Hovjordet: Langløkka - Lekker 1/2-part familiebolig - 2 plan - 4 sov - bad 2012 - Crown-kjøkken - flotte uteområder
Tyrihans 19 , 3055 Krokstadelva

Kort om eiendommen

Velkommen til Tyrihans 19. Dette er en meget delikat og attraktiv 1/2-part horisontaltdelt familiebolig på populære Langløkka/ Hovjordet. Her bor du høyt og fritt med utsikt og umiddelbar nærhet til skog og mark. Barnevennlig område med enkel og trygg gangavstand til skoler, matbutikk og barnehager. Boligen fremstår meget tiltalende og har store solrike terrasseområder. En kort busstur så er man i sentrum av Krokstadelva og Mjøndalen med alle fasiliteter og tilbud. I Tyrihans 19 bor familien godt og kan glede seg over en lys og stor stue, et kjøkken fra Crown, bad fra 2012, 4 soverom og 2 biloppstillingsplasser. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Tyrihans 19. Dette er en meget delikat og attraktiv familiebolig på populære Langløkka. Her bor du høyt og fritt med utsikt og umiddelbar nærhet til skog og mark. Barnevennlig område med enkel og trygg gangavstand til skoler, matbutikk og barnehager. Boligen fremstår meget tiltalende og har store solrike terrasseområder. En kort busstur så er man i sentrum av Krokstadelva og Mjøndalen med alle fasiliteter og tilbud. I Tyrihans 19 bor familien godt og kan glede seg over en lys og stor stue, et kjøkken fra Crown, bad fra 2012, 4 soverom og 2 biloppstillingsplasser. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Nydelige og solrike uteområder
- Utsikt
- 4 soverom
- Bad i 1. etasje, oppgradert/ renovert i 2012
- Peisovn med glass montert i stue fra 2021
- 2 etasjer
- Kjøkken fra Crown
- Utebod på 4 kvm
- Utstrakt bruk av downlights i himling
- Nye innvendige dører fra 2021
- 3 varmepumper fra 2020
- Sameiet har ikke lån / ingen fellesgjeld
- Godt utnyttet planløsning
- Kort vei med buss til sentrumsområder
- Flott matbutikk, skole og barnehage i nærområdet
- Umiddelbar nærhet til marka og badevann

Inneholder P-rom 109 kvm:
1. etg. 68 kvm P-rom: Entré/ gang , Stue/ spisestue m/ trapp, Kjøkken m/ åpen løsning til stue og Bad/vaskerom
2 etg. 41 kvm P-rom: Gang m/ trapp, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Soverom 4 (brukes i dag som kontor/ garderoberom)
S-rom: Bod, Kott

Loft: Boligen har kaldt loft (ikke gulv på loft). Adkomst til loft via loftsluke fra gang.
Bod: Utebod på 4 kvm

Beliggenhet

Meget barnevennlig og meget solrikt beliggende med flott utsikt over Eikerbygda og mot Drammen/ Kongsberg. Kort avstand til barneskole og barnehager. Boligen ligger i boligfelt uten gjennomgangstrafikk. Det er gangavstand til Årbogen idrettsanlegg med flott badeplass og sandvolleyballbane. Flott turterreng sommer og vinter, med turstier og lysløyper. Alternativt tar skogsbilveien ta deg fra Årbogen til Ulevann, som er et populært utgangspunkt for ski innover Finnemarka. Finnemarka byr på fantastisk natur, med fiskevann, milevis med skiløyper og tur/sykkelstier. Kort vei til Eknes idrettsanlegg med svømmehall, fotballplass mm. Kort vei til busstopp med bussforbindelse til Drammen og Mjøndalen (Se www.brakar.no for rutetider). Togforbindelse fra Mjøndalen sentrum med avgang 2 ganger i timen til og fra Oslo i rushtiden. Tog til Oslo tar ca 45 min., og ca 30 min. til Kongsberg. Fra Mjøndalen er det påkjøring til E134 mellom Mjøndalen og Drammen. Det er ca. 50 minutters kjøring til Oslo, ca. 34 minutter til Kongsberg og ca. 20 minutter til Drammen sentrum.

Adkomst

Kjør opp Nordlysveien helt til endes og ta ned til venstre inn Ulevannsveien. Ta deretter umiddelbart inn til venstre inn på Tyrihans og boligen er da beliggende innerst i blindveien på venstre hånd. Det vil bli skiltet med NBBO visningsskilt ved fellesvisninger.

Standard

Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår moderne og lys med delikate fargevalg. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert med noe el-arbeider, skiftet dørblad og montert varmepumper. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Crown med profilerte fronter, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og panel. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Laminat på gulv fra 2018 (opplyst av forrige eier).

Bad:
Baderom i 1. etasje, oppgradert/ renovert av tidligere eier i år 2012 (i følge tidligere salgsoppgave). Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med panel. Downlight montert i himling (innvendig tak).
Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjkabinett med 1-greps blandebatteri,
vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører/ skuffer og 1- greps blandebatteri, speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert i rommet. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med manglende tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra stue mot baderom uten å påvise unormale forhold

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG2 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3: Tomteforhold > Forstøtningsmurer: Forstøtningsmurer er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Stedvis sprekker og noe løse stein.

Hvitevarer

Alt fast inventar i huset medfølger, bortsett fra fryser, kjøleskap, vaskemaskin, tørketrommel og opphengt krone på barnerommet. Alle ovner, lamper osv. Medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager før overtagelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger. Det anbefales å spesifisere ønsket overtakelse i budskjemaet ifm. budgivning.

Bebyggelse

Frittliggende seksjonert enebolig med hybel/ sokkelleilighet.Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje og 2. etasje. Utebod på 4 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på baderom. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i bad/ vaskerom fra år 2005.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i underetasje (ikke tilgang til denne seksjonen ved befaring). Ildsteder, peisovn med glass montert i stue fra år 2021. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder den 2020, det ble på tilsynet avdekket avvik. Avvikene er i følge eier utbedret og lukket.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for 2022 er kr 13 023,-. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon.

Fordelt slik:
Årsgebyr renovasjon: kr. 5165,-
Avløp kr. 4 793,82 kr
Vann kr. 3 063,77 kr

Fellesutgiftene er kr 0,- pr. mnd. men det betales dog felles bygningsforsikring. Beregnes etter sameiebrøk.
I tillegg kommer feie/ pipeavgift

Fibernett lagt inn i boligen og leveres av Viken fiber. Ny eier må ta stilling til hvilke pakker de vil ha på TV og internettsignaler.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Tomten

Felles eiet tomt på 666 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Den delen av tomten som har sin naturlige tilhørighet rundt denne leiligheten disponeres utelukkende av denne seksjonen. Til denne boligen er det primært etablert terrasser på utearealet. Dette gir et rent og helhetlig inntrykk og er både praktisk og estetisk pent. Flotte soner på terrassen til sosiale sammenkomster.

Sameiebrøk: 115 / 179

Parkering

2 biloppstillingsplasser på egen tomt. Gruset gårdsplass.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner, varmekabler
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue og to soverom i 2. etasje

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Boligen er en del av et sameie med naboen i 1 etg. Det er ikke etablert noe juridisk sameie og sameiet praktiserer heller ikke forretningsfører eller innehar regnskap (vedtekter foreligger). Man løser praktiske gjøremål ved å snakke sammen og bli enige om evt. forhold som berører boligen. Megler besitter seksjoneringen. Selger opplyser om følgende avtaler: Ang. fellesarealer har vi ingen avtale annet enn at gårdsplassen, altså parkeringsarealet skal fordeles slik at vi har 2 stk. parkeringsplasser. Avfallsområdet har vi aldri diskutert med naboen, men dette deler vi på med en tredje nabo også (huset til venstre for oss). "Buskeområdet" som grenser til naboen bak, har vi fått beskjed om at grensen er ca. ved et nedskåret tre. Så areal frem til dette kan benyttes.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

3005/237/599/1:
17.08.1988 - Dokumentnr: 8315 - Rettigheter iflg. skjøte
BESTEMMELSE OM ANLEGG OG VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER M.V.
Overført fra: Knr:3005 Gnr:237 Bnr:599
Gjelder denne registerenheten med flere

26.01.2007 - Dokumentnr: 1154 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 1
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 115/179

Grunnbok og seksjonering er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Meglers vederlag er avtalt til provisjon fastpris kr. 45 000,-. Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 6 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Langløkka nord boligomr. ved Nordlysveien datert 11.12.1996 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 11.12.1996. Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015). Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler

Ferdigattest

Ferdigattest nybygg fra 1988 foreligger.

Vei, vann og avløp

Offentlig VA (vann og avløp) via private stikkledninger fra offentlig nett inn til boligen. (Boligeier er ansvarlig for VA (vann og avløp) fra offentlig nett og inn til boligen.) Offentlig og privat vei på sameiets eiendom.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 590 000,-
 • Kommunale avgifter: 13 023,-
 • Ligningsverdi: 825 000,-
 • Primærrom: 109 m2
 • Bruksareal: 109 m2
 • Bruttoareal: 119 m2
 • Tomteareal: 665 m2
 • Eierform: Eier (Selveier)
 • Boligtype: Tomannsbolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 300898241