: Strømsø - Meget pen, lys 1-roms leilighet i 2 etg - Heis, balkong, nytt bad 2010, sentralfyr, - Gangavstand til "alt"
Tordenskiolds gate 51B , 3044 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Tordenskiolds gate 51B. Dette er en tiltalende 1-roms leilighet med østvendt beliggenhet i 3 etg. Boligen ligger i sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Perfekt for bla. pendlere med meget god tog- og bussforbindelse til Kongsberg og Oslo, samt for studenter med tilknytning til Universitetet i Sørøst-Norge. Leiligheten fremstår som lys, med en godt utnyttet planløsning, har ett bad fra 2010 i regi av borettslaget, et moderne kjøkken og en trivelig balkong! Er du også førstegangskjøper er dette en flott startbolig!

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Tordenskiolds gate 51B. Dette er en tiltalende 1-roms leilighet med østvendt beliggenhet i 3 etg. Boligen ligger i sentrum med gangavstand til alle byens fasiliteter. Perfekt for bla. pendlere med meget god tog- og bussforbindelse til Kongsberg og Oslo, samt for studenter med tilknytning til Universitetet i Sørøst-Norge. Leiligheten fremstår som lys, med en godt utnyttet planløsning, har ett bad fra 2010 i regi av borettslaget, et moderne kjøkken og en trivelig balkong! Er du også førstegangskjøper er dette en flott startbolig!

Boligens kvaliteter:
- Beliggende midt i sentrum med nærhet til "alt"
- Heis i bygget
- Praktisk og god planløsning
- Balkong
- Ingen TG3
- Egen romslig bod i leiligheten + kjellerbod
- Østvendt med fint utsyn mot Strømsåsen
- Sentralfyr
- Bad oppusset i 2010 i regi av BRL
- Nye vinduer og terrassedør monteres i disse dager (bedre energi og lydisolering)
- Perfekt som førstegangs- eller pendlerbolig
- Sovealkove med god plass
- Ingen gjenboere
- Alle hvitevarer følger med leiligheten.
- Fellesvaskeri i blokken

Inneholder P-rom 33 kvm: Entré/ gang, Stue, Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Bad og Sovealkove (4,2 kvm)
S-rom 2 kvm: Bod

Beliggenhet

Leiligheten ligger i kort gangavstand fra Strømsø Torg, i 2 etasje med heis, og har en fin beliggenhet i bygget (skjermet fra vei). Fem minutters gange til togstasjonen med hyppige avganger innover mot Oslo. 10 minutters gange til Bragernes Torg med kafeer, restauranter, kino, teater, koselig torg, kjøpesentre, elveparken m.m. Ca. 36 minutter med tog til Oslo. Gangavstand til alt av butikker og servicetilbud i sentrum. Få minutters gange til Marienlyst hvor det er kjøpesenter, kunstgress/ kunstisbane, Drammenshallen, Marienlyst stadion, treningssenter, Drammensbadet etc. Idyllisk promenade langs elven på Strømsøsiden, samt nye Strømsø Torg. Kort vei til kunnskapsparken med Union Scene og Papirbredden, Universitetet i Sørøst-Norge samt en rekke andre tilbud.

Adkomst

Adkomst fra Tordenskioldsgt. Se også kartskisse.

Standard

Lys, trivelig og normalt vedlikeholdt bolig. Eier har bebodd leiligheten siden 2020 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom/ vaskerom oppgradert/ renovert i år 2010, arbeidene er utført i regi av borettslaget. det foreligger ingen dokumentasjon for utførsel av baderommet. Garanti på baderommet er utløpt. Eier har oppgradert dusjarmatur, ledspotter og malt taket i år 2023. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med panel. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dør og 1-greps blandebatteri, overskap med speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

Utvendig > Vinduer/ dører - Det er påvist andre avvik: Enkelte vinduer går tregt, justering anbefales. Karmene er slitte og det er sprekker i trevirket. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Det er påvist andre avvik: Noe dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis merker etter eldre innfesting.
Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad - Det er påvist skader på innredning. Det er påvist fuktskjolder/ fuktskader og/ eller svelling grunnet fuktighet på innredning.
Våtrom > Ventilasjon > Bad - Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Hvitevarer

Alle hvitevarer følger med leiligheten.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Boligblokk med heis. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje. Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på 1 kvm (merket nr. H0202). Fellesvask- og sykkelrom i 1. etasje.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig er ombygd etter byggeåret. Soverom på 4,2 kvm, ikke godkjent soverom, rommet er i taksten omtalt som soverom da dette var bruken ved befaring.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang med hovedsakelig skrusikringer, hovedsikring 16 AMP. Noe åpent og noe skjult anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer.

VVS: Vannrør av kobber og plast. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør -i-rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør. Boligen varmes opp ved vannbåren varme som fordeles via radiatorer.

Tomten

Eiet tomt på ca. 1790 kvm. Ideell andel av opparbeidede fellesarealer. Asfalterte interne gangveier og gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12117079714, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 05.06.2023: 4.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 33.9111
Saldo per 05.06.2023: 4 428 696
Andel av saldo: 162 747,- (per. 05.10.23)
Første termin/første avdrag: 30.06.2010 ( siste termin 30.11.2039 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget

Parkering

Borettslaget har 11 biloppstillingsplasser utenfor blokken som beboere fritt kan benytte etter prinsippet først til mølla . Alle får et parkingskort til dette bruk. Borettslaget har også garasjeplasser til leie (ca. kr. 500,- per mnd) i underetasjen av blokka, men her er det venteliste basert på ansiennitet. Ellers gateparkering etter kommunale regler. Leieforholdet for garasjer avsluttes ved salg av leiligheten og kan ikke videreføres til ny eier.

Energibruk/kostnader

Selger opplyser: Strømforbruk er på ca. 450kr i måneden året rundt, da oppvarming er inkludert i fellesutgiftene.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- vannbåren varme som fordeles via radiatorer
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Husdyrhold er ikke tillatt, men styret kan gi dispensasjon i særlige tilfeller etter skriftlig søknad. Ref. husordensregler pkt. 5.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget skifter vinduer og terrassedør, blir skiftet i denne leiligheten i uke 24 - 2023.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1961/300399-2/90 28.04.1961 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om
Div. ledninger
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

2009/677428-1/200 14.09.2009 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 10 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 38 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende (bybebyggelse) datert 05.10.15
Eiendommen ligger under sentrumsplan vedtatt 30.05.2006. Formål : Bybebyggelse.
Området er iht. støysonekart i et område tilliggende gul/ rød støysone.

Ferdigattest

Det foreligger kun ferdigattest på heis, tilbygg og fasadeendring (19.11.2002).

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Tilknytning vann/avløp: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 490 000,-
 • Totalpris: 2 652 747,-
 • Fellesgjeld: 162 747,-
 • Fellesutgifter: 3 289,-
 • Ligningsverdi: 508 227,-
 • Primærrom: 33 m2
 • Bruksareal: 35 m2
 • Bruttoareal: 38 m2
 • Tomteareal: 1790 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 306898601