: Åskollen - Senior 2-roms rekkehusbolig - Alt på ett plan - Solrik uteplass - Sjøutsikt, P-plass/ garasje
Felleveien 3 , 3039 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Felleveien 3. Dette er en praktisk og lettstelt 2-roms rekkehusbolig for deg over 58 år (seniorbolig). Her bor man trygt og godt på Åskollen/ Nordbylia i et rolig og hyggelig nabolag. Boligen har alle kvaliteter som bidrar til en lettstelt hverdag med en praktisk planløsning. Fra leiligheten er det utgang til en solrik terrasse med fjordutsikt og p-plass med strømstolpe rett på utsiden av boligen i tillegg til garasjeplass i felles garasjerekke. Borettslaget har også et eget selskapslokale som det er mulig å leie. Leiligheten er en hjørneleilighet og har en frodig og fin intern beliggenhet på området. En bolig som absolutt bør sees!

Inneholder

Velkommen til Felleveien 3. Dette er en praktisk og lettstelt rekkehusbolig for deg over 58 år. Her bor man trygt og godt på Åskollen/ Nordbylia. Boligen har alle kvaliteter som bidrar til en lettstelt hverdag. Det er utgang til en solrik terrasse med fjordutsikt og p-plass med strømstolpe rett på utsiden av boligen i tillegg til garasjeplass i felles garasjerekke. Borettslaget har også et eget selskapslokale som det er mulig å leie. Leiligheten er en hjørneleilighet og har en frodig og fin intern beliggenhet på området.

Høydepunkter:

- Attraktiv rekkehusleilighet med alt på en flate.
- Trinnfri adkomst og ingen trapper eller høye dørterskler i boligen
- Stille og rolig beliggenhet
- Kontroll på EL-anlegget 8-12 april 2024
- Ingen TG3 i taksten
- P-plass rett utenfor boligen
- Garasjeplass
- Eget selskapslokale som kan leies
- Flott uteområde med fjordutsikt
- Attraktivt og veldrevet borettslag
- Bad/ vaskerom oppgradert/ renovert i 2012
- Seniorbolig, aldersgrense er 58 år
- Borettslaget har ingen fellesgjeld
- Pipeløp med mulighet for ildsted
- Det er kun intern forkjøpsrett i borettslaget
- Kort vei til buss og matbutikk
- Godt utnyttet planløsning

Inneholder: Entré, Stue , Kjøkken , Soverom, Bad/vaskerom , Bod , Gang , Mellomgang. Utvendig bod på 4,4 kvm.

NB: Som kjøper av denne boligen må man være fylt 58 år iht. vedtekter.

Beliggenhet

Boligen har en veldig fin beliggenhet med nydelig utsikt i et rolig boligfelt og med kun voksne/ eldre beboere i borettslaget. Solrik terrasse og uteplass. Boligen ligger i gangavstand (på sykkel- og gangsti) til Åskollen Bo- og Servicesenter. Nordbylia er et etablert, attraktivt og sentralt boligområde med 3-4 minutters gangavstand på sykkel- og gangsti til Åskollen Barneskole, barnehage, dagligvarebutikk og idrettsanlegg. Busstopp rett ved. Kort vei til to dagligvarebutikker, post i butikk mm. Kort vei til båthavn og flott turterreng på Nordbykollen eller Røysjømarka. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass i Nordbyveien med gode bussforbindelser og hyppige avganger morgen og ettermiddag - dette også til Svelvikveien med god bussforbindelse til Svelvik, Sande og Drammen sentrum. Tre minutters kjøring til E18 og ca 20-25 minutters kjøreavstand til Sandvika. Ca. 4 km. til Drammen sentrum og togstasjon og god kommunikasjon til Oslo/Sandvika.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd leiligheten siden 2005 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

Bad:
Bad/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2012, arbeidene er utført i regi av innleide foretak, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet. Eventuelle garantier/ reklamasjonsmuligheter for feil eller mangler på våtrommet er utløpt (våtrom eldre enn 5 år). Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og skuffer og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut

TG2:
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Terrassedør - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe
Innvendig > Rom Under Terreng - Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Hulltaking er gjennomført i utlektet vegg mot grunnmur i bod og det er registrert for høye verdier målt i vegg målt 19,9 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 51,0 % ved en temperatur på 16,2 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er registrert for høye verdier ved fuktmåling.
Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger.
Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik (ikke tilstrekkelig fall på målte flater) fra topp flis ved dør til topp flis ved slukrist.
Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom -.underetasje - Bad/vaskerom) Overflater gulv.
Våtrom > Underetasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kjøkken > Underetasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Stedvis noe slitte fronter med fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet/ slitasje på innredning.
Kjøkken > Underetasje > Kjøkken > Avtrekk - Kjøkkenventilator delvis defekt (eldre, lyskilde fungerer ikke og bråk fra rotor), oppgradering må påregnes.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - a Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

TG3: Ingen

Hvitevarer

Følgende medfølger: Nytt kjøleskap med frys. oppvaskmaskin. ny vaskemaskin på badet, gardiner, møbler på kontoret til PC. Lang spyleslange. Div. hageredskap, skap, fast inventar, lyskilder, flott stort skap i stua, salongbord, avis-skap, bord i gangen, sko hylle. stativ i gangen for klær, fine lamper i stuen. Utemøbler, garderobeskap på soverommet, dobbeltseng.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Frittliggende flermannsboliger over 2. etasje. Leiligheten har beliggenhet i underetasje. Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for borettslaget på 15,3 kvm (ikke merket).

Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Ja, brannskille mellom boenhetene er ikke kontrollert, nærmere kontroll må påregnes.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Selger opplyser: Det har vært kontroll på EL-anlegget 8-12 april 2024. Av Ing. Pettersen A/S.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i mellomgang. Avløpsrør av plast- og soilrør med varierende alder. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk (ukjent alder) (plassert i kjøkkeninnredning uten mulighet for befaring).

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue. Ingen ildsteder montert på pipen i denne andelen.

Tomten

Eiet tomt. Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet - borettslaget sørger for plenklipping av fellesarealer. Asfalterte internveier i borettslaget, veiene ble asfaltert og gatelys ble oppgradert til LED-lamper i 2019.

Vedlikehold/stell av plantede trær, hekker, busker og blomster foretas av den enkelte andelseier, innenfor det areal som naturlig hører til boligen. Privatisering av nærområdet, altså arealet utenfor boligen, avgrenses til vei- og tomtegrense jf. husordensreglene

Vilkår fellesgjeld

Borettslaget har per i dag ingen gjeld, men kommer trolig til å ta opp lån på ca. kr. 500 000 i 2024 i forbindelse med beising av bygninger.

Det er ingen mulighet for en evt. individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Boligen disponerer en asfaltert p-plass (med strømstolpe hvor EL er koblet mot andelens sikringsskap) rett utenfor boligen.

Borettslaget disponerer 6 garasjeplasser. Det oppførte garasjeanlegg eies og forvaltes i dag av et garasjesameie og står på borettslagets grunn og de 6 plassene har enkelte andelseiere rett til å benytte iht. garasjelagets vedtekter pkt. 4. Garasjen som disponeres av andel 6 er annonsert internt i borettslaget iht. garasjelagets vedtekter punkt 4. Ingen har valgt å benytte forkjøpsretten og styret i garasjelaget og styret borettslaget bekrefter at andelseier kan selge sin andel med tilsvarende rett til garasje som andelseier har i dag. Ny andelseier blir da del av garasjelaget slik som selgende andelseier var inntil annen organisering av garasjene er formelt gjennomført.

Det er som nevnt en pågående prosess om å omorganisere garasjene i borettslaget. Det er usikkert hvordan garasjeplassene vil bli organisert eller disponert etter omorganiseringen. Garasjeeierne og borettslaget må i fellesskap komme til enighet. Når enighet er oppnådd skal garasjelaget formelt oppløses og tillegg til vedtektene i borettslaget vedtas. Garasjene kan i dag ikke overdras eller leies ut til andre enn andelseiere i Eplehagan Borettslag. Det må påregnes vedlikehold-/ driftskostnader (felleskostnader) for de som benytter garasjeanlegget.

Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning er etablert på borettslagets fellesareal, og at parkeringsplassene således ikke eies av den enkelte andelseier. Dette medfører at borettslaget i fellesskap beslutter bruken, og at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Borettslaget kan ved vedtak beslutte annet bruk av fellesarealet.

Radonmåling

Radomåling er ikke utørt.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Husdyrhold er tillatt (vedtatt på generalforsamling 25.04.24).

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1984/4003-2/90 22.05.1984 FORKJØPSRETT
RETTIGHETSHAVER: DRAMMEN KOMMUNE

1984/4003-3/90 22.05.1984 BESTEMMELSE OM VEG
Div. ledninger
Med flere bestemmelser

1991/2069-2/90 12.03.1991 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 3 643 000
Panthaver: Borettslagets andelseiere i fellesskap,
jf. lov om borettslag § 2-11 1. ledd
LØPENR: 14012695
Registrert feil panthaver
01.09.2017 Arkivref. 17/33075-2
Rettet etter tingl. §18

Det er tinglyst 1 servitutt på borettslagets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om diverse ledninger m.m. Ingen av disse har direkte betydning for bruken av denne boligen.

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 50 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplanen viser området som boligområde for eksisterende boliger.

KOMMUNEPLAN/KOMMUNEDELPLAN
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015) 12807,73m2
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015) 0,03m2

GJELDENDE REGULERING
Ligger eiendommen i et regulert område?
Ja
3005 0602327 Detaljregulering for FV31 Hans Tordsens gate - Nordbyveien
(28.4.2015)
Anlegg- og riggområde 8,93m2
3005 0602327 Detaljregulering for FV31 Hans Tordsens gate - Nordbyveien
(28.4.2015)
Annen veggrunn - grøntareal 0,74m2
3005 0602327 Detaljregulering for FV31 Hans Tordsens gate - Nordbyveien
(28.4.2015)
Annen veggrunn - tekniske anlegg 0,01m2
3005 0602327 Detaljregulering for FV31 Hans Tordsens gate - Nordbyveien
(28.4.2015)
Boligbebyggelse 8,93m2

RELATERTE PLANER
060210-4 REGULERING AV NORDBYOMRÅDET I NØSTED BYGNINGSDISTRIKT. (15.2.1949)
060210-7 REGULERING AV NYVEIENOMRÅDET I NØSTED BYGNINGSDISTRIKT. (10.6.1949)
060218-4 REGULERING AV SMEDBERGET. (8.4.1960)
060228-6 REGULERINGSPLAN FOR DEL AV NORDBY GÅRD, FELT F. (9.8.1973)
060228-6_1 Mindre vesentlig endring av REGULERINGSPLAN FOR DEL AV NORDBY GÅRD, FELT F. (27.1.1977)
060229-9 REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET SOLUM NORDRE. (18.1.1974)
060242B-10 HANS TORDSENS GATE (25.9.1984)
060243-10 OLAF MØRCHS VEI OG DEL AV NORDBYVEIEN (22.10.1985)
060244A-4 NORDBY - FELTENE G OG H (19.2.1987)
060247-1 GRUSBANEN VED ÅSKOLLEN SKOLE - EIENDOMMEN GNR 26/234 (28.1.1992)
20200011 Detaljregulering for Åskollen skoler og idrettsanlegg (20.6.2022)

BEBYGGELSESPLAN
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL?
Nei

REGULERING UNDER ARBEID
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen?
Nei

PLANFORSLAG
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen?
Nei

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger datert 25.04.1985

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 190 000,-
 • Fellesutgifter: 4 400,-
 • Ligningsverdi: 727 403,-
 • Primærrom: 60 m2
 • Bruksareal: 66 m2
 • Tomteareal: 12980 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 352884822