: Fjell - Innholdsrik og romslig familiebolig m/ 3 sov, terrasse, skjermet uteområde, 2 stk. p-plasser, garasje ++
Laurits Grønlands vei 43 , 3035 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Laurits Grønlands vei 43, en fin 4-roms innholdsrik eierleilighet beliggende i et etablert og rolig område på Fjell i Drammen. Leiligheten er en del av et sameie med 6 leiligheter og har privat terrasse, adskilt uteområde (gjerde og låsbar port), to parkeringsplasser i gårdsplassen og garasjeplass. Boligen er meget godt egnet for en familie og kan skilte med 3 soverom, stort separat kjøkken og en stor stue. Kort vei til skole, idrettsplasser, hoppanlegg, turløypenett og nærbutikk. Ca. 4-5 km til Drammen sentrum med alt av servicefasiliteter. God offentlig kommunikasjon til sentrum med bussholdeplass rett ved eiendommen.

Inneholder

Velkommen til Laurits Grønlands vei 43, en fin 4-roms innholdsrik eierleilighet beliggende i et etablert og rolig område på Fjell i Drammen. Leiligheten er en del av et sameie med 6 leiligheter og har privat terrasse, adskilt uteområde (gjerde og låsbar port), to parkeringsplasser i gårdsplassen og garasjeplass. Boligen er meget godt egnet for en familie og kan skilte med 3 soverom, stort separat kjøkken og en stor stue. Kort vei til skole, idrettsplasser, hoppanlegg, turløypenett og nærbutikk. Ca. 4-5 km til Drammen sentrum med alt av servicefasiliteter. God offentlig kommunikasjon til sentrum med bussholdeplass rett ved eiendommen.

Høydepunkter:

- Nærhet til skoler, off. kommunikasjon og marka
- Lite koselig sameie
- Solrikt
- 2 stk p-plasser
- Garasje
- Taket ble byttet av E.V. Tak & Bygg AS i 2019
- EL-kontroll i alle leilighetene utført av EB nett juni/ juli 2011
- Nytt sikringsskap
- Veranda, plate på mark rundt deler av leiligheten
- Peisovn (2003)
- 2 stk varmepumper (2014 og 2023)
- Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2021, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.
- Utebod på 6 kvm

Inneholder: Entré/ gang, Gang , Stue , Kjøkken, Soverom 1, Soverom 2, Bad/vaskerom og Soverom 3. Bod (utvendig på terrasse). Metallbod i hagen (står ikke på sameiets grunn).

Loft: Boligen har kaldt loft (ikke gulv på loft). Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra gang.

Beliggenhet

Beliggende i område med etablert blokkbebyggelse og enkelte eneboliger på Fjell i Drammen. Kort gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager, idrettsanlegg, lekeplass, bibliotek og dagligvarebutikk. Meget god bussforbindelse til Drammen sentrum. Gode bussforbindelser til sentrum, som korresponderer videre til andre deler av byen. Se www.bk.no for rutetider. 7 minutters kjøring til jernbanestasjon. Toget tar ca. 36 minutter fra Drammen stasjon til Oslo og 15 minutter til Asker. Flytog fra Drammen til Gardermoen, se rutetider på www.flytoget.no .Kort vei til påkjøring på E-18 og E 134, ved Bangeløkka.

De fleste fritidstilbud i Drammen. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, utover dette er nærmeste idrettslag Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomscafe og Fjell Juniorklubb.

Adkomst

Adkomst fra Laurits Hervigs vei. Se også kartskisse på Finn.no.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder.. Eier har bebodd leiligheten siden 2003 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert noe overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Vinduer/ dører:
Vinduer fra ulik årgang og kvaliteten er således også varierende (med datostempling fra 1992/ 2004/ 2018, samt vindu uten merking av alder). Standard ytterdør i tre med glassfelt fra år 2018. Skyveterrassedør i malt tre med 2-lags glass fra år 1975.

Bad:
Bad-/ vaskerom i 1. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler (defekt) og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, høyskap, overskap, speil og lys. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra kjøkken mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 31,1 % ved en temperatur på 17,0 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte/ slette fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) med ukjent alder, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Det er målt ca 55 mm høydeforskjell på gulv i stue i hovedetasje gjennom hele rommet. Det er målt ca 25 mm høydeforskjell på gulv på kjøkken i hovedetasje gjennom hele rommet. Det er ved befaring målt høydeforskjeller/ retningsavvik med laser (Hilti PM 2LG). Stedvis registrert noe knirk i gulvene. Stedvis noe retningsavvik (skjevheter og eller svanker/ buler) er godt merkbart. Høydeforskjell på gulvene i etasjen.
Våtrom > 1. etasje > Bad/vaskerom > Generell - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Isolasjon ligger stedvis tett på undertak, og dette gir begrensninger for lufting av kaldtloft. Liten lufting i nedre kant av konstruksjonen og dette gir begrensninger for lufting av kaldtloft. Manglende isolering av soilrør (lufting av avløpsrør) på kaldt loft. Det er ikke tilfredsstillende brannskille mellom boenhetene på kaldtloftet. Undertaket er misfarget som følge av kondens. Ved installasjon av ventilasjonskanaler, innfelte downlights, høyttalere og lignende lar det seg ikke kontrollere om en eventuell dampsperre er brutt eller fagmessig tettet.
Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Terrassedør - Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes. Stedvis er det registrert "bom" på fliser.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.
Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
Innvendig > Krypkjeller - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.
Innvendig > Innvendige dører - Enkelte dører går tregt samt noe overflateslitasje.
Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Det anbefales montering av automatisk vannstopper og komfyrvakt på kjøkken.
Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk -
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmesentral - Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tomteforhold > Drenering - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Overflater med mur og puss, det bemerkes at det kan forekomme bom (løs murpuss). Det er registrert saltutslag på innsiden av vegger.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på at stikkledninger til offentlig nett er oppgradert og det legges derfor til grunn at disse er fra byggeåret.

Hvitevarer

Hvitevarer medfølger ikke, men hvis ønsket kan vi komme til en avtale. De fleste hvitevarene er av eldre årgang, bortsett fra tørketrommel. Den er halvannet-2 år gammel. Garderobeskap, fastskrudde hyller på kjøkkenet og soverom, taklamper, hattehyllene i yttergang samt gardinstenger i gang, på kjøkkenet og på soverommene, samt rullegardiner medfølger. Fastskrudde knagger. Gardinstengene i stuen blir tatt ned og følger ikke med i salget av leiligheten.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Andre småhus m/3 boliger eller flere, boligen har 6 seksjoner. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje. Leiligheten har garasjeplass til en bil i underetasje på 12,9 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten.
Felles boder i underetasje.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet byggetegninger på boligen. Leiligheten innvendig er ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes). Boligen er ombygget flere ganger og tegninger stemmer ikke med det som er innhentet i kommunen, nærmere undersøkelser må påregnes vedrørende ombygning og lovlighet. Bygget tilfredsstiller ikke dagens krav til branncelleinndeling (brannskille mellom boenhetene er ikke kontrollert, nærmere undersøkelser og utredning må påregnes i regi av sameiet). Oppgraderinger/ endringer av bygget slik at det er i henhold til brannkonseptet må påregnes.

Eier av seksjon 3, 4, 5 og 6 har adkomst til fellesareal og fyrrom gjennom garasjen til seksjon 1 og 2.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i gang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skap under sikringer. Selger opplyser: El-kontroll i alle leilighetene utført av EB nett juni/juli 2011. Elfag v/Askestad-Aas Elektro AS utførte utbedring av merknader etter el-kontrollen. El-måler ble flyttet til nytt sikringsskap i seksjon 1. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger noe dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i felles teknisk rom i underetasje. Avløpsrør, plast- og soilrør fra bygge-/ påbygningsår.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i felles teknisk rom i underetasje. Ildsted, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2021, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Teknisk: Varmepumpe luft til luft montert i stue fra år 2014. Varmepumpe luft til luft montert på soverom fra år 2023 (montert i følge eier).

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2023

Avløp 4 769,15 kr
Vann 3 049,95 kr
Sum 7 819,10 k

Renovasjon: 3 720,- per år.

I tillegg kommer kostnader til pipe/ feiing og TV/ internett, strøm og forsikring.

Selgers kommentar:
Forsikring betales 2 ganger i året iht. sameierbrøk (fordeles mellom seksjonseierne). Det er ingen andre felleskostnader pr i dag enn husforsikringen. Kabel-TV har vi ikke det går via trådløs internett eller parabol, og dette må man selv skaffe og betale.

Forsikring av bygningen, kommunal avgifter og kostnader til sentralfyr fordeles på sameier etter sameierbrøken. Utvendig vedlikehold av tomt/ bygninger utføres og bekostes av sameier i forhold til sameierbrøken. Alle andre utgifter fordeles etter sameierbrøken.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for sameiet), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Belegningsstein i gårdsplass. Plen på baksiden, berg/ stein på siden og skiferheller og belegningsstein på forsiden mot veien. Inngjerdet rundt hele seksjonen - så boligen er godt egnet for hundehold. Denne seksjonen har egen adskilt "parsell" som naturlig tilhører denne seksjonen.

Parkering

Selger opplyser at boligen har 2 stk parkeringsplasser på gårdsplass (ikke tinglyst). Seksjon 1 har biloppstillingsplass foran garasjeporten, og foran postkassene, samt garasjeplassen (13 kvm).

Energibruk/kostnader

Årsforbruk fra februar 2023 til februar 2024 var 8445 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom (defekt)
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue og soverom

Beboernes forpliktelser

Vi har ingen vaktmestertjenester, vi er selv ansvarlig for å måke egne biloppstillingsplasser, egne uteområder (for eksempel trapp), og vi har hver vår uke med å sørge for at det er måket på og rundt søppelkontainerne samt vei bred nok til å frakte kontaineren frem til søppelbil. Det skal også strøs når det er glatt. På vår, sommer og høst er vi ansvarlig for luking og renhold på egne områder, samt hver våre uker for vask av søppelkontainerne, samt kosting og luking på fellesområde (området rundt postkassene og søppelkontainerne). Blir det arrangert dugnad forventes det at alle deltar. Man står selv for rensing av takrenner, utvendig maling og vedlikehold av gjerder osv.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3301/23/99/1:
21.11.1978 - Dokumentnr: 7764 - Erklæring/avtale
Vedr. refusjonsplikt
Overført fra: Knr:3301 Gnr:23 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

13.03.1991 - Dokumentnr: 2096 - Bestemmelse om veg
Vegrett m.v. for gnr. 23 bnr. 109.
Overført fra: Knr:3301 Gnr:23 Bnr:99
Gjelder denne registerenheten med flere

08.08.2003 - Dokumentnr: 13256 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

08.08.2003 - Dokumentnr: 13256 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 114/474
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 og 2

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

E 18 FRYDENHAUG - EIK (26.10.2004)
ENDRET REGULERINGSPLAN FOR DEL
AV FJELL-OMRÅDET.

(4.9.1970) REGULERINGS- OG
BEBYGGELSESPLAN FORFJELLOMRÅDET.

9.11.1965 Navn E 18 FRYDENHAUG - EIK
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 26.10.2004

Ferdigattest

Ferdigattest for enebolig foreligger, datert 23.09.77.

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen.) Felles vannmåler for alle leilighetene den står i fyrrommet i hjørnet under sikringsskapet til høyre for døren. Kommunen beregner vannforbruk etter eierbrøk og faktura sendes til den enkelte seksjonseier.

Selger opplyser om at det har vært utfordringer knyttet til tilstoppet spillvannsledning/ avløpsledning. Dette er knyttet opp mot den kommunale avløpsledningen som har historikk med å blitt tett, for så å måtte bli spylt opp. Kommunen utfører vannpåslipp 4 ganger i året iht. dokument av 2002 (kan sees hos megler) for å forhindre tilstopping. Tilstopping har tidligere forårsaket en vannskade/ tilbakeslag av kloakk i enkelte av seksjonene i boligens underetasje. Denne seksjonen ble ikke berørt av forholdet.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 190 000,-
 • Fellesutgifter: 2 044,-
 • Kommunale avgifter: 11 520,-
 • Ligningsverdi: 828 587,-
 • Primærrom: 103 m2
 • Bruksareal: 122 m2
 • Tomteareal: 1441 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • 26.06.2024, 18:00 - 18:45.

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 341115670