: Rundtom - Nyrenovert 3-roms i 3. etg. - Alle overflater, kjøkken og EL-anlegg 2023 - Bad 2019 - Som ny!
Maria Fegths gate 11 , 3041 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Maria Fegths gt. 11. Dette er en nyoppusset (fagmessig) nyrenovert 3-roms leilighet i 3 etg. Selger har engasjert håndverkere til å renovere hele leiligheten i 2023. Badet er utført i regi av borettslaget i 2019, ellers er alt nytt i 2023 , dvs. alle overflater og kjøkken m/ hvitevarer (kvitteringer finnes på arbeidet). Her får man "nybolig-følelsen". Hele det elektriske anlegget i leiligheten og på balkongen inkludert lysbrytere og stikkontakter ble montert og fornyet fagmessig i november 2022. Borettslaget byttet vinduer og terrassedør i 2022. Dette er populære leiligheter og her bor man sentralt men samtidig tilbaketrukket fra sentrum.

Inneholder

Velkommen til Maria Fegths gt. 11. Dette er en nyoppusset (fagmessig) nyrenovert 3-roms leilighet i 3 etg. Selger har engasjert håndverkere til å renovere hele leiligheten i 2023. Badet er utført i regi av borettslaget i 2019, ellers er alt nytt i 2023 , dvs. alle overflater og kjøkken m/ hvitevarer (kvitteringer finnes på arbeidet). Her får man "nybolig-følelsen". Hele det elektriske anlegget i leiligheten og på balkongen inkludert lysbrytere og stikkontakter ble montert og fornyet fagmessig i november 2022. Borettslaget byttet vinduer og terrassedør i 2022. Dette er populære leiligheter og her bor man sentralt men samtidig tilbaketrukket fra sentrum.

Her kan man bokstavelig talt flytte rett inn!

Høydepunkter:

- Stor innglasset balkong på 10 kvm
- Hjørneleielighet
- Bad i regi av BRL i 2019
- Ingen TG3
- Lave fellesutgifter
- Nyoppusset bolig i 2023 (fagmessig)
- 2 gode soverom
- Nye vinduer og balkongdør i sep. 2022
- Eikeparkett fra nov. 2022
- Peisovn
- Solrikt hele dagen
- Vinduer fra 2022 med 2-lags glass
- Sentralt og nær skogen
- Separat kjøkken
- Godt med bodplass

Inneholder P-rom 67 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Bad , Soverom 1 og Soverom 2
S-rom 10 kvm: Innglasset terrasse

Boder: Bod på loft 7,1 kvm (merket 302, boden har skråtak, deler er ikke måleverdig, det er gulvarealet som er oppmålt) og boder i kjeller på 4,3 kvm og 3,1 kvm ( begge merket 302).

Beliggenhet

Attraktiv, sentral og tilbaketrukket beliggenhet i et rolig og etablert boligområde på Strømsø/ Rundtom. Like utenfor døren er det fine turområder og lysløype i Nordbykollen, fotballbane og lekeplass. Langs elva er det gang-/sykkelvei hele veien ned til sentrum. Bademuligheter langs Svelvikveien og på Holmennokken. Videre er det få minutters gange til busstopp og dagligvarebutikk. Kort vei til Strømsø Senter, Marienlyst med idrettsplass, svømmehall og museum, Strømsø sentrum med jernbanestasjon og ulike servicetilbud. Ca. 2 km til Bragernes torg. Meget god bussforbindelse fra Gamle Kongevei og Svelvikveien til sentrum, med flere avganger i timen. Gangavstand til Bangeløkka og Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. 36 minutter med tog fra Drammen til Oslo. 60 minutter med flytog fra Drammen til Gardermoen med tre avganger i timen.

Adkomst

Fra Drammen sentrum kjør Bjørnstjerne Bjørnsonsgate mot Rundtom. Fortsett inn på Holmestrandsveien mot Kobbervikdalen. Maria Fegths gate ligger på venstre side av veien.

Standard

Dette er en nyrenovert leilighet, utført av fagfolk i 2023. Herunder er alle overflater, EL-anlegg og kjøkken oppgradert. Her får man følelsen av "ny bolig". Boligen er holdt i en lys fargetone som gir et rolig og delikat uttrykk. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2007 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert leiligheten vesentlig og har i 2023 oppgradert alle overflater i leiligheten, el-anlegget og kjøkkeninnredning. Borettslaget har skiftet alle vinduer og terrassedør i år 2022 og baderom er oppgradert i år 2019. Boligen er normalt vedlikeholdt. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Overflater:
Overflater gulv med parkett.
Overflater vegger med malte flater.
Overflater himling (innvendige tak) med malte flater.

Bad:
Baderom oppgradert/ renovert i år 2019, arbeidene er utført i regi av borettslaget. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak).
Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med bane-/ sveiesemembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med naturlig ventilasjon med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2023 (ikke vært i bruk), benkeplate i laminat og 1 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall
plater). Frittstående og integrerte hvitevarer (frittstående kjøleskap ikke montert ved befaring). Kjøkkenventilator med kullfilter. Komfyrvakt montert. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG2:
Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Pipe og ildsted - Det er påvist andre avvik: Krav til avstand rundt teglpipe er ikke overholdt ihht. brennbart materiale.
Våtrom > Overflater Gulv > Bad - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Hvitevarer

Alle hvitevarer som er på visning er inkludert. Lamper medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk over 4 etasjer med kjeller og loft uten heis.
Leiligheten har beliggenhet i 3. etasje.
Bod på loft 7,1 kvm (merket 302, boden har skråtak, deler er ikke måleverdig, det er gulvarealet som er oppmålt) og boder i kjeller på 4,3 kvm og 3,1 kvm ( begge merket 302).
Felles sykkelbod og vaskerom i kjeller.

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å være ombygd etter byggeåret.

Eiendommen står registrert i kommunen med høy bevaringsverdi kl. B og kulturmiljø med høy verneverdi.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer og skrusikringer, overbelastningsvern 32 AMP. Vesentlig skjult ELanlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Vannmåler
montert på varmtvann. Automatisk vannstopper med magnetventil montert på kjøkken. Avløpsrør antas av plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsteder, peisovn montert i stue. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 23.05.2017. Avvik: Det ble avdekket at skorsteinsvange er tildekket med tapet. Jf. Forebyggendeforskriften § 6 Kommentar: Vår anbefaling til teknisk løsning er at tildekningen fjernes slik at skorsteinsvange synliggjøres på alle sidene.

Tomten

Andel av fellesarealer på 2242 kvm (eiet tomt) som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Grillplass på borettslagets eiendom.
Borettslaget består av følgende gårdsnummer: Gårds/bruksnr: 112/408, 112/405, 112/410

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 96660150770, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.05.2023: 4.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 69
Saldo per 03.05.2023: 14 841 080
Andel av saldo: 313 282
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.06.2057 )
Annuitetslån

Ingen mulighet for IN-ordning.

Parkering

Hver leilighet har rett til en biloppstillingsplass eller garasje for bil. Parkering på parkeringsplass etter gjeldende regler for borettslaget, forøvrig gateparkering. Mulighet for leie av garasje etter ansiennitetsprinsippet, se reglement. Det er 22 garasjer og 24 P-plasser som kan leies av borettslaget, ta kontakt med borettslaget for nærmere informasjon

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyr er ikke tillatt.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres dugnad. Selger opplyser om at alle som deltar mottar kr. 600,- i godtgjørelse.

Boligen er på bilder digitalt stylet. Avvik kan derfor forekomme i forhold til skalering/ skyggeforhold osv.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1957/112-2/90 16.01.1957 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1998/16862-1/90 22.10.1998 ERKLÆRING/AVTALE
Best. om at Maria Fegthsgt. 23 garasjelag godkjenner
påbygg av garasjeanlegget, påbygget skal bruks til oppstilling av avfalsdunker.
Med flere bestemmelser
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2016/96880-1/200 03.02.2016 FELLES PANTEDOK BOR.INNSK
Beløp: NOK 355 050
Panthaver: FELLESSKAP AV ANDELSEIERE JF L OM BRRTL §2-11
LØPENR: 13840085
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

2022/711527-1/200 30.06.2022 08:55
PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK
Beløp: NOK 15 000 000
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 35 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

060214-6 REGULERING AV YTTERSTE DEL ( SØNDRE DEL ) AV KOBBERVIK.
Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan 2196.04 kvm

06026-1 REGULERING AV EN DEL AV KOBBERVIK, KOBBERVIKVEIEN 10.
Eldre reguleringsplan Endelig vedtatt arealplan 46.61 kvm

Relaterte planer: Holmestrandveien med gang- og sykkelvei på strekningen fra pukkverket til Iver Holters gate (27.5.2008)

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/ eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1958. Ferdigattest for våtrom foreligger (04.06.20).

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 990 000,-
 • Totalpris: 3 303 281,-
 • Fellesgjeld: 313 281,-
 • Fellesutgifter: 5 045,-
 • Primærrom: 67 m2
 • Bruksareal: 77 m2
 • Tomteareal: 2242 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 302878950