Jordbrekk: Konnerud- Pen enebolig med alt på en flate, garasje, 3 sov, barnevennlig, hage ++
Riddersporen 24 , 3032 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Riddersporen 24. Dette er en pen og praktisk enebolig beliggende i barnevennlige omgivelser på Jordbrekk på Konnerud. Boligen har alt på en flate og er således særs godt egnet for alle kjøpegrupper. Huset har en flott terrasse med utgang fra stuen samt koselig uteplass ved inngangspartiet. Hagen grenser mot marka og grøntområde. Boligen har en nydelig beliggenhet på feltet med utsyn mot Svensedammen. En bolig som absolutt bør sees!

Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Riddersporen 24. Dette er en pen og praktisk enebolig beliggende i barnevennlige omgivelser på Jordbrekk på Konnerud. Boligen har alt på en flate og er således særs godt egnet for alle kjøpegrupper. Huset har en flott terrasse med utgang fra stuen samt koselig uteplass ved inngangspartiet. Hagen grenser mot marka og grøntområde. Boligen har en nydelig beliggenhet på feltet med utsyn mot Svensedammen. En bolig som absolutt bør sees!

Høydepunkter:
- Toalettrom delvis renovert høsten 2022
- Egen garasje på 22 kvm og plass til to biler på egen gårdsplass (belegningsstein i gårdsplass)
- Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra år 2005
- Koselig og pent opparbeidet hage med skjermet terrasse
- Koselig og rolig beliggenhet
- Turterrenget og lysløypene ligger rett utenfor døren. Du kan gå rett fra hagen og ut til skiløyper på vinterstid
- Et meget attraktivt, barnevennlig og hyggelig boligområde, uten gjennomgangstrafikk.
- Umiddelbar nærhet til friområder og Svensedammen, samt diverse servicetilbud på Konnerud
- Kort vei til skoler og barnehager
- Veldrevet borettslag
- Terrasse
- Alt på en flate
- Varmepumpe i 2020
- Peisovn (ny i 2022)
- Vinduer byttet i 2018
- Godt utnyttet planløsning
- Flere overflater og rom pusset opp i 2023

inneholder P-rom 99 kvm: Entré, Gang, Stue , Kjøkken ,Toalettrom , Bad , Vaskerom , Soverom 1, Soverom 2 og Soverom 3
S-rom 10 kvm: Bod 1 og Bod 2

Loft: Adkomst til loft via loftsluke med nedfellbar stige fra gang og via utvendig luke på gavlvegg

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etterspurt, stille og meget barnevennlig område på Konnerud/ Jordbrekk i Drammen kommune. Fra boligen er det kort gangavstand til skoler, flere barnehager, butikker og gode servicetilbud. Konnerud har marka som nærmeste nabo, hvor merkede stier, turveier og usjenerte fiskevann gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. I nærområdet ligger både Konnerud stadion og Konnerudhallen. Konnerud IL er blant de største i landet og har en meget god idrettskultur. Området byr på et bredt spekter av treningsfasiliteter, inkludert Norges beste rulleskiløype, hvor også skilandslaget holder samlinger. I tillegg er det lysløype, skøyteis og to treningssentre i nærheten. Det er kort vei til både Stordammen, Svensedammen og Inntakeren med fine bademuligheter.

Alpine utfordringer finner du i både Haukåsbakken og Drammen Skisenter. En kort kjøretur unna ligger Drammensbadet som er Norges største badeanlegg, og byens populære elvepromenade med et yrende folkeliv, uteserveringer og grønne lunger. Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Drammen museum, Drammen teater og spennende Union Brygge med Ypsilon bro anbefales.

Boligen er en tiltalende og smakfullt oppusset enebolig med alt på en flate, med idyllisk og skjermet beliggenhet i et veldrevet borettslag. Borettslaget fremstår som stille og barnevennlig. Det er lekeplass i umiddelbar nærhet, samt kort gangavstand til gode servicetilbud, idrettsfasiliteter og flotte rekreasjonsområder.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi, Meny og Rema 1000 - alle på Konnerud. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Konnerud et eget senter med flere butikker og andre servicetilbud. Det er kort vei til Gulskogen med et rikt og variert butikkutvalg, samt Drammen sentrum med gågater, Torget Vest og Magasinet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass ligger et par minutters gange fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 14 min til Drammen sentrum, 14 min til Gulskogen, 25 min til Liertoppen, 44 min til Kongsberg og 50 min til Oslo S.

Fra eiendommen er det gangavstand til Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole. Det finnes et godt utvalg av både private og kommunale barnehager på Konnerud. I tillegg til flere videregående skoler i Drammen, ligger Universitetet i Sørøst-Norge på Papirbredden, helt nede ved elva.

Adkomst

Følg Konnerudgata fra sentrum og følg denne veien til den går i en 90 graders sving. Ta deretter andre vei til høyre og følg veien til Riddersporen går inn til venstre. Nr. 24 er beliggende på høyre side av veien. Se for øvrig kartskisse.

Standard

Pen og godt vedlikeholdt bolig som har gjennomgått et løft i 2023 (overflater og enkelte rom). Takstmann oppsummerer standard slik: Boligen har en normal standard sett ut i fra alder. Eier har bebodd boligen siden 1982 (nybygg) og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert baderommet i år 2003 (overflater) og overflater etter behov. Borettslaget har gjennomført jevnlig vedlikehold og oppgraderinger på boligen og vinduer er skiftet i år 2018. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Vaskerom:
Vaskerom i 1. etasje, overflater gulv med belegg (belegg klemt i sluk) og sluk i plast, vegger med våtromstapet og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med utslagsvask med 1-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Bereder en montert på baderommet. Strålevarme montert på vegg. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600

Bad:
Baderom i 1. etasje, overflater gulv med belegg (belegg klemt i sluk) med varmekabler og sluk i plast, vegger med plater og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med dusjkabinett med 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør.
Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.
Selger opplyser om at det er lagt opp til avløp/ ekstra toalett på badet dersom det er ønskelig å installere dette i fremtiden.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter fra år 2005, benkeplate i laminat, 1 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

WC:
Toalettrom med belegg på gulv, malt tapet på vegger og himling (innvendige tak) med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, servant med 1-greps blandebatteri, speil og lys.
Panelovn montert på vegg. Naturlig ventilasjon med tilluft via spalte i dør. Eier opplyser; toalettrom ble delvis renovert høsten 2022, hvor det ble installert ny vask, blandebatteri og servantskap.

Under nevnes TG3 forhold. For TG2 og TGIU henvises det til takstrapporten.

Våtrom > Generell > Bad og vaskerom - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av våtrommet. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales
det at våtrommet totalrenoveres.

Hvitevarer

Alle hvitevarer medfølger. Dette inkluderer kjøl/frys, oppvaskmaskin og komfyr.
Selger opplyser om at det er en feil på komfyren, kan bare benytte varmluft.
Det er installert og opplegg for robotgressklipper som medfølger boligen.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale md selger.

Bebyggelse

Frittliggende enebolig beliggende i borettslag over et plan. Frittliggende enkel garasje.

Enebolig
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er innhentet byggetegninger på boligen. Boligen innvendig antas å være ombygd etter byggeåret. Det vites ikke om ombygning er omsøkt, nærmere undersøkelser må påregnes. Bod er noe utvidet og eier har benyttet bod som soverom, i taksten er rommet omtalt som bod og S-rom.

Garasje: Det foreligger ikke tegninger. Garasjen er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger.

2004: Ombygging - Fasadeendring (årstall hentet fra byggetegning i kommunen fra 16/04-2004)

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i entrè med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 50 AMP. Systemspenning 230V. Noe åpent og noe skjult anlegg. Strømmåler montert i skapet. Glitre Energi opplyser: Sist det var tilsyn på denne adressen var i 1983. Ingen tilstandsrapport tilgjengelig. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Vannmåler og hovedstengekran montert på bod. Avløpsrør av plast fra byggeåret. Varmtvannsbereder (ca) 200 liter plassert i
vaskerom fra år 2008.

Pipe/ ildsted: Elementpipe med sotluke plassert i gang (1.etasje). Ildsteder, vedovn (2022) montert i stue. Vifte montert på pipe. Dato for siste tilsyn: 28.09.2016 (ingen avdekkede forhold). Dato for siste feiing: 18.01.2019

Tomten

Borettslaget har 37 877 kvm felles eiet tomt. Arealene er bebygget hovedsakelig med eneboliger, og opparbeidet med asfalterte adkomstveier, beplantninger og lekeplass. Til hver bolig arronderer det en "tomteparsell/ hage" som naturlig ligger til hver bolig. Hagen til denne boligen er skjermet og ligger pent vendt mot et lite skogområde samt med utsyn mot Svensedammen. Boligene som ligger mot Svensedammen har kanskje den mest attraktive beliggenheten av boligene på feltet.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 12139230343, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 07.12.2022: 4.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 26
Saldo per 07.12.2022: 10 307 057
Andel av saldo: 149 378
Første termin/første avdrag: 30.06.2020 ( siste termin 30.06.2035 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget

Parkering

Garasje med plass til en bil (22 kvm) samt parkeringsmuligheter på egen gårdsplass. For øvrig gjesteparkering. Garasjen har Innlagt strøm og garasjeport med elektrisk åpner.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er moderat til lav.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom
- peis/ peisovn
- varmepumpe luft til luft montert i stue

Dyrehold

Det er tillatt å holde husdyr, så lenge båndtvang og andre lover overholdes og vanlig hensyn til øvrige beboere tas. Lufting av husdyr skal ikke forekomme på fellesarealer eller
lekeplasser. Styret kan etter klage i enkelttilfeller inndra tillatelse til å holde husdyr.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Saker som har vært og er under arbeid i borettslaget:
- Nytt lekeapparat er under oppføring og vil bli ferdigstilt i løpet av våren 22.
- Vi har ca. 12 brannstiger igjen å montere i løpet av vår/sommer 22
- Vi har i vår skiftet ut 103 brannslukningsapparater, som var gått ut på dato (over 5 år)
- Ca. 8-10 røykvarslere som er utgått etter 10 år, vil bli erstattet med nye
- Montere 1 eller 2 semipermanente fartsdumper. De er allerede kjøpt inn.
- Skiftet noe utvendig kledning på hus, etter en oppsatt plan.
- Etter forslag fra NBBO byggtek, søkte styret kommunen om dispensasjon til å sette opp 12 boder. Det ble dessverre avslag på søknaden. Kommunen anbefalte å søke en
forenklet reguleringsendring. Vi engasjerte arkitektfirma Nils Tveit AS til å ta saken videre opp mot Drammen kommune, slik at beboere skal få mulighet til å få utvide sitt
hus/bygge ekstra bod e.l. Høsten 2021 sendte vi også et innspill til arealdelen for den nye kommuneplanen for Drammen kommune, om å la ny metode for å regne tomteutnyttelse overstyre Ugraden i gamle reguleringsplaner som den vi har. Vi vet at dette diskuteres nå i kommunen. Etter kontakt fra arkitekten gjennomgikk kommunen saken vår grundig og skisserte løsninger. I første omgang anbefalte de å avvente avklaring av hva som tas med i arealdelen som avgjøres i høst.
- Alle postkassestativer er blitt reparert.

Vedlikehold som er gjennomført siste 5 årene:
2018 Rehabilitering av lekeplass i Tyrihjelmen
2018 Rehabilitering av lekeplass øverst i Ballblomen
2018 Alle vinduer ble ferdig skiftet ut, og har pågått over flere år.
2019 Rensing av alle avløpsrør i boligene, frem til fellesrør
2020 Noen koakskabler er skiftet ut, samt montert nye forsterkere og koblinger ifm. tv og internett
2021 En del utvendig kledning ble skiftet ut, utført av ekstern snekker, samt også av lokale krefter (pensjonister)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Heftelser i eiendomsrett:
1983/9562-1/90 28.11.1983 BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
og avløpsledninger m.v
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1989/664-1/90 24.01.1989 OBLIGASJON
Beløp: NOK 12 653 000
Panthaver: DRAMMEN BOLIGBYGGELAG
LØPENR: 1325464

2008/975045-1/200 02.12.2008 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 16 500 000
Panthaver: DNB BANK

Ingen rettigheter registrert.
Servitutt av 1983/9562 er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 45 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan for Verkenselva (22.3.1994)
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET JORDBREKKSKOGEN, FELT A. (14.12.1981) Boliger
REGULERINGSPLAN FOR VEIBREKK, 1. ETAPPE PARSELL LUNDAHYTTA - JARLSBERGVEIEN (31.1.1980) Kjørevei
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET JORDBREKKSKOGEN, FELT A. (14.12.1981) Kjørevei
Områderegulering for Konnerud sentrum (26.5.2020) Grønnstruktur
Områderegulering for Konnerud sentrum (26.5.2020) Gang-/sykkelveg

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Verkenselva, vedtatt av Drammen bystyre 22. mars 1994 . Mer informasjon på kommunens hjemmeside:
https://www.drammen.kommune.no/tjenester/arealplan-kart-deling-seksjonering-oppmaaling/kommuneplaner-og-retningslinjer/gjeldende-kommunedelplaner/

Ferdigattest

Ferdigattest for enebolig med garasje fra 1983 foreligger.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 4 590 000,-
 • Totalpris: 4 739 377,-
 • Fellesgjeld: 149 377,-
 • Fellesutgifter: 4 909,-
 • Ligningsverdi: 937 256,-
 • Primærrom: 99 m2
 • Bruksareal: 109 m2
 • Tomteareal: 37877 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Enebolig

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 287435099