: Bragernes - Lekker 2-roms leilighet i høy 1. etg, - Veranda - Garasje (EL-billader) - Peisovn - Sentralt
Sankt Halvards gate 4C , 3015 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Sankt Halvards gate 4C. Dette er en meget pen 2-roms leilighet beliggende med beste beliggenhet i sentrum, like ved Losjeplassen. Her bor man med alt av sentrumstilbudet rett utenfor døren, men allikevel tilbaketrukket og skjermet. Boligen har en innholdsrik og godt utnyttet planløsning og kan by på blant annet en stor stue med peisovn, 1 stort bad som er oppgradert i 2023, 1 soverom som vender mot bakgård, en romslig bod som kan brukes til hjemmekontor, et moderne kjøkken og en veranda på 9,5 kvm. Det medfølger også en garasjeplass i underjordisk anlegg med installert EL-billader.

Inneholder

Velkommen til Sankt Halvards gate 4C. Dette er en meget pen 2-roms leilighet beliggende med beste beliggenhet i sentrum, like ved Losjeplassen. Her bor man med alt av sentrumstilbudet rett utenfor døren, men allikevel tilbaketrukket og skjermet. Boligen har en innholdsrik og godt utnyttet planløsning og kan by på blant annet en stor stue med peisovn, 1 stort bad som er oppgradert i 2023, 1 soverom som vender mot bakgård, en romslig bod som kan brukes til hjemmekontor, et moderne kjøkken og en veranda på 9,5 kvm. Det medfølger også en garasjeplass i underjordisk anlegg med installert EL-billader.

Høydepunkter:

- Flott sentrumsbeliggenhet
- Gangavstand både til by og elv
- Garasjeplass m/ EL-billader
- Romslig og velholdt bolig
- Enkel adkomst uten trapper
- Ingen TG3 i taksten
- Veranda på 9,5 kvm m/ markise
- Oppgradert bad i 2023
- Peisovn
- Vinduer, terrassedør, ytterdør 2014
- Utvendig etterisolert med ny panel i 2014
- Rikelig med lagringsplass (flere boder)

Inneholder:
1 etg. P-rom 65 kvm: Entré/ gang, Gang , Stue , Kjøkken , Soverom , Bad/vaskerom
S-rom 2 kvm: Bod

Beliggenhet

Meget attraktivt og sentrumsnært beliggende like ved på Losjeplassen. Gangavstand til Bragernes Torg (ca. 10-12 min) der man har de fleste servicetilbud samt et rikt kulturliv. Flotte arealer langs elvebredden med badestrand, turveier og sandvolleyballbaner, samt kort vei til marka og Bragernesåsen med flotte helårs turmuligheter. Gangavstand til togstasjon (Brakerøya og Drammen stasjon) med hyppige avganger innover mot Asker og Oslo. 32 minutter med tog til Oslo. Kort gangavstand til bussknutepunktet for hele regionen, samt ekspressbusser til bl.a Oslo og Kongsberg.

Adkomst

Se kart på Finn.no. Adkomst direkte fra Sankt Halvards gate 4C.

Standard

Boligen holder generelt en normalt god standard og fremstår både tidsriktig og med et moderne uttrykk. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2020 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert baderommet i år 2023 og oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom/ vaskerom renovert av eier i år 2023, det foreligger ingen dokumentasjon for utførsel av baderommet, arbeidene er utført i egenregi og eier opplyser at det bare er overflater som er
oppgradert. Overflater vegger med microsement og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler fra byggeåret. Det er plastsluk (fra byggeåret) og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, høyskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter med ukjent alder, benkeplate i heltre, 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold med TG2 nevnt i taksten. TG1 og TGIU gjengis ikke. Ingen TG3.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det anbefales ikke å benytte baderommet uten dusjkabinett.
Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom - Det er påvist andre avvik: Ikke tilstrekkelig fall på overflater og ikke mulig å dokumentere/ sjekke oppkant med membran ved dørterskel uten å gjennomføre destruktive inngrep, nærmere undersøkelser må påregnes. Smøremembran, smurt ned i sluket, men ikke klemt med slukmansjett, dette kan føre til vannlekkasjer i konstruksjonen. Mansjetter er ikke synlig rundt rørgjennomføringer i gulvet. Det anbefales ikke å benytte baderommet uten dusjkabinett.
Tekniske installasjoner > Vannledninger og Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger og avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg -

Hvitevarer

Kun integrerte hvitevarer kjøkken medfølger. Dvs. ikke vaskemaskin/tørketrommel. Skap soverom medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Store sammenbygde boligbygg på 2 etasjer med garasjekjeller. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet
byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje.
Leiligheten disponerer bod utvendig på 4,8 kvm, deler av boden har skråtak.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i vaskeskap på kjøkken. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2011.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i 1. etasje (stue). Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 06.02.2018. Ingen avvik funnet.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Koselig bakgård med sittegruppe.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 96660149195, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 25.08.2023: 5.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38.096
Saldo per 25.08.2023: 4 040 345
Andel av saldo: 223 281
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 30.06.2042 )
Flytende renter

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Èn garasjeplass i felles garasjeanlegg (plass C) med ladeboks med egen strømavtale. Øvrig parkering, gateparkering etter områdets bestemmelser. Selger opplyser at flere i borettslaget leier ut p-plasser.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyrforhold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres dugnad i borettslaget.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1916/990097-1/90 13.11.1916 ERKLÆRING/AVTALE
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 113 BNR: 426
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver: Engene 74

1986/6248-1/90 26.06.1986 OBLIGASJON
Beløp: NOK 2 640 000
Panthaver: Borettslagets andelseiere i fellesskap,
jf. burettslagsl. § 2-11, 1. ledd
LØPENR: 13998266

2017/764911-1/200 12.07.2017 21:00
** TRANSPORT
FRA: DRAMMEN BOLIGBYGGELAG AL
LØPENR: 1325081
TIL: Borettslagets andelseiere i fellesskap, jf.
burettslagsl. § 2-11, 1. ledd
LØPENR: 13998266

2022/475302-1/200 03.05.2022 16:07
PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK
Beløp: NOK 4 315 474
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
ELEKTRONISK INNSENDT

Grunnbok er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon kr. 45 000,- Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommunedelplan - Kommunedelplan sentrum (30.5.2006). Kombinert bebyggelse og anleggsformål - Nåværende (Bybebyggelse). Eiendommen ligger ikke i et regulert område. Det pågår byggeprosjekter i området (oppføring av leilighets-bygg). Det henvises til Drammen kommune hva gjelder innsyn i byggesak for omkringliggende prosjekter.

Ferdigattest

Ferdigattest (1984) for eiendommen foreligger. Ferdigattest for takvinduer (2002) foreligger.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Private stikkveier på borettslagets eiendom.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 290 000,-
 • Totalpris: 3 513 281,-
 • Fellesgjeld: 223 281,-
 • Fellesutgifter: 4 485,-
 • Ligningsverdi: 752 107,-
 • Primærrom: 65 m2
 • Bruksareal: 67 m2
 • Bruttoareal: 72 m2
 • Tomteareal: 1214 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 318593374