Lierstranda: Lierstranda - Pent rekkehus - Nytt i 2011 - Carport - Fine uteplasser - Stort fellesareal - 2 stuer - Sentralt
Strandtunet 93 , 3414 Lierstranda

Kort om eiendommen

Velkommen til et delikat og moderne rekkehus over tre plan i Strandtunet 93, med sentral og barnevennlig beliggenhet på Lierstranda. Her bor man rett ved buss og butikker, og med kort vei til tog, Høvik skole og flotte turmuligheter i marka. Rekkehusene er oppført rundt et stort tun med plen, lekeapparater og sittegrupper. Bilen parkeres i en carport foran huset. I denne boligen finner du stuen i 1etg. som er åpen og lekker med godt gjennomlys. Det er klart avdelte soner på hver sin side av et stilrent kjøkken med mye skapplass og integrerte hvitevarer. Videre i huset er det et flislagt bad/ vaskerom med gulvvarme, en loftstue for ekstra spillerom og 3 soverom. Utebod på 4 kvm gir god lagringsplass. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til et delikat og moderne rekkehus over tre plan i Strandtunet 93, med sentral og barnevennlig beliggenhet på Lierstranda. Her bor man rett ved buss og butikker, og med kort vei til tog, Høvik skole og flotte turmuligheter i marka. Rekkehusene er oppført rundt et stort tun med plen, lekeapparater og sittegrupper. Bilen parkeres i en carport foran huset.

I denne boligen finner du stuen i 1etg. som er åpen og lekker med godt gjennomlys. Det er klart avdelte soner på hver sin side av et stilrent kjøkken med mye skapplass og integrerte hvitevarer. Videre i huset er det et flislagt bad/ vaskerom med gulvvarme, en loftstue for ekstra spillerom og 3 soverom. Utebod på 4 kvm gir god lagringsplass.

Høydepunkter:
- Ny i 2011
- Moderne og god planløsning
- Rekkehus over 3 plan
- Ingen fellesgjeld
- Flotte uteområder på hver side av huset (19 kvm på stuesiden)
- Loftstue for ekstra fleksibilitet
- Lekker stue med klart avdelte soner
- Moderne kjøkken
- Balansert ventilasjonsanlegg, med varmegjenvinning
- Carport (asfaltert)
- Gjennomgående
- Stort fellesareal med sittegrupper
- Stille og rolig sameie
- Kort vei til Lier/ Drammen/ Oslo
- Ingen TG3 i taksten

Boligen innehar 3 plan og inneholder:

1. etasje 32 kvm BRA-i: Entré/gang med garderobe, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasseplatting fra stue og spisestue.

2. etasje 32 kvm BRA-i: Gang m/ trapp, Soverom 1, Bad/vaskerom , Bod , Soverom 2

3. etasje 21 kvm BRA-i: Loftstue m/ trapp, Soverom.

Terrasser: Solrike dager nytes på to uteplasser på hver sin side av boligen, henholdsvis ved kjøkkenet og utenfor stuen. Herfra er det videre adkomst til fellesarealet, og terrassen har belysning og utestikk. Siden uteplassene ligger på hver sin side kan man enkelt flytte seg etter solen.

Beliggenhet

Meget sentralt, hyggelig og skjermet boligtun på Frydenlund i Lier.

Boligen som har god internbeliggenhet i sameiet er beliggende i et etablert boligområde med gangavstand til barne-, ungdoms- og videregående skole i attraktive Høvik skolekrets. I tillegg er det i nærheten av matbutikk, idrettshall, fotballbaner, bank, buss og togforbindelse til Drammen, Kongsberg og Oslo.

Det er ca. 25 - 30 minutters gange til Drammen sentrum (ca. 5 minutter med bil). Fra fjordparken på Brakerøya går det en flott elvepromenade helt frem til sentrum og torget. Her finner man alt av servicetilbud som f.eks kino, teater, kafeèr, restauranter, kjøpesentre etc. Strandtunet har også gunstig plassering i forhold til nye Drammen sykehus som skal tas i bruk i 2025/26. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Rema 1000 og Meny. Kiwi-butikken nås på ca. 11 minutter til fots, mens sistnevnte ligger på CC Drammen som tilbyr en fin mix av butikker. Det er også kort vei til Drammen sentrum, Liertoppen kjøpesenter og byggevarekjeden Bauhaus. Biltema og Maxbo ligger også i nærheten. Det er kort vei til Lierkroa som er godt kjent for å ha en av Norges beste soft-iser.

Kort vei er det også til naturreservatet på Gilhusodden samt Engersand friluftsområde, med bl.a sandvolleyballbane og fine bademuligheter. Et annet flott turmål er Gjellebekkskogen ved Tranby, hvor man finner en åtte meter høy marmor-obelisk og rester etter forsvarsverk. Området byr på flere deilige badeplasser som blant annet Skapertjern og Gilhusodden. Sistnevnte har en fin badestrand i naturskjønne omgivelser, sandvolleyball, flere fiskeplasser, kulturminner og naturreservat. Innendørs bademuligheter finnes i Lierhallen og på Røykenbadet. Lier stadion ligger en liten sykkeltur unna og har flerbrukshall, flere fotballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og bane for frisbeegolf. På Reistad er det crossbane, og kommunen har eget skytterlag.

Adkomst

Se kartskisse på Finn.no.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder og fremstår moderne med et gjennomført stilmessig uttrykk. Eier har bebodd boligen siden 2021 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler

Bad:
Bad-/ vaskerom i 2. etasje fra byggeåret. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje
med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri og overskap
med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Boligen har balansert ventilasjon, våtrommet har mekanisk avtrekk med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er foretatt fra soverom mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 27 % ved en temperatur på 25 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking)

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater (plate bak platetopp). Integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Ventilator, avtrekk via balansert anlegg.

TG2:
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Stedvis registrert noe knirk i gulvene. Det er målt ca 6 mm høydeforskjell på gulv på soverom i 3. etasje/ loft gjennom hele rommet.
Det er målt ca 5 mm høydeforskjell på gulv på loftstue i 3. etasje/ loft gjennom hele rommet.
Det er målt ca 8 mm høydeforskjell på gulv på soverom i 2. etasje gjennom hele rommet.
Det er målt ca 9 mm høydeforskjell på gulv på soverom i 2. etasje gjennom hele rommet.
Det er målt ca 10 mm høydeforskjell på gulv i stue/ kjøkken i hovedetasje gjennom hele rommet.
Innvendig > Innvendige dører - Stedvis noe slitasje/ bruksslittasje, skader (merker/ skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer/ lister).
Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 2. etasje - Bad) Overflater gulv.
Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning - Det er påvist skader på innredning. Det er påvist fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet på innredning
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg -

Hvitevarer

Alle hvitevarer følger med. Ingen taklamper vil medfølge.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligbygg over 3 etasjer. Kjedet bolig/ leilighet over tre etasjer. Carport, ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet
byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes).

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, overbelastningsvern 32 AMP. Vesentlig skjult ELanlegg. Systemspenning 400V. Strømmåler
montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannrør av jern, kobber og plast. Opplegg for vaskemaskin på baderom. Varmtvannsbereder (benkebereder) montert i kjøkkenbenk. Boligen
har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert i taket på baderom. Hovedstengekran og vannmåler montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk antar fra år 2011.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjonsanlegg, med varmegjenvinning, (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet plassert på loft.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023

Avløp 4 968,02 kr
Vann 3 963,41 kr
Sum 8 931,43 kr

Renovasjon er inkl. i felleskostnadene.

I tillegg kommer kostnader til pipe/ feiing, strøm og forsikring.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for sameiet), pent opparbeidet med plen, beplantning, felles sittegrupper og lekeplass. Leiligheten disponerer
arealet utenfor leiligheten med egen terrasse.

Parkering

Biloppstillingsplass i carport. Carporten har i tillegg to sportsboder. For øvrig er det godt med gjesteparkering for sameiet. Seksjonseiere som ønsker å etablere lade punkt som kobles til felles strømnett må søke styret skriftlig om dette før innstallering.

Selger opplyser: Det er bestilt EL-billader i carporten som vil koste ca. 20 000, dette kan betales enten på 3 år eller 5 år.

Energibruk/kostnader

9586,53 kWh i 2023

Radonmåling

Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Det er lov med husdyr i sameiet. Sameiere som har hund plikter å påse at hunden er i bånd, da det er båndtvang på vårt fellesområde hele året.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Vederlag

Provisjon 50 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplanen 2019-2028 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken: https://
https://kart13.nois.no/lier/Content/Main.aspx?layout=lier&time=638029009423243154&vwr=asv

Gjeldende regulering:
Eiendommen er underlagt regulering for "Frydenlund Gård" med tilhørende kart og bestemmelser, vedtatt 11.12.2006

Ferdigattest

Ferdigattest av 19.12.2011 foreligger.

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen). Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via sameiets internvei.

Servitutter

Heftelser i eiendomsrett:

2008/812727-1/200 07.10.2008 BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3312 GNR: 18 BNR: 1
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3312 GNR: 18 BNR: 150

2008/812727-2/200 07.10.2008 BEST. OM ADKOMSTRETT
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3312 GNR: 18 BNR: 1
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
Overført fra: KNR: 3312 GNR: 18 BNR: 150

2009/395915-1/200 04.06.2009 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighetshaver: FRYDENLUND PROSJEKT 1 AS
ORG.NR: 991 512 047
Bestemmelse om videre utbygging og bygningsmessige tiltak
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

GRUNNDATA
2008/812752-1/200 07.10.2008 SEKSJONERING
Opprettet seksjoner:
SNR: 13
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 85/4020
2020/1915479-1/200 01.01.2020 00:00

OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tidligere:
KNR: 0626 GNR: 18 BNR: 150 FNR: 0 SNR: 13
2024/383623-1/200 01.01.2024 00:00
OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
Tidligere:
KNR: 3049 GNR: 18 BNR: 150 FNR: 0 SNR: 13

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    Detaljer

  • Verditakst: 4 590 000,-
  • Fellesutgifter: 3 518,-
  • Kommunale avgifter: 9 000,-
  • Ligningsverdi: 1 051 564,-
  • Primærrom: 81 m2
  • Bruksareal: 89 m2
  • Bruttoareal: 89 m2
  • Tomteareal: 12446 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Rekkehus

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning

  • Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: +47 48 02 99 50

    Annen info

    Finnkode: 354640969