: Åsen/ Mjøndalen - Fin familiebolig, garasje, utsikt, 3 sov, kjøkken 2016, barnevennlig, terrasse 46 kvm
Kløversvingen 15 , 3050 Mjøndalen

Kort om eiendommen

Velkommen til Kløversvingen 15. Dette er en fin familiebolig med god planløsning hvor boligen innehar 3 soverom, nyere kjøkken i 2016, 2 stuer, terrasse på 46 kvm, bad, vaskerom og mye lagringsplass. Meget gode solforhold. Tomten er opparbeidet med plen, prydbusker og gruset gårdsplass. Gårdsplassen har plass for flere parkeringsplasser. Garasje for 1 bil. Eneboligen har en fin intern beliggenhet på feltet. Området er svært barnevennlig, rolig og uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til barnehager, skoler og busstopp. Turområder har du rett i nærheten med skiløyper og turstier samt flere badevann.

Inneholder

Velkommen til Kløversvingen 15. Dette er en fin familiebolig med god planløsning hvor boligen innehar 3 soverom, nyere kjøkken i 2016, 2 stuer, terrasse på 46 kvm, bad, vaskerom og mye lagringsplass. Meget gode solforhold. Tomten er opparbeidet med plen, prydbusker og gruset gårdsplass. Gårdsplassen har plass for flere parkeringsplasser. Garasje for 1 bil. Eneboligen har en fin intern beliggenhet på feltet. Området er svært barnevennlig, rolig og uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til barnehager, skoler og busstopp. Turområder har du rett i nærheten med skiløyper og turstier samt flere badevann.

Høydepunkter:

- Pipe tilsyn i 2023 - Ingen avvik funnet
- Garasje 28 kvm med innlagt strøm
- 3 soverom
- Loftstue
- Hage
- Mye lagringsplass
- Utsikt
- Solrikt
- Kort vei til sentrum/ marka
- Trygg og barnevennlig nabolag/ skolevei
- Støpt terrasse med plate på mark i 2016
- Oppgradert kjøkken 2016
- Peisovn
- Varmepumpe luft til luft montert i stue fra 2014
- Flott terrasse på hele 46 kvm
- Installert alarm fra Verisure

Inneholder:
1 etg: (98 kvm BRA-i): Entré m/ trapp, Gang , Stue , Kjøkken , Soverom , Bad , Vaskerom , Toalettrom , Bod/ garderobe, Kott (under trapp). Bod (utvendig bod/ uthus i hage).
2. etg: (39 kvm BRA-i): Kott (bod med skråtak), Loftstue m/trapp , Soverom 1, Soverom 2

Terrasser: Terrasse, plate på mark 46,2 kvm med adkomst fra stue. Støpt plate på mark med trapp ned i hage. Markise montert på terrassen.

Bod: Utvendig bod på 3,9 kvm (uthus). Ellers lagringsplass under garasjen.

Beliggenhet

Meget rolig og tilbaketrukket beliggenhet i blindvei i Åsen i Mjøndalen. Svært barnevennlig uten gjennomgangstrafikk forbi boligen og med mange barnefamilier i nærmiljøet. Solrikt, nydelig utsikt og kort vei til flott turterreng i marka. Kort avstand til barneskole og barnehager. Vikåsen Idrettslag i nærmiljøet, som har aldersbestemte fotballag og allidrett. Mjøndalen Idrettsforening med godt tilbud og flotte idrettsanlegg (Vassenga) m/bla. innendørs fotballbane, gressbaner, kunstisbane, etc. Treningssenter. Kort vei til Golfbane. Flotte bademuligheter ved Hagatjern om sommeren. Gangsti langs Drammenselva. Marka har nydelige turmuligheter hele året. God bussforbindelse til Mjøndalen, Drammen, Hokksund og Oslo. Buss fra Blomsterlia til/fra Mjøndalen sentrum. Ekspressbuss fra Mjøndalen retning Oslo og Kongsberg. God togforbindelse fra Mjøndalen sentrum. 24 minutter med tog fra Mjøndalen til Asker, 50 minutter til Oslo og 32 minutter til Kongsberg. Ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Adkomst

Fra Drammen:
Følg E134 fra Bangeløkka inn i tunellen mot Kongsberg. Følg denne veien til første avkjøring som er Mjøndalen. Ta første avkjøring til høyre i rundkjøringen. Ta deretter siste avkjøring i neste rundkjøring, inn under jernbanebroen. Hold så til venstre i ny rundkjøring, og deretter til høyre (Orkidéhøgda). Følg veien bortover oppover. Ta så inn Blomsterlia opp til høyre. Følg veien oppover, og kjør inn Kløversvingen 15 til venstre.

Standard

Boligen (1987) har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd boligen siden 2003 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert kjøkken og støpt terrasse med plate på mark i år 2016 og oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom i 1. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler, vegger med fliser/ malte flater og innvendige tak med ruteplater.
Sanitærutstyr med klosett, frittstående badekar med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra bod/ kott under trapp mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ
fuktighet) 25 % ved en temperatur på 23 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking)

Vaskerom:
Vaskerom i 1. etasje, overflater gulv med fliser og belegg og sluk i plast, vegger med våtromstapet og innvendige tak med panel. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Bereder er montert på våtrommet. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra soverom mot vaskerom og det er registrert fukt ved måling (målt over 25 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 60 % ved en temperatur på 22 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er gjennomført hulltaking i våtsonen. Det må påregnes nærmere undersøkelser og utbedring av fukt registrert i vegg.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Norema med profilerte fronter fra år 2016, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater) og MDF-panel. Frittstående og integrerte hvitevarer. Komfyrvakt montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

WC:
Toalettrom med fliser på gulv, tapet på vegger og himling (innvendige tak) med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri og speil. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Våtrom > 1. etasje > Bad > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Våtrom > 1. etasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom - Hulltaking er gjennomført fra soverom mot vaskerom og det er registrert fukt ved måling (målt over 25 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet)
60 % ved en temperatur på 22 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er gjennomført hulltaking i våtsonen. Det må påregnes nærmere undersøkelser og utbedring av fukt registrert i vegg.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold - Brannslukingsapparat eldre enn 10 år (2009), dette gir TG 3 for branntekniske forhold. For å få TG 0 må brannslukingsapparat oppgraderes/ skiftes.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer - Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

TG2:
Utvendig > Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Tekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
Utvendig > Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
Utvendig > Veggkonstruksjon - Kledningsbord er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking. Noe lokale råteskader i utvendig kledning. Kledningsbord er satt stedvis tett ned på vannbrett. Utvendig kledning/ treverk stedvis noe nære terreng. Ikke tilstrekkelig luftespalte i nedkant bak kledning.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Manglende isolering av deler av soilrør (lufting av avløpsrør) på kaldt loft. Undertaket er misfarget som følge av kondens.
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Det må påregnes vedlikehold/ utskifting på grunn av elde og slitasje.
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Dør til vaskerom med skader på overflater, utbedring; antar utskifting av dør.
Utvendig > Utvendige trapper - Stedvis er det registrert "bom", sprekte og ødelagte fliser
Innvendig > Overflater - Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes. Stedvis er det registrert "bom", sprekte og ødelagte fliser
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt ca 14 mm høydeforskjell på gulv på soverom i 2. etasje gjennom hele rommet.
Det er målt ca 10 mm høydeforskjell på gulv på soverom i 2. etasje gjennom hele rommet. Det er målt ca 20 mm høydeforskjell på gulv i stue i hovedetasje gjennom hele rommet. Det er målt ca 12 mm høydeforskjell på gulv på soverom i hovedetasje gjennom hele rommet.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er registrert noen sprekker rundt innmuring av røykrør for peis/ ovn, nærmere undersøkelser og eventuelt utbedring av avvik.
Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper
Innvendig > Innvendige dører - Stedvis noe slitasje/ bruksslittasje (merker/ skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer/ lister).
Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmesentral - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.
Tomteforhold > Drenering - Boligen ligger i skrånede terreng, dette fører naturlig til fuktbelastning mot deler av grunnmur. Det anbefales å føre vann fra taknedløp bort fra bygningskroppen.
Tomteforhold > Terrengforhold - Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.

Garasjen (1995): Garasjen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet/ tilbygget gjennom årene. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje.

Det er registrert følgende avvik ved oppmåling (gjelder garasjen);
- noe slitt gulv i garasje
- aldresslitt utvendig kledning
- tilbygg/ ombygging er utført ufagmessig, det må tas en gjennomgang av byggets bæringer og tilkobling av tilbygg og garasje
- synlig stålbæringer/ stålkonstruksjon som ruster
- konstruksjon og bæring må kontrolleres
- stedvis manglende nedløp
- stedvis manglende murpuss
Garasjen bærer preg av ufagmessig håndverk/ arbeider og det må påregnes en gjennomgang av garasjen med konstruksjoner og
utbedring av avvik.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger, unntatt vaskemaskin. Løsøre: Alt som er fastmontert medfølger unntatt et par spesielle ting. Ur på veggen i stue og brun hylle i stuen medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig 1987
Frittliggende enkel garasje 1995
Tilbygget garasje 2004

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig er ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes). Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere
undersøkelser må påregnes. Det gjøres oppmerksom på at 2 etg. i boligen er uinnredet på byggetegninger, men er innredet i ettertid. Det vites ikke om dette er omsøkt.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning
230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på vaskerom. Elvestadkabel montert på inntakskabel for vann, ta kontakt med eier for nærmere informasjon. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert på vaskerom fra år 2003.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i 1. etasje. Ildsted, peisovn med glass montert i stue. Dato for siste tilsyn: 20.06.2023. Dato for siste feiing 20.11.2023. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik.

Teknisk: Verisure anlegget (alarm) medfølger. Kjøper tegner evt. eget abonnement.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023

Avløp 5 438,36 kr
Vann 3 474,74 kr
Sum 8 913,10 kr

Årsgebyr renovasjon: 4,650

I tillegg kommer kostnader til pipe/ feiertilsyn/ strøm/ TV og Internett.

Tomten

Eiet tomt på 766 kvm. Delvis skrånende og opparbeidet med hage, hekk, beplantning og terrasse. Beliggenheten til tomten ligger på et høydedrag med flott utsikt over Mjøndalen. Solrikt, barnevennlig og rolig nabolag i blindvei. Gruset gårdsplass.

Parkering

Parkering i garasje (oppført 1995) og flere plasser på egen tomt.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue (2014)

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Provisjon 1,45%. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Gjeldende regulering: MJ 11.12, Åsen felt E2 (Kløversvn, Tiriltunga) (30.4.1986)
Relaterte planer: MJ 32.03, Øvre Bakkefeltet- delfelt B2 (28.1.2009)

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Områderegulering for Nerkollen-Ryggkollen-Mile

Områderegulering for Nerkollen-Ryggkollen-Mile:
https://plandialog.nois.no/detailsplan/nolayout/3301/20220002/true/false
https://plandialog.nois.no/downloads/20220002_Kunngjøring-planprogram_20220924.pdf

Ferdigattest

Ferdigattest for boligen foreligger. Garasjen er tilbygget i senere tid (2004). Megler besitter tegninger av garasje og tilbygg. Ferdigattest foreligger ikke. Mer info kan sees på kommunens nettsider under byggesak.
https://innsyn2020.drammen.kommune.no/postjournal-v2/fb851964-3185-43eb-81ba-9ac75226dfa8?params=%7B%22proceeding%22%3A%7B%22propertyIdentification%22%3A%7B%22propertyNr%22%3A212%2C%22useNr%22%3A154%7D%2C%22year%22%3A%22%22%2C%22sequenceNumber%22%3A%22%22%2C%22typeIdIn%22%3A%5B%5D%7D%2C%22selectToDate%22%3Afalse%2C%22subArchiveId%22%3A%22%22%2C%22journalTypeIdIn%22%3A%5B%5D%2C%22search%22%3A%22%22%7D

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen). Adkomst fra offentlig gate.

Servitutter

1987/9115-3/25 19.08.1987 ERKLÆRING/AVTALE
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Bestemmelse om benyttelse

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 4 290 000,-
  • Kommunale avgifter: 13 563,-
  • Ligningsverdi: 1 402 911,-
  • Primærrom: 126 m2
  • Bruksareal: 137 m2
  • Tomteareal: 766 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Enebolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 355072347