Åssiden: Innholdsrik og stor eiendom med gode utleieinntekter på (18 000,-). 5 soverom, 3 bad og 3 kjøkken. Med utskilt tilleggst
Bergliveien 34 , 3023 Drammen

Kort om eiendommen

Bergliveien 34 er en stor og innholdsrik familiebolig! Her bor du tilbaketrukket i rolig område, med kort vei til skoler, barnehager, butikker og Drammen Sentrum.

Eiendommen har BRA på 266m² med god plass til hele familien. I underetasjen er det godkjent utleiedel på 54m². I hoveddelen er det etablert hybel (ikke omsøkt). Huset går over 3 plan og har familievennlig planløsning med totalt 4 soverom, 3 bad, 3 kjøkken og store oppholdsrom. Deler av eiendommen er oppgradert i 2020 (bad og kjøkken i utleiedel) og 2022 (etablert hybel med bad/kjøkken, ombygd takkonstruksjon og forstørret terrasse, benkeplater av stein kjøkken hoveddel).

Det er gode parkeringsmuligheter med biloppstillingsplasser på asfaltert/gruset gårdsplass.

Med eiendommen følger det også med en utskilt tilleggstomt.

Inneholder

Boligen går over 3 plan og inneholder:
Underetasje; Sokkelleilighet med entré/ gang, gang m/ trapp, kjøkken , stue , soverom , bad/vaskerom.
1. etasje; entré/ gang, gang m/ trapp, stue/ spisestue, kjøkken , bad (hoveddel), bad (hybel), stue/kjøkken (hybel).
2. etasje: loftstue m/ trapp, soverom 1, soverom 2, soverom 3, bad/vaskerom. S-rom: bod 3 kvm.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et svært attraktivt og barnevennlig boligområde på Åssiden i Drammen kommune. Her bor man med korte avstander til flott natur, kort avstand til byens pulserende sentrum og uteliv, samt den vakre elvepromenaden med både utendørs servering, grønne lunger og badestrender. Legg gjerne turen via Ypsilon til Union Brygges urbane mangfold hvor det bys på restauranter, kafeer, rockescene og et spennende kulturliv.

Flotte turområder innover mot bl.a. Bragernesåsen. Her venter både Åspaviljongen og Spiralen med herlige utsiktspunkter. Du kan også legge turen til badeplassen på Landfalltjern eller verandaen på Landfallhytta. På verandaen kan du nyte utsikten over hele fem fylker. Drammens Ballklubb, www.dbk.no, har klubblokale på Øren, et aktivt idrettslag innenfor bl.a. fotball, bandy, ski og allidrett.
Ønsker du å utfordre alpinkunnskapene er du en liten biltur unna Drammen Skisenter på Åssiden med 4-seters ekspressheis. I området ligger også hallen til Drammen Tennisklubb med fire baner.

På Papirbredden finner du Campus Drammen - en av landets mest moderne kunnskapsparker. HBV har et bredt studietilbud innenfor en rekke attraktive retninger. I tillegg er det kort vei til Drammensbadet - Norges største badeanlegg, Drammenshallen og idrettsparken på Marienlyst med fotballbaner og skøyteis.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Extra Vårveien og Kiwi Landfalløya. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger sentrum med gågatene, Magasinet og Torget Vest. Nye CC Drammen er ferdigstilt i senere tid og byr på storhandel og småhandel under samme tak. Gulskogen senter er også populært og i nærheten.

Gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Bergliveien som ligger ca. 3 min fra boligen. Ellers går det Ekspressbuss i retning Oslo og Kongsberg fra holdeplass i Rosenkrantzgata. Kort vei til både Gulskogen togstasjon og Drammen togstasjon hvor også Flytoget har avgang.

Ved å benytte bil fra boligen tar det ca. 5 min til Gulskogen, 7 min til Drammen stasjon, 9 min til Brakerøya stasjon, 41 min til Oslo S, 41 min til Kongsberg og 72 min til Oslo lufthavn.

Fra boligen er det gangavstand til bl.a. Øren og Bacheparken barnehage, Øren barneskole og Børresen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder og et godt utvalg av barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden som ligger helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Vurderer du å flytte til Drammen?
Mange som bor i Drammen pendler til Oslo og Kongsberg. Mange påpeker at Drammen de senere årene har hatt en rivende utvikling, selv om vi som har vokst opp her synes det alltid har vært fint å bo i byen vår Drammen. Spisestedene har fått seg et løft og det er mange aktiviteter å ta seg til. Test f.eks. Condelica som er konditori, café og restaurant. Vi har alpinløyper, trampolinepark, elvecruise, kino og Spiralen for å nevne noe. Om sommeren arrangeres det vanligvis St.Hans feiring på Holmenokken i Drammenselva, samt Elvefestival med en rekke artister og aktiviteter. Union Scene og Drammens teater byr på opplevelser gjennom hele året. Det er også et fint studentliv i Drammen med Universitetet i Sørøst Norge, Campus Drammen i spissen. Rekord Bar er populært for den som er glad i god drikke, hamburger, Shuffleboard, Flipperspill og gode venner. Friluftsmulighetene er mange og vi har sandstrender i sentrum hvor det er fint å bade.

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med visningsskilt fra NBBO Eiendomsmegling under annonserte visninger.

Standard

Eier har bebodd boligen siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert med ombygning av 1. etasje med etablering av ny hybel (stue/kjøkken og baderom i år 2022) ombygd toalettrom til baderom i entre i 1. etasje i år 2022, ombygd takkonstruksjon og etablert større terrasse i 2. etasje, baderom i leilighet i underetasje er oppgradert i år 2020, kjøkken i leilighet er oppgradert i år 2021, benkeplater er oppgradert på kjøkken i hovedetasjen i år 2022 og overflater er oppgradert etter behov. Eier opplyser at mye av arbeidene er utført i egenregi og ved befaring registreres det noe ufagmessig utførsel på arbeidene. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må påregnes kostnader til
vedlikehold og oppgraderinger.

Overflater gulv med laminat, parkett, tregulv, skifer og fliser
Overflater vegger med malte flater, malt tapet, skifer og panel
Overflater himling (innvendige tak) med malte flater og panel

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):

TG3:
Utvendig balkong, terrasse - Det er ikke montert rekkverk.
Innvendig:
- Målt høydeforskjell
- Elektrisk anlegg (boligen har 2 sikringsskap)
- Boligen hadde ikke brannslukkingsapparat

TG IU:
Hulltaking i våtrom er ikke foretatt.

TG2:
Utvendig:
- Taktekking (halvparten av forventet brukstid er passert)
- Nedløp og beslag
- Veggkontruksjon
- Takkonstruksjon/loft
- Dører og vinduer
- Balkonger, terrasser
- Utvendige trapper

Innvendig:
- Overflater
- Radon
- Pipe og ildsted
- Rom under terreng
- Krypkjeller
- Trapp til underetasje
- Innvendige dører
- alt i våtrom

Tomteforhold; Drenering, grunnmur og fundamenter, utvendige vann- og avløpsledninger, forstøtningsmur, terrengforhold.

Bergliveien 34 er en stor og innholdsrik familiebolig! Her bor du tilbaketrukket i rolig område, med kort vei til skoler, barnehager, butikker og Drammen Sentrum.

Eiendommen har BRA på 266m² med god plass til hele familien. I underetasjen er det godkjent utleiedel på 54m². I hoveddelen er det etablert hybel (ikke omsøkt). Huset går over 3 plan og har familievennlig planløsning med totalt 4 soverom, 3 bad, 3 kjøkken og store oppholdsrom. Deler av eiendommen er oppgradert i 2020 (bad og kjøkken i utleiedel) og 2022 (etablert hybel med bad/kjøkken, ombygd takkonstruksjon og forstørret terrasse, benkeplater av stein kjøkken hoveddel).
Det er søkt om å få bygge garasje på tomten, søknaden er godkjent og de kan bygges inntil 5o kvm garasje.
Det er gode parkeringsmuligheter med biloppstillingsplasser på asfaltert/gruset gårdsplass.

Hvitevarer

Kan følge med etter nærmere avtale med eier.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig med hybel/ sokkelleilighet.
Boligen har 2 stk. utvendige boder i underetasje, bodene er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde, bodene er ikke nærmere omtalt i taksten.

Byggemåte

Takkonstruksjon med saltak/ halvvalm oppbygning i trekonstruksjon med taksperrer (med lastberegninger fra bygge-/ påbygningsår).
Kaldtloft med muligheter for oppbevaring/ lagring (gulv på deler av loft). Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra loftsstue.
Taket tekket med takstein, taksingel på karnapp og stålplater over inngangsparti til hybel i 1. etasje med varierende alder.
Takrenner og nedløp av plastbelagt stål. Nedløp fra takrenne fører takvann til avløp for overvann/ drenering/ dreneringsgrøft og til terreng. Pipe beslått med heldekkende beslag. Takstige montert, tilkomst til pipe.

Yttervegger over grunnmur av bindingsverk fra bygge-/ påbygningsår. Utvendig kledning i treverk, liggende panel.

Malte trevinduer med 2-lags glass fra 70-, 80- og 90 tallet.

Standard ytterdører i tre med glassfelt. Terrassedør i malt tre med 2-lags glass fra år 1987 og 1994.

Terrasse 60 kvm del overbygget med adkomst fra stue og kjøkken (går rundt deler av boligen). Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Åpent rekkverk i treverk med
håndløper. Tretrapp ned i gårdsplass uten rekkverk og metalltrapp ned i hage med rekkverk på en side.

Terrasse 47 kvm fra år 2022 med adkomst fra loftsstue, soverom og bad. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Tett/ åpent rekkverk i treverk med håndløper.

Terrasse, plate på mark ved inngangsparti til utleiedel, overbygget med adkomst ved inngangsparti. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Trapper fra parkeringngsplass i tre med åpent rekkverk.

Kommunale avgifter

Vann og avløp for 2022 - kr 17 869,-
Renovasjon for 2023 kr 6 355,-

Tomten

Eiet tomt, opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker.
Asfaltert og grustet gårdsplass. Parkering i egen gårdsplass.

Parkering

Parkering med gode plass til flere biler på egen tomt.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler
- varmekabler på baderom
- varmepumpe luft til luft montert i stue
- peis/ peisovn

Skolekrets

Øren Skole

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det tidligere oppgitte tomtearealet gjelder for to eiendommer. Med eiendommen følger det også med en utskilt tilleggstomt på baksiden av huset. Denne har adresse Jonsokveien 12, gårds- og bruksnummer 116/1983 og er på ca. 455 kvm. Det vil si at gnr. 116 bnr. 1502 Bergliveien 34 er ca 733kvm. Kjøper må påberegne å undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet for den ubebygde delen.

I forbindelse med etablering av hybel i hoveddel er toalettrom er gjort om til et bad (dette er ikke omsøkt).

Det foreligger godkjente bygningstegninger, tegninger stemmer ikke med dagens bruk.

Boligen har p.t. utleieinntekter på kr ; 18 000,- pr. mnd.
Vann/avløp og internett er inkl. mens strøm kommer i tillegg.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/116/1502:
28.03.2011 - Dokumentnr: 242866 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Drammen Kommune
Org.nr: 921 234 554
Bestemmelse om murbygg over offentlige vann- og avløpsledninger
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser

Dokumentnr: 905743 - Opprettelse av matrikkelenheten

06.03.1992 - Dokumentnr: 3520 - Registrering av grunn
Utskilt fra denne matrikkelenhet:
Knr:3005 Gnr:116 Bnr:1983

01.01.2020 - Dokumentnr: 1233513 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0602 Gnr:116 Bnr:1502

Vederlag

Vederlag kr 65 000,-
Tilretteleggingsgbeyr kr 16 000,-
Visning pr. stk. 2 000,-
Oppgjørsgebyr kr 6 000,-
Markedspakke kr 18 900,-

Ferdigattest

Drammen kommune finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i deres arkiver. Byggetillatelse ble gitt 13.07.1946. Ønskes mer info; kontakt byggesaksavdelingen.

Vei, vann og avløp

Privat avstikker fra offentlig vei/ gate. Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen.

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 8 490 000,-
 • Kommunale avgifter: 24 224,-
 • Ligningsverdi: 1 435 552,-
 • Primærrom: 263 m2
 • Bruksareal: 266 m2
 • Tomteareal: 1188 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 32211515
  Mobil: (+47) 90839439

  Annen info

  Finnkode: 325023394