: Brakerøya - Gjennomgående 4-roms i 3 etg. m/ Solrik balkong/ Utsikt/ Garasje/ Rolig/ Svært sentral beliggenhet
Engene 87B , 3011 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Engene 87B. Dette er en lys og gjennomgående 4-roms leilighet med et stort potensial. Boligen ligger noe etter tidsmessig og har behov for oppgradering og modernisering for å nå dagens nivå til moderne standard. Leiligheten ligger flott lokalisert i 3 etg. med hyggelig utsikt over takene i forkant og gode solforhold. En godt utnyttet planløsning og med romslig stue, delvis åpen kjøkkenløsning og 3 gode soverom er dette en bolig som passer for familier eller et par med barn, kanskje også et bokollektiv? Med garasjeplass parkerer du snøfritt om vinteren! Leiligheten ligger i gangavstand til alle byens fasiliteter og det er kun få minutter til bystranda ved Drammenselva og til det nye sykehuset som ferdigstilles innen kort tid. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Engene 87B. Dette er en lys og gjennomgående 4-roms leilighet med et stort potensial. Boligen ligger noe etter tidsmessig og har behov for oppgradering og modernisering for å nå dagens nivå til moderne standard. Leiligheten ligger flott lokalisert i 3 etg. med hyggelig utsikt over takene i forkant og gode solforhold. En godt utnyttet planløsning og med romslig stue, delvis åpen kjøkkenløsning og 3 gode soverom er dette en bolig som passer for familier eller et par med barn, kanskje også et bokollektiv? Med garasjeplass parkerer du snøfritt om vinteren! Leiligheten ligger i gangavstand til alle byens fasiliteter og det er kun få minutter til bystranda ved Drammenselva og til det nye sykehuset som ferdigstilles innen kort tid. Området er under utvikling med flere spennende boligprosjekter så her bor man meget sentralt og attraktivt i Drammen.

Høydepunkter:
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger kort spasertur unna boligen
- Nært Bragernes torg og Drammenselva
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Utsikt
- Kun intern forkjøpsrett i borettslaget
- Gjennomgående
- Oppussingsobjekt
- Veranda på 9,3 kvm (overbygget)
- Planlegges utvidelse av balkonger samt innglassing
- Kort avstand fra Brakerøya der det nye sentralsykehuset blir bygget
- Arealvennlig planløsning
- Nytt ladeanlegg for elbiler i BRL i 2021/ 2022 (kjøper må selv etablere egen lader/ tegne abonnement for lading på egen p-plass)
- God bodplass

Inneholder P-rom 82 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Bad/vaskerom , Bod

Balkong på 9,3 kvm del overbygget med adkomst fra stue.

Boder: Bod i kjeller på ca. 6 kvm.

Beliggenhet

I Engene 87B får du kort vei til det aller meste, både dagligvarebutikk, bakeri og café ligger rett i nærheten. Går du vestover, er du i gågatene på få minutter, og motsatt vei er du på CC-Drammen på et par minutter. Det er også kort vei til badestranda ved elvebredden, Bragernes Torg, byliv, kultur, shopping, offentlig kommunikasjon og nærmeste park ligger tvers over gaten. Etter en kort gåtur oppover bakken befinner du deg i Bragernesåsen med fine turmuligheter. I tillegg er det kort vei over broen til Drammen Stasjon. Du tar aldri taxi hjem lenger, du går. Hvis du skulle ta buss en dag så går den bokstavelig talt rett utenfor døren. Med andre ord kan du vente på bussen fra leiligheten og ikke bussholdeplassen. Du kan nesten ikke bo mer sentralt i Drammen sentrum når du bor på Bragernes/ Brakerøa. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i bygget, med utsikt over byens tak. Velkommen til visning!

Adkomst

Fra Bragernes sentrum: Følg Engene i retning Lier og ta rett frem i lyskrysset hvor Prins Oscars gate krysser Engene. Eiendommen ligger på venstre side av gaten.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har eiet/ bodd i leiligheten siden 1971 (fullmakt, selger har begrenset kjennskap til eiendommen). Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene, men har noe etterslep på vedlikehold og oppgraderinger. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler

Bad:
Bad-/ vaskerom i 3. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i støpejern, vegger med fliser/ malte flater og innvendige tak med
malte flater. Sanitærutstyr med vegghengt klosett, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.
Hulltaking er gjennomført fra kjøkken/ stue mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 21,8 % ved en temperatur på 22,4 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og
1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er avtrekk via sentralt avtrekksanlegg i bygget.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Våtrom > 3. etasje > Bad/vaskerom > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

TG2:
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). På grunn av alder og tilstand bør det vurderes å skifte de eldste vinduene
Utvendig > Terrassedør - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister)
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Overflater fremstår med bruksslitasje, oppgraderinger må påregnes
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt ca 20 mm høydeforskjell på gulv i stue i hovedetasje gjennom hele rommet.
Det er målt ca 12 mm høydeforskjell på gulv på soverom i hovedetasje gjennom hele rommet. Det er ved befaring målt høydeforskjeller/ retningsavvik med laser (Hilti PM 2LG).
Innvendig > Innvendige dører - Enkelte dører går tregt samt noe overflateslitasje.
Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning -Det anbefales montering av automatisk vannstopper og komfyrvakt på kjøkken.
Kjøkken > 3. etasje > Kjøkken > Avtrekk - Kjøkkenventilator delvis defekt, oppgradering må påregnes
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

Hvitevarer

Står en eldre oppvaskmaskin i boligen. Denne medfølger (ukjent tilstand). Følgende møbler kan medfølge etter avtale: Hvit sofa, spisestue, bokhylle, seng og skrivebord. Alt annet blir fjernet.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Lavblokk over 4 etasjer med kjeller, uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 3. etasje. Felles lagringsrom/ sykkelbod i kjeller

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig er ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes).

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i jern, plast og kobber. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 1985

Tomten

Pent opparbeidede fellesarealer med gressplen og beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138549885, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Serielån, 2 terminer per år.
Rentesats per 13.05.2024: 6.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 11
Saldo per 13.05.2024: 1 083 370
Andel av saldo: 29 671
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2029 )
Flytende rente

Det er ikke mulig å nedbetale individuelt på fellesgjelden til borettslaget

Parkering

1 garasjeplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på felles gårdsplass. Alle beboere med garasjeplass vil få en økning i felleskostnader med kr 85 pr. mnd. fra 1. juli 2024.

Energibruk/kostnader

Ca. 10 664 kWh i 2023.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde
følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Dyrehold er normalt ikke tillatt. Det kan likevel tillates etter søknad til styret.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det er vedtatt etterisolering, fasadefornying og innglassing av balkonger i borettslaget. Dette vil bli finansiert ved et nytt låneopptak. Det må påregnes en økning av andel fellesgjeld og felleskostnader pr. mnd.

Boligen er vasket til visning og vaskes kun lettere over til overtakelse. Støv og merker etter oppheng av bilder mm. må påregnes.

Servitutter

Heftelser i eiendomsrett:
1901/900171-1/90 13.05.1901 BESTEMMELSE OM GJERDE
Overført fra Engene 83

1902/900159-1/90 16.10.1902 BESTEMMELSE OM GJERDE

1918/900202-1/90 29.07.1918 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Byggeforbud på nærmere angitt avstand.

1924/900232-1/90 07.04.1924 ERKLÆRING/AVTALE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
forpl. for Drammen Kommune å oppføre flettverksgjerde mot d.e.

1926/900223-1/90 11.10.1926 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Rettighetshaver: Drammen E-verk.

1954/806-1/90 13.04.1954 ELEKTRISKE KRAFTLINJER
Overført fra Engene 83

1959/408-1/90 17.03.1959 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Byggeforbud på nærmere angitt avstand.

1959/819-1/90 29.05.1959 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver: Dahmsvei 2, 6,10 og 18
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1968/990006-1/90 09.10.1968 KJØPEKONTRAKT
Kjøpekontrakt til Ellen Christensen m/best. bl.a. om
at kjøperen forplikter seg til å overdra en av de nye boligene i om rådet samt bo i sitt gamle hus vederlagsfritt.

1969/2267-1/90 02.10.1969 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1970/4072-1/90 18.08.1970 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

1972/2811-1/90 15.05.1972 ERKLÆRING/AVTALE
BEST. OM GARASJE / PARK. PL.

1972/3474-1/90 15.06.1972 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1973/2303-1/90 29.03.1973 OBLIGASJON
Beløp: NOK 1 740 900
Panthaver: ANDELSHAVERNE I BRANTENBERG BORETTSLAG
LØPENR: 1328581

1974/6321-1/90 04.10.1974 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om bebyggelse ang. regulering av grense mellom Prins Oscarsgt. 16 og d.e.
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1995/3966-1/90 21.03.1995 OBLIGASJON
Beløp: NOK 300 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

2000/7915-1/90 26.05.2000 BESTEMMELSE OM GJERDE
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3301 GNR: 113 BNR: 129
Brandtenborg borettslaget forplikter seg til ikke å
sette opp gjerde i grenselinjen mot Engene 81 gnr 113 bnr 129 i Drammen, vest for garasjemuren.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2000/7915-2/90 26.05.2000 BESTEMMELSE OM GJERDE
Eier av Engene 81 har rett til å benytte borettslagets grunn vest for garasjemuren som del av sin eiendom/hage, og har
herunder rett til å beplante arealer, men slik at det som plantes inntil muren ikke skal ha høyde over 3
meter. og sli at nøddør i garasjemuren ikke blir hindret .
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2015/430040-3/200 18.05.2015 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Rettighetshaver: DRAMMEN KOMMUNE
ORG.NR: 921 234 554
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde
ledninger m.m.

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 38 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - nåværende - kommuneplan 05.10.2015
Ukjent - kommunedelplan sentrum 30.05.2006

REGULERINGSPLAN (eldre plan - 8.10.1968)
FOR ENGENE 83 OG 85, BRANTENBORG

Relaterte planer:
Detaljregulering for Skipsbygger Jørgensens vei 2 (21.2.2017)
REGULERINGSPLAN FOR SOLBAKKEN 1-3-7-9 OG HANS DAHMS VEI 14 (30.3.2004)

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger for Engene 87.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 990 000,-
 • Totalpris: 4 019 670,-
 • Fellesgjeld: 29 670,-
 • Fellesutgifter: 4 573,-
 • Primærrom: 82 m2
 • Bruksareal: 94 m2
 • Tomteareal: 3438 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 354019647