: Konnerud/ Tolerud - Pent og familievennlig rekkehus med terrasse/ hage, 3 sov, garasje, EL-billader m.m.
Tolerudstien 16 , 3030 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Tolerudstien 16. Et attraktivt og trivelig rekkehus med garasjeplass og EL-billader i barnevennlige og hyggelige omgivelser nær marka på populære Tolerud. Flotte uteområder med terrasse og hage. Boligen går over 2 plan og det er således god boltreplass for en familie. En bolig som absolutt bør sees.

Høydepunkter:

- Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra 2018
- Skjermet, barnevennlig beliggenhet
- Parkering i garasje
- Varmepumpe
- Lys og møbleringsvennlig stue m/ peisovn
- 3 lyse soverom
- Lagringsplass i romslige boder (i tillegg er det utebod på 5 kvm)
- Oppgradert overflater etter behov (2018 til 2023)
- Vinduer - 2-lags glass fra år 2020
- Terrasse med utgang til hage
- Det er montert EL-billader i garasjen
- Boligen(e) skal etterisoleres 2023

Inneholder

Velkommen til Tolerudstien 16. Et attraktivt og trivelig rekkehus med garasjeplass og EL-billader i barnevennlige og hyggelige omgivelser nær marka på populære Tolerud. Flotte uteområder med terrasse og hage. Boligen går over 2 plan og det er således god boltreplass for en familie. En bolig som absolutt bør sees.

Høydepunkter:

- Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra 2018
- Skjermet, barnevennlig beliggenhet
- Parkering i garasje
- Varmepumpe
- Lys og møbleringsvennlig stue m/ peisovn
- 3 lyse soverom
- Lagringsplass i romslige boder (i tillegg er det utebod på 5 kvm)
- Oppgradert overflater etter behov i perioden 2018 til 2023
- Vinduer med 2-lags glass fra år 2020, byttet i regi av BRL.
- Terrasse med utgang til hage
- Det er montert EL-billader i garasjen i desember 2021
- Boligen(e) skal etterisoleres (estimert høsten 2023) i regi av BRL

Inneholder:
U.etg. 42 kvm P-rom: Entré, Soverom 1, Vaskerom , Gang m/ trapp, Soverom 2, Bad
S-rom 14 kvm: Bod 1, Bod 2

1.etg. 55 kvm P-rom: Gang m/ trapp, Soverom, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Toalettrom
S-rom 1 kvm: Kott

Loft: Kaldtloft med muligheter for oppbevaring/ lagring (gulv på deler av loft). Adkomst til loft via loftsluke med stige fra gang.

Terrasse: Terrasse, plate på mark med adkomst fra stue. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Åpent rekkverk i treverk med håndløper. Tretrapp ned i hage uten rekkverk. Markise
montert på terrassen. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Terrassedør i tre med glassfelt fra år 2020.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt og meget barnevennlig, bilfritt område på Konnerud/ Tolerud i Drammen kommune. På Konnerud er det barneskoler, ungdomsskole og flere barnehager. Det er flere butikker innen gangavstand, samt kjøpesenter og en rekke ulike helsetjenester. Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann byr på naturopplevelser året gjennom. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Det er lysløype, skøyteis og treningssenter i nærheten, samt lekeplass, basketball bane fotballbane og akebakke ved Tolerud snuplass like ved boligen.

Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. Det er kort vei til både Stordammen og Inntakeren med fine bademuligheter. Drammensbadet ligger 10-11 min unna med bil. Alpine gleder finner du i både Haukåsbakken og på Drammen Skisenter, kun en liten kjøretur unna.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Meny. Sistnevnte ligger på Konnerudsenteret, som også har apotek, kafé og flere andre butikker. Det er kort vei til Gulskogen senter, Drammens største kjøpesenter, med et rikt og variert butikkutvalg. Drammen sentrum har gågater, samt senterne Torget Vest, Magasinet og CC Drammen.

Konnerud har et godt kollektivtilbud via buss med avganger hvert 10. minutt til Drammen sentrum. Nærmeste holdeplass ligger ca. 3 minutters gange fra boligen. Tog fra Drammen stasjon til Oslo går ca. fire ganger i timen. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Drammen sentrum, 9 min til Gulskogen, 21 min til Liertoppen, 43 min til Kongsberg og 45 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud- og Hallermoen barneskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Standard

Boligen har en normal standard sett ut i fra alder og fremstår lys og tiltalende. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert kjøkkeninnredning og overflater etter behov. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom i underetasje, overflater gulv med fliser med varmekabler og sluk i plast, vegger med våtromstapet (sokkelflis mot gulv) og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. NB: Borettslaget har utarbeidet søknadsskjema for bruk ved utbygging, fornyelser av bad og diverse som er søknadspliktig.

Vaskerom:
Vaskerom i underetasje, overflater gulv med vinylbelegg (ikke sluk i rommet), vegger med MDF -panel og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 1-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Bereder en montert på baderommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2018, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater).
Frittstående hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Eier opplyser om at det er gjennomført en reklamasjon på benkeplate og vask, i følge eier blir benkeplate/ vask skiftet i april 2023. (Eier opplyser; utseende på vask vil avvike fra dagens ved utskiftning, sannsynligvis fra todelt til enkelt vask).

Toalettrom:
Toalettrom med laminat på gulv, malte vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant 1- greps blandebatteri og speil. Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via
spalte i dør.

Følgende forhold er angitt som TG3:
Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det henvises til takstdokumentet for ytterligere info.
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det henvises til takstdokumentet for ytterligere info.

Følgende forhold er angitt som TGIU (snødekt):
Utvendig > Taktekking
Utvendig > Nedløp og beslag
Utvendig > Veggkonstruksjon
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger

For TG2-forhold. Vennligst se takstdokument for informasjon.

2018: Modernisering: Kjøkkeninnredning
2018: Modernisering: Oppgradert overflater etter behov i perioden 2018 til 2023

Hvitevarer

Oppvaskmaskin blir stående. Øvrige hvitevarer medfølger ikke. Skap, hyller, knagger/ knaggrekker medfølger ikke. Hyller på bad/ vaskerom og hyller i det lille rommet (tilstøtende soverom) i stue-etasje blir stående. Kjøkkenlampe, lampe på det største soverom i u. etg, lampene i de to bodene nede og den lille boden (tilstøtende soverom) opp, lamper på bad/ vaskerom, lampe på bad/ toalett oppe blir og medfølger i handelen. Andre lyskilder medfølger ikke.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale md selger.

Bebyggelse

Borettslaget består av 152 boliger fordelt på 57 bygninger.

Rekkehus over 2 etasjer (andel). Utebod på 5 kvm, bygget er ikke nærmere omtalt i taksten.
Garasjeplass for en bil i felles garasjerekke (13 kvm) i borettslaget merket TS 16, ikke nærmere omtalt i taksten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rekkehuset er en del av et borettslag, det er innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å
være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i gang (underetasje) med hovedsakelig automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 4 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Eier opplyser i egenerklæring; Tidligere eier (2010-2017) opplyser i sin egenerklæring at det ble foretatt kontroll av el-tilsyn. Det ble anbefalt montering av overspenningsvern. Tidligere eier opplyser ikke noe om at dette er foretatt. Årstall er ikke oppgitt.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på vaskerom. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert på baderom fra år 2005.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i stue. Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2020, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), til hver bolig arronderer det naturlig en "tomteparsell" opparbeidet med plen, prydbusker og hekk.
I tomten til borettslaget inngår det flere gårds og bruksnummer, 81/10 og 81/155.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 96660150339, BoligBanken ASA
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 06.03.2023: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 100
Saldo per 06.03.2023: 49 640 109
Andel av saldo: 316 848
Første termin/første avdrag: 30.06.2022 ( siste termin 31.12.2072 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.
Borettslaget vil ta opp et lån på 50 millioner vår 2022 for å utbedre tak og kledning.

Parkering

Det er parkering for 1 bil i garasje i fellesgarasje (13 kvm og merket TS16) og på gjesteparkering. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Garasje: asfaltert dekke, vippeport og innlagt strøm.
Borettslaget ser et behov for å ha en runde med kontroll av det elektriske anlegget i alle garasjer. Videre vil vi anbefale alle beboere å få inn elektriker for å utføre sjekk av egne sikringer i garasjen.
Det er montert EL-billader i garasjen i desember 2021.

Lading av El-bil/ Hybrid:
Nå er det omtrent 55 garasjer med egen ladeboks i borettslaget. Knf. styret for mer info. Borettslaget har avtale med Borettslad.no.

Energibruk/kostnader

Strømforbruk i 2022 var på10 330 kWh.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- varmepumpe luft til luft montert i gang (underetasje)
- peis/ peisovn

Dyrehold

Dyrehold er tillatt. Dyreholdet må ikke være til sjenanse for andre beboere, jfr. borettslagsloven.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Selger opplyser at borettslaget etterisolerer alle boliger og at Tolerudstien 16 har fått (foreløpig) tid til høsten 2023. Arbeidets oppstart ca. uke 38 og er forventet ferdig ca. uke 51 i 2023.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1913/900161-1/90 21.04.1913 SKJØNN
Ekspropriasjonsforr./ konduktørforr. vedrørende NSB

1979/6416-2/90 07.09.1979 FELLESOBL. FOR BOR.INNSK.
Beløp: NOK 19 214 000
Panthaver: Borettslagets andelseiere i fellesskap,
jf. lov om borettslag § 2-11 1. ledd
LØPENR: 14012699
Registrert feil panthaver
01.09.2017 Arkivref. 17/33075-2
Rettet etter tingl. §18

1981/9510-1/90 22.12.1981 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

2022/578427-1/200 31.05.2022 10:07
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 50 000 000
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
ELEKTRONISK INNSENDT

Eiendommens rettigheter: Ingen rettigheter registrert.

Grunnbok og rekvirert servitutt (bestemmelse om vannledning) kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 40 000,- Markedspakke kr. 18 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse, nåværende og grøntstruktur, nåværende iht kommuneplanens arealdel 2014-2036.

Reguleringsplaner:
Lensmannsløkka, formål: Offentlig friområde, bevaringsområde, kjørevei, boliger, gang/sykkelvei, anlegg for lek. Datert 22.02.90
Reguleringsplan for området Tolerud. Formål: Felles avkjørsel, boliger, gang/sykkelvei, kjørevei og offentlig friområde. Datert 25.04.78

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

    SOLGT

    Detaljer

  • Verditakst: 3 590 000,-
  • Totalpris: 3 906 848,-
  • Fellesgjeld: 316 848,-
  • Fellesutgifter: 5 820,-
  • Ligningsverdi: 829 863,-
  • Primærrom: 97 m2
  • Bruksareal: 112 m2
  • Bruttoareal: 124 m2
  • Tomteareal: 67428 m2
  • Eierform: Andel
  • Boligtype: Rekkehus

Visning

  • Ta kontakt for å avtale visning
  • SOLGT


    Martin Morken Hjertås

    Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
    Mobil: (+47) 48029950

    Annen info

    Finnkode: 295862240