/ vaskerom > Sanitærutstyr og innredning - Speil på overskap er ødelagt, ikke skapdører (speidører) på overskap.
Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Stedvis noe slitte fronter med fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet/ slitasje på innredning.
Kjøkken > 2. etasje > Kjøkken > Avtrekk - Manglende avtrekksvifte/ ventilator over komfyr på kjøkkenet.
Spesialrom > 2. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.

Hvitevarer

Hvit seksjon i stue, speil med lamper i gang samt øvrige fastmonterte lamper medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk med heis.
Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

EL:. Sikringsskap plassert i felles gang, automatsikringer, overbelastningsvern 32 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Borettslaget har rammeavtale med selskapet Power Tec/ Granitor for levering av slik elsjekk til fast pris pr. leilighet. Dette er utført for denne boligen og rapport kan sees hos megler. Ingen avvik funnet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på kjøkken og på toalettrom. Hovedstengekran er montert i skap på kjøkken og toalettrom Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Felles eiet tomt på 87536 kvm. Opparbeidet med interne asfaltere veier, beplantning, lekeplasser og plenområder.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer 23/85, 22/139 og 23/86.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987189110, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 28.05.2024: 2.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 49.976
Saldo per 28.05.2024: 171 102 409
Andel av saldo: 360 250
Første termin: 30.12.2018Første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.11.2048 )
Fastrenter tom 14.01.2027

Parkering

Parkering på anviste plasser mot depositum for skilt. Ny eier tar kontakt med styret for tildeling av fast biloppstillingsplass. Det kan dog være venteliste.

Det utredes muligheter for EL-billading i borettslaget.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer
- varmekabler på baderom

Boligen varmes opp ved vannbåren varme som fordeles via radiatorer (radiatorer er skiftet i år 2019/ 2021 i regi av borettslaget).

Dyrehold

Dyrehold er regulert i husordensreglene og vedtektene. Det henvises særskilt til å lese dette ifm. dyrehold. Borettslagets vedtekter punkt 4-2-2. Dyrehold er ikke tillatt.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside: Fjellvangborettslag.no

Hver enkelte andelseier har ansvaret for å vaske av sin etasjes repos, samt trapp en etasje ned. Ansvaret omfatter videre å rydde og for øvrig holde andre deler av fellesareal, spesifisert i ordensreglene og tilliggende uteareal utenfor oppgang i alminnelig velstelt og vedlikeholdt stand.

Les mer her:
https://www.fjellvangborettslag.no/innflytter/

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1972/1857-1/90 24.03.1972 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Div. ledninger
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser

2005/2615-1/90 11.02.2005 ERKLÆRING/AVTALE
Drammen kommune gis ret til å ha liggende fiberoptiske kabler over eiendommen
Kablene må ikke overbygges uten samtykke fra Drammen kommune
Kan ikke slettes uten samtykke fra Drammen kommune
Med flere bestemmelser

2017/464086-1/200 03.05.2017 21:00
FELLES PANTEDOK BOR.INNSK
Beløp: NOK 12 047 700
Panthaver: Andelseierne i fellesskap, jf. lov om
burettslag § 2-11, 1 ledd
LØPENR: 13976898
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2018/943876-1/200 26.06.2018 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 192 400 000
Panthaver: HANDELSBANKEN
ORG.NR: 971 171 324
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Regulering

Eiendommen ligger i område som i
kommuneplanen/kommunedelplanen er
avsatt til: Boligområde

Reguleringsplan:
E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)
ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL
AV FJELL-OMRÅDET.

(4.9.1970) REGULERINGS- OG
BEBYGGELSESPLAN
FORFJELLOMRÅDET.

9.11.1965 Navn E 18 FRYDENHAUG -EIK
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.10.2004

Ferdigattest

Ferdigattest for fasadeendring fra 2003 foreligger. Ferdigattest fra 1980 foreligger samt ferdigattest for våtrom fra 2014.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 1 890 000,-
 • Totalpris: 2 250 249,-
 • Fellesgjeld: 360 249,-
 • Fellesutgifter: 8 921,-
 • Ligningsverdi: 915 666,-
 • Primærrom: 78 m2
 • Bruksareal: 83 m2
 • Tomteareal: 87536 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 356532457