: BOLIGEN ER SOLGT - VISNING ER AVLYST
Tors vei 30C , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

BOLIGEN ER SOLGT - VISNING ER AVLYST

Inneholder

Boligen er en pen 3-roms leilighet i toppetasjen. Her bor man med nydelig utsikt mot sjøen og gode solforhold. Leiligheten er gjennomgående, lys og privat uten innsyn. Boligen har en innglasset stor terrasse med takoverbygg i glass. Dette er unikt for disse toppleilighetene og gjør at terrassen kan brukes alle årstider.

Høydepunkter:

- Flott utsikt
- Innglasset terrasse på 14 kvm
- 2 gode soverom
- Peisovn
- Gjennomgående og lys
- Vinduer fra 20108 med 2-lags glass (stue mot nord og soverom)
- Ingen gjenboere (ikke innsyn)
- Toppleilighet
- Sentralt og nær skogen
- Separat kjøkken
- Godt med bodplass

Inneholder P-rom 70 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken, Soverom 1, Bad og Soverom 2
S-rom 14 kvm: Innglasset terrasse

Boder: Bod i kjeller på 2,4 kvm og 3,4 kvm merket 406 samt en matbod og felles vaskerom og sykkelparkering i kjeller

Beliggenhet

Leiligheten har en rolig og attraktiv beliggenhet i blindvei, i et veletablert boligområde på St. Hansberget i Drammen. Området har gode solforhold samt nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Nordbykollen med lysløype, hvor det er flere utkikkspunkter gir mulighet for et fantastisk skue over byen. I tillegg er det flotte tur- og friluftsområder på Glassverket. Her ligger også fotballbaner på rekke og rad, i tillegg til en fin idrettshall.

Det er sykkelvei langs elva til Drammen jernbanestasjon, og i tillegg er det kort vei til Bangeløkka og påkjøringsfeltene til E18 Oslo/ Tønsberg, eller E134 mot Kongsberg. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr
Strømsø Senter på en fin mix med butikker. Det er også kort vei til Bragernes torg med alle bymessige fasiliteter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Tors vei 5 som ligger ca. 3 min fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Strømsø, 9 min til Gulskogen, 13 min til Liertoppen, 35 min til Oslo S, samt 34 min til Kongsberg. Det er gangavstand til Brandengen barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Universitetet i Sørøst-Norge (Campus Drammen) har en av landets mest moderne lokaler på Papirbredden, helt nede ved elva. Her finner du også restauranter, kafeer, rockescene og kulturliv vegg i vegg.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør E18 over motorveibrua/ Drammenselva. Ta av og følg skilting til Svelvik. Ta til venstre før Cirkle-K stasjonen, og så første vei til høyre igjen like bak Cirkle-K (inn Holmestrandsveien/ Gamle Kongevei). Følg denne videre oppover til topps, og ta inn til høyre, Torsvei. Blokken er beliggende på høyre side. Se forøvrig kartskisse.

Standard

Boligen holder generelt en normal standard. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2008 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad: Baderom i 4. etasje, overflater gulv med fliser med varmekabler, vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Opplegg for vaskemaskin på baderommet. Overflater har vært oppgradert i senere tid, men sluk og membran er ikke oppgradert. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra stue mot baderom uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1- greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 og TG2 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG1 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3: Våtrom > Generell > Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruketter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.)kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

TG2:
Utvendig > Vinduer + Utvendig > Dører - Litt slitt overflate enkelte steder. Tettelister begynner å bli dårlige (morkne og slitte tetningslister).
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking.
Utvendig > Andre utvendige - Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
Innvendig > Overflater - Overflater fremstår i normalt stand i forhold til alder med forventet bruksslitasje, noe oppgraderinger må påregnes.
Tekniske installasjoner > Vannledninger + avløp - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger/ avløpsrør.
Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Hvitevarer

Hvitvarer kan følge med, unntatt vaskemaskin.

Møbler/ inventar: Møbler som ikke følger med er spisestue,skap tre, hvit skjenk, 3 kommoder, 2 senger, sofa og bilder. Møbler på terrassen medfølger. Alle takmonterte lamper medfølger. Ny veggmontert TV (2 mnd gammel 65" selges for halv pris kr. 8 000,-)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Lavblokk fra 1966 oppført i betongkonstruksjon. BRL er bestående av 96 andelsleiligheter fordelt på 4 bygninger. Boligblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje
Bod i kjeller på 2,4 kvm og 3,4 kvm merket 406 samt en matbod og felles vaskerom og sykkelparkering i kjeller

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk Leiligheten er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med skrusikringer, hovedsikring 25 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av el-skap fra skrusikringer til automatsikringer. Forekommer det at sikringene løses ut? Eier opplyser at ved bruk at vaskemaskin må bereder kobles ut for at ikke sikringen skal gå.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i kjøkkenskap og baderom (flere stoppekraner i leiligheten). Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 2003.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Ildsteder, vedovn (eldre ovn som har behov for oppgradering) montert i stue Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 09.05.2017. Ingen avdekkede forhold.

Tomten

Andel av fellesarealer på 19.053 kvm (eiet tomt) som er pent opparbeidet med gressplener, prydbusker og beplantning. Asfaltert innkjørsel. Pent opparbeidet felleshage med plen med sittegrupper, lekeplass, blomster og planter.

I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/603, 112/604, 112/605 og 112/606.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 60308114905, Nordea Bank ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 15.04.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 34
Saldo per 15.04.2023: 12 150 304
Andel av saldo: 125 623
Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.12.2039 )
Flytende rente

Borettslaget er innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning AS.

Parkering

Parkering i gate. For øvrig parkering på felles parkeringsplasser langs Tors vei. Det finnet flere garasjelag på St. Hansberget der garasjene kan selges internt. Se oppslag i gangene for pris/ kontaktperson.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt, det må søkes om dispensasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres "vaktmesteruke" som innebærer å tømme søppel som er i gangen og evt. koste, måke snø utenfor inngangsdøren.

Rehabilitering av rør/ bad.
I forbindelse med årets generalforsamlingen 4. april har vi følgende forslag til en sak: Det vises til informasjonsmøtet i Tangen arbeiderkirke 16. februar der det ble informert om mulig rehabilitering av røropplegg som vannledninger, avløpsrør, sluk baderom osv. I etterkant av møtet har flere gitt utrykk for at det var veldig bra, og at det var mye positivt rundt slik rehabilitering. Røropplegg og mange sluk er gamle i laget vårt, og problemer med dette kan bli økende i tiden fremover. I forbindelse med rehabilitering av rørsystemer er det forslag om også å installere felles varmtvannsberedere i kjellerne til fordel for individuelle beredere i hver boenhet. En annen ting som kan være med i vurderingen av rehabilitering som laget står, er at det gir like muligheter for alle. Noe mennesker har manglende økonomi av ulike årsaker, og vil ikke få muligheten til å låne pengene for å rehabilitere på egenhånd. Boligsamvirke er en sosial boform der en kan oppnå like muligheter for så mange som mulig, og at noen ikke blir hengene etter med viktig oppgradering. Sendt inn av Grundstrøm, Skjervik og Strand.

Styrets innstilling:
Borettslaget sine rør er gamle og må skiftes, og det har vært flere lekkasjer fra bad i borettslaget de senere år. Styret har vært i kontakt med NBBO Bygg tek. Konklusjonen og anbefalingen er utskiftning av vann- og avløpsrør. Som følge av dette må også badene totalrenoveres. Styret vil engasjere prosjektleder som vil bistå styret med å utarbeide en detaljert plan for prosjektet, innhente tilbud, og ha ansvar for gjennomføringen. Når det er innhentet vil styret orientere andelseiere om kostnader og løsninger i prosjektet. Forslag til vedtak: Styret sin orientering ble tatt til etterretning. Styret sin orientering ble tatt til etterretning.

Servitutter

Følgende servitutt er tinglyst på eiendommen og vil følge med ved salg:

1967/302306-2/90 22.09.1967 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Grunnbok er kun rekvirert for gbnr. 112/ 604.

Vederlag

Fastpris provisjon kr. 50 000,-. Markedspakke kr- 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for St. Hansberget med tilhørende reguleringsbestemmelser, datert 16.08.1966 og kommuneplanens arealdel, datert 05.10.2015. Boligbebyggelse - Nåværende og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger iflg. kommunen.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 950 000,-
 • Totalpris: 3 075 623,-
 • Fellesgjeld: 125 623,-
 • Fellesutgifter: 5 416,-
 • Ligningsverdi: 801 894,-
 • Primærrom: 70 m2
 • Bruksareal: 84 m2
 • Tomteareal: 19053 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 301304066