Jordbrekk: Konnerud- enebolig over 2 plan, garasje, 3 sov, kjøkken 2015, bad 2003, barnevennlig, hage ++
Ballblomen 8 , 3032 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Ballblomen 8. Dette er en pen og praktisk enebolig beliggende i barnevennlige omgivelser på Jordbrekk på Konnerud. Boligen går over 2 plan og har en godt utnyttet planløsning. Huset har en flott terrasse med utgang fra stuen. I forkant av terrassen er det hage med prydbusker og plen. Velkommen til visning av denne boligen som passer perfekt for en familie!

Inneholder

Velkommen til Ballblomen 8. Dette er en pen og praktisk enebolig beliggende i barnevennlige omgivelser på Jordbrekk på Konnerud. Boligen går over 2 plan og har en godt utnyttet planløsning. Huset har en flott terrasse med utgang fra stuen. I forkant av terrassen er det hage med prydbusker og plen. Velkommen til visning av denne boligen som passer perfekt for en familie!

Høydepunkter:
- Egen garasje på 24 kvm
- Kjøkken fra Ikea fra 2015
- Koselig og pent opparbeidet hage med skjermet terrasse
- Bod på kjøkken og kleskott/ bod i 2 etg.
- Turterrenget og lysløypene ligger rett utenfor døren.
- Et meget attraktivt, barnevennlig og hyggelig boligområde, uten gjennomgangstrafikk.
- Umiddelbar nærhet til friområder og Svensedammen, samt diverse servicetilbud på Konnerud
- Kort vei til skoler og barnehager
- Veldrevet borettslag
- Terrasse fra 2004
- Bad fra 2003
- Yttervegger kledd om i 2022 (siste vegg tas i 2023) i regi av BRL
- Godt utnyttet planløsning
- Flere overflater og rom pusset opp i senere tid
- Utebod på 5 kvm

Inneholder
1 etg: P-rom 71 kvm: Entré/ gang, Gang m/ trapp, Stue , Kjøkken , Toalettrom
S-rom 2 kvm: Bod

2. etg: P-rom 52 kvm: Gang m/ trapp, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Bad , Vaskerom
S-rom 4 kvm: Bod/ garderobe

Terrasse: Terrasse, plate på mark med adkomst fra stue. Konstruksjon med treverk i bjelkelag. Overflater gulv med trebord. Tett rekkverk i treverk med håndløper. Markise montert på terrassen.
Eier opplyser i egenerklæring; Bygde terrasse på dugnad i 2004.

Loft: Kaldtloft med muligheter for oppbevaring/ lagring (gulv på deler av loft). Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt, stille og meget barnevennlig område på Konnerud/ Jordbrekk i Drammen kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, flere barnehager, butikker og gode servicetilbud. Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og to treningssentre i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen, Svensedammen og Inntakeren med fine bademuligheter.

Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter. En kort kjøretur unna ligger Drammensbadet som er Norges største badeanlegg, og byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales.

Boligen er en tiltalende og smakfullt oppusset enebolig over 2 plan beliggende i et veldrevet borettslag. Borettslaget fremstår som stille og barnevennlig. Det er lekeplass i umiddelbar nærhet, samt kort gangavstand til gode servicetilbud, idrettsfasiliteter og flotte rekreasjonsområder.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Meny og Rema 1000 - alle på Konnerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud et eget senter med flere butikker og andre servicetilbud. Det er kort vei til Gulskogen med et rikt og variert butikkutvalg, samt Drammen sentrum med gågater, Torget Vest og Magasinet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger et par minutters gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Drammen sentrum, 14 min til Gulskogen, 25 min til Liertoppen, 44 min til Kongsberg og 50 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Vestbygda barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Adkomst

Følg Konnerudgata fra sentrum og følg denne veien til den går i en 90 graders sving. Følg inn Ballblomen. Nr. 8 er beliggende på høyre side av veien. Se for øvrig kartskisse.

Standard

Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd boligen siden 1996 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert
baderommet i år 2003, kjøkken i år 2015 og overflater etter behov. Borettslaget har gjennomført jevnlig vedlikehold og oppgraderinger på boligen. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Yttervegger:
Yttervegger over grunnmur av bindingsverk fra byggeåret. Utvendig kledning i treverk, liggende panel. Eier opplyser på befaring at tre av veggene er kledd om i år 2022 og siste vegg skal kles om i år 2023, arbeidene er utført i regi av borettslaget.

Dører/ vinduer:
Malte trevinduer med 2-lags glass fra år 2012 og 2015.
Malte trevinduer med 2-lags glass fra år 1982 på kjøkken i tilbygg.
Standard ytterdør i tre med glassfelt fra år 2004.
Terrassedør i malt tre fra år 2006.

Bad 2 etg:
Baderom i 2. etasje oppgradert/ renovert i år 2003, arbeidene er utført i egenregi. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler.
Våtrommet har plastsluk med smøremembran med ukjent utførsel. Våtrom inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, klosett, servant montert i baderomsinnredning med dører og 1-greps blandebatteri, speil og lys. Våtrom med naturlig ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør eller lignende. Eier opplyser i egenerklæring; Bad ble pusset opp ca. 2003 på dugnad. Hulltaking er foretatt fra trappegang uten å påvise unormale forhold (målt over 00 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 25 % ved en temperatur på 15 grader (RH og temperatur målt inne i veggen før hulltaking). Det er ikke gjennomgått fuktmåling i dusjsonen da denne er plassert mot yttervegger.

Vaskerom 2 etg:
Vaskerom i 2. etasje, overflater gulv med belegg (belegg klemt i sluk), sluk i plast, vegger med MDF-panel og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med utslagsvask i stål med 2-greps blandebatteri. Opplegg for vaskermaskin. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Bereder en montert på baderommet. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600. Hulltaking er foretatt fra soverom uten å påvise unormale forhold (målt over 00 MC% WME med pigger i treverk, RH (relativ fuktighet) 32 % ved en temperatur på 12 grader (RH og temperatur målt inne i
veggen før hulltaking).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med slette fronter fra år 2015, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med glassplater og panel.
Integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Toalettrom:
Toalettrom med belegg på gulv, MDF-panel på vegger og himling (innvendige tak) med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, vegghengt servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys. Panelovn montert på vegg.
Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør.

Under nevnes TG3 forhold. For TG2 og TGIU henvises det til takstrapporten.

Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997.

Hvitevarer

Hvitevarer på kjøkken følger med. Fastmonterte taklamper følger med.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale md selger.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig beliggende i borettslag over to etasjer. Frittliggende enkel garasje. Utebod på ca 5 kvm, ikke nærmere omtalt i taksten (ikke befart inne i boden, var låst ved befaring).

Enebolig
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes. Påbygning i 1988 er omsøkt som bod og er i dag i bruk som en del av kjøkkenet, areal er oppmålt etter bruken av rommet (P-rom), men er omsøkt som S-rom.

Garasje: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Informasjon fra kommunen (tegninger stemplet i kommunen 5/7-84)

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med skrusikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Koblingsskap montert på kjøkken. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn
grunnet alder og tilstand. Det bør vurderes oppgradering av elskap fra skrusikringer til automatsikringer.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert i gang (i garderobeskap). Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i vaskerom fra år 2012.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i gang (1.etasje). Ildsteder, vedovn montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2016, ingen avdekkede forhold ved tilsynet.

Tomten

Arealene er bebygget med småhus og rekkehus, og opparbeidet med asfalterte adkomstveier, beplantninger og lekeplass. Til hver bolig arronderer det en "tomteparsell/ hage" som naturlig ligger til hver bolig. Hagen er inngjerdet og ligger med gode solforhold. Borettslaget har 37 877 kvm felles eiet tomt.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12139230343, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.01.2023: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 25
Saldo per 02.01.2023: 10 004 582
Andel av saldo: 144 994
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 30.06.2035 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Garasje med plass til en bil (24 kvm) samt parkeringsmuligheter på egen gårdsplass. For øvrig gjesteparkering.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn

Dyrehold

Det er tillatt å holde husdyr, så lenge båndtvang og andre lover overholdes og vanlig hensyn til øvrige beboere tas. Lufting av husdyr skal ikke forekomme på fellesarealer eller lekeplasser. Styret kan etter klage i enkelttilfeller inndra tillatelse til å holde husdyr

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Saker som har vært og er under arbeid i borettslaget:
- Nytt lekeapparat er under oppføring og vil bli ferdigstilt i løpet av våren 22.
- Vi har ca. 12 brannstiger igjen å montere i løpet av vår/sommer 22
- Vi har i vår skiftet ut 103 brannslukningsapparater, som var gått ut på dato (over 5 år)
- Ca. 8-10 røykvarslere som er utgått etter 10 år, vil bli erstattet med nye
- Montere 1 eller 2 semipermanente fartsdumper. De er allerede kjøpt inn.
- Skiftet noe utvendig kledning på hus, etter en oppsatt plan.
- Etter forslag fra NBBO byggtek, søkte styret kommunen om dispensasjon til å sette opp 12 boder. Det ble dessverre avslag på søknaden. Kommunen anbefalte å søke en
forenklet reguleringsendring. Vi engasjerte arkitektfirma Nils Tveit AS til å ta saken videre opp mot Drammen kommune, slik at beboere skal få mulighet til å få utvide sitt
hus/bygge ekstra bod e.l. Høsten 2021 sendte vi også et innspill til arealdelen for den nye kommuneplanen for Drammen kommune, om å la ny metode for å regne tomteutnyttelse overstyre Ugraden i gamle reguleringsplaner som den vi har. Vi vet at dette diskuteres nå i kommunen. Etter kontakt fra arkitekten gjennomgikk kommunen saken vår grundig og skisserte løsninger. I første omgang anbefalte de å avvente avklaring av hva som tas med i arealdelen som avgjøres i høst.
- Alle postkassestativer er blitt reparert.

Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
2018 Rehabilitering av lekeplass i Tyrihjelmen
2018 Rehabilitering av lekeplass øverst i Ballblomen
2018 Alle vinduer ble ferdig skiftet ut, og har pågått over flere år.
2019 Rensing av alle avløpsrør i boligene, frem til fellesrør
2020 Noen koakskabler er skiftet ut, samt montert nye forsterkere og koblinger ifm. tv og internett
2021 En del utvendig kledning ble skiftet ut, utført av ekstern snekker, samt også av lokale krefter (pensjonister)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1983/9562-1/90 28.11.1983 BESTEMMELSE OM VANNLEDN. og avløpsledninger m.v
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1989/664-1/90 24.01.1989 OBLIGASJON
Beløp: NOK 12 653 000
Panthaver: DRAMMEN BOLIGBYGGELAG
LØPENR: 1325464

2008/975045-1/200 02.12.2008 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 16 500 000
Panthaver: DNB BANK

2022/1419476-1/200 14.12.2022 10:26
PANTEDOKUMENT VED BYTTE AV BANK
Beløp: NOK 10 307 057
Panthaver: BOLIGBANKEN ASA
ORG.NR: 914 827 841
ELEKTRONISK INNSENDT

Ingen rettigheter registrert.
Servitutt av 1983/9562 er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan for Verkenselva (22.3.1994)
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET JORDBREKKSKOGEN, FELT A. (14.12.1981) Boliger
REGULERINGSPLAN FOR VEIBREKK, 1. ETAPPE PARSELL LUNDAHYTTA - JARLSBERGVEIEN (31.1.1980) Kjørevei
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET JORDBREKKSKOGEN, FELT A. (14.12.1981) Kjørevei
Områderegulering for Konnerud sentrum (26.5.2020) Grønnstruktur
Områderegulering for Konnerud sentrum (26.5.2020) Gang-/sykkelveg

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Verkenselva, vedtatt av Drammen bystyre 22. mars 1994 . Mer informasjon på kommunens hjemmeside:
https://www.drammen.kommune.no/tjenester/arealplan-kart-deling-seksjonering-oppmaaling/kommuneplaner-og-retningslinjer/gjeldende-kommunedelplaner/

Ferdigattest

Ferdigattest for enebolig fra 1983 foreligger.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 490 000,-
 • Totalpris: 4 634 993,-
 • Fellesgjeld: 144 993,-
 • Fellesutgifter: 4 909,-
 • Ligningsverdi: 1 133 780,-
 • Primærrom: 123 m2
 • Bruksareal: 129 m2
 • Tomteareal: 37877 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 289269018