: St. Hansberget - 2-roms pen leilighet i høy 1. etg. - Balkong 15 kvm - Bad/ kjøkken 2011 - Nydelig utsikt
Solbergs gate 6A , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

Leiligheten er en praktisk og fin 2-roms i høy 1 etg. med en generelt god standard. Boligen fremstår pen og velholdt. Beliggenheten er meget god på feltet med innglasset balkong på 15 kvm. med fri utsikt mot sentrum. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 1 stort soverom, bad fra 2010/ 2011 og separat kjøkken (oppusset i 2010/ 2011) med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet som passer for de fleste!

Høydepunkter:
- Sentralfyr/ bergvarme
- Stor usjenert innglasset balkong på 15 kvm
- Vinduer fra 2010 og 2021 (utenom bad)
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Sikringsskap med automatsikringer
- Ingen TG3 i taksten
- Gjennomgående med naturlig lys
- Kort vei til buss
- Enkel adkomst med få trappetrinn
- Bad-/ vaskerom/ kjøkken renovert 2010/ 2011

Inneholder

Leiligheten er en praktisk og fin 2-roms i høy 1 etg. med en generelt god standard. Boligen fremstår pen og velholdt. Beliggenheten er meget god på feltet med innglasset balkong på 15 kvm. med fri utsikt mot sentrum. Boligen har en godt utnyttet planløsning med stor stue, 1 stort soverom, bad fra 2010/ 2011 og separat kjøkken (oppusset i 2010/ 2011) med plass til frokostgruppe. En trivelig leilighet som passer for de fleste!

Høydepunkter:
- Sentralfyr med bergvarme
- Stor usjenert innglasset balkong/ terrasse på 15 kvm
- Vinduer fra år 2010 og 2021 (utenom bad)
- Stor stue med plass til større spisegruppe
- Sikringsskap med automatsikringer
- Kjellerboder
- Høy 1 etg.
- Ingen TG3 i taksten
- Gjennomgående med mye naturlig lys
- Kort vei til buss
- Enkel adkomst med få trappetrinn
- Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2011
- Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2010/ 2011

Inneholder:
Entré/ gang, Stue/ spisestue, Kjøkken , Soverom, Bad/ vaskerom, Bod

Boder: Boder i kjeller på 3,3 og 4,8 kvm (merket 102), totalt 8,1 kvm.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig, etablert og attraktivt boligområde på St. Hansberget. Denne blokken har en flott beliggenhet på feltet med fri utsikt mot sentrum. Nordbykollen med regulerte friarealer og flott turterreng og lysløype ligger som nærmeste nabo bak blokkene.

Bussforbindelse til sentrum i umiddelbar nærhet. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen.

Lett adkomst til Bangeløkka med påkjøring til E18 til Oslo/ Kongsberg/ Horten, Tønsberg osv. De fleste fritidstilbud i Drammen. Mange fritidstilbud i bydelen. Kort vei til Marienlyst med friluftsbad/ny svømmehall, fotballbaner, friidrettsanlegg og skøytebane. Drammenshallen. Drafn, Skiold og Glassverket er aktive idrettslag på Strømsø med mange aktiviteter og innehar også idrettsanlegg. Kort vei også til Åskollen med fotball-, håndball, korps- og speideraktiviteter.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjør mot Rundtom. Kjør forbi Cirkle-K stasjonen og ta første vei til venstre (inn Gamle Kongevei). Denne veien følges oppover, ta til høyre inn Solbergsgate. Solbergsgate 6A er da på venstre side av veien. Det vil bli skiltet i forbindelse med annonsert fellesvisning.

Standard

Eier har eiet leiligheten siden 2015 (dødsbo, selger har begrenset kjennskap til eiendommen). Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bad-/ vaskerom oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2011, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet, eventuelle garantier/ reklamasjonsmuligheter for feil eller mangler på våtrommet er utløpt (våtrom eldre enn 5 år). Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtrommet har tilstøtende vegger i våtsonen til felles trapperom, yttervegg, gang og kjøkken (innredning står på veggen mot baderom). Ikke mulig å gjennomføre hulltaking i våtsonen (dusjnisjen/ badekar). Vegger mot baderom hovedsakelig i murkonstruksjon.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2010/ 2011 (ifølge tidligere salgsoppgave), benkeplate i laminat og 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK (TG2)
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > 1. etasje > Bad/ vaskerom > Overflater vegger og himling - Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Gerikter (lister på dør) går helt ned til gulvet.
Våtrom > 1. etasje > Bad/ vaskerom > Overflater Gulv - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. Det er påvist avvik (ikke tilstrekkelig fall på målte flater) fra topp flis ved dør til topp flis ved slukrist.
Våtrom > 1. etasje > Bad/ vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 1. etasje - Bad/ vaskerom) Overflater gulv.
Våtrom > 1. etasje > Bad/ vaskerom > Ventilasjon - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Vannrør med varierende alder og tilstand.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Vannbåren varme - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på anlegg for vannbåren varme.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet
undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Dødsdo/ fullmakt, selger har begrenset kjennskap til boligen. Det anbefales en el-kontroll av anlegget.

Hvitevarer

Alt som er fastmontert medfølger. Lamper, komfyr og oppvaskmaskin følger altså med.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/83, 112/545 og 112/547. Grunnbok er kun rekvirert for 112/ 545. Borettslaget består av 191 boliger fordelt på 11 bygninger.

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret.

Lavblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje. Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trer i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 50 AMP. Noe åpent og noe skjult anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannrør av kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert i vaskeskap på kjøkken (samlestokk ikke montert i skap). Hovedstengekraner montert i kjøkkenskap. Avløpsrør av plast- og soilrør med varierende alder. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Eiet tomt på 30.447 kvm som tilhører borettslaget. Fellesarealene består av asfalterte parkeringsplasser. Pent opparbeidet felleshage med plen, sittegrupper, blomster og planter.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308111094, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.01.2024: 5.94% pa.
Antall terminer til innfrielse: 53.4
Saldo per 15.01.2024: 22 381 212
Andel av saldo: 92 406
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.08.2050 )
Flytende rente

Lånenummer: 60308119443, Nordea Bank Abp,filial i Norge
Nordea Bank, annuitet fast termin beløp
Rentesats per 15.01.2024: 5.7% pa.
Saldo per 15.01.2024: 26 539 176
Andel av saldo: 109 573
Mangler informasjon for terminberegning
Lånet løper over tre år, og skal tilbakebetales innen 28 år

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Felles biloppstillingsplasser på borettslagets grunn og offentlig gateparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

St Hansberget Borettslag har i dag 247 parkeringsplasser der av 83 garasjeplasser til fordeling blant sine 191 andelsleiligheter. Det utgjør 164 uteplasser totalt i borettslaget. . I direkte tilknytning til borettslaget har vi ca. 21 parkeringsplasser i kommunal gate. For å sikre andelseiere parkeringsplass til husstandens personbiler/kjøretøy, har en andelseier rett til å parkere 1-en personbil tilknyttet andel på tildelt parkeringsplass eller i garasje. Parkeringsplasser disponeres av borettslagets styre som fordeler plassene etter søknad fra lagets medlemmer. Styret fører liste over andelseiere som ønsker å få tildelt parkeringsplass til din bil.
1) Parkeringsplass blir tildelt etter ansiennitet.
2) Styret kan fravike ansiennitetsregler, se punkt 4.5
3) Garasjeplasser selges pr i dag fritt blant St. Hansberget Borettslag andelseiere.
4) Borettslagets parkeringsplasser kan ikke kjøpes, selges eller leies ut til andre.
5) Parkeringsplasser følger ikke en andel i St Hansberget borettslag. Selges andelen, frigjøres parkeringsplass.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde
følgende varmekilder ved befaring;
- varmekabler på baderom
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer

Dyrehold

Det skal søkes skriftlig om dyrehold. Det kan ikke holdes dyr uten forutgående samtykke fra styret. Samtykke kan ikke nektes dersom gode grunner taler for at dyrehold tillates, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukere av eiendommen, jf. burettslagslova § 5-11. Naboer i oppgang og tilstøtende leiligheter skal varsles ved søknad, og de får en frist på 14 dager til å melde eventuelle innvendinger skriftlig til styret.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside som kan sees her: http://www.sthansberget.no/

Det praktiseres dugnad i borettslaget. Vanligvis årlig dugnad om våren i regi av blokken (feiing, raking, vasking av fellesplatting og sånt). Snømåking, trappevask etc. er inkludert i felleskostnader.

Blokken har en tillitsvalgt. Man har en årlig, frivillig innbetaling til huskassa på 150 kroner, brukes til blomster og trivselsting.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1962/300809-2/90 21.09.1962 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2017/531849-1/200 19.05.2017 21:00
FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 2 104 400
Panthaver: Borettslagets andelseiere i fellesskap,jf
lov om burettslag § 2-11,1.ledd
LØPENR: 13981249
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2021/254980-1/200 02.03.2021 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 51 000 000
Panthaver: NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
ORG.NR: 920 058 817
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 38 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger i henhold til reguleringsplan "Regulerings og bebyggelsesplan for Sankt Hansberget" datert 10.10.60 med bestemmelser datert 16.06.15 (kommuneplan). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Ferdigattest

Ferdigattest for bygningen foreligger.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 690 000,-
 • Totalpris: 2 891 978,-
 • Fellesgjeld: 201 978,-
 • Fellesutgifter: 4 592,-
 • Primærrom: 55 m2
 • Bruksareal: 83 m2
 • Tomteareal: 30447 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 337292503