: Gulskogen - Praktisk og lettstelt 1-roms leilighet med balkong - Sentralt - Separat kjøkken - Romslig bad
Bjørkelia 11A , 3047 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Bjørkelia 11A. Dette er en koselig og praktisk leilighet i 1 etg. Her bor du sentralt på Gulskogen med nærhet til friområder, bussforbindelse og ikke minst Gulskogensenteret. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning som tillater en godt utnyttet møblering samtidig som den er lys og innehar nøytrale delikate fargevalg. Meget god bodplass tilhørende leiligheten. Boligen er perfekt for en førstegangskjøper eller en enslig/ eldre. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Bjørkelia 11A. Dette er en koselig og praktisk leilighet i 1 etg. Her bor du sentralt på Gulskogen med nærhet til friområder, bussforbindelse og ikke minst Gulskogensenteret. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning som tillater en godt utnyttet møblering. Boligen er perfekt for en førstegangskjøper eller en enslig/ eldre. Velkommen til visning!

Høydepunkter:

- Sentralt beliggende på Gulskogen
- Kort vei til buss
- Stille og rolig område
- Praktisk og lettstelt bolig
- Balkong
- Nyere fronter på kjøkken
- Oppgradert EL (sikringsskap)
- Godt med bodplass
- Arealeffektiv planløsning

Inneholder P-rom 27 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue og bad

Balkong: Balkong 5 kvm del overbygget med utgang fra stue. Markise montert på balkongen.

Boder: Leiligheten disponerer boder på loft på 5,8 kvm ( boden har skråtak og deler er ikke måleverdig, det er gulvarealet som er oppmålt) og i underetasje på 6,6 kvm.

Beliggenhet

Beliggenhet i et rolig og hyggelig boligstrøk på Gulskogen. Gangavstand til togstasjon like ved Gulskogen kjøpesenter med sine 120 butikker og Gulskogen gård med flott parkanlegg. Barneskole, ungdomsskole, idrettspark og god busskommunikasjon mot Drammen sentrum og Mjøndalen. Nærområdet har også svært gode turområder med elvepromenade som fører deg til den kulturelle arenaen ved Union, Drammens teater og utelivstilbudet på Bragernes Torg, marka med gode turmuligheter sommer som vinter. Langs elven og elveparken er det hyggelige rasteplasser, gang-/sykkelvei helt til sentrum m.m.

Adkomst

Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra
NBBO Eiendomsmegling AS.

Standard

Leiligheten har en normal standard sett ut i fra alder og fremstår lys og tiltalende. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2017 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Boligen har ikke hatt vesentlige løft/ påkostninger, men normalt vedlikehold er gjennomført. Det må påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Dører og vinduer: Terrassedør i malt tre fra år 2005. Malte trevinduer med 2-lags glass fra år 2005.

Overflater: Overflater gulv med laminat. Overflater vegger med malte flater og tapet, MDF-panel. Overflater himling (innvendige tak) med malte flater.

Bad:
Baderom i 1. etasje, overflater gulv med terrasso og sluk i støpejern, vegger med malte flater og innvendige tak med malte flater. Sanitærutstyr med klosett, dusjnisje med forheng og 1-greps blandebatteri, servant montert i innredning med 1-greps blandebatteri og overskap med speil. Mekanisk ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Strålevarme montert på vegg. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter (nyere fronter montert på eldre skrog) med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med laminat (kitchen wall plater). Frittstående hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Følgende TG3 forhold er påpekt i taksten:
Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom (baderom/ vaskerom/ rom med sluk), bygget før 1997 og det er ikke tilgjengelig dokumentasjon på oppbygning og utførsel av
våtrommet. Det er ikke mulig å befare skjulte konstruksjoner (membran, overgang vegg/ gulv, mansjetter til rørgjennomføringer og VA (vann og avløp). Selv om overflater og sanitærutstyr kan være oppgradert etter 1997 er fremdeles innebygde konstruksjoner fra 1997 eller tidligere. Våtrommet er i daglig bruk, men ved endret bruk/ ombygning/ endringer av våtrom til bruk som våtrommet ikke er tilpasset for (endret fuktbelastning på gulv og vegger, økt bruk, mv.) kan føre til skader. Utifra alder og tilstand for våtrommet sett i sin helhet anbefales det at våtrommet totalrenoveres slik NS 3600 vurderer baderom bygget tidligere enn 1997.

For TG2 og TGIU henvises det til takstrapporten vedlagt prospektet.

Hvitevarer

Kjøleskap og komfyr kan medfølge om ønskelig.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Borettslaget består av 40 andeler.

Frittstående leilighetsbygg uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 1. etasje. Andelen disponerer boder på loft på 5,8 kvm ( boden har skråtak og deler er ikke måleverdig, det er gulvarealet som er oppmålt) og i
underetasje på 6,6 kvm begge merket nr 2. Felles vaskerom i kjeller i oppgang 11 B og felles sykkelbod i underetasjen.

Det foreligger ikke tegninger. Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, hovedsikring/ overbelastningsvern 32 AMP. Systemspenning 230V. Vesentlig skjult EL-anlegg. Strømmåler montert i skapet. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand. Selger opplyser: Ved forespørsel om tilstand på EL-anlegget opplyser Glitre Energi at det var tilsyn i 2006, og alt er godkjent der.

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Hovedstengekran montert i kjøkkenskap. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (ca) 120 liters plassert i kjøkkenbenk med ukjent alder.

Tomten

Opparbeidede fellesarealer med asfalt og beplantninger. Eiet tomt.

Vilkår fellesgjeld

Lånenummer: 16362769063, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 07.12.2022: 4.25% pa.
Antall terminer til innfrielse: 46
Saldo per 07.12.2022: 3 380 651
Andel av saldo: 80 140
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.06.2045 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget.

Parkering

Gårdsplass med felles gjesteparkering. Felles parkering for beboere langs veien etter gjeldende regler. Det medfølger ingen fast parkeringsplass til leiligheten.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er høy.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- Stråleovn på vegg på bad

Dyrehold

Vanlig dyrehold (f.eks. hund eller katt) er tillatt i leilighetene under visse forutsetninger. Hunder må holdes i bånd (kort line) til enhver tid så lenge de befinner seg på eiendommen. Dersom dyreholdet er til sjenanse for de øvrige beboerne kan styret forby vedkommende å ha dyret på eiendommen. Alminnelig forbud mot dyrehold kan bli vedtatt på generalforsamling.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Opplysninger hentet fra generalforsamling 2022:

Styret har vurdert at det er for komplisert å få pusset opp vaskerommene til en OK standard på dugnad. Det er innhentet anbud fra firma Hobro for et år siden. Pris ca. 100 000 for begge vaskerommene. Vedtak: De to vaskerommene blir pusset opp av firma Hobro så fremt prisen ikke har økt veldig.

Overflatevann gårdsplassen: Lede vann på en bedre måte slik at det ikke blir oversvømmelser og utvasking av masse, særlig ved oppgang E. Vedtak: Styret innhenter forslag til hvordan vannet kan ledes bort, samt kostnader knyttet til dette. Kostanden på dette prosjektet vil avgjøre om dette kan gjøres i 2022 eller må vente.

Bytte til stål dør inntil vaskerommene. Brannsikringstiltak samt antagelig støydempende. Bytte til ståldør til hovedinntak elektrisk rom. Vedtak: Det prioriteres at det blir satt inn ståldør til elektrisk rom. Dernest til de to vaskerommene hvis det er økonomi til dette.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

2017/588437-1/200 06.06.2017 21:00
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 523 770
Panthaver: Brrtl andelseiere, jf l o brrtl § 2-11, 1. ledd
LØPENR: 13984883

2020/3215283-1/200 22.10.2020 10:25
PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 3 700 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006
ELEKTRONISK INNSENDT

1995/18986-1/90 08.12.1995 ERKLÆRING/AVTALE
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 13 BNR: 160
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 13 BNR: 161
Bjørkelia Borettslag har gangadkomst til bod i underetasjen.
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

Vederlag

Provisjon fastpris kr. 37 500,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Ukjent Kommunedelplan - Kommunedelplan for Gulskogen (7.5.1997)

3005 060250-5 Bjørkelia 7 og 9 (13/160-161) (26.9.1995) Boliger
3005 060235-3 GR.NR.14 BR.NR.25, NEVERSVINGEN - NORD (16.10.1975) Felles avkjørsel
3005 060224-12 REGULERINGSPLAN FOR GNR. 13, BNR. 41 M.FL., BJØRKELIA. (9.9.1968) Boliger
3005 060250-5 Bjørkelia 7 og 9 (13/160-161) (26.9.1995) Felles lekeareal
3005 060235-3 GR.NR.14 BR.NR.25, NEVERSVINGEN - NORD (16.10.1975) Boliger
3005 060228-9 Bjørkelia, renseanlegg og garasjeplassering på del av GNR. 13, BNR 111. (22.8.1973) Vann- og avløpsanlegg

060224-12 REGULERINGSPLAN FOR GNR. 13, BNR. 41 M.FL., BJØRKELIA. (9.9.1968)
060250-5 Bjørkelia 7 og 9 (13/160-161) (26.9.1995)
060228-9 Bjørkelia, renseanlegg og garasjeplassering på del av GNR. 13, BNR 111. (22.8.1973)
060264-7 Reguleringsplan for Kikkut terrasse, Gnr/bnr 14/25 mfl (28.8.2007)

Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Ja, kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Ferdigattest for bygningen foreligger og kan sees hos megler.

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Tilknytning vann/avløp: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 1 750 000,-
 • Totalpris: 1 830 140,-
 • Fellesgjeld: 80 140,-
 • Fellesutgifter: 3 343,-
 • Ligningsverdi: 405 676,-
 • Primærrom: 27 m2
 • Bruksareal: 27 m2
 • Bruttoareal: 31 m2
 • Tomteareal: 3047 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 286664531