: Strømsø/ Rundtom - 3-roms endeleilighet med balkong, peis, bad fra 2009, oppgraderingsbehov
Gamle Kongevei 4B , 3040 Drammen

Kort om eiendommen

Boligen er en lys og trivelig 3-roms endeleilighet med solrik balkong på 8 kvm og koselig oppmurt peis. Boligen ligger med utsikt mot sentrum ellers sentralt beliggende på Strømsø/ Rundtom. Boligen er nymalt i 2023 men kan trenge en generell oppgradering for å møte dagens krav til høy standard. Her er et godt utgangspunkt for å gjøre leiligheten til sin egen.

Boligens kvaliteter:
- Nymalte vegger i 2023
- Bad fra 2009 (regi av BRL)
- Solrik balkong på 8 kvm
- Vinduer/ terrassedør fra 2017 i regi av BRL
- Sikringsskap med automatsikringer
- 2 romslige og svale soverom
- Peis
- Mye lys pga. endeleilighet
- Sentralt beliggende
- Godt med bodplass
- Fine grøntområder rundt boligen

Inneholder

Boligen er en lys og trivelig 3-roms endeleilighet med solrik balkong på 8 kvm og koselig oppmurt peis. Boligen ligger med utsikt mot sentrum ellers sentralt beliggende på Strømsø/ Rundtom. Boligen er nymalt i 2023 men kan trenge en generell oppgradering for å møte dagens krav til høy standard. Her er et godt utgangspunkt for å gjøre leiligheten til sin egen.

Boligens kvaliteter:
- Nymalte vegger i 2023
- Bad fra 2009 (regi av BRL)
- Solrik balkong på 8 kvm
- Vinduer/ terrassedør fra 2017 i regi av BRL
- Sikringsskap med automatsikringer
- 2 romslige og svale soverom
- Peis
- Mye lys pga. endeleilighet
- Sentralt beliggende
- Godt med bodplass
- Fine grøntområder rundt boligen

Inneholder P-rom 66 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Soverom 2 og Bad

Boder: Bod på loft 6,7 kvm merket 208 (bod har skråtak og deler er ikke måleverdig, det er gulvareal som er oppmålt) og boder i kjeller på 3,9 kvm merket 010 og på 4,7 kvm merket 010.

Beliggenhet

Beliggende i et etablert og attraktivt boligområde på Rundtom, med Nordbykollen, regulerte friarealer og flott turterreng som nærmeste nabo. Flott turterreng sommer og vinter med lysløype. Få minutter til Drammen sentrum med alle fasiliteter. Gangavstand til Marienlyst med Drammen Museum, Drammensbadet med Norges flotteste utendørs og innendørs badeanlegg, Drammenshallen, friidrettsstadion, kunstgressbane med kunstis vinterstid og Marienlyst stadion med treningssenter. Like i nærheten ligger Drammens klatrepark med flere forskjellige klatrevegger og vanskelighetsgrader. Supert for store og små. Det er også flott skatepark under motorveibrua. Her kan du prøve deg i både trapper, rails, curbs og mange andre hindringer. Supert for barn med mye moro!

Kort vei til Strømsø torg med jernbanestasjon og diverse servicetilbud samt papirbredden og Union Brygge med blant annet universitetet, bibliotek, butikker, treningssenter og restauranter/spisesteder. Flotte turstier langs Drammenselven og elvepromenaden. God offentlig kommunikasjon med bussforbindelse til Drammen Sentrum. Bussholdeplass like ved. Gangavstand til Bangeløkka og bussholdeplass retning Oslo og Kongsberg. Gangavstand til Drammen stasjon med veldig god tog- og bussforbindelse. For detaljerte rutetider se www.brakar.no eller www.flytoget.no. Veldig enkel adkomst til Bangeløkka med av og påkjøring til E18 til Oslo/ Kongsberg/ og mot Horten/ Tønsberg.

Adkomst

Fra Strømsø sentrum kjør mot Rundtom og følg Holmestrandsveien forbi Circle-K stasjonen. Ta så første opp til venstre etter stasjonen som er Gamle Kongevei og ta første stikkvei til høyre. Se for øvrig vedlagte kart.

Standard

Boligen er en lys og trivelig endeleilighet med en godt utnyttet planløsning. Nymalte vegger i 2023, men leiligheten har behov for generell modernisering/ oppgradering. Takstmann oppsummerer standard slik: Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd leiligheten siden 2019 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG2 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3:
Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Manglende avtrekksvifte/ ventilator over komfyr på kjøkkenet.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Bad:
Baderom i 2. etasje oppgradert/ renovert i år 2008/ 2009 i regi av borettslaget. Garanti på baderommet er utløpt. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med firkant-/ rektangulære plater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Nedsenket gulv i dusjnisje. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører med 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri og overskap med speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter med ukjent alder (eldre innredning), benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser og malte flater. Frittstående hvitevarer (ingen hvitevarer montert ved befaring). Brannslange montert på kjøkken. Kjøkken med manglende avtrekksvifte over komfyr/ platetopp. Eldre kjøkken som har behov for oppgradering.

Hvitevarer

Ingen hvitevarer medfølger. En stort skyvedørsgarderobe på det ene soverommet medfølger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkl. omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Lavblokkbebyggelse uten heis over 4 etasjer samt kjeller og loft.
Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Bod på loft 6,7 kvm merket 208 (bod har skråtak og deler er ikke måleverdig, det er gulvareal som er oppmålt) og boder i kjeller på 3,9 kvm merket 010 og på 4,7 kvm merket 010.
Felles tørkerom og sykkelbod i kjeller

Borettslaget består av 114 boliger fordelt på 5 bygninger. I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 112/427, 112/434, 112/58, 112/435, 112/431, 112/433 og 112/60.

Det foreligger ikke godkjente og byggemeldte tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles trapperom med automatsikringer, overbelastningsvern 35 AMP. Noe åpent og noe skjult anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget i eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller (ikke besiktiget). Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2021, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), pent opparbeidet med plen og beplantning, asfalterte adkomstveier og parkeringsplasser. Det er ingen fast biloppstillingsplass til hver leilighet. Borettslaget har parkeringsplasser på egen eiendom og på langsiden av blokken.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937025194, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.03.2023: 4.24% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31.01
Saldo per 02.03.2023: 13 781 502
Andel av saldo: 120 890
Første termin/første avdrag: 30.12.2015 ( siste termin 30.06.2038 )
Flytende renter

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget

Parkering

Borettslaget har parkeringsplasser på egen eiendom og på langsiden av blokken.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker. Radonmålinger pågår. Dette vil avsluttes i løpet av april 2023.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyrhold er forbudt. Andelseiere kan likevel holde dyr dersom gode grunner taler for det og ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen. Søknad må sendes styret. Ref. husordensreglene.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1954/2597-2/90 04.11.1954 BESTEMMELSE OM GJERDE
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1955/2669-1/90 03.12.1955 BEST. OM ADKOMSTRETT
Rettighetshaver: Drammen E-verk.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1993/154-1/90 06.01.1993 ERKLÆRING/AVTALE
Hvor Drammen Kommune gis tillatelse til å utbedre Leirelvakanalen herunder utskifting av tak i kanalen over d.e.
Drammen Kommune gis tillatelse til å foreta all nødvendig reparasjon og ettersyn av ledninger og kummer på eiendommen når dette er påkrevet.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 40 000,- Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Regulert til bolig i plan for del av Kobbervik fra 18.07.52 samt endret i plan av 27.05.08. Forøvrig gjelder kommuneplan 2014-2036 vedtatt 05.10.15, nåværende boligbebyggelse. Detaljregulering for Holmestrandsveien 132-138 (26.4.2022) er under arbeid.

Ferdigattest

Kommunen finner ikke midlertidig brukstillatelse og/eller ferdigattest i sine arkiver. Eiendommen er først registrert tatt i bruk 01.01.1956.

Vei, vann og avløp

Offentlig og privat vei på borettslagets eiendom. Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 2 990 000,-
  • Totalpris: 3 110 890,-
  • Fellesgjeld: 120 890,-
  • Fellesutgifter: 5 121,-
  • Ligningsverdi: 760 494,-
  • Primærrom: 66 m2
  • Bruksareal: 66 m2
  • Bruttoareal: 70 m2
  • Tomteareal: 1020 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Leilighet

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 295955068