: Mjøndalen - Praktisk 2-roms m/balkong - sentralt - pendlervennlig - flotte felles uteplasser
Øvre Tverrgate 6 , 3050 Mjøndalen

Kort om eiendommen

Velkommen til Øvre Tverrgate 6. Dette er en meget sentral 2-roms selveierleilighet beliggende i Mjøndalen sentrum med "gangavstand til alt". Boligen ligger i 2 etg. og har fint utsyn over omgivelsene. Dette er en leilighet som egner seg meget godt for en stor kjøpegruppe med stort aldersspenn og ulik livssituasjon. En praktisk planløsning med et åpent og sosialt kjøkken med plass til spisegruppe og en trivelig balkong gjør denne boligen attraktiv for de fleste. I sameiet er det også flotte felles terrasseområder med sittegrupper. Disse er fine å bruke sommerstid. Leiligheten er også godt egnet som en pendlerbolig eller som et utleieobjekt (boligen er i dag utleid og kan kjøpes med et aktivt leieforhold). Her kan de fleste trives. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Øvre Tverrgate 6. Dette er en meget sentral 2-roms selveierleilighet beliggende i Mjøndalen sentrum med "gangavstand til alt". Boligen ligger i 2 etg. og har fint utsyn over omgivelsene. Dette er en leilighet som egner seg meget godt for en stor kjøpegruppe med stort aldersspenn og ulik livssituasjon. En praktisk planløsning med et åpent og sosialt kjøkken med plass til spisegruppe og en trivelig balkong gjør denne boligen attraktiv for de fleste. I sameiet er det også flotte felles terrasseområder med sittegrupper. Disse er fine å bruke sommerstid. Leiligheten er også godt egnet som en pendlerbolig eller som et utleieobjekt (boligen er i dag utleid og kan kjøpes med et aktivt leieforhold). Dvs. at nye kjøper overtar leiekontrakten med leietaker. Ønsker man å bruke boligen selv vil leieforholdet naturligvis bli sagt opp. Noe oppgradering og modernisering av hovedsakelig overflater må påregnes. Her kan de fleste trives.

Høydepunkter:

- Midt i sentrum og tilgang til alle byens fasiliteter
- Pendlervennlig og godt egnet som utleiebolig
- Sameiet har ikke lån / ingen fellesgjeld
- Lave felleskostnader
- Overbygget balkong på 4 kvm
- Nytt brannvarslingsanlegg
- Meget godt egnet for en stor kjøpegruppe med stort aldersspenn og ulik livssituasjon
- Mulighet for å overta et aktivt utleieforhold (kr. 10 000,- per mnd)
- Godt utnyttet planløsning
- Mulighet for parkering utenfor blokken
- Hyggelig felles takterrasse i 2. etasje med flere sittegrupper (denne ligger rett utenfor leiligheten)

Inneholder P-rom 43 kvm:

Entrè: Entrè med integrerte garderobeskap med skyvedører. God plass til å henge fra seg yttertøy.

Stue: Godt utnyttet stueløsning. Plass til større sittegruppe og godt med gulvareal i stuen som gir et luftig og åpent inntrykk.

Kjøkken: Åpen kjøkkenløsning mot stue. Eldre hvit, profilert innredning, godt med skapplass og kjøkkenet er funksjonelt og praktisk. I forkant av kjøkkenet er det plass til spisegruppe.

Soverom: Romslig soverom med plass til dobbeltseng, garderobeskap og kontorpult. Store vinduer mot balkongen gir godt med lys og luft inn på soverommet. Usjenert uten innsyn.

Bad/ vaskerom: Enkelt og praktisk bad med dusjkabinett, servant, skap, utslagsvask og toalett. Installert vaskemaskin på badet.

Balkong: Hyggelig balkong på 4 kvm med fint utsyn over omgivelsene. Plass til sittegruppe.

Boder: Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller.

Beliggenhet

Boligen har en meget sentral beliggenhet midt i Mjøndalen sentrum med alle fasiliteter i direkte nærhet. Fra leiligheten er det kort gangavstand til blant annet buss og jernbanestasjon, som har hyppige avganger til Drammen/ Oslo og Kongsberg, alt du kan tenke deg av butikker, kaféer, bakerier, salonger, treningssenter og restauranter. Kort vei er det også til Portaasen golfbane, et 9 hulls anlegg som ligger vakkert til ved Vikåsen Gård og er en blanding av skog- og parkbane med mange spennende utfordringer, les mer på eikergolf.no. Er du fotballinteressert ligger nye Isachsen stadion, som er hjemmebanen til Mjøndalen, kun et par hundre meter borti gata. I tillegg er det få kilometer til blant annet Hagatjern med flotte bademuligheter og MIF-hytta med flotte lysløyper og turløyper. Enkel adkomst til påkjøring E-134 mot Drammen/ Oslo og Kongsberg. Drammen sentrum ligger en snau 15 minutters kjøretur unna.

Adkomst

Fra Drammen: Følg skilting til Mjøndalen og ta inn på Drammensveien. Følg denne et stykke, til Øvre Torggate tar til høyre. Bygget ligger da på høyre side. Se kartskisse.

Standard

Lys og fin bolig med en normal standard sett ut i fra alder, men boligen har et generelt behov for modernisering/ overflateoppussing. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har eiet leiligheten siden 2012 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov, eier opplyser at de ikke har bebodd leiligheten som har vært utleid i hele eiers periode som eier. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom/ vaskerom i 2. etasje, overflater gulv med belegg med varmekabler (sluk ligger under dusjkabinett, ikke befart), vegger med våtromstapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på baderommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra stue mot baderom uten å påvise unormale forhold

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Ny avtrekksvifte og motor på kjøkken ble satt inn i 2018.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG2 og TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 og TGIU (ikke undersøkt). De gjengis ikke i prospektet.

TG2:
Utvendig > Vinduer/ dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Membran er dekket av tregulv, og det var derfor begrenset kontrollmulighet av denne. Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking. Noe oppgradering av tregulv må påregnes.
Utvendig > Andre utvendige forhold - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Innvendig > Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken m/ åpen løsning til stue - Stedvis noe slitte fronter.
Tekniske installasjoner > Vannledninger/ avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg -

TG3:
Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig
dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

Hvitevarer

Komfyr med platetopp og vaskemaskin medfølger. Fast inventar medfølger. Løst inventar som eies av leietaker medfølger ikke. Lampe på vegg mot soverom medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager før overtagelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger. Det anbefales å spesifisere ønsket overtakelse i budskjemaet ifm. budgivning.

Bebyggelse

Eierseksjonssameiet beliggende på gnr 215, bnr 216 i Drammen kommune, består av 3 etasjer, hvorav 14 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner. Til hver boligseksjon hører eksklusiv bruksrett over vedkommende seksjon, samt kjellerbod. Selveierleilighet oppført i 1986. Den opprinnelige bygningen er fra 1946, men har da senere blitt bygd om. Siste ombygging skjedde i 1986. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Leiligheten disponerer bod i underetasje/ kjeller (boder er ikke befart eller oppmålt, ingen tilgang).

Sameiebrøk: 60/2898

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med hovedsakelig hovedsikring/ overbelastningsvern 40 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Siste kontroll av anlegget: 2020. Foreligger det pålegg på anlegget: Nei. Årsforbruk: 5.500 kWh. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i vaskeskap på kjøkken. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk (eldre bereder, antar eldre enn 20 år).

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022:
Avløp kr. 2 497,-
Vann kr. 1 606,-
Sum kr. 4 104,-

Årsgebyr renovasjon: 3 178,-

I tillegg kommer strøm etter forbruk, innboforsikring og private abonnementsavtaler.

Tomten

Felles selveiertomt på : 1874 kvm. Opparbeidede fellesarealer. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Sameiet har ikke lån.

Parkering

Mulighet for parkering utenfor blokken (kjøper oppfordres til å undersøke muligheten for dette), ellers gateparkering. Sameiet har felles garasjeanlegg i kjeller. Det oppfordres til å undersøke om det kan være mulighet for leie/ kjøp av plass.

Energibruk/kostnader

Årsforbruk: 5.500 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Vedtekter og husordensregler legger ingen begrensning i dyrehold.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Boligen er i dag utleid og kan således kjøpes med et aktivt leieforhold dersom ønskelig. Leieavtale kan overtas av ny eier, alternativt vil leietaker bli sagt opp av selger dersom kjøper ønsker å benytte leiligheten selv. Månedsleie i dag er avtalt til kr. 10 000,- (strøm og vannforbruk betales utenom). Det er inngått en skriftlig avtale med leietaker hvor skjemaet til Huseiernes Landsforbund er benyttet. Leieavtalen ble inngått 01.12.18 og løper til den sies opp av en av partene. Det er avtalt 3 mnd. gjensidig oppsigelsestid. Selger erfarer at leietaker er å regne som ordentlig og pålitelig og har ikke hatt utfordringer i løpet av sin leieperiode.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/215/216/11:
21.01.1987 - Dokumentnr: 700 - Erklæring/avtale
PANTERETT TIL SAMEIET
SOM SIKKERHET FOR FELLESUTGIFTER
FOR:NOK 5.000
MED PRIORITET ETTER FØRSTE TGL ERHVERSSUM MED PLIKT TIL Å
VIKE PR ETTER 90% AV SENERE LÅNETAKST
----------
Prioritetsbestemmelse
Veket for: Obligasjon 1988/6182-1/25

21.01.1987 - Dokumentnr: 700 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 60/2838

14.06.1988 - Dokumentnr: 6034 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon:
Snr: 11
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 60/2838
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 18 SEKSJONER

14.06.1988 - Dokumentnr: 6034 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 11
Formål: Uoppgitt
Sameiebrøk: 60/2898

Ingen rettigheter registrert.

Grunnbok, servitutter og seksjonering er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 38 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Diverse utlegg utgjør kr. 17 943,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Reguleringsplan/ kommuneplan:
Kommuneplanens arealdel, godkjent 07.10.2015 gjelder.
Flomfare - 1274.03m2
forhold som skal avklares og belyses - 1274.03m2
Sentrumsformål - Nåværende 1274.03m2

Gjeldende regulering:
Områderegulering for Mjøndalen sentrum (19.6.2019)
Formål: Gul sone iht. T-1442, Fortatu, Sentrumsformål, Kombinerte formål for samferdselsanlegg og/eller teknisk infrastrukturtraseer ('Sykkelanlegg/-felt kombinert med fortau')

Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Nei
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Arbeidet med arealdelen i ny kommuneplan er nå i gang. 0ppstart av planarbeid ble kunngjort 22.07.21.
Les mer på kommunens hjemmesider:
Rullering av kommuneplanen | Drammen kommune

Ferdigattest

Ferdigattest for ombygging/ tilbygg foreligger fra 1986.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei (privat vei på sameiets grunn). Privat stikkledning ut til offentlig vann og avløp.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 550 000,-
 • Fellesutgifter: 2 579,-
 • Kommunale avgifter: 7 282,-
 • Ligningsverdi: 516 103,-
 • Primærrom: 43 m2
 • Bruksareal: 43 m2
 • Bruttoareal: 50 m2
 • Tomteareal: 1274 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 301504425