: Strømsø - Lekker 3-roms loftsleilighet - Bad 2015, Kjøkken (Mobalpa), Nydelig utsikt, Kveldssol, Sentralt - Må sees!
Lassebakken 3 , 3046 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Lassebakken 3 på populære Strømsø!

Denne unike, stilfulle 3-roms gjennomgående loftsleiligheten i et klassisk bygg fra 1900-tallet fremstår meget delikat, moderne og tiltalende. Leiligheten er svært lys, usjenert og har det rette- og unike uttrykket til en loftsleilighet. Boligen har nydelig utsikt og kveldssol, en godt utnyttet planløsning og lave felleskostnader. Et sosialt åpent kjøkken, vinklet stor stue m/ peisovn, 2 gode soverom og et bad (2015) er noen av høydepunktene. Sameiet har pent opparbeidet fellesareal med hage og sittegrupper. Nyt sene kvelder i hagen om sommeren, samtidig som man bor "midt i byen" og med gangavstand til det meste. Bussforbindelse rett utenfor døren. En sjelden bolig i markedet som absolutt bør sees!

Boligen er dobbeltboligforsikret!

Inneholder

Velkommen til Lassebakken 3 på populære Strømsø!

Denne unike og stilfulle 3-roms loftsleiligheten i 3 etg. fremstår meget delikat, moderne og tiltalende. Leiligheten er svært lys, usjenert og har det rette- og unike uttrykket til en loftsleilighet. Boligen har nydelig utsikt og kveldssol. Sameiet har pent opparbeidet fellesareal med hage og sittegrupper. Her bor man sentralt med gangavstand til det meste. Bussforbindelse rett utenfor døren. En sjelden bolig i markedet som absolutt bør sees!

Høydepunkter:

- Klassisk eldre bygg med unike detaljer
- Peisovn
- Barnehage rett på utsiden
- Ingen TG3 i taksten
- Lave felleskostnader
- Unik og stilig loftsleilighet
- Effektiv og godt utnyttet planløsning
- Hvitmalte gulv og hvite vegger gir et meget tiltalende uttrykk
- Nydelig kveldssol
- Flott utsikt både mot byen og mot vest over Eikerbygdene
- Meget sentralt med buss utenfor døren
- Felles hage for samiet
- Et lite og sjarmerende sameie hvor man føler seg "hjemme"
- Lekkert med åpen kjøkkenløsning
- Synlige takbjelker
- Baderom/ vaskerom renovert i 2015
- Pipe/ ildsted kontrollert i 2021 - Ingen avvik

Inneholder P-rom 75 kvm: Entré/ gang , Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Gang , Soverom 1, Soverom 2 og Bad/ vaskerom

Loft: Boligen har kaldt loft (ikke gulv på loft). Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra felles gang.

Bod: Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på ca. 9 kvm.

Beliggenhet

Attraktivt, høyt og fritt beliggende med gangavstand til butikker, servicetilbud, bibliotek, uteliv, kino, teater, treningssentre, museum og idrettstilbud. Kort vei til Union Brygge med treningssentre, butikker og serveringssteder samt Papirbredden med Høgskolesenteret, nye Strømsø Torg og Bragernes Torg. 13 minutters gange til jernbanestasjon og busstasjon med svært gode forbindelser mot Oslo-området og Kongsberg. 30 minutter med tog til Oslo. Kort vei til fine turmuligheter i Drammensmarka og alpinbakke i åsen. Kort gangavstand til Marienlyst Idrettspark med fotballbaner, kunstisbane om vinteren, friidrettsbane, treningsstudio, helårsbad og idrettshall. Videre er det flotte turmuligheter i Strømsåsen med fine turløper samt skiløyper på vinterstid. På sommerstid er det hyggelig badeplass på Blektjern. Ca 7-8 minutter fra boligen finner man Bikkjestykke DiscGolfPark med lekeplass og muligheter for å bryne seg på frisbee-golf

Kun noen få minutter fra leiligheten i de gamle omgivelsene til papirindustrien i Drammen finner man Grønland Torg og Union brygge. Her finner man universitetet, Drammen bibliotek, Union scene og ikke minst en rekke nye restauranter og utesteder. Dette er en perfekt arena og møteplass for alle som er opptatt av god mat og kulturopplevelser. Med andre ord er denne leiligheten perfekt for dere som ønsker å bo sentralt og urbant med tilgang til alt Drammen har å tilby. Samtidig bor du tilbaketrukket med umiddelbar tilgang til grønne parker og turområder.

Området er rolig med pen bebyggelse og ligger i et attraktivt område. Den ligger svært sentralt plassert.
- 15 min gange til tog/ jernbane.
- 7 min gange til Drammensbadet, Marienlyst stadion.
- 15 min gange til Papirbredden med Universitet, bibliotek, treningssenter og kafeer.
- 18. min gange til Bragernes torg (kino, teater, kafeer, shopping mm)
- 12 min gange til Gulskogensenteret
- 40 min med bil til sørlandsidyll med saltvann og strandliv i Borre / Åsgårdstrand
- Turmuligheter i Drammensmarka (gangavstand)
- Turveier på begge side av Drammenselva.
- Skoler og barnehage umiddelbar nærhet.

Adkomst

Direkte adkomst fra Lassebakken, en sidegate til Konnerudgata

Standard

Moderne og stilfull bolig med en gjennomgående god standard. Boligen fremstår særs delikat med lyse, malte flater. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom/ vaskerom renovert av tidligere eier i år 2015, det foreligger ingen dokumentasjon for utførsel av baderommet. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri og speil med lys. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert i rommet. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Mobalpa med profilerte fronter (fronter overflatebehandlet, malte flater) fra år 2010, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap.
Vegg over kjøkkenbenk med RS (rustfritt stål) plater og malte flater. Frittstående og integrerte hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk (for oppvaskmaskin). Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 og TGIU (ikke undersøkt). De gjengis ikke i prospektet.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er påvist andre avvik: Konstruksjonen er besiktiget fra loftsluke, dette gir begrensede muligheter for befaring av konstruksjonen. Boligen har skråtak, deler av
takkonstruksjonen er lukket/ gjenbygget, uten inspeksjonsmuligheter.
Utvendig > Vinduer - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Dører - Det er påvist andre avvik: Dører mot fellesareal (egen branncelle) må være brannklassifiserte. Dør uten brannklassifisering eller ikke tilstrekkelig merket.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Det er påvist andre avvik: Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist andre avvik: Enkelte dører går tregt og må justeres samt noe overflate slitasje, noe oppgraderinger og vedlikehold må påregnes på innvendige dører og karmer.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Noe dårlige silikonfuger/ fuger.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer.

Hvitevarer

Følgende medfølger av hvitevarer: komfyr, stekeovn, oppvaskmaskin, frys og kjøleskap på kjøkken. Fryser i gang og vaskemaskin medfølger ikke. Løsøre: Klesskap medfølger. Lamper/ lyskilder medfølger utenom: Lampe over spisebord medfølger ikke og Lampe på hovedsoverom medfølger ikke. Knagg (Aims designerknagg) i gang medfølger ikke, men knagg i mellomgang følger leiligheten. String hyllepult i stuen medfølger ikke og tv benk medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager før overtagelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger. Det anbefales å spesifisere ønsket overtakelse i budskjemaet ifm. budgivning.

Bebyggelse

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et sameie, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret.

Boligbygg over 3. etasjer samt kjeller fra 1900 uten heis med 8 seksjoner.
Loftsleilighet beliggende i 3. etasje.
Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på ca. 9 kvm (ikke merket) (fuktig kjeller).

Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1900. SEFRAK minne registrert.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med skrusikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liter plassert i baderom fra år 2015.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsted, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2021, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Kommunale avgifter

Årsgebyr renovasjon: 3,178,-

I tillegg tilkommer evt. pipe/ feieavgift. strøm etter eget forbruk, kabel-TV/ internett og innboforsikring.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for sameiet). Sameiets tomt er pent opparbeidet med hellebelagte gangveier og grøntarealer. Felles hage som sameiet som er opparbeidet med sittebenker og diverse trær og beplantning. Her kan man nyte gode solforhold. Tomten er fellesareal. Alle sameierne har rett til bruk av fellesarealene som tilhører eiendommen.

Vilkår fellesgjeld

Sameiet har per i dag ikke lån.

Parkering

Parkering, gateparkering etter områdets bestemmelser. Det finnes 4 stk. p-plasser nedenfor eiendommen (ved siden av barnehagen). Disse leies av Lassebakken grendehus og det er styret der til enhver tid som vurderer om de skal leies ut.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Dyrehold er tillatt (avtales/ godkjennes av de andre eierne)

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/17/63/8:
21.10.1901 - Dokumentnr: 900050 - Rettigheter iflg. skjøte
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om vannrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:63
Gjelder denne registerenheten med flere

21.08.1905 - Dokumentnr: 900043 - Erklæring/avtale
Vedr. flytting og fjerning av kloakkledning.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:63
Gjelder denne registerenheten med flere

10.10.1944 - Dokumentnr: 201145 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:63
Gjelder denne registerenheten med flere

31.08.1963 - Dokumentnr: 202912 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:125
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:63
Gjelder denne registerenheten med flere

01.09.1971 - Dokumentnr: 6051 - Bestemmelse om vannledn.
Med flere bestemmelser
Overført fra: Knr:3005 Gnr:17 Bnr:63
Gjelder denne registerenheten med flere

27.04.1988 - Dokumentnr: 4200 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 8
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 108/618
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 008 SEKSJONER

Vederlag

Provisjon kr. 50 000,- Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

REGULERINGSPLAN FOR KONNERUDGATA MED GANG/SYKKELVEI. PARSELL PROF.SMITHS ALLE -THYGEBAKKEN
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt

Ellers gjelder kommuneplan: Boligbebyggelse - Nåværende

Relaterte planer: Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen (24.4.2018)

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/ eller ferdigattest i sine arkiver.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei (privat vei på sameiets grunn). Privat stikkledning ut til offentlig vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 690 000,-
 • Fellesutgifter: 2 400,-
 • Ligningsverdi: 801 894,-
 • Primærrom: 75 m2
 • Bruksareal: 75 m2
 • Bruttoareal: 78 m2
 • Tomteareal: 882 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 319371269