: Hovjordet - Fin familiebolig over 4 delplan, garasje, hager, terrasser, 2 bad, 3 sov, solrikt, utsikt
Mikkelsveien 26 , 3055 Krokstadelva

Kort om eiendommen

Velkommen til denne familieboligen på Hovjordet i Krokstadelva. Her bor man i et rekkehus/ halvpart av tomannsbolig over 4 halvplan med garasje i et veldrevet borettslag. Etablert og barnevennlig område med skogen like i nærheten. Boligen er innholdsrik med blant annet stor solrik stue, "egen kjøkkenetasje med plass til langbord", 2 bad, 3 soverom, terrasse på 30 kvm, veranda på 16 kvm og koselige plenområder. Boligen er perfekt for en familie som vil bo stille og fredelig, men samtidig kunne farte til byen på 10 minutter.

Inneholder

Velkommen til denne familieboligen på Hovjordet i Krokstadelva. Her bor man i et rekkehus/ halvpart av tomannsbolig over 4 halvplan med garasje i et veldrevet borettslag. Etablert og barnevennlig område med skogen like i nærheten. Boligen er innholdsrik med blant annet stor solrik stue, "egen kjøkkenetasje med plass til langbord", 2 bad, 3 soverom, terrasse på 30 kvm, veranda på 16 kvm og koselige plenområder. Boligen er perfekt for en familie som vil bo stille og fredelig, men samtidig kunne farte til byen på 10 minutter.

Høydepunkter:
- 2 bad
- 3 soverom
- Peisovn
- Pipe med nytt røykrør i 2009
- Bolig over flere delplan (spennende planløsning)
- Terrasse, plate på mark 30 kvm ved inngangsparti
- Veranda på 16 kvm m/ markise
- To plenområder
- Barnevennlig og skognært område
- Garasje
- God plass til bil også i oppkjørsel
- Ingen dokumentavgift
- Solrikt
- Utsikt
- Varmepumpe luft til luft montert i stue/ kjøkken (2010)
- Tak med takpapp fra år 2011 (utført i regi av borettslaget)
- Vinduer hovedsakelig fra 2005
- Terrassedør fra 2005 i stue

Inneholder:

Kjeller:
P-rom 9 kvm: Gang m/ trapp, Bad/vaskerom
S-rom 16 kvm: Garderobe , Bod

1. etg
P-rom 38 kvm: Entré, Soverom 1, Bad , Gang m/ trapp, Soverom 2

2. etg.
P-rom 27 kvm: Kjøkken m/ trapp
S-rom 15 kvm: Garasje

3. etg.
P-rom 38 kvm: Stue m/ trapp, Soverom.

Garasje: Enkel garasje. Gruset dekke. Konstruksjonen satt direkte på grunn (uten fundament). Garasje med vippeport. Dette er en enkel beskrivelse Garasjen har behov for betydelig vedlikehold og oppgradering.

Beliggenhet

Meget barnevennlig og meget solrikt beliggende med flott beliggenhet på Hovjordet i Krokstadelva. Boligen ligger på enden av feltet og har en meget fin hjørnebeliggenhet. Kort avstand til barneskole og barnehager. Det er gangavstand til Årbogen idrettsanlegg med flott badeplass og sandvolleyballbanen. Flott turterreng sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Alternativt tar skogsbilveien ta deg fra Årbogen til Ulevann, som er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Årbogen er et skogstjern som befinner seg vest for bommen til Ulevannsveien, Nedre Eiker, Buskerud. Området rundt Årbogen er statlig sikret som friluftsområde. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Kort vei til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm. Boligen ligger like ved busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca. 45 min., og ca. 30 min. til Kongsberg.

Adkomst

Enkel adkomst fra Ulevannsveien, forbi blokkene. Ta så inn til høyre i Mikkelsveien. Boligen ligger på høyre side og har en fin intern beliggenhet på feltet.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Tomt og utomhus krever oppgradering/ vedlikehold.

Bad 1 etg. Baderom i 1. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med vegghengt klosett, frittstående badekar med 1-greps blandebatteri, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra soverom mot baderom uten å påvise unormale forhold.

Baderom/ vaskerom i kjeller, overflater gulv med belegg og sluk i plast, vegger med malte flater/ tapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med vegghengt klosett, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri og utslagsvask i plast med 2-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin. Bereder en montert på baderommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra bod mot bad/ vaskerom uten å påvise unormale forhold

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte fronter med ukjent alder (eldre innredning) (fronter overflatebehandlet, malte flater), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2 - 3 - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk.
Innvendig > Innvendige trapper - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er ikke montert rekkverk.
Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet.
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet
Tekniske installasjoner > Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Armatur/blandebatteri er ikke tett.
Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold - Boligen hadde ikke røykvarsler i henhold til forskriftskrav, men brannslukning var i henhold til forskriftskrav ved befaring.

TG2:
Utvendig > Taktekking - Det er påvist andre avvik: Tekkingen har mose og slitasje på grunn av elde (garasjetak).
Utvendig > Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Utvendig > Vinduer/ dører 2 - Det er påvist andre avvik: Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Det er påvist andre avvik: Overflater fremstår noe slitt i forhold til alder med forventet bruksslitasje, generelt må det påregnes oppgraderinger.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Innvendig > Pipe og ildsted - Det er påvist andre avvik: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
Innvendig > Rom Under Terreng - Det er påvist andre avvik: Ved fuktsøk med MMS 2 på overflater (murvegg/ gulv i bod) er det påvist avvik i konstruksjonen, målt fukt. (Det er gjennomført målinger flere steder på vegg /gulv og det er registrert at det er fuktigere/ høyere utslag på fuktmåler enkelte steder noe som gir en indikasjon på at det er fukt i vegg/ gulv.) Målingene gir en indikasjon og det må påregnes nærmere undersøkelser av avviket og omfanget.
Innvendig > Innvendige dører - Det er påvist andre avvik: Enkelte dører går tregt og det må påregnes justering. Stedvis noe merker/ skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken m/ trapp - Det er påvist andre avvik: Stedvis noe slitte fronter. Stedvis noe merker etter eldre fuktighet som har tørket opp.
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken m/ trapp - Det er påvist andre avvik: Lyskilde på ventilator defekt.
Tekniske installasjoner > Avløpsrør/ varmesentral- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Tomteforhold > Drenering - Det er påvist andre avvik: Ved befaring ble det tatt stikkprøver med fuktmåler på innvendig side av murer under utvendig terrengnivå. Det ble registrert fukt i murer og
kjellergulv. Det er ikke mulig å kontrollere eventuell fuktmembran/ fuktsperre eller drenering, antas utført i henhold til praksis ved opplegging rundt bygningskroppen. Delvis synlig fuktsperre (knotteplast) på utvendig side av grunnmur rundt bygningskroppen. Drenering oppgradert i regi av borettslaget i perioden 2002 til 2004.
Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk.

Hvitevarer

Integrert komfyr medfølger. Skap på ett soverom og faste skap medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Rekkehus over 4 halvplan med garasje i borettslag.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk Boligen er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger. Boligen innvendig er ombygd etter byggeåret og endringer på rominndeling og S-rom og P-rom er endret uten at dette er omsøkt, nærmere opplysninger må påregnes.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med skrusikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 35 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på baderom/ vaskerom. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert på bad/ vaskerom fra år 2005.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i kjeller (i garderobeskap). Pipe er foret innvendig med nytt røykrør i år 2009 (utført i regi av borettslaget). Ildsteder, peisovn med glass montert i gang (1. etasje). Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i 2023, det ble på tilsynet avdekket avvik. Avvikene er ikke utbedret og lukket.

Tomten

Eiet fellestomt på ca. 7474 kvm. Andel av felles tomt for borettslaget og til hver bolig arronderer det naturlig en tomteparsell som naturlig ligger til hver bolig, opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker. Stor usjenert terrasse samt plen på boligens bakside. Koselig hageareal også på framsiden av boligen. Gruset innkjørsel. Lettstelte, solrike uteområder. Uteområdene bærer dog preg av noe manglende vedlikehold og bør få litt stell. Felleseiendommen består av følgende matrikler: Gårds/ bruksnr: 237/396, 237/407, 237/449 i Drammen kommune.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12133000575, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 27.03.2023: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 27.03.2023: 4 957 825
Andel av saldo: 260 938
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2041 )
Flytende rente
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Parkering i egen garasje og/ eller gårdsplass.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue/ kjøkken

Dyrehold

Fra vedtektene: Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Saker som er under arbeid i BRL:
vedlikeholdsplan pågående arbeid med kontakt med Drammen kommune om fellesområdet og grenser mellom vårt område og kommunens område
møte med energihuset angående energisparing
innhenting av anbud på beslag på vannbord på terrasser har hatt en innmeldt sag angående veggpapp utvendig og mulig vannlekkasje. Bygg.tek har sett på saken og mener at dette er kun for kosmetisk.
vannlekkasje tak garasjetak hos en beboer.
tett drensrør hos en beboer
etablering av vedlikeholdsplan

Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
satt inn luftevenitler
branntilsyn
skifte av vindu hos beboer
skifte av verandadør hos beboer
beplantning på fellesområdet
Rens av avtrekkskanaler
reparasjon av takrenne hos en beboer

Forslag på generalforsamling 2023:
Blikkbeslag på håndrekke terrasser
Forslag til vedtak: Håndrekkene på terrassene må males ofte, da de flasser.
1) Håndrekkene forblir som de er og beboer vedlikeholder dette selv
2) Generalforsamlingen gir styret beslutningsrett til å innhente Styrets innstilling: anbud, og å gjennomføre tiltaket
Styrets innstilling til forslag om beslag er positiv. Det har vært gjennom mange år vært mange innspill til styret om at malingen på dette området flasser og ikke blir fint.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1975/6816-2/25 22.09.1975 RETTIGHETER IFLG. SKJØTE
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1978/5539-1/25 12.07.1978 OBLIGASJON
Beløp: NOK 1 577 000
Panthaver: BORETTSLAGETS ANDELSEIERE I FELLESSKAP
LØPENR: 13481730
Hefter i ideell 1/1 av matrikkelenhet tilhørende: Mikkelsveien Borettslag
Rettet iht. tgl. §18 ved å endre panthaver. HFS
19.11.2012
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2005/5362-1/25 01.06.2005 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 2 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2006/2689-1/25 14.03.2006 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 4 500 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Ingen rettigheter registrert.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015). Flomfare Kommuneplan (7.10.2015). Reguleringsplan: R 14, Bommenfeltet (23.2.1973) - Boliger. Hovjordet Låven (18.11.2015) Boligbebyggelse.

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/ eller ferdigattest i sine arkiver. Byggetillatelse ble gitt 02.07.1974.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Offentlig tilknyttet vann/avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  Detaljer

 • Verditakst: 3 290 000,-
 • Totalpris: 3 550 938,-
 • Fellesgjeld: 260 938,-
 • Fellesutgifter: 5 958,-
 • Ligningsverdi: 937 011,-
 • Primærrom: 112 m2
 • Bruksareal: 143 m2
 • Bruttoareal: 153 m2
 • Tomteareal: 7474 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Tomannsbolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning

 • Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 303457584