Austad: 3-roms leilighet med enkel adkomst i 1. etasje med hyggelig utsyn og gode solforhold . Stor, innglasset balkong. Garasje
Austadveien 91 , 3034 Drammen

Kort om eiendommen

3 roms leil. med attraktiv beliggenhet i 1. etasje med med enkel adkomst. Kort gangavstand til dagligvarebutikk, barnehage og skoler. Gode bussforbindelser og kort vei til bussholdeplass.

Leiligheten inneholder: Entré/gang, bad, kjøkken, 2 soverom og stue/spisestue med peisovn og utgang til innglasset balkong. Med leiligheten følger også garasjeplass i felles rekke, to boder i kjeller, samt en bod på loft.
- Lys og arealeffektiv leilighet
- 2 praktiske soverom med garderobeskap
- Store vindusflater som slipper inn mye lys
- Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
- Flislagt moderne baderom
- Hyggelig innglasset balkong på 8 m² med gode solforhold
- Kort vei til: Barnehage/skole, buss, nærbutikk

Velkommen til visning!

Inneholder

Gang/entré, kjøkken, stue med utgang til balkong på ca. 8 kvm, 2 soverom, baderom
Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke, samt 2 kjellerboder og 1 loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt, veletablert og barnevennlig område i solrike omgivelser på Austad/Fjell i Drammen. Gangavstand til barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, dagligvareforretninger og en rekke helsetjenester. Mange gode tur og rekreasjonsmuligheter i nærmiljøet blant annet Blektjern, samt kort vei til flotte friluftsområder i Strømsøåsen.

Rekreasjon og fritid:
Kort vei til flotte naturopplevelser med lysløyper og nydelig turterreng, sommer som vinter. Drafn og Skiold idrettslag med gode tilbud. Blektjern med rekreasjonsmuligheter, sandstrand og bademuligheter ligger få minutter unna. Videre er det alpinanlegg i Haukåsløypa. Marienlyst området ligger også i nærheten med treningssenter, kunstis/kunstgressbane, friidrettsbane, Drammenshallen og Drammensbadet med både
innendørs- og utendørsbasseng. Alle bydelsfunksjoner er lokalisert til Fjell bydelshus. I tillegg til allerede eksisterende tjenester, som bibliotek, nærmiljøsentral, helsestasjon, legesenter og frivillighetssentral, kommer det nå på plass et eget tilbud for familier. Oppgraderingen av bydelstjenestekontoret er en del av en millionsatsing på bydelen, Fjell 2020 , og er det eneste av sitt slag i Drammen. I gangavstand til leiligheten finner du også Hundremeterskogen, og den nye parken i "Dumpa" med bl.a fotballbane, lekeplass, volleyballbane og flott opparbeidet område for lek og moro for store og små.
Om man skulle ønske er det også kort vei til sentrum via Bikkjestykket. Dette friområdet ligger som en grønn lunge mellom Austad og sentrum. I sentrum har du tilgang til alle servicetilbud med kino, Drammens Teater, bibliotek, restauranter, kaféer, koselig gågate med gode handlemuligheter, Bragernes torg, Magasinet Kjøpesenter, en fantastisk elvepromenade m.m.

Offentlig kommunikasjon:
God bussforbindelse både fra Austadveien og Lauritz Hervigsvei. På ca. 12 minutter med buss er du i Drammen sentrum med alle fasiliteter. Ca. 5 minutters kjøring til påkjøringsrampen til E-18 og E-134. Ca. 20
minutter med bil til Asker, og ekspressbussforbindelse til Oslo. 35 minutter med tog fra Drammen stasjon til Oslo. Flytog til Gardermoen med flere avganger i timen.

Adkomst

Enkel adkomst. Se kartskisse. Det vil bli skiltet på felles visninger.

Standard

Dette er en innbydende leilighet med praktisk og arealeffektiv planløsning, samt god størrelse på alle rom. Leiligheten har gode lys-/ og solforhold samt enkel adkomst i 1. etasje, som gjør at den passer de fleste aldersgrupper. Nyere baderom fra 2012 i regi av sameie. Leiligheten har forøvrig enkel standard og eldre kjøkken.

Entré/gang - Velkommen inn!
Austadveien 95 har et hyggelig inngangsparti, som gir et godt førsteinntrykk. Stor entré/gang innredet med plass til oppheng og skohylle og plass til garderobeskap.

Baderom fra 2012 - Pent og luftig
Baderom er pent flislagt, og innredet med dusjhjørne med svingbare vegger, vegghengt toalett, servantnnredning med speil og overlys. Dette rommet fremstår innbydende med fin fargekombinasjoner
på gulv- og veggflater. Badet har ellers gulvvarme, downlights og opplegg for vaskemaskin.

Soverommene - Romslig og innbydende
Leiligheten har 2 flotte soverom som oppleves romslige, og har hyggelig utsyn. Lyse og behagelig fargekombinasjoner gir rommene en avslappende karakter. Begge rommene er innredet med praktiske
garderobeskap, og har plass til ønsket soveromsinnredning. Soverom 2 er det perfekte barnerommet, men har flere bruksmuligheter. Her er det god plass til bl.a. seng, nattbord, skrivebord og tilhørende møblement.

Stue/spisesstue - Store vindusflater og gode innredningsmuligheter
Inn i stuen kommer du til den store og lyse stuen. Med store vindusflater får du et oppholdsrom med rikelig mengder naturlig lys. Det er gode innredningsmuligheter, med bl.a plass til sofa, salongbord, TV-benk, stort spisebord samt bokhyller eller lignende. Stuen har lyse og fine fargekombinasjoner på alle overflater.

Innglasset balkong fra 2016 -
Fra stuen er det utgang til stor innglasset balkong på ca. 8 kvm som kan nytes i all slags vær. Med gode solforhold, og glassfeltene er dette et naturlig tilholdssted fra påske til sen høst, og fungerer som en forlengelse av stuen. Det er mulig å åpne glassfeltene helt opp om ønskelig. God plass til utemøbler, oppbevaring, leker og tilhørende møblement. Her er det stikkontakt, terrassevarmer, og solskjerming.

Kjøkken:
Adskilt kjøkken med eldre innredning fra byggeåret med gode oppbevaringsløsninger, og har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen består av slette fronter, laminat benkeplate med skyllekum i rustfritt stål, ettgreps blandebatteri og belysning under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og laminat (kitchen wall plater). Frittstående hvitevarer.
Ved kjøkkenvinduet har du både plass og naturlig plassering av et praktisk spisebordløsning, med hyggelig utsyn retning Drammen sentrum.

Bod - Praktisk oppbevaring
Det medfølger leiligheten 2 kjeller- og en loftsbod for ekstra oppbevaring.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Boligblokk over 3 etasjer oppført i 1963.
Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.
Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke samt gjesteparkering på sameiets tomt, garasjen er ikke nærmere omtalt i taksten.
Leiligheten disponerer boder i underetasje/ kjeller og på loft.

Byggemåte

- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/ gulv.
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk.
- Utvendig fasader hovedsakelig består av ytterpanel, fasadeplater og malte flater.
- Takkonstruksjon med saltak, oppbygning i trekonstruksjon.
- Taket tekket med takstein.
- Takrenner og nedløp.
- Trapper i felles oppgang.

Tomten

Sameiet har et pent opparbeidet fellesareal med gressplen, beplantning, sittegrupper, lekeplass og utebelysning.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 12131382632, DnB NOR Bank ASA - Sameie
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.11.2023: 7.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 02.11.2023: 16 908 623
Andel av saldo: 352 263
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.06.2045 )
Flytende rente sameie

Parkering

Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke samt gjesteparkering på sameiets tomt.

Energibruk/kostnader

For 2022 er forbruk av strøm på 3700 KWh

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Oppvarming i boligen består av:
Peisovn i stuen og varmekabler i gulvet på badet. Forøvrig varmes det opp ved strøm/ panelovner.

Dyrehold

Det må sendes søknad om husdyr.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Festekontrakt (i de tilfeller tomten er festet)
Vedtekter
Husordensregler
Regnskap
Budsjett
Årsberetning fra sist avholdte sameiemøte
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Informasjon vedrørende sameiet:
2004 - Nytt tak og pipebeslag
2009 - Nye vinduer og dører
2012 - Bad/rør rehabilitering vann- og avløpsrør i alle etasjer,
utskiftning av sluk. Nye varmtvannstanker og nytt sikringsskap
2016 - Nye innglassede balkonger, ny fasade/inngangspari, samt tilleggsisolering noen vegger.

Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
Dreneringsprosjekt og tilleggsisolering av kjeller rundt blokk 4.
Utvidelse av strømkapasitet til alle blokkene: nye kabler, inntaksskap, graving, nye kabler til alle blokkene fra trafor.
Utbedring og ny vei ned til garasjene. Asfaltert felles arealer/vei i 2023.
Dette medfører iflg. styreleder ikke opptak av nytt lån.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/22/119/2:
17.01.1978 - Dokumentnr: 434 - Bestemmelse om bebyggelse
Div. ledninger
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:22 Bnr:119
Gjelder denne registerenheten med flere


19.12.1986 - Dokumentnr: 12521 - Erklæring/avtale
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR NOK 10,000
MED PRIORITET ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESPRI
Gjelder denne registerenheten med flere


19.12.1986 - Dokumentnr: 12521 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/48
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 048 SEKSJONER

Vederlag

Vederlag fastpris kr 40 000,-
Tilrettelegging kr 8 000,-
Visning pr stk. 1500,-
Markedspakke 18 900,-
Oppgjørsgebyr kr 6 000,-

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse - Kommuneplan vedtatt 05.10.2015.
Kopi av Reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Ferdigattest

Det er fra Drammen kommune mottatt ferdigattest for fasadeendring-utvidelse og innglassing av balkonger datert 12.02.2016, og for boligen datert 27.01.1969.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på sameiets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 490 000,-
 • Totalpris: 2 842 262,-
 • Fellesgjeld: 352 262,-
 • Fellesutgifter: 7 241,-
 • Ligningsverdi: 793 683,-
 • Primærrom: 69 m2
 • Bruksareal: 77 m2
 • Tomteareal: 11202 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 32211515
  Mobil: (+47) 90839439

  Annen info

  Finnkode: 329520192