: Svelvik - Pent rekkehus - 3 etasjer - Garasje, p-plass, 3 sov, barnevennlig, nær marka/ sentrum
Sivles vei 2D , 3060 Svelvik

Kort om eiendommen

Sivles vei 2D er en lys og pen rekkehusbolig over flere plan (fire halvplan) med en svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Svelvik. Nærhet til marka og lysløypene med fine turområder sommer som vinter. I nærområdet ligger barnehage, Tømmerås skole, dagligvare, fotballplass og idrettshall. Gangavstand til Svelvik sentrum med de fleste fasiliteter. Boligen er innholdsrik med god planløsning og har en fin utsikt, garasjeplass (også utendørs p-plass) samt stor terrasseplatting med gode solforhold. Meget godt egnet som en familiebolig.

Inneholder

Sivles vei 2D er en lys og pen rekkehusbolig over flere plan (fire halvplan) med en svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet i Svelvik. Nærhet til marka og lysløypene med fine turområder sommer som vinter. I nærområdet ligger barnehage, Tømmerås skole, dagligvare, fotballplass og idrettshall. Gangavstand til Svelvik sentrum med de fleste fasiliteter. Boligen er innholdsrik med god planløsning og har en fin utsikt, garasjeplass (også utendørs p-plass) samt stor terrasseplatting med gode solforhold. Meget godt egnet som en familiebolig.

Høydepunkter:
- Garasjeplass merket 2D (nye bygg i 2022) og utendørs p-plass (merket 2D)
- Attraktivt og populært borettslag
- Spennende planløsning med (fire halvplan)
- Utsikt
- 3 soverom
- Ingen forkjøpsrett
- Stor terrasseplatting
- Avløpsrør utbedret av borettslaget i 2015
- Nærhet til skoler, barnehager og marka
- Gangavstand til sentrum
- Perfekt til en familie
- Peisovn
- Ny utgangsdør i 2021

Inneholder:
U. etg: Gang m/ trapp, Vaskerom , Bod 1, Bod 2
1. etg: Entré/ gang m/ trapper, Soverom 1, Soverom 2, Bad , Trapperom , Soverom 3
2. etg: Stue/ spisestue m/ trapp, Kjøkken

Beliggenhet

Boligen er beliggende i etablert, rolig og barnevennlig boligområde. Nærhet til marka og lyssløype med fine turområder sommer som vinter. I nærområde ligger barnehage, Tømmerås skole, dagligvare, fotballplass, idrettshall etc. Gangavstand til Svelvik sentrum med de fleste fasiliteter. 20 km til Drammen sentrum med alle servicetilbud.

Standard

Eier har bebodd boligen siden 2012 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom oppgradert/ renovert av tidligere eier med ukjent alder, det foreligger ingen dokumentasjon for våtrommet. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med panel. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og skuffer og 1-greps blandebatteri og speil. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med manglende tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra soverom mot baderom uten å påvise unormale forhold (målt 00 MC% WME med pigger i treverk), RH (relativ fuktighet) 28 % ved en temperatur på 15 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking).

Vaskerom:
Vaskerom i kjeller, overflater gulv med grovstøpt betong og sluk i støpejern, vegger i mur med malte flater og innvendige tak med panel. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri.
Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Bereder en montert på våtrommet. Opplegg for vaskemaskin på våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter med ukjent alder, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Anlegget bør ha en utvidet EL-kontroll da tilstand er ukjent.

TG2:
Malte trevinduer med 2-lags glass med varierende alder hovedsakelig fra 90- og 00- tallet. Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister). Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Terrassedør i malt tre med 2-lags glass fra år 2000: Litt slitt overflate enkelte steder. Karmene/ rammer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendige trapper: Støpt trapp i inngangsparti med malte overflater. - Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Andre utvendige forhold: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Overflater - Det er påvist andre avvik: Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Krav til avstand rundt teglpipe er ikke overholdt ihht. brennbart materiale.
Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Innsiden av grunnmuren har misfarging. Antas ikke å være spesielt isolert og fuktsikret mot grunn.
Krypkjeller - Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er registrert saltutslag på innsiden av vegger. Dårlig lufting i krypkjeller.
Innvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er registrert knirk i trapp.
Innvendige dører - Enkelte dører går tregt samt noe overflateslitasje.
Andre innvendige forhold - Eier opplyser at det er/ har vært registrert sølvkre/ skjeggkre (se egenerklæring), nærmere undersøkelser må påregnes og utbedring av avvik.
Bad: Overflater vegger og himling - Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. (Det må påregnes utskifting oppgradering av elastiske fuger/ fuger mellom fliser, nærmere undersøkelser og utbedring av avvik.)
Overflater Gulv - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Stedvis dårlige silikonfuger/ fuger. (Det må påregnes utskifting oppgradering av elastiske fuger/ fuger mellom fliser, nærmere undersøkelser og utbedring av avvik.) Stedvis sprang (høydeforskjeller mellom flisene på mer enn 2 mm) på gulvfliser.
Sluk, membran og tettesjikt - Se beskrivelse under konstruksjon; (Våtrom - 1. etasje - Bad) Overflater gulv.
Sanitærutstyr og innredning - Noe slitasje på innredning.
Ventilasjon - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.
Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Eier opplyser i egenerklæring; Det ble lagt rør i rør for å rehabilitere avløpsrørene i borettslaget i 2015. Dette ble gjort i regi av borettslaget.
Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Vannrør med varierende alder og tilstand. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger, dette gjelder den delen av anlegget som er fra byggeåret/ eldre.
Grunnmur og fundamenter - Innsiden av grunnmuren har misfarging. Det er registrert saltutslag på innsiden vegger.

Hvitevarer

Oppvaskmaskin på kjøkkenet er integrert, og selges med boligen. Komfyr medfølger kun etter avtale (kjøp). Kjøleskap, fryseboks og vaskemaskin medfølger ikke.

Løsøre:
Garderobeskap i yttergang blir stående.
Hyller og skap i kjeller blir stående, disse er i grunn innebygd/plassbygd.
Hylle/skap/tv-benk-seksjon i stue blir stående.
Alle lyskilder som er montert på vegg og i tak blir hengende.
Varmeovner montert på vegg blir hengende (3 stk).

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Rekkehus beliggende i et borettslag over flere plan (fire halvplan). Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for borettslaget (bygget nytt i år 2022), garasjen er ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

EL: Sikringsskap plassert i trapperom med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig åpent EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det anbefales utvidet el-kontroll av det elektriske anlegget på bakgrunn av avvikene som er avdekket samt alder/ tilstand og/ eller manglende dokumentasjon for hele eller deler av det elektriske anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert på vaskerom (samlestokk ikke montert i skap). Vannmåler og hovedstengekran montert
på vaskerom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i vaskerom fra år 2010.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller (vaskerom). Ildsted, peisovn montert i gang (1. etasje). Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2022, det ble på tilsynet avdekket avvik. Avvikene er i følge eier ikke utbedret og lukket.

Tomten

Tomten er opparbeidet med gressplen og diverse beplantninger, asfalterte gang- og adkomstveier med lekeplass. Festet tomt.
Festekontrakt datert: 28.06.1961.
Festetid: 99 år
Regulering av festeavgift: Festeavgift kan reguleres hver 10 år. Innløsningsvilkår festekontrakt: Festeren har rett til etter festetidens utløp å innløse den festede tomt etter den verdi på innløsningstiden med fradrag for verdiøkning som følge av påkostninger og forbedringer bekostet av festeren og dennes forgjengere, så fremt ikke grunneier vil forlenge festekontrakten på rimelige vilkår, eller vil overdra bygningene på tomten etter lovlig skjønn. Neste regulering er 31.12.31. Ingen forkjøpsrett for grunneier. Borettslaget forvalter festeforholdet og festeavgift inngår i felleskostnadene

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937043613, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.12.2023: 5.74% pa.
Antall terminer til innfrielse: 45
Saldo per 08.12.2023: 8 544 559
Andel av saldo: 305 163
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.12.2045 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke for borettslaget (bygget nytt i år 2022) og på felles gårdsplass merket 2D.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Generelt om oppvarming, boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Ved ønske om dyrehold sendes det en søknad til styret. Søknaden finner du på beboerportalen til NBBO, Min Side . Særskilte dyreholdkriterier aksepteres ved søknad.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Eier opplyser at det er/ har vært registrert sølvkre/ skjeggkre (se egenerklæring), nærmere undersøkelser må påregnes og utbedring av avvik.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1963/2420-3/27 19.07.1963 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
LEIE PR. DEKAR (MÅL)
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER

Heftelser i festerett:
1963/2420-3/27 19.07.1963 FESTEKONTRAKT - VILKÅR
GJELDER FESTE
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 150
LEIE PR. DEKAR (MÅL)
LEIEN KAN REGULERES
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER

2017/251943-1/200 22.03.2017 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
GJELDER FESTE
Beløp: NOK 225 456
Panthaver: BORETTSLAGETS ANDELSEIERE I FELLESSKAP
LØPENR: 13965910
2021/112247-1/200 28.01.2021 11:01
PANTEDOKUMENT
GJELDER FESTE
Beløp: NOK 10 000 000
Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
ELEKTRONISK INNSENDT

2021/154558-1/200 05.02.2021 17:11
** TRANSPORT
FRA: HANDELSBANKEN
ORG.NR: 971 171 324
TIL: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
ORG.NR: 991 303 995
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.9.2015) 12313,94m2
Regulering: Nordre Tømmerås - Brenna (28.6.1979) og Brenna-Tømmeråsjordet(vestre Tømmerås) (25.6.1987)
Relaterte planer: MVE BRENNA-TøMMERåSJORDET (VESTRE TøMMERåS) (13.2.2006) og MVE NORDRE TøMMERåS - BRENNA (25.2.2002)

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Byggetillatelse ble gitt 04.10.1962. Det foreligger ferdigattest for garasjene datert 16.09.2021.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 950 000,-
 • Totalpris: 3 255 162,-
 • Fellesgjeld: 305 162,-
 • Fellesutgifter: 5 915,-
 • Ligningsverdi: 778 935,-
 • Primærrom: 99 m2
 • Bruksareal: 114 m2
 • Tomteareal: 12313 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Rekkehus

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 336698119