: Bragernes - Lekker 2 (3)-roms i 4. etg. - Heis - Ny i 2005/ 2006 - Overflater 2022, bad/ kjøkken oppgradert 2015
Konggata 53B , 3019 Drammen

Kort om eiendommen

Særs pen 2-roms leilighet (mulighet for ekstra soverom) beliggende i 4 etg. Heis til leilighetsplan. Her bor du i en lys og tidsriktig bolig som er overflateoppusset med nye gulv i 2022. Kjøkken og bad er oppgradert i 2015. Leiligheten fremstår særdeles tiltalende! Flytt rett inn og gled deg over den sentrumsnære og praktiske beliggenheten med gangavstand til et rikt utvalg av fasiliteter, service tilbud, kollektive forbindelser, turterreng langs Drammenselva og på Bragernesåsen.

Høydepunkter:
- Mulighet til å etablere et ekstra soverom (få en 3-roms leilighet)
- 5-6 minutters gange til Bragernes Torg
- Ved foten av marka
- Kjøkkeninnredning 2015
- Utstrakt bruk av downlights
- Ingen TG3
- EL-kontroll 28.04.202
- Overflateoppusset (gulv og overflater) i 2022
- Bad fra 2005/ 2006 - 2015

Inneholder

Dette er en særs pen 2-roms andelsleilighet (mulighet for ekstra soverom) beliggende i 4 etg. Enkel adkomst til leilighetsplan med heis. Her bor du i en lys og tidsriktig bolig som er overflateoppusset med nye gulv i 2022. Kjøkken og bad er oppgradert i 2015. Leiligheten fremstår særdeles tiltalende! Flytt rett inn og gled deg over den sentrumsnære og praktiske beliggenheten med gangavstand til et rikt utvalg av fasiliteter, service tilbud, kollektive forbindelser, turterreng langs Drammenselva og på Bragernesåsen/ Hamborgstrømskogen.

Høydepunkter:
- Mulighet til å etablere et ekstra soverom (få en 3-roms leilighet)
- Kun 5-6 minutters gange til Bragernes Torg
- Ved foten av marka og Spiralen
- Kjøkkeninnredning med slette fronter fra 2015
- Utstrakt bruk av downlights
- Ingen TG3
- EL-kontroll utført 28.04.2023 - Ingen avvik
- Overflateoppusset (gulv og overflater) i 2022
- Bad fra 2005/ 2006 - oppgraderinger i 2015
- Meget god planløsning
- Godt med skap og oppbevaringsmuligheter
- Nærhet til "alt"

Inneholder P-rom 56 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom og Bad.
Boder: Leiligheten disponerer bod i kjeller på 1,4 kvm merket nr. 402.

Beliggenhet

Meget sentral beliggenhet på Bragernes med flott utsikt og gode solforhold. Fra leiligheten er det gangavstand til alt av servicetilbud, byens fasiliteter og kollektivtransport.

Ca. 8 min gange til Ypsilonbroa. Er man avhengig av tog, vil man via Ypsilon ta seg til togstasjonen på ca. 19 minutter. Her er det god kommunikasjon til Oslo og videre mot Gardermoen, samt Vestfoldbanen og Skien. Videre er det hyppige bussavganger fra bussholdeplassen ved sykehuset, som ligger rett utenfor blokka.

Nærmeste dagligvarebutikk er Rema 1000 i Vinjes gate som innehar alt man behøver i hverdagen. For de som ønsker et rikere utvalg, er det 12 minutters gange til Union brygge. Her finner du alt du trenger til helgehandelen, med en rikfold Meny med ferskvare samt en flott Mester Grønn.

Det er kort vei til elva, som er et yndet trenings- og rekreasjonsområde med opparbeidede grusveier både oppover mot Gulskogen og videre mot byen og Brakerøya.
Om du heller ønsker skogen, er Hamborgstrømskogen i kort gangavstand fra boligen. Hamborgstrømskogen er fredet, og er et fantastisk sted for både små og store. Bak Hans Hansens vei starter turveiene for turer opp til blant annet Spiralen og Åspaviljongen, eller som en lengre tur innover Finnemarka. Åspaviljongen og Spiralen er hyggelige stoppesteder for kaffe og vaffel. Det er et rikt utvalg av badevann i tilknytning til turveiene, og på vinterstid er det også flotte skimuligheter. Lysløype på deler av løypene.

For den mer urbane dagen er Drammen sentrum ca. 13 minutters spasertur unna. På turen kan man gå via den flotte parken få minutters gange unna. Det ble lagt store ressurser og innsats i oppussing av parken for noen år tilbake, og dette har blitt et eldorado for store og små. Drammen består av et bredt utvalg av særpregede butikker, kaféer og restauranter. Her finner man alt man skulle trenge i hverdagen og til helg. Ellers kan sentrum by på to kjøpesentre med mange butikker, vinmonopol og apotek.

Kort vei til Bragernes Torg. Her finner du kollektivknutepunktet med hyppige bussavganger til mange destinasjoner. Kort vei til Drammen togstasjon hvor det er hyppige togavganger mot Oslo og Kongsberg.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør retning sykehuset, ta så til høyre avkjøringen etter sykehuset, dvs. samme vei som til Spiralen, leilighetene ligger så på venstre side etter ca. 400m.

Standard

Lekker og moderne leilighet med et tidsriktig og stilfullt uttrykk. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2022 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert gulv og overflater i år 2022. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom renovert av tidligere eier i år 2005/ 2006, garanti på baderommet er utløpt. Eier opplyser at baderommet er noe oppgradert i år 2015; innebygget badekar, vegghengt toalett og ny servant med skap. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak).Våtrommet har plastsluk med ukjent tettesjikt/ membran. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, innebygget badekar med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken:
Innredning med slette fronter fra 2015, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum med 1- greps blandebatteri og lys under overskap. Frittstående og integrerte hvitevarer. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Kjøkken med mekanisk avtrekksvifte over komfyr med kullfilter.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

Utvendig > Vinduer - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad - Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Noe dårlige silikonfuger/ fuger. Stedvis merker etter eldre innfesting.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Samlestokk er montert i felles gang, det er ikke sluk i rommet og heller ikke installert automatisk vannstopper, lekkasje/ rørbrudd vil føre til skader på bygget.

Hvitevarer

Alt som er integrert blir stående, kan eventuelt selge med kjøleskap og vaskemaskin i tillegg. Alt av skap og faste inventar og lyskilder medfølger handelen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen med tillegg av omkostninger til dokumentavgift og tinglysingsgebyrer forfaller i sin helhet til betaling pr. eiendommens overtagelsesdato. Beløpet må være kapitalisert på meglers klientkonto før overlevering av eiendommen kan finne sted. Dette medfører at beløpet må innbetales 2-3 virkedager før avtalt overtagelsestidspunkt.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten fra ombygging i år 2005/ 2006.
Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter dette. Andre opplysninger: Bygget er modernisert i perioden 2005/ 2006 med ferdigattest i år 2007.

Boligblokk med heis oppført i ca. 1935, modernisert i perioden 2005/ 2006 med ferdigattest i år 2007. Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje. Leiligheten disponerer bod i kjeller på 1,4 kvm merket nr. 402.
Felles vaskerom og sykkelbod i kjeller.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trer i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entre med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. EL-kontroll av anlegget utført 28.04.2023. Ingen avvik.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget. Hovedstengekran montert i taket i felles gang. Boligen har rør-i-rør system med åpen samlestokk montert i himling (innvendige tak) i felles gang. Vannmåler er montert på varmtvann. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Andel av eiet tomt, 3048 kvm, opparbeidet med asfalterte parkeringsplasser, gårdsplass og noe grøntområder.

Vilkår fellesgjeld

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Parkering

Fri parkering på parkeringsplass. Borettslaget har 30 parkeringsplasser hvor man registerer parkering på Apcoas app. Apcoa følger opp parkeringsbestemmelsene.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner/ varmekabler
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Dyrehold er tillat når dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere. Dersom det fremsettes berettiget klage over at dyreholdet sjenerer naboer med lukt, bråk etc., kan styret forlange at dyret fjernes hvis det ikke oppnås en minnelig ordning med klageren.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Borettslaget har egen hjemmeside: https://vibbo.no/frikvarteret/om

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1967/1780-2/90 24.10.1967 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om generende virksomhet
Rett for kommunen til parkeringsplass
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2011/29748-1/200 13.01.2011 ** DIVERSE PÅTEGNING
Rettighet for kommunen til parkeringsplass frafalles i gnr 114 bnr 656

2006/151315-1/200 02.03.2006 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 41 957 000
Panthaver: HUSBANKEN
ORG.NR: 942 114 184

2006/282761-2/200 15.06.2006 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 16 854 975
Panthaver: AND.EIERE I FELLESSKAP, JMF LOV OM BURETT § 2-11,1
LØPENR: 7410758

2006/600430-1/200 04.12.2006 ** PRIORITETSBESTEMMELSE
VEKET FOR: PANTEDOKUMENT 2006/352869-1
2020/3503448-1/200 17.12.2020 21:00
** MORTIFIKASJON
SAKSNR 19-158931TVI-BRON

2006/352869-1/200 25.07.2006 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 25 881 600
Panthaver: HUSBANKEN
ORG.NR: 942 114 184

2013/1119354-1/200 23.12.2013 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 500 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

2023/198829-1/200 22.02.2023 21:00
FELLES PANTEDOK BOR.INNSK
Beløp: NOK 104 625
Panthaver: Andelseire i fellesskap,jf. lov om
borettslag 2-11 1.ledd
LØPENR: 15190379

Servitutt er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 40 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

I henhold til kommuneplan, datert 05.10.2015 er eiendommen avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, nåværende (bybebyggelse).
Eiendommen ligger i et regulert område undre reguleringsplan for kryss Konggata - Spiralen. Mindre vesentlig endring av planstadfestet, datert 12.03.1975 med unyanserte formål, kjørevei og gang-/sykkelvei.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler eller kommunen.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det foreligger utviklingsplaner for sykehuset og området rundt eiendommen. Det henvises til Drammen kommune for evt. planforslag.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av eiendommen.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for 43 hybler av 90 i sør- og østfløyen, datert 02.11.2005. Gjenstående arbeider var 47 hybler i vestfløyen for å kunne søke om ferdigattest. Det foreligger ferdigmelding på resterende hybler i vestfløyen men foreligger ikke ferdigattest fra kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998.

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av studenthybler, datert 04.01.2007. Gjennomførte tiltak med fasadeendringer, etablering av tre nye hybler og våtrom, endrede planløsninger og ny hovedadkomst til bygget.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 1 790 000,-
  • Totalpris: 2 571 723,-
  • Fellesgjeld: 781 723,-
  • Fellesutgifter: 11 475,-
  • Ligningsverdi: 674 841,-
  • Primærrom: 56 m2
  • Bruksareal: 56 m2
  • Bruttoareal: 61 m2
  • Tomteareal: 3048 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 305520248