: Åskollen/ Drammensfjorden - Flott enebolig - Sjønært, dobbeltgarasje, terrasser, nydelig utsikt - Bør sees!
Svelvikveien 330 , 3037 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Svelvikveien 330!

Dette er en meget flott enebolig over 3 plan, samt innredet uthus. Huset ligger flott til, øverst på skrånet tomt, med spektakulær utsikt over Drammensfjorden. Huset ble først oppført og tatt i bruk tilbake i 1949, men ble tilbygget og betydelig oppgradert i 2012-2014. I tillegg er det et koselig uthus, som inneholder innredet rom, samt boder og parkering i dobbelgarasje med ladeboks for elbil. Det er kort vei til Drammen sentrum eller videre til Asker/ Oslo dersom man pendler. Eiendommen bør absolutt sees!

Velkommen til visning!

NB: Denne boligen er dobbeltforsiket - les mer her: https://eiendom.soderbergpartners.no/dobbeltboligforsikring/

Inneholder

Dette er en meget flott enebolig over 3 plan, samt innredet uthus. Huset ligger flott til, øverst på skrånet tomt, med spektakulær utsikt over Drammensfjorden. Huset ble først oppført og tatt i bruk tilbake i 1949, men ble tilbygget og betydelig oppgradert i 2012-2014. I tillegg er det et koselig uthus, som inneholder innredet rom, samt boder. parkering i dobbelgarasje med ladeboks for elbil.

Høydepunkter:

- Betydelig oppgradert i 2012-2014
- Nydelige uteområder
- Kjøkken fra Epoq (2013)
- Bad fra 2013
- Beliggende rett ved Drammensfjorden
- Terrasser i flere nivåer på eiendommen
- Svært pent opparbeidet hage
- Nydelige tur- og bademuligheter i nærområdet
- Peisovn
- Jaquzzi medfølger
- Svømmebasseng
- Båtfesterett
- Eget uthus/ anneks
- Boligen går over 3 plan
- Dobbeltgarasje 1995
- EL-billader
- Taket tekket med stålplater i 2013
- Utvendig kledning fra 2013
- Kort vei til Drammen sentrum
- PVC vinduer med 2-lags glass fra 2012. Takvindu montert på soverom i 2012.
- Perfekt bolig for den som ønsker nærhet til sjøen og friområder

Inneholder:
U. etg P-rom: 29 kvm: Trimrom/ gang m/ trapp, Vaskerom
1. etg P-rom: 79 kvm: Entré/ gang, Kjøkken , Stue , Kontor m/ åpen løsning til stue m/ trapp, Bad , Trapperom
2. etg P-rom: 14 kvm: Gang m/ trapp, Kontor (ikke måleverdig areal, under 1,90 meter), Soverom (ikke godkjent trapp til 2. etasje). Balkong 1,2 kvm med adkomst fra gang/ trappegang. NB: Soverom er registrert som loftstue på byggetegninger.

Uthus:
Fint uthus med innredet rom som kan benyttes som ekstra hobbyrom. Videre er det en praktisk bod, samt utedo som ble revet og bygget opp igjen helt likt for historiens skyld, dog aldri brukt.

Kjellerrom/ krypkjeller: Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv (adkomst til deler av krypkjeller). Krypkjeller med adkomst via luke på kjøkken. Luftavfukter montert i krypkjeller. Brukes i dag som matbod.

Terrasser/ trapper: Boligen har flere terrasser, verandaer og plate på mark på tomten, Konstruksjon med hovedsakelig i treverk i bjelkelag. Overflater gulv hovedsakelig med trebord (terrassebord i treverk). Boligen har flere utvendige trapper og store repos fra parkeringsplassen ved garasje og opp til boligen, hovedsakelig utført i trekonstruksjoner.

Under den ene terrassen er det et svømmebasseng. Selger opplyser om følgende: Plattingen/ lokket består av 3 segmenter som heises opp med en kabelvinsj som er på kortsiden. Denne drives av et bilbatteri. Det er en liten luke for batteriet. Det lille huset inntil husveggen mot fjorden inneholder filtere og varmeanlegg. Bassenganlegget omdanner vanlig salt til naturlig klor. Sandfilter. Det er ca 2x4 meter og 1,5 meter i dybden.

Beliggenhet

Beliggenhet på nedsiden av Åskollen på Svelvikveien i Drammen kommune, med utsikt utover fjorden og Lier/ Hurumlandet. Her kan man få med seg et rikt dyr- og fugleliv, samt maritim aktivitet. Om man er morgenfugl, kan man få med seg flotte soloppganger med flott spill i fjorden. Rett over veien fra huset er det et båtfeste som gir deg umiddelbar nærhet til båtlivet med mange fine tur- og båtopplevelser i nærmiljøet. For turområder, er det en skogsvei rett på baksiden av boligen som går opp til Kniveåsen og videre inn over Røysjømarka. Om man ønsker å gå en runde man gå opp til Kniveåsen og ned igjen ved Åskollen, eventuelt langs turveien ved jordet som kommer ned ved småbåthavna. Om man har behov for flere tilbud, ligger Drammen sentrum ca 10 minutter med bil fra boligen. Her finner man alt man trenger av butikk- og servicetilbud, samt et rikt utvalg av spisesteder. Det er god kollektivtilknytning fra huset, med buss som stopper like ved huset. Buss 91 går hver 30 min i rushtid og hver time ellers.

Tinglyst båtfesterett: Eier av Svelvikveien 330 har båtfesterett for en båt i 5 år på gnr/bnr 34/1 fra signeringsdato 27.10.2020. Plassering av båt skal avklares med eier av 34/1 før utsett av båt. Ta kontakt med megler/ eier for nærmere informasjon rundt avtale. Båtfesteretten er omtalt i en tidligere kjøpskontrakt på eiendommen, dog er ikke denne tinglyst. Det foreligger derfor ingen skriftlig/tinglyst avtale på denne bruken, dog har man en tinglyst fornybar båtfesterett i 5 år man kan benytte seg av. Bøyen som markerer festepunktet er forsvunnet.

Adkomst

Direkte adkomst fra Svelvikveien.

Standard

Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2021 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert strøm til garasje og overflater etter behov. Tidligere eier har oppgradert og tilbygget boligen vesentlig i år 2012 til 2014 i følge tidligere salgsoppgave. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad/ vaskerom:
Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2013, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet, eventuelle garantier/ reklamasjonsmuligheter for feil eller mangler på våtrommet er utløpt (våtrom eldre enn 5 år). Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og banemembran med ukjent utførelse. Avløp montert i gulv til dusjkabinett. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredninger med skuffer og 1-greps blandebatterier og speil. Elektrisk håndkletørker montert på vegg. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra stue mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 34 % ved en temperatur på 21 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Vaskerom i u. etg:
Vaskerom i underetasje, overflater gulv med støpt dekke (løse plast fliser) og sluk i plast, vegger med rustfri stålplater/ malte flater og innvendige tak med ruteplater. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Strålevarme montert på vegg. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Epoq med slette fronter fra år 2013 (i følge tidligere salgsoppgave), benkeplate i heltre og 1 1/2 vaskekum i stål og 1- greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med glassplater og malte flater. Integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er registrert ufagmessig utførsel.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Utvendig > Utvendige trapper - Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Innvendig > Innvendige trapp til underetasje - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Trappen har bratt stigningsforhold (bratt trapp).
Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon - Utvendig kledning/ treverk stedvis noe nære terreng. Svertesopp på fasade.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Isolasjon ligger stedvis tett på undertak, og dette gir begrensninger for lufting av kaldtloft. Undertaket er misfarget som følge av kondens.
Utvendig > Ytterdør til underetasje - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis registrert noe knirk i gulvene.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Rom Under Terreng - Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking. Hulltaking er gjennomført fra vaskerom (sør/ vest) mot yttervegg (grunnmur) og det er registrert for høye verdier målt i vegg målt 23 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 71 % ved en temperatur på 14 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er registrert for høye verdier ved fuktmåling. Innsiden av vegg har misfarging. Oppgradering av drenering og god ventilering anbefales.
Innvendig > Krypkjeller - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader.
Innvendig > Innvendige trapper - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Innvendige dører - Mangler lister og foringer innvendig på dør til baderom.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling - Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis sprang (høydeforskjeller mellom flisene på mer enn 2 mm) på gulvfliser. Det er registrert ufagmessig utførsel (håndverk eller installasjoner som ikke er utført i henhold til gjeldende lover, regler og standarder) i rommet. (Det er registrert avvik i forhold til legging av fliser og fuger, nærmere undersøkelser og utbedring av avvik.)
Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger.
Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Sikre boligen mot vannlekkasjer i rom uten sluk. Det anbefales å etablere automatisk vannstopper med magnetventil.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke takhatt på taket for lufting av avløpsrør, nærmere undersøkelser må påregnes og eventuelt utbedring av avvik.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg -
Tomteforhold > Drenering - Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/ fuktsperre eller drenering, antas utført i henhold til praksis ved omlegging rundt bygningskroppen. Drenering/fuktsikring ble iflg. eier oppgradert rundt deler av boligen som omfatter tilbygget i 2013. Boligen ligger i skrånede terreng, dette fører naturlig til fuktbelastning mot deler av grunnmur. Ved befaring ble det gjennomført hulltaking med fuktmåler på innvendig side av murer under utvendig terrengnivå. Det ble registrert fukt i utlektet vegg i underetasje/ kjeller, se konstruksjon; Rom under terreng.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Det er å bemerke at innvendig grunnmur er delvis utlektet og ikke mulig å befare. På utvendig grunnmur er det begrensede deler av grunnmur som er synlig. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Utvendig grunnmur med riss/ sprekker og avflassing av puss og maling. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Det er registrert saltutslag på innsiden vegger.
Tomteforhold > Forstøtningsmurer - Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Forstøtningsmurer er skjeve som følge av setningsskader.
Tomteforhold > Terrengforhold - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger.

Uthus:
Uthus bærer preg av slitasje og det må påregnes vedlikehold og oppussing grunnet tilstand og alder. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje.

Hvitevarer

Alt på kjøkken er integrert. vaskemaskin og tørketrommel medfølger også. Hyller og skap i kjelleren medfølger og skap i gangen. Resten kan medfølge ved avtale. Det er alarmanlegg-merking fra tidligere eier, dette står igjen. Parabol medfølger. Jaquzzi medfølger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Enebolig:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret (endring av planløsning/ og eller utvendige fasader, nærmere undersøkelser må påregnes). Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes. De godkjente byggemeldte tegningene viser at husets 2. etg. har 3 loftstuer, og dagens løsning med soverom er derfor ikke iht kommunens byggemeldte tegninger. Plantegninger stemmer ikke i noe av etasjene, nærmere undersøkelser.

Garasje (29 kvm):
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger tegninger i kommunen av en enkel garasje, men det står oppført en dobbelt garasje på eiendommen, nærmere undersøkelser må påregnes. Det er bygget en bod ved siden av garasje som ikke er omsøkt.

Uthus (16 kvm):
Det foreligger ikke tegninger. Det foreligger ikke tegninger av uthus.

20180528 - Garasjeuthus anneks til bolig - Annet som ikke er næring - Tatt i bruk 0 27 27
158404710 - Enebolig - Bolig - Tatt i bruk 126 0 126
158404710-1 - Tilbygg - Bolig - Ferdigattest 31 0 31
158404729 - Hus for dyr/landbr.lager/silo - Annet som ikke er næring - Tatt i bruk 0 0 0

Det gjøres oppmerksom på at bassenget ikke er byggemeldt, og at deler av terrasser er utenfor tomtegrenser. Det foreligger en avtale mellom selger og grunneier (i følge tidligere salgsoppgave), men kan potensielt trekkes tilbake om grunneier skulle ha behov for arealene senere. Selger presiserer følgende hva gjelder avtalen: "det er muntlig avtalt at eneste behovet grunneier kan ha for areal under plattingene er for å komme til en ledning som går under arealet, for vedlikehold. Dette sa han var lite sannsynlig". Terrassene er ikke søkt om hos kommunen, og kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Kommentarer til arealmåling: Takhøyde 1,90 meter målt i treningsrom/ gang (underetasje, 2,33 meter målt i stue og skråtak i 2. etasje, takhøyde varierer noe. Boligen har skråtak, deler av arealet er ikke måleverdig etter NS 3940. Arealer beregnes ut i fra måleverdige deler. Et areal er måleverdig når fri høyde over gulvet er 1,90 m eller mer i en bredde på minst 0,60 m. Del av skråtak regnes som måleverdig inntil 0,60 m utenfor høyden 1,90 m målt mot skråhimling.

TBA (åpnet areal) er oppmålt hvor det var mulig, deler av arealene er ikke oppmålt (terrasser og plate på mark rundt boligen og i hagen) da det ved befaring var snø på konstruksjonen, ikke mulig å måle opp på en korrekt måte ved befaring. Da deler ikke er mulig å måle ved befaring er ikke TRB beskrevet i rapporten (dette vil gi et feil bilde av konstruksjonenes størrelse, nærmere oppmåling når arealene er snøfri).

Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig. Det gjøres oppmerksom på at det er en eldre bygg som er oppgardert flere ganger (oppusset/ tilbygget). Boligen er krevende å måle opp grunnet sprang, vinkler og rominndeling. Oppmålte areal benyttet i rapporten kan avvike noe fra boligens faktiske areal. Boligen har skråtak og deler er ikke måleverdig. Oppmåling av skråtak kan være krevende. Det er flere grunner til at det kan forekomme avvik med arealmålingen, varierende takhøyde i etasjen, vanskelig rominndeling, takvindu, sprang på yttervegger, varierende utlekting/ tykkelse av vegger/ tak, e.l. Oppmåling er utført etter beste skjønn, men det kan avvike fra boligens faktiske areal. Om eier ønsker et nøyaktig oppmålt areal må det innhentes oppmåling med 3D-laserskanning e.l. (Eier er selv ansvarlig for å innhente denne oppmålingen.)

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten er utarbeidet i henhold til den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i/ ved trapp med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Det foreligger samsvarserklæring fra år 2021 - beskrivelse av arbeider; Feilsøkt og feilretting jordfeil strøm til garasje. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket (spotter, løse ledninger, egeninnsats, osv) samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i krypkjeller. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert i krypkjeller (samlestokk ikke montert i skap og rom uten sluk). Varmekabel er montert på vanninntak inn til boligen, ta kontakt med eier for nærmere informasjon. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i krypkjeller fra år 2010.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsted, peisovn montert i stue. Dato for siste tilsyn: 25.01.2021. Det ble på tilsynet avdekket avvik. Avvikene er i følge eier utbedret og lukket. Pipe er foret innvendig med nytt røykrør i år 2021. (Rehabilitering av pipe gjennomføres ved å etablere et nytt innvendig røykrør i pipen hvor også ovn/ ildsted tilkobles det nye røykrøret. Det er ikke innhentet
dokumentasjon for utførsel.)

Bredbånd/ internett: Trådløst internett. Ingen fast installasjon.

Kommunale avgifter

Årsgebyr renovasjon: 3,973
Kommunale avgifter, fakturert beløp i 2022
Avløp 3 260,02
Vann 2 090,30
Sum 5 350,32

Totalt kr. 9 323,-

I tillegg kommer utgifter til pipe/ feier, forsikring og evt. andre abonnementsavtaler.

Tomten

Eiet tomt på 1042 kvm. Romslig og pent opparbeidet tomt, pent tilbaketrukket mot skog og natur. Av frukttrær kan nevnes kirsebær, moreller, pærer, plommer, stikkelsbær og et epletre. Tomten har gruset adkomst, med god plass for parkering i gårdsplass og i dobbeltgarasje. Tomten ligger i skrånet terreng, med terrasserte uteområder for enkel adkomst. Boligen er plassert på et høydedrag, for usjenert beliggenhet med fritt utsyn. Tomten er meget flott, og et eldorado for store og små med flere bruksmuligheter. Meget flott utsikt fra tomt mot Drammensfjorden. Rundt huset er kan man bevege seg fritt med pent opparbeidede terrasseområder. Her kan man nyte sol dagen igjennom sommerstid, akkompagnert med flott utsikt utover fjorden. Fra stuen er det direkte utgang til romslig uteplass med gode møbleringsmuligheter for både spise- og loungegruppe. Videre er det opparbeidet en hyggelig plass for jacuzzi som er delvis takoverbygget, et fint sted å nyte flotte kvelder - både sommerstid og vinterstid. Et plan lengre ned, er det også en fin uteplass som er delvis skjermet. Her er det også etablert et lite basseng under dekket. Bassenget kan tildekkes når det ikke er i bruk, og i så måte også ha funksjon som en fin terrasse. Tomten grenser mot naturområder, med direkte utgang til flotte turområder opp mot Kniveåsen/ Røysjømarka.al.

Parkering

Parkering i dobbeltgarasje på 33 kvm. Innlagt strøm og EL-billader.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy. Hentet fra tidligere salgsoppgave: "Radonduk fra Protan er montert iht. leggeanvisning "Bruksgruppe B" ved nye delen av huset/ tilbygg"

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/34/35:
15.10.1982 - Dokumentnr: 7410 - Best. om vann/kloakkledn.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser

01.01.1984 - Dokumentnr: 908104 - Opprettelse av matrikkelenheten

18.07.2012 - Dokumentnr: 587046 - Sammenslåing
Sammenslått med denne matrikkelenhet:
Knr:0602 Gnr:34 Bnr:270

01.01.2020 - Dokumentnr: 565761 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:34 Bnr:35

Eiendommens rettigheter:
10.09.2007 - Dokumentnr: 715549 - Erklæring/avtale
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:34 Bnr:2
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:34 Bnr:305
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

02.11.2020 - Dokumentnr: 3263304 - Bestemmelse om båtplass/bryggeplass
Rettighet hefter i: Knr:3005 Gnr:34 Bnr:1
Bestemmelse om varighet

Vederlag

Provisjon 1,15%. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til
Hensyn friluftsliv - Kommuneplan (5.10.2015) - 1041.95m2
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende

Ligger eiendommen i et regulert område?
Områderegulering for Knive og Lolland (22.3.2022) 0.7m2
Områderegulering for Knive og Lolland (22.3.2022) Båndlegging for regulering etter PBL - 329.87m2
Områderegulering for Knive og Lolland (22.3.2022) Boligbebyggelse - 1041.25m2

Relaterte planer:
0602352 Detaljregulering for Kniveåsen nordøst Bb2 (15.12.2015)
060264-1 Reguleringsplan for Kniveåsen nord (29.8.2006)
0602258 REGULERINGSPLAN FOR DEL AV KNIVEÅSEN (25.10.2005)
060262-5 REGULERINGSPLAN FOR LERPEVEIEN 19 OG 25 (30.3.2005)
060260-7 REGULERINGSPLAN FOR FV-31, NORDBYVEIEN, GANG OG SYKKELVEI (27.1.2004)
060258-5 REGULERINGSPLAN FOR KNIVEÅSEN. DELER AV GNR. 34, BNR. 1 OG 2 (17.12.2002)
060255-2 EIKHAUGEN NYE INDUSTRIOMRÅDER I DRAMMEN KOMMUNE (27.1.2000)
060247-4 REGULERINGSPLAN FOR OMLEGGING AV E 18, EIK - VESTFOLD GRENSE OG NSB I KOBBERVIKDALEN (31.3.1992)
060245-3 PRIVAT ADKOMST TIL GNR. 34, BNR. 16, SVELVIKVEIEN 358 DRAMMEN (17.12.1988)
060244A-2 RV. 319 REGULERINGSPLAN, PARSELL: OSCAR KIÆRS VEG TIL KOLLFURU. (27.1.1987)
060241-3 REGULERINGSPLAN FOR RABBENVEIEN 55 OG 59 (24.6.1982)
060238-7 REGULERINGSPLAN FOR FYLKESVEIENE EIKHAUGEN, TUFTVEIEN OG LERPEVEIEN, LOLLANDKRYSSET - LERPEVEIEN (22.8.1978)
060237-14 REGULERINGSPLAN, SOLUMSTRAND RENSEANLEGG OG SMÅBÅTHAVN. (17.2.1978)
060235-2 NY SVELVIKVEI - PARSELL E-18-TØRKOP (PARSELL LOLLAND-EIK) (5.9.1975)
060226-12 REGULERINGSPLAN FOR SOLUMSTRAND, DEL AV GNR. 28, BNR. 1. (18.2.1971)
060215-15 REGULERINGSPLAN FOR EN DEL AV EIENDOMMEN STORE SOLUM. (1.3.1956)
060210-7 REGULERING AV NYVEIENOMRÅDET I NØSTED BYGNINGSDISTRIKT. (10.6.1949)

Bygningen ligger i gul støysone.
Rød støysone berører ubebodd del av eiendommen.

Det må på sikt forventes arbeider i eiendommens nærområder, da det er flere planer for boligprosjekt i nærområdet, samt at man ønsker omlegging av hovedtrafikk på Svelvikveien.

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1949. Ferdigattest for tilbygg datert 17.02.15 foreligger. Det er også utstedt ferdigattest for pipe (rehabilitering).

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen). I følge tidligere salgsoppgaver er rør oppgradert i år 2011/ 2013. Det er installert fjernavlest vannmåler i januar 2024. Avkjøring fra offentlig vei. Det er en avtale om at en nabo måker oppkjørselen med sin traktor. Pris er ikke blitt avtalt per nå for dette.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 5 590 000,-
 • Kommunale avgifter: 9 323,-
 • Ligningsverdi: 1 105 726,-
 • Primærrom: 122 m2
 • Bruksareal: 122 m2
 • Tomteareal: 1042 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 337556152