Åssiden: Attraktiv 3-roms topp og endeleilighet- Bad 2016, garasjeplass, balkong 13 kvm, utsikt og gode solforhold
Myrehagen 18 , 3025 Drammen

Kort om eiendommen

Lys og populær 3-roms leilighet i Myrehagen borettslag på Åssiden. Boligen har en fin intern beliggenhet som topp og endeleilighet med nydelig utsikt over Drammen/ Eikerbygdene samt gode solforhold. Garasjeplass med infrastruktur for EL-billader og en godt utnyttet planløsning.

Boligens høydepunkter:
- Bad fra 2016 (regi BRL)
- Balkong på 13 kvm
- Garasjeplass med infrastruktur for el-bil lader
- Kort vei til det meste, også marka
- Fantastisk utsikt og gode solforhold
- Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2012)
- Nyere inngangsdører (2019)
- Nyrenoverte tak/ garasjer
- Vinduer og terrassedør fra år 2003
- Boligens overflater og kjøkken er av eldre dato men er pent brukt. Det må likevel påregnes modernisering/oppussing.

Inneholder

Lys og populær 3-roms leilighet i Myrehagen borettslag på Åssiden. Boligen har en fin intern beliggenhet som topp og endeleilighet med nydelig utsikt over Drammen/ Eikerbygdene samt gode solforhold. Garasjeplass med infrastruktur for EL-billader og en godt utnyttet planløsning.

Boligens høydepunkter:
- Bad fra 2016 (regi BRL)
- Balkong på 13 kvm
- Garasjeplass med infrastruktur for el-bil lader
- Kort vei til det meste, også marka
- Fantastisk utsikt og gode solforhold
- Sikringsskap med automatsikringer (nytt i 2012)
- Nyere inngangsdører (2019)
- Nyrenoverte tak/ garasjer
- Vinduer og terrassedør fra år 2003
- Boligens overflater og kjøkken er av eldre dato men er pent brukt. Det må likevel påregnes modernisering/oppussing.

Inneholder p-rom 71 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, 2 stk. soverom, bad og separat WC rom.
Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på 1,7 kvm (merket H0301) samt en matbod.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig og veldrevet borettslag på Åssiden. Svært naturskjønt boligområde med kun fem minutters gange til flotte helårs turområder. Nærmeste bussholdeplass ligger kun to minutters gange unna og har god kommunikasjon retning sentrum. Til Drammen sentrum bruker man ca syv minutter med bil, og her finnes alt man kan forvente å finne i et velutviklet handelssentrum. I nærområdet er det et godt utvalg av ulike restaurant og take-away tilbud som Thai-Truck v/ Rema og Smak Pizza. For øvrig er det kort vei til legesenter og apotek, samt skoler og barnehager.

Nærmeste dagligvare er Coop eller Rema 1000/Kiwi XL. Gode fritidstilbud på Åssiden og Drammen for øvrig, Åssiden IF er et aktivt idrettslag med mange aktiviteter, mer informasjon finner du på www.aif.no. God tilknytning til skogen fra boligen, med lysløype inn mot Solbergelva og Drammensmarka. Elveparken ligger i gangavstand fra leiligheten og er et yndet fritidsområde for både store og små. På vinterstid er Drammen Skisenter et supert sted for å utfolde seg med vinterlek i en flott skibakke med ekspressheis. Dette området blir på sommerstid omgjort til et aktivitetsområde med blant annet klatrepark og downhillsykling.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata opp mot Åssiden. Ta opp Vårveien og kjør denne til endes før du svinger til venstre inn Store Landfall Øvre. Ta deretter første til høyre som er Knut Bjørhuusvei og inn til venstre igjen inn Myrehagen. Enkleste adkomst ved parkering/ visning er å benytte gjesteparkering med innkjøring fra Kristian Brenners vei (på oversiden av boligene).

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 1997 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov og borettslaget har oppgradert baderom og toalettrom samt VA (vann og avløp) i år 2016. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Overflater gulv med belegg, fliser og tepper.
Overflater vegger med malte flater, malt tapet og malt miljø- glassfiberstrie.
Overflater himling (innvendige tak) med malte flater.

Våtrommet har plastsluk med bane-/sveiesemembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1- greps blandebatteri, utslagsvask i stål med 1- greps blandebatteri, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør.

Toalettrom fra år 2016, oppgradert i regi av borettslaget, med fliser med varmekabler på gulv, fliser på vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr, vegghengt klosett og vegghengt servant med 1-greps blandebatteri. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør.

Kjøkkeninnredning med slette fronter fra byggeåret, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Frittstående hvitevarer (ingen hvitevarer montert ved befaring). Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Borettslaget består av 144 boliger fordelt på 3 bygninger. Borettslaget har matrikkel gnr. 116/ 290 og 116/ 1897

Boligblokk uten heis.
Leiligheten har beliggenhet i 3. etasje.
Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller på 1,7 kvm (merket H0301) samt en matbod.

Byggemåte

- Byggegrunn ikke kjente kultmasser.
- Støpt betong fundament/ gulv.
- Grunnmur oppført i betong.
- Yttervegger over grunnmur av rammekonstruksjon av stål og betong med utfyllende bindingsverk.
- Utvendige fasader med fasadeplater og malte flater.
- Brannskille mot annen boenhet, kontroll ikke gjennomført, antas er i henhold til forskrift/utførsel gjeldende for byggetid.
- Takkonstruksjon med flatt tak.

Baderom er oppgradert/ renovert i regi av borettslaget i år 2016, det foreligger dokumentasjon for arbeidene, ta kontakt med styret eller forretningsfører for nærmere informasjon/ dokumentasjon. Garantier på baderommet er utløpt.

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trer i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet. Følgende har fått TG2 i rapporten;

- Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Innvendig > Overflater - Det er påvist andre avvik: Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
- Innvendig > Innvendige dører - Stedvis noe skader på dørblad. Stedvis noe merker/skader/ fuktskader på enkelte dører/ karmer. Innvendige dører fremstår i normal stand i forhold til
alder med forventet bruksslitasje.
Kjøkken > Overflater og innredning - Stedvis noe slitte fronter. Det anbefales montering av komfyrvakt på kjøkken. Bruks-/aldersslitasje, det må beregnes normalt vedlikehold av overflater, hengsler og bevegelige deler. Det ble ikke indikert/ registrert unormale fuktmålinger på synlige overflater.
Kjøkken > Avtrekk > Lyskilde på ventilator defekt.
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele soverommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Følgende har fått TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele stuen. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Tomten

Borettslaget tomt et pent opparbeidet med asfalterte gangstier, plen, blomster og prydbusker. Eiet tomt.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 94937045500, Handelsbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 08.05.2023: 3.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 08.05.2023: 50 021 645
Andel av saldo: 390 372
Første termin/første avdrag: 30.06.2021 ( siste termin 31.12.2045 )
Flytende rente

Parkering

Egen garasjeplass i fellesanlegg. Fra denne leiligheten er det meget kort gangavstand til garasjen. Fjernbetjent åpner til garasjeport. For øvrig felles biloppstillingsplasser/ gjesteparkering. Infrastruktur for el-bil lading er klargjort.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Elektrisk med panelovner. Varmekabler på bad og WC.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt etter nærmere gitte regler.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Vedlegg til Salgsoppgaven

Følgende dokumenter inngår i salgsoppgaven eller utleveres på forespørsel til megler:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæring
Reguleringsbestemmelser
Vedtekter
Husordensregler
Regnskap
Budsjett
Årsberetning fra sist avholdte generalforsamling
Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres dugnad to ganger i året i borettslaget.
Grilling med elektrisk grill eller gassgrill er tillatt, men må i minst mulig grad sjenere naboene.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1975/2898-1/90 13.05.1975 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 116 BNR: 389
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Bestemmelse om veg

1977/5994-1/90 05.09.1977 BEST OM GARASJE/PARKERING
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 116 BNR: 403
Bestemmelse om adkomstrett

1978/5208-1/90 10.02.1978 BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 116 BNR: 622

1998/14649-1/90 14.09.1998 BESTEMMELSE OM VEG
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 116 BNR: 738
Det skal bygges 4 eneboliger på bnr. 738 som gis
veirett på adkomstveien til bnr. 390.
Med flere bestemmelser

1977/990111-2/90 22.02.1977 REGISTRERING AV GRUNN
Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 3005 GNR: 116
BNR: 403

Vederlag

Vederlag kr 50 000,-, tilretteleggingsgebyr kr 8 000,-, markedspakke kr 18 900,-, visning pr. stk. 1500,-

Regulering

Navn BEBYGGELSESPLAN FOR 5 BOLIGTOMTER - MYREHAGEN/KRISTIAN BRENNERS VEI 69
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 31.03.1992

Navn MYRHAGEN VED DBBL
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 21.03.1974

Navn ENDRET REGULERING SAMT NY REGULERINGSPLAN FOR ET OMRÅDE VED KRISTIAN
BRENNERS VEI.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.11.1970

Navn REGULERINGS- OG BEBYGGELSESPLAN FOR ET AREAL VED FORLENGELSEN AV HENRIK
IBSENS GATE.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 06.03.1959

Navn REGULERING AV ET AREAL NORD FOR STORE LANDFALL.
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 28.03.1957

Navn KNUT BJØRHUUS VEI 58
Plantype Eldre reguleringsplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 24.06.1997

Reguleringsplaner under arbeid
Navn Detaljregulering for Store Landfall øvre 100
Status Planforslag
Plantype Detaljregulering

Navn Kommuneplanens arealdel 2014-2036
Plantype Kommuneplanens arealdel
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 05.10.2015

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bygningen av 1976 samt ferdigattest for våtrom av 2016.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Mojtaba Alizadeh
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 390 000,-
 • Totalpris: 2 780 371,-
 • Fellesgjeld: 390 371,-
 • Fellesutgifter: 6 976,-
 • Ligningsverdi: 826 329,-
 • Primærrom: 71 m2
 • Bruksareal: 71 m2
 • Tomteareal: 26520 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Mojtaba Alizadeh

  Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 32211515
  Mobil: (+47) 90839439

  Annen info

  Finnkode: 302771648