: Konnerud/ Jordbrekk - Pen familiebolig i blindvei, nær skole/ marka, hage, 2 bad, veranda 44 kvm, garasje ++
Lundaveien 44 , 3032 Drammen

Kort om eiendommen

Flott familiebolig med fin planløsning. 3 store soverom og 2 bad. Stor veranda med gode solforhold. Tomten er flott opparbeidet med plen, prydbusker, og frukttrær. Gårdsplassen er steinsatt og med plass for parkering. Garasje for 1 bil. Eneboligen har en fin intern beliggenhet på feltet. Eiendommen grenser mot friareal og bortenfor der igjen, en lekeplass. Området er svært barnevennlig, rolig og uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til barnehager, skoler og busstopp. Turområder har du rett i nærheten med milevis av lysløyper, skiløyper og turstier samt flere badevann.

Inneholder

Flott familiebolig med fin planløsning. 3 store soverom og 2 bad. Stor veranda med gode solforhold. Tomten er flott opparbeidet med plen, prydbusker, og frukttrær. Gårdsplassen er steinsatt og med plass for parkering. Garasje for 1 bil. Eneboligen har en fin intern beliggenhet på feltet. Eiendommen grenser mot friareal og bortenfor der igjen, en lekeplass. Området er svært barnevennlig, rolig og uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til barnehager, skoler og busstopp. Turområder har du rett i nærheten med milevis av lysløyper, skiløyper og turstier samt flere badevann.

Høydepunkter:

- Nærhet til barneskole og barnehager
- Rett ved foten av marka
- Nydelig hage
- Veranda på 44 kvm
- Gulvvarme i alle rom i 1 etg.
- 2 bad (det i 1 etg. er renovert i 2010)
- Vaskerom renovert i 2010
- Blindvei (barnevennlig)
- Oppgradert gulv i stue og overflater i perioden 2020-2023 (parkett i stue i 2022)
- 3 soverom
- Sol
- Varmepumpe fra 2017
- Garasje (20 kvm)
- Plass til flere biler på egen tomt
- Flere uteområder
- Peisovn på kjøkken/ spisestue
- Montert Easy Watercontrol med fire trådløse sensorer (vaskerom, kjøkken og to bad) i juni 2022
- Utebod i tynnlaft i hagen på 6 kvm

Inneholder:

1. etg P-rom 84 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom , Bad, Vaskerom
Loftsetasje P-rom 37 kvm: Gang m/ trapp, Soverom 1, Soverom 2, Bad.
S-rom 1 etg. 2 kvm: Kott (under trapp)

Veranda: Veranda 44 kvm med adkomst fra stue. Tretrapp ned i hage med montert markise.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt, stille og meget barnevennlig område på Konnerud/ Jordbrekk i Drammen kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, flere barnehager, butikker og gode servicetilbud. Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen, Svensedammen og Inntakeren med fine bademuligheter.

Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter. En kort kjøretur unna ligger Drammensbadet som er Norges største badeanlegg, og byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Meny og Rema 1000 - alle på Konnerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud et eget senter med flere butikker og andre servicetilbud. Det er kort vei til Gulskogen med et rikt og variert butikkutvalg, samt Drammen sentrum med gågater, Torget Vest og Magasinet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger nå få minutters gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Drammen sentrum, 14 min til Gulskogen, 25 min til Liertoppen, 44 min til Kongsberg og 50 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Vestbygda barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Adkomst

Følg Konnerudgata fra sentrum og følg denne veien til den går i en 90 graders sving. Følg inn Lundaveien til venstre etter svingen. Se for øvrig kartskisse.

Standard

Boligen er en pen og moderne enebolig som fremstår attraktiv og godt vedlikeholdt. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2020 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert gulv i stue og overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler. Garasjen har en normal standard sett ut i fra alder men har behov for oppgraderinger og vedlikehold.

Bad (loft)
Baderom på loft, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast (ligger under innebygget badekar), vegger med fliser og innvendige tak med panel. Downlight montert i himling (innvendig tak). Sanitærutstyr med klosett, innebygget badekar med 1-greps blandebatteri, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri og speil. Mekanisk ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er gjennomført fra gang mot baderom uten å påvise unormale forhold.

Bad (1 etg):
Baderom i 1. etasje renovert av tidligere eier i år 2010, arbeidene er utført i regi av innleide foretak i følge tidligere takst. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servanter montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatterier og speil. Elektrisk håndkletørker montert på vegg. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra gang mot baderom uten å påvise unormale forhold

Vaskerom:
Vaskerom 1. etasje renovert av tidligere eier i år 2010, arbeidene er utført i regi av innleide foretak i følge tidligere takst. Overflater vegger med malte flater (sokkelflis mot gulv) og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak). Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri montert i benkeplate med underskap. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder montert i rommet. Våtrom med mekanisk ventilasjon, med manglende tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Hulltaking er gjennomført fra soverom mot vaskerom uten å påvise unormale forhold.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med RS (rustfritt stål) plater. Frittstående og integrerte hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. Følgende er hentet fra salgsprospekt i 2020: Nyere komfyr/induksjonstopp fra 2018, kjøl/frys fra 2019 og ny ventilator fra 2020.

Under gjengis forhold som er klassifisert som TG3 i taksten. Det henvises til takstdokumentet for opplysninger om TG2 eller TGIU. De gjengis ikke i prospektet.

TG3: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er påvist andre avvik: Konstruksjon har skjevheter og retningsavvik, antar at fundament og bærende konstruksjoner må utbedres. Treverk på gulv og rekkverk er aldersslitt, dels sprukket treverk grunnet normal uttørking. På generelt grunnlag anbefales jevnlig vedlikehold av rekkverk og gulv. Balkonger og terrasser er svært utsatt for påkjenninger fra været og på generelt grunnlag anbefales jevnlig vedlikehold av konstruksjoner, rekkverk og gulv.

Våtrom > Generell > Bad loft: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap plassert i gang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Vaskemaskin og tørketrommel på vaskerom følger ikke med.
Lampe over spisebordet på kjøkkenet, nattlys ved senger på alle tre soverom følger ikke med. Alle andre fast monterte lyskilder skal medfølge i handelen. Alle fast monterte skaper følger med.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger innbetales til meglers klientkonto senest to virkedager innen overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger. Oppgir ønsket overtakelse ifm. budgivning.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig. Frittliggende enkel garasje. Utebod i tynnlaft plassert i hagen på 6 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasje, som stemmer med dagens bruk. Det er innhentet godkjente byggetegninger på garasje.

1997: Tilbygg: Boligen er tilbygget.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i gang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 63 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har ikke gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget i eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på vaskerom. Vannmåler og hovedstengekran montert på vaskerom. Automatisk vannstopper med magnetventil
montert ved hovedstengekran. Det er avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i vaskerom fra år 2010.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i 1. etasje (kjøkken). Ildsteder, peisovn med glass montert i kjøkken. Feierseksjonen gjennomførte tilsyn med fyringsanlegget den 23.09.16. Ingen avdekkede forhold.

Kommunale avgifter

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2022

Årsgebyr renovasjon: 3.973,-
Avløp kr. 6 837,35
Vann kr. 4 360,48
Sum kr. 15 170,-

I tillegg kommer kostnader til pipe/ feiertilsyn.

Tomten

Tomten er særdeles pent opparbeidet med plen, prydbusker og beplantninger. I hagen finner du epletrær, pæretrær og moreller. Hagen er solrik og usjenert og vender inn mot friareal (liten skog), og bortenfor der igjen finner du en skjermet lekeplass. Ut fra den store verandaen har du adkomst til hagen via port og trapp. På terrassen er det stor terrassemarkise og det er rekkverk i glass og stål. Gårdsplassen er pent opparbeidet med belegningsstein. Det er gode parkeringsmuligheter på gårdsplassen.

Parkering

Parkering i egen enkeltgarasje og på egen tomt/ innkjørsel.

Energibruk/kostnader

Strømforbruk for 2022 var på 15 683 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Varmepumpe luft til luft montert i stue fra år 2017 (produsert i år 2016) eier har hatt service på varmepumpen i år 2019. Peisovn på kjøkken/ spisestue og elektriske panelovner. Det er gulvvarme i vindfang, gang, kjøkken, vaskerom og begge badene.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Vi gjør oppmerksom på at enkelte bilder (utendørs sommerbilder) er hentet fra tidligere salgsannonse i 2020. Tillatelse til bruk er gitt, men bilder kan avvike fra dagens forhold.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1988/12294-2/90 07.12.1988 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Riktig dokumentnummer er: 1988/11294
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse
ledninger m.v.

Ingen rettigheter registrert. Servitutt kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon 1% av salgssum, Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende. Gjeldende regulering: JORDBREKKSKOGEN FELT G (24.3.1987).

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse for huset foreligger fra 15.08.89. Ferdigattest for tilbygg fra 1997 foreligger ikke.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vann/ avløp med private stikkledninger. Offentlig og privat vei.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 5 190 000,-
  • Kommunale avgifter: 15 170,-
  • Ligningsverdi: 1 246 702,-
  • Primærrom: 121 m2
  • Bruksareal: 123 m2
  • Tomteareal: 706 m2
  • Eierform: Eier (Selveier)
  • Boligtype: Enebolig

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 295934937