: Åssiden - Populært rekkehus over 2 plan - Garasje - 3 sov, terrasse, veranda, solrikt og utsikt
Lihagen 52 , 3029 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Lihagen 52 - Et koselig rekkehus over to etasjer med 3 soverom og med store uteområder. Her bor man i et veletablert og rolig område på Åssiden med kort vei til både turområder og de fleste servicefasiliteter - kun ca. 10 min kjøring til Drammen sentrum. Svært gode solforhold og barnevennlig m/kort vei til barnehager/skoler. Flotte turområder og aktivitetssenter i nærområdet. Boligen har en innholdsrik planløsning og fremstår tiltalende og med en god standard. Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Boligen passer perfekt for en familie! Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Lihagen 52 - Et koselig rekkehus over to etasjer. Her bor man i et veletablert og rolig område på Åssiden med kort vei til både turområder og de fleste servicefasiliteter - kun ca. 10 min kjøring til Drammen sentrum. Svært gode solforhold og barnevennlig m/kort vei til barnehager/skoler. Flotte turområder og aktivitetssenter i nærområdet. Boligen har en innholdsrik planløsning og med romslige uteområder. Garasjeplass i felles garasjeanlegg. Boligen passer perfekt for en familie!

Høydepunkter:

- Peisovn i kjellerstue
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg
- Kjøkken fra Ikea (2010)
- Terrasse på mark på 34 kvm
- Veranda på 12 kvm m/ markise (2019)
- Meget populært og familievennlig borettslag
- Skiftet vinduer, terrassedør og ytterdør i 2019
- Skiftet utvendig kledning og etterisolert boligen i 2019
- Sydvendt veranda og platting
- Beliggende i høyden med fritt utsyn og flott utsikt
- Nærhet til markaområder og flere servicetilbud

Inneholder:
1. etg 63 kvm P-rom: Entré / gang, Stue m/ trapp, Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom , Vaskerom og Toalettrom.
U. etg 52 kvm P-rom: Kjellerstue/ gang m/ trapp, Soverom 1, Soverom 2 og Bad
S-rom 6 kvm: Bod 1, Bod 2

Utebod ved inngangsparti på 4,3 kvm,

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i attraktivt og veletablert boligområde med marka som nærmeste nabo og med nydelig panoramautsikt over Drammen/ Eikerbygdene. Kort vei til lysløyper samt populært skisenter. Gangavstand til stor Kiwi XL butikk og diverse servicetilbud. Gangavstand til Vårveien med diverse service tilbud som dagligvare, parfymeri, apotek, frisør og treningssenter. Få kilometer inn til Drammen sentrum med yrende folkeliv. Her finner du kino, teater, forskjellige restauranter, nattklubber, flere kjøpesentre og gågate med alt av butikker og servicetilbud. Noe for enhver smak. Marienlyst idrettspark med utendørs bad, tennisbaner, treningssenter, skøyteis etc . Her ligger også Drammenshallen - en av Norges største idrettshaller, totalt 7500 kvadratmeter. Hallen har 4 håndballbaner, gymsal, styrketreningsrom, speilsal og møterom for utleie. God offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til Drammen sentrum og omegn. Lokalbuss til sentrum tar ca. 15 min. Jernbanestasjon på Gulskogen.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov, men borettslaget har oppgradert utvendige fasader (etterisolert) og byttet vinduer, dører og terrassedører samt ny veranda i år 2019. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad u. etg:
Baderom i underetasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1- greps blandebatteri, bide med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri. overskap, høyskap og speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra bod mot baderom (vegg med multielement som innvendig skillevegg) uten å påvise unormale forhold

Vaskerom 1. etasje:
Vaskerom 1. etasje, overflater gulv med belegg (belegg klemt i sluk), sluk i plast, vegger med våtromstapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 2-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin på vaskerommet. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen
detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra toalettrom mot vaskerom (vegg med multielement som innvendig skillevegg) uten å påvise unormale forhold

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter ca. fra år 2010 i følge tidligere takst, benkeplate i laminat og 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

WC:
Toalettrom med belegg på gulv, malte vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Våtrom > Generell > Bad og vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig
dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet.

TG2:
Utvendig > Taktekking. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Oppgradering av isolasjon på kaldtloft bør vurderes. Undertaket er misfarget som følge av kondens.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking.
Utvendig > Andre utvendige forhold. Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Innvendig > Innvendige trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Innvendig > Innvendige dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken m/ åpen løsning til stue. Mangler dekkglass foran lyspærer.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Eier opplyser ar det er lekkasje på kran til utevann.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter. Det er å bemerke at innvendig grunnmur er utlektet og ikke mulig å befare. På utvendig grunnmur er det begrensede deler av grunnmur som er synlig.
Multimurelementet har en høyere risiko for fukt-, mugg- og råteskader. Årsaken til dette er at multimuren består av et betongytre med organisk kjerne. Hvis det går hull på betongen, vil muren absorbere fukt og få store skader.

Hvitevarer

Oppvaskmaskin medfølger. Øvrige hvitevarer etter avtale med selger. Alle garderobeskap blir stående, lys over kjøkkenbord og taklys i soverom i 1. etg medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Rekkehus i borettslag over to etasjer. Utebod ved inngangsparti på 4,3 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten.
Garasjeplass for en bil i felles parkeringshus for borettslaget, plass nr 6.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites
ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i bod med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i bod. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i bod fra år 2008.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i underetasje. Ildsteder, peisovn montert i kjellerstue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 02.03.2021. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Asfalterte internveier og parkering i fellesanlegg.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12137282427, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 51
Saldo per 04.05.2023: 39 942 080
Andel av saldo: 487 099
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2048 )
Flytende rente

Lånenummer: 12137282443, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52.6
Saldo per 04.05.2023: 418 056
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.03.2049 )
Flytende rente

Lånenummer: 12137282435, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 04.05.2023: 4.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 52.6
Saldo per 04.05.2023: 4 390 881
Andel av saldo: 118 672
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.03.2049 )
Flytende renter

Borettslaget er forsikret mot tap av felleskostnader i Skadeforsikringsselskapet Borettslagene Sikringsordning AS

Parkering

Parkering for 1 bil i garasjeanlegg (felles for borettslaget).

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyr er ikke tillatt. Etter søknad kan imidlertid styret gi dispensasjon. Eventuell dispensasjon gis etter en helhetsvurdering. Se husordensreglene.

Beboernes forpliktelser

Det praktiseres dugnad i borettslaget.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1981/7717-2/90 22.10.1981 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Forskjellige best. iflg. skjøte bl.a. om fri ferdsel i friområdet
Div. ledninger

1982/3809-1/90 02.06.1982 OBLIGASJON
Beløp: NOK 14 624 000
Panthaver: DRAMMEN BOLIGBYGGELAG AL
LØPENR: 1325081
PRIORITETSBEST.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1999/14491-1/90 15.09.1999 OBLIGASJON
Beløp: NOK 1 500 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

2004/14182-1/90 30.07.2004 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 10 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

2013/132531-1/200 14.02.2013 BRUKSRETT
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 991
Bruksrett til lekeareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2013/132531-2/200 14.02.2013 BEST. OM ADKOMSTRETT
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 991
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2016/511669-1/200 08.06.2016 ERKLÆRING/AVTALE
Bestemmelse om forstøtningsmur
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2018/1534452-1/200 09.11.2018 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 50 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

2018/1642804-1/200 05.12.2018 21:00
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Tillatt å bygge nærmere offentlige ledninger enn 4 meter
KAN IKKE SLETTES UTEN SAMTYKKE FRA: DRAMMEN KOMMUNE
ORG.NR: 921 234 554

Servitutter:

2008/654238-1/200 13.08.2008 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 139
Med flere bestemmelser

2008/765584-1/200 22.09.2008 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 182
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 183
Bestemmelse om overvannsledning og kum
Bestemmelse om utbedring, vedlikehold og nødvendige reparasjoner
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2013/132537-1/200 14.02.2013 BESTEMMELSE OM PARKERING
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 991
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2013/132537-4/200 14.02.2013 BEST. OM ADKOMSTRETT
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 991
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2013/132537-3/200 14.02.2013 BRUKSRETT
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 991
Bruksrett til lekeareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 40 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

REGULERINGSPLAN FOR ARONSLØKKA. Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan. (1966)
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET BERA, DRAMMEN KOMMUNE (1976)
Kommuneplan gjelder: Boligbebyggelse, Nåværende

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata.
Kommunedelplan under arbeid: Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata . Status: Vedtatt planprogram. Mer informasjon:
https://drammenkart.nois.no/planregisterdok/0602381/dokumenter/381_Planprogram_20161220.pdf

Ferdigattest

Ferdigattest fra 1979 foreligger. Ferdigattest for bruksendring og fasadeendring av rekkehusboliger, 26.10.21 foreligger. Gitt tillatelse til bruksendring av bod og overbygget inngangsparti til vindfang i 37 rekkehusboliger samt fasadeendring i form av ombygging av takoverbygg til veranda i alle 82 rekkehusboliger.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 900 000,-
 • Totalpris: 4 505 771,-
 • Fellesgjeld: 605 771,-
 • Fellesutgifter: 7 265,-
 • Ligningsverdi: 1 007 699,-
 • Primærrom: 115 m2
 • Bruksareal: 121 m2
 • Bruttoareal: 136 m2
 • Tomteareal: 33085 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Rekkehus

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 304598693