: Åsen/ Mjøndalen - Meget pen enebolig - nydelig utsikt, flotte uteplasser, garasje, 3 sov, nytt bad 2018, kjøkken 2021 ++
Liljekroken 30 , 3050 Mjøndalen

Kort om eiendommen

Velkommen til Liljekroken 30. Dette er en meget pen kjedet enebolig som absolutt bør sees. Her bor man høyt og fritt med utsikt, garasje og gode solforhold. Boligen er omfattende oppgradert og kan skryte av nytt kjøkken i 2021 med åpen løsning mot stue samt bad, vaskerom og toalett renovert av borettslaget i 2018. Overflater er oppgradert i 1 etg. og det er i tillegg 3 soverom og en særs tiltalende og hyggelig uteplass på 41 kvm bak boligen. Boligen ble drenert og etterisolert av borettslaget i 2017 /2018. Denne boligen fremstår svært delikat og med et tidsriktig og moderne uttrykk. Her bor man godt med nærhet til sentrum, offentlig kommunikasjon, marka, skoler og barnehager. Perfekt for en familie!

Inneholder

Velkommen til Liljekroken 30. Dette er en meget pen kjedet enebolig som absolutt bør sees. Her bor man høyt og fritt med utsikt, garasje og gode solforhold. Boligen er omfattende oppgradert og kan skryte av nytt kjøkken i 2021 med åpen løsning mot stue samt bad, vaskerom og toalett renovert av borettslaget i 2018. Overflater er oppgradert i 1 etg. og det er i tillegg 3 soverom og en særs tiltalende og hyggelig uteplass på 41 kvm bak boligen. Boligen ble drenert og etterisolert av borettslaget i 2017 /2018. Denne boligen fremstår svært delikat og med et tidsriktig og moderne uttrykk. Her bor man godt med nærhet til sentrum, offentlig kommunikasjon, marka, skoler og barnehager. Perfekt for en familie!

Høydepunkter:

- Stilfull og moderne bolig
- Varmepumpe fra 2023
- Overflater er oppgradert i 1 etg.
- Drenert i 2017/ 2018
- Bad/ vaskerom og toalettrom i 2018 (i regi av borettslaget)
- Usjenert og idyllisk uteplass bak boligen (41 kvm fra 2017)
- Etterisolert utvendig i regi av borettslaget i forbindelse med dreneringen i 2017/ 2018
- Nytt kjøkken fra Kvik i 2021
- Garasjeplass
- Ingen TG3
- Vinduer fra 2005 (i regi av borettslaget)
- Solrikt
- Utsikt
- 3 soverom
- Godt utnyttet planløsning
- Veldrevet borettslag
- Barnevennlig og rolig nabolag
- Kort vei til buss, skoler, barnehager og sentrum
- Marka som nærmeste nabo

Inneholder:
1. etg: P-rom 54 kvm: Entré/ gang, Hall m/trapp , Soverom 1, Soverom 2, Bad , Vaskerom , Toalettrom
2. etg: P-rom 53 kvm: Stue m/ trapp, Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom

Loft: Kaldtloft med muligheter for oppbevaring/ lagring (gulv på deler av loft).Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra soverom.

Beliggenhet

Meget rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Svært barnevennlig uten gjennomgangstrafikk forbi boligen og med mange barnefamilier i nærmiljøet. Solrikt, og kort vei til flott turterreng i marka. Kort avstand til barneskole og barnehager. Vikåsen Idrettslag i nærmiljøet, som har aldersbestemte fotballag og allidrett. Mjøndalen Idrettsforening med godt tilbud og flotte idrettsanlegg (Vassenga) m/bla. innendørs fotballbane, gressbaner, kunstisbane, etc. Treningssenter. Kort vei til Golfbane. Flotte bademuligheter ved Hagatjern om sommeren. Gangsti langs Drammenselva. Marka har nydelige turmuligheter hele året. God bussforbindelse til Mjøndalen, Drammen, Hokksund og Oslo. Buss fra Blomsterlia til/fra Mjøndalen sentrum. Ekspressbuss fra Mjøndalen retning Oslo og Kongsberg hver time, døgnet rundt. Halvtimes avganger til og fra Oslo morgen og ettermiddag, en times busstur til Oslo S. God togforbindelse fra Mjøndalen sentrum. 24 minutter med tog fra Mjøndalen til Asker, 50 minutter til Oslo og 32 minutter til Kongsberg. Ca. 15 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Adkomst

Fra Drammen:
Følg E134 fra Bangeløkka inn i tunellen mot Kongsberg. Følg denne veien til første avkjøring som er Mjøndalen. Ta første avkjøring til høyre i rundkjøringen. Ta deretter siste avkjøring i neste rundkjøring, inn under jernbanebroen. Hold så til venstre i ny rundkjøring, og deretter til høyre (Orkidéhøgda). Følg veien bortover oppover. Ta så inn Blomsterlia opp til høyre. Følg veien oppover, og borettslagets eiendom tar etterhvert til venstre (Liljekroken).

Standard

Boligen holder generelt en normal standard. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2020 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold
knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert kjøkkeninnredning samt laget åpen løsning mot stue fra kjøkken i år 2021 og overflater er oppgradert i 1. etasje. Overflater i underetasje er oppgradert etter behov i perioden. Borettslaget har oppgradert baderom, vaskerom og toalettrom samt drenert i år 2018 i følge tidligere salgsoppgave. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad: Baderom renovert av borettslaget i år 2018. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight
montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, speil og lys. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Kvikk med slette fronter fra år 2021, benkeplate i laminat og 1 vaskekum med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Integrerte hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Kjøkken avtrekk innebygget i platetopp med integrert ventilasjon.

Vaskerom: Vaskerom renovert av borettslaget i år 2018. Overflater vegger med malte flater (sokkelflis mot gulv) og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr; Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert i rommet. Våtrom med elektrisk styrt vifte, med manglende tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Toalettrom: Toalettrom renovert av borettslaget i år 2018. Toalettrom med klikk-vinyl med korkunderlag, MDF-panel på vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr, vegghengt klosett (ikke utsparring i vegg for drenering av innbygningssisterne, antar selvdrenerende, ikke mulig å kontrollere) servant montert i baderomsinnredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Panelovn montert på vegg. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG2:
Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr
Utvendig > - Trapper - Stedvis er det registrert bom på fliser/ skade på flis samt at treverk er aldersslitt + skjevheter i konstruksjon.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Det er påvist andre avvik: Klikk-vinyl med korkunderlag stedvis er avsluttet med avstand fra vegg/ gulvlist.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist andre avvik: Enkelte dører går tregt og må justeres samt noe overflate slitasje, noe oppgraderinger og vedlikehold må påregnes på innvendige dører og karmer.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom - Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Forstøtningsmurer - Det er påvist andre avvik: Det er registrert noe skjevheter og store åpninger i muren.
Tomteforhold > Terrengforhold - Det er påvist andre avvik: Terreng rundt byggverk skal planeres med fall utover minimum 1:50 i en avstand på minimum 3
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert
på utvendige vannledninger.

Hvitevarer

Alle hvitevarer medfølger utenom kaffemaskinen. To klesskap på gjesterom blir stående. Kommode i yttergang kan stå igjen, innredningen i uteboden kan stå igjen, lys skinnene i takene inne blir igjen, gardinskinnene kan stå igjen hvis kjøper ønsker. De hvite hyllene på badet vil stå igjen. Vaskemaskinen medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter avtale

Bebyggelse

Kjedet enebolig i borettslag over to etasjer. Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke (merket 30) for borettslaget på 16 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten, borettslaget har vedlikeholdsansvaret for garasjene. Utvendig bod ved inngangsparti på 5,2 kvm, areal i boden er ikke medtatt i arealberegningen i rapporten. Noe svertesopp er registrert i boden, (nærmere undersøkelser).

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på vaskerom. Vannmåler montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Hovedstengekran montert i inspeksjonsluke under trapp. Automatisk vannstopper med magnetventil montert i fordelingsskap for rør-irør system. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i vaskerom fra år 2018.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert på soverom i underetasje. Ingen ildsteder montert på pipen, ved montering av ildsted må dette meldes brann/ feierseksjonen i kommunen. Dato for siste tilsyn: 15.02.2010

Tomten

Eiet tomt. ideell andel av borettslagets tomt. Boligen ligger i skrånende terreng. Tomten er opparbeidet med en liten gressplen i front, noe beplantninger og en særs koselig terrasseplatting på boligens bakside.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 96660143316, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 12.06.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58.8586
Saldo per 12.06.2023: 50 116 259
Andel av saldo: 805 184
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.05.2052 )
Flytende rente

Parkering

Boligen har garasjeplass nr. 30 i felles garasjerekke, ellers godt med parkering/ gjesteplasser på borettslagets eiendom.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger av nyere dato og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Sist radonmåling var i des. 2015 med årsmiddelverdi i stue (2. etg) på 137 Bq/m3 og på soverom i 1 etg. 97 Bq/m3.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- varmepumpe luft til luft montert i stue

Dyrehold

Ifølge husordensregler:
(1) Det er tillatt å ha kjæledyr under forutsetning av at disse ikke sjenerer andre borettshavere.
(2) For hund gjelder de alminnelige regler i kommunen for båndtvang. Hunder skal føres i bånd på borettslagets område og hundeekskrementer skal fjernes av hundeeier.
(3) Det er kun tillatt med innekatt. Utekatter som bor i borettslaget pr. 02.04.19 kan fortsatt være utekatt frem til sin død, men skal ikke bli gående ute over lengre tid.
(4) Dyrehold skal meldes skriftlig til styret. Andelseier plikter å melde i fra ved endringer.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1982/1513-2/25 19.02.1982 ERKLÆRING/AVTALE
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.

1982/5272-1/25 23.06.1982 OBLIGASJON
Beløp: NOK 9 960 000
Panthaver: BORETTSLAGETS ANDELSEIERE I FELLESSKAP
LØPENR: 13481738
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Rettet iht. tgl. §18 ved å endre panthaver. HFS
19.11.2012

2022/282419-1/200 14.03.2022 08:15
PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK
Beløp: NOK 51 603 216
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 42 500,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan.
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015)

Gjeldende regulering?
Eiendommen ligger i regulert område.
MJ 11.10, Åsen Felt B/C (Bekkemoen/Linneaveien) (17.6.1987) Offentlig friområde
MJ 11.10, Åsen Felt B/C (Bekkemoen/Linneaveien) (17.6.1987) Gang-/sykkelvei
MJ 11, Åsen (18.8.1975) Kjørevei
MJ 11, Åsen (18.8.1975) Gangvei
MJ 11, Åsen (18.8.1975) Boliger
MJ 11, Åsen (18.8.1975) Offentlig friområde

Relaterte planer:
MJ 11 Åsen (18.8.1975) MJ 11.09 Åsen; del av GBNr 1887 og 18218 (gr.justering) (15.10.1981)
MJ 11.06 Åsen; Hestemyrveien - Øst (28.4.1982)
MJ 23 Åsen skoleidrettsområde (27.3.1985)
MJ 11.08 Åsen; felt J (22.1.1986)
MJ 11.10.02; Mve av regplan for Åsen felt BC (Bekkemoen-Linneaveien) (6.7.1998)
MJ 11.10.01 Åsen barnehage. Endring av endr. reg.plan for Åsen felt B og C (18.8.1999)
Detaljregulering for Åsen Gård (16.6.2020)
MJ 11.15, Åsen Skomakerbråtan
MJ 11.13 Åsen; Felt A (Blåklokkevn)
MJ 11.14 Åsen; Felt C
MJ 11.01 Åsen; GBNr 1865, 172, 109 og 204 (23.5.1979)
MJ 17.01 Åsen, Felt G
MJ 11.03, Åsen felt G (5.11.1980)
MJ 17 Åsen; Felt G (overlapping) Endr. av MJ 11 (9.5.1980)
MJ 11.05.01 Åsen; Felt D (Liljekroken)
MJ 11.17 Åsen; GBNr 1825, Trygdebolig i Åsen
MJ 11.05 Åsen; felt D (Liljekroken)
MJ 11.07 Åsen; del av felt H og del av GBNr 18151,152
MJ 11.11 Åsen; Felt E1 (Blåveisbakken)
MJ 11.10 Åsen; Felt BC (BekkemoenLinneaveien) (17.6.1987)
MJ 11.16 Åsen; Hestemyra,GBNr 8177
MJ 39 Åsen trinn 2. Endring datert 19.09.90 inntegnet
Hovedadkomst Åsen (19.11.2014)

Bebyggelsesplan
Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL.

Regulering under arbeid:
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2040

Planforslag
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger og kan sees hos megler.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 290 000,-
 • Totalpris: 4 095 183,-
 • Fellesgjeld: 805 183,-
 • Fellesutgifter: 8 009,-
 • Ligningsverdi: 925 565,-
 • Primærrom: 107 m2
 • Bruksareal: 107 m2
 • Bruttoareal: 118 m2
 • Tomteareal: 25858 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 307863940