: Gulskogen - 3-roms toppleil. i 5 etg. - Ny 2022, Utsikt, Sol, Heis, 1 stk. p-plass (EL-lader), Balkong, tilvalg 200"
Arboalleen 10 , 3048 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Arboalleen 10!

Denne unike og stilfulle 3-roms toppleiligheten fremstår meget delikat og tiltalende. Boligen var ny i 2022 og har fortsatt gjenværende nybygg-garanti. Leiligheten disponerer 1 stk p-plass (med ladeboks) med mulighet for å kjøpe en ekstra p-plass + en MC-plass ved siden av hverandre, solrik overbygget balkong, kveldssol og utsikt. Leiligheten har en praktisk planløsning, heis i bygget, balansert ventilasjon samt vannbåren varme. En bolig som absolutt bør sees!

Boligen er Dobbeltboligforsikret - en trygghet for deg som kjøper. Å kjøpe før man selger, innebærer en risiko for å bli sittende med to boliger i en periode, eller å kjøpe og selge i to ulike markeder. Forsikringen gir kjøper en garanti mot doble boutgifter dersom det tar tid å selge egen bolig.

Inneholder

Velkommen til Arboalleen 10!

Denne unike og stilfulle 3-roms toppleiligheten fremstår meget delikat og tiltalende. Boligen var ny i 2022 og har fortsatt gjenværende nybygg-garanti. Leiligheten disponerer 1 stk p-plass (med ladeboks) med mulighet for å kjøpe en ekstra p-plass + en MC-plass ved siden av hverandre, solrik overbygget balkong, kveldssol og utsikt. Leiligheten har en praktisk planløsning, heis i bygget, balansert ventilasjon samt vannbåren varme. En bolig som absolutt bør sees!

Boligen er Dobbeltboligforsikret - en trygghet for deg som kjøper. Å kjøpe før man selger, innebærer en risiko for å bli sittende med to boliger i en periode, eller å kjøpe og selge i to ulike markeder. Forsikringen gir kjøper en garanti mot doble boutgifter dersom det tar tid å selge egen bolig.

Høydepunkter:

- Nyoppført lekker toppleilighet
- Heis
- Gjenværende nybygg-garanti
- Oppgradert med tilvalg utover standard leveranse fra utbygger
- 1 stk p-plass
- Ladeboks for EL-bil
- Ingen TG3 i taksten
- Tilvalg for ca. 200 000,-
- Vannbåren varme
- Lave felleskostnader
- Ingen fellesgjeld
- Effektiv og godt utnyttet planløsning
- Energieffektiv bolig
- Nydelig kveldssol
- Flott utsikt over Gulskogen senter mot vest over Eikerbygdene og mot Åssiden
- Meget sentralt med buss utenfor døren
- Lekkert med åpen kjøkkenløsning (kjøkken fra Marbodal)
- Balansert ventilasjon
- Downlight integrert i tak i entre og baderom

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue , Soverom 1, Soverom 2, Bad/vaskerom og Bod

Boder: Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på 5 kvm (merket nr. A 502).

Beliggenhet

Beliggende meget sentralt på Gulskogen i en skjermet, rolig gate rett ved Gulskogen senter og med utsikt mot Eikerdalen. Solrikt og barnevennlig. Med sin sentrale plassering har beboerne tilgang til Gulskogen kjøpesenter, skoler, offentlig transport inkludert togstasjon og bussholdeplass, idrettspark, og elveparken, blant annet. I tillegg er Drammen sentrum bare en kort kjøretur unna, med et bredt utvalg av restauranter, kafeer, butikker, kinoer, teatre og andre underholdningsmuligheter. Strømsgodset IF er et aktivt toppidrettslag som tilbyr et mangfold av idrettsaktiviteter for mennesker i alle aldre. Med sine egne idrettsanlegg, inkludert kunstgressbane og naturisbane om vinteren, er det gode muligheter for å holde seg aktiv året rundt. Elveparken er et annet populært sted for rekreasjon, med sine tur- og sykkelstier langs elven. Drammensbadet på Marienlyst er et moderne anlegg som tilbyr både badeland og treningsfasiliteter, ideelt for både moro og trening. For de som foretrekker friluftsliv, er Strømsøåsen et flott sted for ski og fotturer, med opplyste løyper for kveldsturer.

Pendlere vil sette pris på de gode transportforbindelsene i området. Med bare fem minutters gange til bussholdeplass og ti minutter til Gulskogen togstasjon, er det enkelt å komme seg rundt. Togstasjonen tilbyr også raske forbindelser til Oslo, noe som gjør det til et ideelt bosted for de som jobber i hovedstaden. Alt i alt er Arboalleen 10 et ideelt sted å bo for de som ønsker en praktisk beliggenhet med en rekke fasiliteter og aktiviteter rett utenfor døren.

Standard

Denne flotte leiligheten byr på en rekke fordeler. Med en størrelse på 68 kvadratmeter etter bruttoareal (BRA) og beliggenhet i 5 etg. i et boligbygg fra 2022, kan du forvente moderne komfort, stil og en "nybolig-følelse". En praktisk planløsning gjør hver kvadratmeter funksjonell og praktisk. Eier har bebodd leiligheten siden 2022 (nybygg) og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har oppgradert leiligheten med tilvalg fra utbygger, ta kontakt med eier for nærmere info. Boligens tilstand anses ut fra alder å være normal og framstår som godt vedlikeholdt. Det er fremdeles gjenværende garantitid på produkter og arbeid (5 års garanti).

Bad:
Baderom/ vaskerom fra byggeåret, arbeidene er utført i regi av utbygger, fremdeles gjenværende garantitid på produkter og arbeid.
Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Boligen har balansert ventilasjon (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), våtrommet har mekanisk avtrekk med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Hulltaking: Hulltaking/ inspeksjon via inspeksjonsluke er gjennomført fra bod mot baderom uten å påvise unormale forhold, det er ikke gjennomført måling med pigger i treverk da oppbygning av vegg mot baderom er gjennomført med stål og gips. RH (relativ fuktighet) 24,9 % ved en temperatur på 24,1 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Marbodal med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Integrerte hvitevarer. Komfyrvakt montert. Det er avtrekk via balansert anlegg.

TG3: Ingen

TG2:
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Følgende tilvalg er påkostet utover standard leveranse (estimert verdi ca. 200 000,-)
- Innedører med ramme og glassdør
- Fotlister
- Kjøkkenfronter
- Downlights i gangen
- Garderobeinnredning, kurver og skyvedører med speil i gang og ett soverom
- Bad, dusjarmatur, servantarmatur og wc i sort farge. Gulvfliser
- Fargevalg i gang og stue

Hvitevarer

Garderobeskap og taklamper medfølger. Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger. Vask/ tørkemaskin medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager før overtagelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Stort frittliggende boligbygg på 5 etg. el. mer med heis. Leiligheten har beliggenhet i 5. etasje. Felles sykkelrom med adkomst fra garasjekjeller.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet byggetegninger på leiligheten.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 400V. Strømmåler montert i felles skap for sameiet/ borettslaget (strømmåler ikke besiktiget). Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon på anlegget, samsvarserklæring fra byggeåret (22.09-2022).

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på bod. Vannmåler og hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med magnetventil montert i fordelingsskap for rør-i-rør system (for kaldt vann). Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Ventilasjon: Boligen har balansert ventilasjonsanlegg, med varmegjenvinning, (tilluft i oppholdsrom og avtrekk i våtrom), ventilasjonsaggregatet plassert i bod.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023:

Avløp 2 854,78 kr
Vann 1 832,79 kr
Sum 4 687,57 kr

I tillegg kommer kostnader til innboforsikring, strøm og evt. andre abonnementsavtaler.

Oppvarming av den enkelte boligseksjon og oppvarming av varmtvann med fjernvarme betales etter forbruk. Gebyr for måleravlesningsavtale fordeles likt på alle boligseksjonene. Kostnader til Sameiet Skulpturen Hage fordeles mellom seksjonseierne etter sameiebrøken for boligseksjonene. Kostnader til bod og parkering fordeles iht vedtekter for Sameiet Skulpturen Parkering 1A,1B og 1C.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for sameiet), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Tomten er parkmessig opparbeidet med områder for lek, rekreasjon og samhandling. En hovedskulptur i et vannspeil midt i parken er bare en av finessene som er planlagt. Utomhusarealet utvides i takt med at utbyggingen ferdigstilles.

Parkering

Boligen disponerer 1 stk p-plass (mulighet for å kjøpe en ekstra plass til ordinær bil og èn plass for MC - begge med EL-lader). Selger betaler kr. 280,- for p-plass i felleskostnader. Dette kommer i tillegg til felleskostnadene. Plassen har montert ladeboks for EL-bil.

Boligsameiet har ikke parkeringsplasser på egen eiendom. Alle parkeringsplasser som sameiet/seksjonseierne disponerer, ligger på egen eiendom. Denne eiendommen er etablert som en anleggseiendom (volumeiendom) og utgjør et eget eierseksjonssameie. Anleggseiendommen vil ha egne vedtekter og er til bruk for flere eiendommer. Det er omsetningsbegrensning på parkeringsseksjonene (biloppstillingsplass og MC-plass) i den forstand at de kun kan omsettes til øvrige seksjonseiere/ andelseiere i boligselskap i Skulpturen.

JM (utbygger) opplyser om at garasjeplassene kan selges (ref. omsetningsbegrensningen) hvis man ikke har behov for bil eller ønsker å frigjøre midler. Dagens pris for p-plass er 340 000,- (ved kjøp fra utbygger). JM regner med å øke denne prisen på trinn 2. P-plasser kan selges til alle i Skulpturen, både bygg 1A-B og C som tilhører samme parkeringskjeller. Etter hvert kan man selge p-plasser også til trinn 2 og 3. Ref. vedtekter.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold for p-plassene.

Energibruk/kostnader

5 003 kWh i 2023, 1 542 kWh i 2022

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- vannbåren varme som fordeles via radiator samt varmekabler på baderom
- balansert ventilasjon med varmegjenvinning

Vannbåren varme som fordeles via radiatorer. Fordelingsskap montert i bod sammen med rør-i-rør skap for fordeling av varmt og kaldt vann.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i boligselskapet under forutsetning av at eier aksepterer boligsameiets regler for dyrehold.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3301/13/210/13:
09.04.2021 - Dokumentnr: 405516 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Drammen Kommune
Org.nr: 921 234 554
Kan ikke slettes uten samtykke fra: Drammen Kommune
Org.nr: 921 234 554
Bestemmelse om rett til gang- og sykkeladkomst for allmennheten på gang- og sykkelvei
Overført fra: Knr:3301 Gnr:13 Bnr:210
Gjelder denne registerenheten med flere

11.07.2022 - Dokumentnr: 765473 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 13
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 678/10060

For realsameiet:
Megler besitter kopi av grunnbok.

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 50 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Bebyggelse og anlegg - Nåværende - Kommuneplan (5.10.2015) - 359.02 kvm
Byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav - Kommuneplan (5.10.2015) - 359.02 kvm

Gjeldende reglulering:
Detaljregulering for Vintergata 11-15, Professor Smiths Allé 46-50 (26.9.2017)

Relaterte planer:
0602336 DETALJREGULERING FOR GULDLISTEN 35 OG 20 (GULSKOGEN SENTER) (20.2.2018)
0602358 Områderegulering for Sundland (16.6.2015)
060255-1 REGULERINGSPLAN FOR PROF. SMITHS ALLE/VINTERGATA - GULSKOGEN SKOLE (21.9.1999)
060255-10 Reguleringsplan Professor Smiths allé (FV 35), gang- og sykkelvei (26.9.2000)
060260-1 REGULERINGSPLAN FOR SKOGLIVEIEN 4, SUNDLAND (23.9.2003)

Eiendommen ligger innenfor hensynssone: Gul støysone.

Reguleringsbestemmelser kan sendes på forespørsel. Dersom det er ønskelig med ytterligere opplysninger knyttet til reguleringsforhold så oppfordrer vi interessenter til å kontakte Drammen kommune.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest 15.08.23.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei (privat vei på sameiets grunn). Privat stikkledning ut til offentlig vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 990 000,-
 • Fellesutgifter: 4 363,-
 • Ligningsverdi: 981 663,-
 • Primærrom: 64 m2
 • Bruksareal: 73 m2
 • Tomteareal: 2240 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 346924527