: ST. Hansberget - Stor 2 roms - 2 balkonger - Nydelig utsikt - Rett ved marka
Tors vei 48A , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

Leiligheten er en praktisk og fin 2-roms i høy 1 etg. med en generelt god standard. Boligen fremstår pen og velholdt. Beliggenheten er meget god på feltet med to balkonger og med nydelig og fri utsikt. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 1 stort soverom, bad og separat kjøkken med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet som passer for de fleste!

Høydepunkter:
- Leiligheten har to balkonger på 4,2 og 3,7 kvm
- Nydelig utsikt
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Ingen TG3 i taksten
- Gjennomgående med naturlig lys
- Kort vei til buss
- Enkel adkomst med få trappetrinn
- Rett ved foten av marka
- Mulighet for å etablere ekstra rom i stuen

Inneholder

Leiligheten er en praktisk og fin 2-roms i høy 1 etg. med en generelt god standard. Boligen fremstår pen og velholdt. Beliggenheten er meget god på feltet med to balkonger og med nydelig og fri utsikt. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 1 stort soverom, bad og separat kjøkken med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet som passer for de fleste!

Høydepunkter:
- Leiligheten har to balkonger på 4,2 og 3,7 kvm
- Nydelig utsikt
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Ingen TG3 i taksten
- Gjennomgående med naturlig lys
- Kort vei til buss
- Enkel adkomst med få trappetrinn
- Rett ved foten av marka
- Mulighet for å etablere ekstra rom i stuen

Inneholder: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom og Bad.
Kjeller: Bod , Bod , Matskap

Boder: Boder i kjeller på 2,6 og 0,8 kvm (merket 104) samt matbod på 0,4 kvm (merket 104, totalt 3,8 kvm - avrundet til 4 kvm BRA-e

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og attraktiv beliggenhet i blindvei, i et veletablert boligområde på St. Hansberget i Drammen. Området har gode solforhold samt nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Nordbykollen med lysløype, hvor det er flere utkikkspunkter gir mulighet for et fantastisk skue over byen. I tillegg er det flotte tur- og friluftsområder på Glassverket. Her ligger også fotballbaner på rekke og rad, i tillegg til en fin idrettshall.

Det er sykkelvei langs elva til Drammen jernbanestasjon, og i tillegg er det kort vei til Bangeløkka og påkjøringsfeltene til E18 Oslo/ Tønsberg, eller E134 mot Kongsberg. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Strømsø Senter på en fin mix med butikker. Det er også kort vei til Bragernes torg med alle bymessige fasiliteter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Tors vei 5 som ligger ca. 3 min fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Strømsø, 9 min til Gulskogen, 13 min til Liertoppen, 35 min til Oslo S, samt 34 min til Kongsberg. Det er gangavstand til Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Drammen) har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over motorveibrua/ Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik. Ta til venstre før Cirkle-K stasjonen, og så første vei til høyre igjen like bak Cirkle-K (inn Holmestrandsveien/ Gamle Kongevei). Følg denne videre oppover til topps, og ta inn til høyre, Tors vei. Blokken er beliggende på høyre side. Se forøvrig kartskisse.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2014 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert av tidligere eier (ukjent årstall), det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med MDF-panel. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra gang mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 30 % ved en temperatur på 18 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater og noe speil. Frittstående hvitevarer samt vaskemaskin montert på kjøkken. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

TG2:
Utvendig > Vinduer- Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - 2 - Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Dusjvegg/ oppkant er montert til gulv rundt dusjnisje, dette hindrer fri avrenning til sluk fra hele våtrommet. Det anbefales å ikke benytte baderommet uten dusjkabinett.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 1. etasje - Bad) Overflater gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning - Stedvis noe slitte fronter med fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet/ slitasje på innredning.
Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk - Mangler dekkglass foran lyspærer. Lyskilde på ventilator defekt.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran bør monteres i leiligheten.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall) Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

Hvitevarer

Følgende medfølger:
Kjøkkenbord. (Ikke stolene.)
Kommode hvit på kjøkken.
Komfyren.
Spisebord med 8 stoler.
Lite hjørneskap ved vindu.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje Felles vaskerom i kjeller.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes).

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med skrusikringer, overbelastningsvern/ hovedsikring 35 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i kjeller (felles for oppgang). Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 80 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2007.

Pipe/ ildsted: Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 07.06.17. Boligen har ikke tilkoblet ildsted. Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller.

Tomten

Andel av fellesarealer på 20 528 kvm (eiet tomt) som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel. Pent opparbeidet felleshage med plen med sittegrupper, lekeplass, blomster og planter.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/608, 112/607

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12116361858, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 17.01.2024: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 17.01.2024: 5 475 894
Andel av saldo: 55 077
Første termin/første avdrag: 31.12.2009 ( siste termin 30.06.2034 )
Flytende rente

Borettslaget er innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning AS. Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering i gate. For øvrig parkering på felles parkeringsplasser langs Tors vei. Det finnet flere garasjelag på St. Hansberget der garasjene kan selges internt. Se oppslag i gangene for pris/ kontaktperson.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.
Eier opplyser at radommåling er gjennomført, men har ikke resultatet for målingen. (Det anbefale nye måling for å kartlegger radon nivået i boligen og legge dokumentasjon for radonmåling på boligmappa.)

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Husdyrhold er forbudt. Styret kan gi dispensasjon fra forbudet ved særskilte tilfeller som førerhund/ tjenestehund.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1972/3380-2/90 12.06.1972 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1999/17970-1/90 04.11.1999 OBLIGASJON
Beløp: NOK 12 100 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/235745-1/200 16.03.2017 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 2 788 800
Panthaver: FELLESSKAP AV INNSKYTERE, JR. BRL § 2-11.
1. LEDD
LØPENR: 13964767
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende

REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDET SYD FOR TORS VEI, ST. HANSBERGET. (23.5.1972)

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1974.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Tilknytning vann/avløp: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 790 000,-
 • Totalpris: 2 845 077,-
 • Fellesgjeld: 55 077,-
 • Fellesutgifter: 4 419,-
 • Ligningsverdi: 915 666,-
 • Primærrom: 75 m2
 • Bruksareal: 83 m2
 • Tomteareal: 20528 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 338351754