: Åssiden - Fint beliggende 4-roms | Fint utsyn | Gode solforhold | Parkering | Balkong | IN-ordning | Trappefritt
Bolstadhagen 23E , 3028 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Bolstadhagen 23E. Denne flotte boligen på Åssiden tilbyr et fantastisk hjem med mange attraktive funksjoner. Med en praktisk og trappefri planløsning, er dette et hjem som er lett tilgjengelig for alle. Boligen har tre gode soverom, perfekt for en familie, og badet og kjøkkenet ble oppgradert i 2017 for å gi deg moderne bekvemmelighet. En stor veranda på 12 kvm gir deg rikelig med plass til utendørs avslapning og underholdning, og du har til og med din egen dedikerte parkeringsplass for ekstra bekvemmelighet. Beliggenheten er rolig og fredelig, perfekt for de som søker et avslappende miljø å bo i. Dette hjemmet har virkelig alt du trenger for en komfortabel og praktisk livsstil på Åssiden.

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Bolstadhagen 23E. Denne flotte boligen på Åssiden tilbyr et fantastisk hjem med mange attraktive funksjoner. Med en praktisk og trappefri planløsning, er dette et hjem som er lett tilgjengelig for alle. Boligen har tre gode soverom, perfekt for en familie, og badet og kjøkkenet ble oppgradert i 2017 for å gi deg moderne bekvemmelighet. En stor veranda på 12 kvm gir deg rikelig med plass til utendørs avslapning og underholdning, og du har til og med din egen dedikerte parkeringsplass for ekstra bekvemmelighet. Beliggenheten er rolig og fredelig, perfekt for de som søker et avslappende miljø å bo i. Dette hjemmet har virkelig alt du trenger for en komfortabel og praktisk livsstil på Åssiden.

Høydepunkter:

- Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje med inngang fra bakkeplan
- Egen merket P-plass rett utenfor boligen.
- Romslig og fin planløsning
- Bygget er totalrenovert og opprettet som borettslag i 2005
- BRL har avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning)
- Nye tak i borettslaget
- Veranda 12 kvm del overbygget med adkomst fra stue
- Meget romslig og flott balkong (solrikt)
- Sentralt, men tilbaketrukket
- Populært borettslag
- 1 etg. med trappefri adkomst
- Oppgradert kjøkkeninnredning i år 2017
- Bad oppgradert i 2017 - nye fliser. ny servant, wc, dusjvegg og nye rør
- Alle integrerte hvitevarer kjøkken medfølger

Inneholder P-rom 81 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3 og Bad/vaskerom
S-rom 5 kvm: Bod

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende i meget attraktivt boligområde, sentralt på Åssiden. Rolige omgivelser med kort vei til skole, offentlig kommunikasjon, butikk og servicetilbud. Marka og elveparken med tur- og friluftsmuligheter i nærområdet, både sommer og vinter. Flotte grøntarealer mellom blokkene. Gode solforhold på balkongen. Gunstig busskommunikasjon med kort vei til busstopp. Lokalbuss til sentrum med ca. 15 min kjøring til sentrum. Kort vei til buss fra Rosenkrantzgata retning Oslo og Kongsberg/ Notodden. De fleste fritidstilbud på Åssiden og i Drammen sentrum. Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, se foreningens hjemmeside på www.aif.no. Flere treningssentre i nærmiljøet. Populært og moderne skisenter med skiklubb og lysløype i nærområdet. Se www.drammen-skisenter.no.

Adkomst

Kjør i retning Åssiden fra Drammen sentrum i Rosenkrantzgata. Ved Vårveien tas det inn til høyre og deretter til venstre inn på Betzy Kjelsbergsvei. Følg denne bortover til Bolstadhagen er skiltet inn til høyre. Boligen er da beliggende på venstre side.

Standard

Meget attraktiv og pen bolig men en gjennomgående god standard. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert kjøkkeninnredning i år 2017, baderom er overflateoppgradert i år 2017 og overflater ellers er oppgradert etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Bad/vaskerom oppgradert/ renovert (overflateoppgradert) i år 2017, arbeidene er utført i egenregi. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har stålsluk (rustfritt stål) med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med glassvegg og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtrommet har tilstøtende vegger i våtsonen til naboandel og veggkonstruksjoner i murkonstruksjon. Ikke mulig å gjennomføre hulltaking i våtsonen.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2017, benkeplate i laminat, 1 vaskekum med 1- greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Sikringsskap plassert i entre med automatsikringer, hovedsikring 32 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg.

TG2:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist andre avvik: Enkelte dører går tregt og må justeres samt noe overflateslitasje, noe oppgraderinger og vedlikehold må påregnes på innvendige dører og karmer.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom - Det er påvist andre avvik: Gerikter (lister på dør) går helt ned til gulvet og vil få skader ved eventuell vannlekkasje. Utførselen framstår stedvis ufagmessig. Eier opplyser at der er lagt flis på flis i år 2017.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Det er påvist andre avvik: Eier opplyser at det er lagt flis på flis i år 2017, varmekabel er eldre (ukjent alder). Utførselen framstår stedvis ufagmessig. Ingen membran opp rundt rør/ avløpsrør i gulv.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Det er påvist andre avvik: Eier opplyser at det er lagt smøremembran oppå eldre fliser, baderommet antas å ha dobbel membran på gulvet og vegger, nærmere undersøkelser må påregnes. Mansjetter er ikke synlig rundt rørgjennomføringer i gulvet.
Tekniske installasjoner > Vannledninger/ avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger og avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Hvitevarer

Alle integrerte hvitevarer kjøkken medfølger. Skjenk stue, glasskap kjøkken, nattbord soverom, skoskap gang, skuffer soverom, reoler i bod kjeller medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk/ bygg over 3. etasjer. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje med inngang fra bakkeplan.

Bygget er totalrenovert og opprettet som borettslag i 2005. Det foreligger ikke tegninger Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

El: Sikringsskap plassert i entre med automatsikringer, hovedsikring 32 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid
som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Det anbefales derfor en el-kontroll av anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert i kjøkkeninnredning (samlestokk ikke montert i skap). Vannmåler og hovedstengekran montert i kjøkkeninnredning. Automatisk vannstopper med magnetventil montert på kjøkken. Avløpsrør av plast- og soilrør med varierende alder. Varmtvannsbereder (ca) 120 liter plassert i kjøkkeninnredning fra år 2004.

Tomten

Felles eiet tomt på 2 618 kvm som tilhører borettslaget. Pent anlagt med asfalterte arealer, plen og diverse beplantning.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12126337416, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.01.2024: 5.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 32
Saldo per 03.01.2024: 15 832 792
Andel av saldo: 905 555
Første termin: 30.06.2014Første avdrag: 30.06.2015 ( siste termin 31.12.2039 )
Flytende rente

Lånenummer: 96660154180, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.01.2024: 5.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 03.01.2024: 1 967 462
Andel av saldo: 99 721
Første termin/første avdrag: 31.12.2022 ( siste termin 30.06.2062 )
Flytende rente

Laget har avtale om IN samt IN lån.

Parkering

Egen merket parkeringsplass på borettslagets eiendom. Plass nr. 2 rett utenfor balkongen. Forøvrig gjesteparkering på borettslagets område.

Energibruk/kostnader

Forbruk i perioden jan. 22 - des. 22 = 10 733 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmefolie
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Dyrehold er tillatt i borettslaget når dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboere. Dersom det fremsettes berettigede klager over at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk, etc. eller på annen måte er til vesentlig ulempe, kan styret forlange dyret fjernet dersom ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
2005/9867-2/90 07.06.2005 BEST OM GARASJE/PARKERING
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 913
Rett til 16 biloppstillingsplasser, samt adkomst til plassene

2005/9867-3/90 07.06.2005 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 327
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 913
Best. om vedlikehold
Med flere bestemmelser

2005/168308-1/200 11.11.2005 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 6 332 100
Panthaver: BORETTSLAGETS ANDELSEIERE I FELLESSKAP
LØPENR: 7116804

2014/284106-1/200 07.04.2014 ** PRIORITETSBESTEMMELSE
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2013/1078415-1

2013/1078415-1/200 11.12.2013 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 31 255 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
2022/1219749-1/200 27.10.2022
17:25
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 2 000 000
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ligger eiendommen i et regulert område? Ja - REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR LIEJORDET, GNR. 30, BNR. 1. (30.11.1961)
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Ja - Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1972.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 2 690 000,-
 • Totalpris: 3 695 275,-
 • Fellesgjeld: 1 005 275,-
 • Fellesutgifter: 12 639,-
 • Ligningsverdi: 929 102,-
 • Primærrom: 81 m2
 • Bruksareal: 86 m2
 • Bruttoareal: 90 m2
 • Tomteareal: 2618 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 322372081