: Mjøndalen - 4-roms i 2 etg. Balkong 10 kvm, god planløsning, 3 sov, garasjeplass
Åkerbråtan 2 , 3050 Mjøndalen

Kort om eiendommen

Boligen er en lys og trivelig 4-roms leilighet med solrik balkong på 10 kvm og garasjeplass. Boligen ligger med utsyn mot omgivelsene ellers sentralt beliggende i forhold til sentrum. Boligen fremstår med normalt god standard og her kan man flytte rett inn. En trivelig leilighet som er perfekt for en familie eller et par som ønsker seg god plass! Velkommen til visning.

Boligens kvaliteter:
- Nærhet til marka
- Solrik balkong på 10 kvm
- Garasjeplass
- Vinduer i tre består av tolags isoglass fra år 2016, stuevindu fra 1997.
- 3 romslige og svale soverom
- Stort bad
- Sentralt beliggende
- Separat toalettrom
- Åpent og sosialt kjøkken
- Godt med bodplass
- Fine grøntområder rundt boligen

Inneholder

Boligen er en lys og trivelig 4-roms leilighet med solrik balkong på 10 kvm og garasjeplass. Boligen ligger med utsyn mot omgivelsene ellers sentralt beliggende i forhold til sentrum. Boligen fremstår med normalt god standard og her kan man flytte rett inn. En trivelig leilighet som er perfekt for en familie eller et par som ønsker seg god plass! Velkommen til visning.

Boligens kvaliteter:
- Nærhet til marka
- Solrik balkong på 10 kvm
- Garasjeplass
- Vinduer i tre består av tolags isoglass fra år 2016, stuevindu fra 1997.
- 3 romslige og svale soverom
- Stort bad
- Sentralt beliggende
- Separat toalettrom
- Åpent og sosialt kjøkken
- Godt med bodplass
- Fine grøntområder rundt boligen

Inneholder P-rom 89 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Bad/vaskerom og Toalettrom

Boder: Leiligheten benytter en bod i 1. etasje på 4 kvm merket nr. 3 samt matbod merket nr. 11.

Beliggenhet

Sentralt beliggende med kort avstand til Mjøndalen sentrum. Kort vei til barneskole, barnehage, golfbane, idrettsanlegg og marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Kollektivtilbud med jernbanestasjon i sentrum (avstand 1,7 km) samt hyppige avganger retning Drammen og Kongsberg med buss. Avstand til Drammen sentrum 12 km og Kongsberg 29 km. Avstand Oslo 56 km (40-45 min med bil).

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2015 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen er normalt vedlikeholdt i perioden. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG2 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997.

Bad:
Baderom i 2. etasje, overflater gulv med fliser (sluk ligger under dusjkabinett og er ikke kontrollert), vegger med fliser og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, utslagsvask i stål med 1- greps blandebatteri, høyskap og speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Strålevarme montert på vegg (virker ikke). Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra toalettrom mot baderom uten å påvise unormale forhold. Strålevarme på baderom fungerer ikke.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og slette fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Toalettrom:
Toalettrom med laminat på gulv, malt tapet på vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Panelovn montert på vegg.

Hvitevarer

Oppvaskmaskin kan følge med, kjøleskap og fryser medfølger ikke. Skap og fastmonterte lyskilder følger med.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Borettslaget består av 54 boliger, fordelt på 4 bygninger.

Boligblokk uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Leiligheten benytter en bod i 1. etasje på 4 kvm merket nr. 3 samt matbod merket nr. 11.
Felles sykkelbod i 1. etasje.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med skrusikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Det er foretatt el-sjekk i år 2022, ingen feil eller mangler avdekket.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert på toalettrom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk fra år 1997.

Tomten

Pene fellesarealer opparbeidet med gressplen, beplantning og fine uteplasser. Asfaltert gårdsplass.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 114296627, Husbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.03.2023: 2.76% pa.
Antall terminer til innfrielse: 24
Saldo per 09.03.2023: 1 499 831
Andel av saldo: 29 040
Første termin/første avdrag: 30.03.2006 ( siste termin 30.12.2028 )
Flytende rente

Lånenummer: 12132701774, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.03.2023: 4.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 37
Saldo per 09.03.2023: 2 777 634
Andel av saldo: 53 781
Første termin/første avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.06.2041 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Våren -22: Borettslaget jobber med prosjektering vedrørende utskifting av soilrør og bad. Arbeidet er foreløpig i startfasen, men opplyser om at dette vil medføre låneopptak for borettslaget, og økt andel fellesgjeld og felleskostnad.

Parkering

Parkering i garasje for en bil nr. 14 i Åkerbråtan Garasjelag 1-20. Garasjeplass er i fellesanlegg via egen avtale og det betales årlig ca. kr. 500,- for strøm/ forsikring. Ved behov kan det kreves innbetaling fra garasjeeierne dersom annet vedlikehold eller tiltak er nødvendig. Garasjene er private og ikke en del av borettslaget. Det er 2 garasjevel som drifter anleggene. Ellers parkering på oppmerkede p-plasser på borettslagets tomt.

Åkerbråtan Garasjelag 1-20 er registrert i Brønnøysund med orgnr. 919971150 . Megler har ikke lykkes i å fremskaffe evt. vedtekter eller regnskap for laget.

Energibruk/kostnader

Strømforbruket pr. år 5208 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner

Dyrehold

Dyrehold er ikke tillatt, se forøvrig bestemmelser i ordensreglene. Unntatt små dyr/fugler i bur. Ved årsskiftet 2000 ble det en endring i lov om husdyrhold, og det ble på Generalforsamling bestemt at det må søkes om lov til dyrehold. (se egne regler for dyrehold samt søknadsskjema). Søknadsskjema kan hentes hos styreleder.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Våren -22: Borettslaget jobber med prosjektering vedrørende utskifting av soilrør og bad. Arbeidet er foreløpig i startfasen, men opplyser om at dette vil medføre låneopptak for borettslaget, og økt andel fellesgjeld og felleskostnad.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1972/3528-1/25 02.06.1972 ERKLÆRING/AVTALE
RETTIGHETSHAVER: KNR: 3005 GNR: 213 BNR: 401
Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 40 000,- Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Reguleringsplan
Eiendommen er regulert, og det er reguleringsplan: MJ 10 Åkerbråtan, datert 14.3.1973 som gjelder. Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse, garasje, felles avkjørsel og felles grøntareal.

Kommuneplan
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015) 12958,82m2
Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015) 167,47m2
Flomfare Kommuneplan (7.10.2015) 703,05m2
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (7.10.2015) 771,42m2

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger fra år 1974.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 2 950 000,-
  • Totalpris: 3 032 821,-
  • Fellesgjeld: 82 821,-
  • Fellesutgifter: 4 716,-
  • Ligningsverdi: 944 507,-
  • Primærrom: 89 m2
  • Bruksareal: 89 m2
  • Bruttoareal: 94 m2
  • Tomteareal: 13897 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 296070594