: Brakerøya - Fin 3-roms leil. i 2.etg - Sydvendt, solrikt, kjøkken 2020, peisovn, veranda 11 kvm
Engene 96A , 3012 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Engene 96A. Dette er en lys og fin 3-roms leilighet som er gjennomgående og med stor veranda. Boligen er tidsriktig i stilen og ligger flott lokalisert i 2 etg. med hyggelig utsyn og gode solforhold. En godt utnyttet planløsning og med romslig stue, separat kjøkken (2020) og to gode soverom er dette en bolig som passer for de fleste. På kalde vinterkvelder kan du fyre opp i peisovnen som står i stuen. Leiligheten ligger i gangavstand til alle byens fasiliteter og det er kun få minutter å gå til bystranda ved Drammenselva og til det nye sykehuset som bygges. Området er under utvikling med flere spennende boligprosjekter så her bor man sentralt og attraktivt i Drammen. Velkommen til visning!

Inneholder

Velkommen til Engene 96A. Dette er en lys og fin 3-roms leilighet som er gjennomgående og med stor veranda. Boligen er tidsriktig i stilen og ligger flott lokalisert i 2 etg. med hyggelig utsyn og gode solforhold. En godt utnyttet planløsning og med romslig stue, separat kjøkken og to gode soverom er dette en bolig som passer for de fleste. På kalde vinterkvelder kan du fyre opp i den moderne peisovnen som står i stuen. Leiligheten ligger i gangavstand til alle byens fasiliteter og det er kun få minutter til bystranda ved Drammenselva og til det nye sykehuset som bygges. Området er under utvikling med flere spennende boligprosjekter så her bor man sentralt og attraktivt i Drammen.

Høydepunkter:
- Elvepromenaden og Bragernes Strand ligger kort spasertur unna boligen
- Nært Bragernes torg og Drammenselva
- Moderne peisovn
- Separat kjøkken
- Veranda på 11 kvm (overbygget)
- Kort avstand fra Brakerøya der det nye sentralsykehuset blir bygget
- Arealvennlig og gjennomgående planløsning
- Oppgradert kjøkken i 2020
- 2012/ 2013 byttet alle vinduer, dører inn til leilighetene og kledning.
- 2015 Alle utgangsdørene byttet
- 2018 Alle 5 piperør rehabilitert med innvendige rør i regi av BRL
- Meget god bodplass

Inneholder P-rom 67 kvm: Entré/ gang, Stue , Kjøkken , Soverom 1, Soverom 2 og Bad.

Veranda 11 kvm del overbygget med adkomst fra stue.

Boder: Bod på loft ca 17 kvm. Bod/er i kjeller på ca. 2 og 4 kvm.

Beliggenhet

I Engene 96 får du kort vei til det aller meste, både dagligvarebutikk, bakeri og café ligger rett i nærheten. Går du vestover, er du i gågatene på få minutter, og motsatt vei er du på nyåpnede CC Drammen på et par minutter. Det er også kort vei til badestranda ved elvebredden, Bragernes Torg, byliv, kultur, shopping, offentlig kommunikasjon og nærmeste park ligger tvers over gaten. Etter en kort gåtur oppover bakken befinner du deg i Bragernesåsen med fine turmuligheter. I tillegg er det kort vei over broen til Drammen Stasjon. Du tar aldri taxi hjem lenger, du går. Hvis du skulle ta buss en dag så går den bokstavelig talt rett utenfor døren. Med andre ord kan du vente på bussen fra leiligheten og ikke bussholdeplassen. Du kan nesten ikke bo mer sentralt i Drammen sentrum når du bor på Bragernes/ Brakerøa. Leiligheten har en fin intern beliggenhet i bygget, vender mot felles inngang og grønne omgivelser. Velkommen til visning!

Adkomst

Adkomst fra Engene og Solbakken (en sidegate til Engene).

Standard

Boligen er en lys og velholdt leilighet med en generelt god standard. Takstmann oppsummerer standard slik: Eier har bebodd leiligheten siden 2020 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov og kjøkkeninnredning i år 2020. Varmtvannsbereder byttet og flyttet fra baderom til kjøkken i år 2020. Boligen er normalt vedlikeholdt, noe oppusset/ fornyet gjennom årene. Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger. Dette dreier seg generelt om bygningsdeler med normal aldring, skader og slitasje. Når det gjelder tilstanden for øvrig henvises det til beskrivelse av de forskjellige bygningsdeler.

Bad:
Baderom i 2. etasje, overflater gulv med fliser og sluk i støpejern, vegger med fliser og innvendige tak med ruteplater. Sanitærutstyr med klosett, dusjkabinett med 1- greps blandebatteri, servant montert i innredning
med 1-greps blandebatteri, overskap, speil og lys. Naturlig ventilasjon med manglende tilluft via spalte i dør. Våtrommet er i daglig bruk, det gis en enkel beskrivelse av rommet, men ingen detaljbeskrivelse. Våtrommet er vurdert til TG 3 ut fra NS 3600.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra Ikea med profilerte fronter fra år 2020, benkeplate i heltre, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med fliser. Frittstående og integrerte hvitevarer. Varmtvannsbereder montert i kjøkkenbenk. Komfyrvakt montert. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Det er registrert følgende TG3-forhold ifm. taksering:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er påvist noe råteskader på kledning på rekkverk.
Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

For info om de ulike bygningsdeler og tilstand (TG2) henvises det til vedlagte takstdokument.

Hvitevarer

- Alle hvitevarer medfølger.
- Alle skap medfølger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Etter avtale med selger.

Bebyggelse

Boligblokk fra 1953, lavblokk over 4 etasjer uten heis. Leiligheten har beliggenhet i 2. etasje.
Bod på loft ca 17 kvm
Bod/er i kjeller på ca 2 og 4 kvm.
Felles rom i kjeller, vaske- og tørkerom.

Det foreligger ikke tegninger Leiligheten er en del av et borettslag, det er ikke innhentet byggetegninger på leiligheten. Leiligheten innvendig antas å ikke være ombygd etter byggeåret.

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Boligen har to sikringsskap. Sikringsskap plassert på kjøkkenet med automatsikringer, Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V.
Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang, hovedsikring 32 AMP. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. (El-skap i felles gang ikke besiktiget da det ikke var tilgang ved befaring.) Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger dokumentasjon for de arbeidene som er utført i denne eiers periode. Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll/ el-tilsyn grunnet alder og tilstand.

VVS: Vannrør av jern, kobber og plast. Hovedstengekran montert på baderom. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvannsbereder (benkebereder) 120 liter montert i kjøkkenbenk fra år 2020.

Pipe/ ildsted: Pipe i tegl med sotluke plassert i kjeller. Teglpipe er foret innvendig med nytt røykrør. Ildsteder, peisovn med glass montert i stue. Det er foretatt tilsyn med skorsteiner/ildsteder i år 2022, ingen
avdekkede forhold ved tilsynet.

Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon fra byggeåret. Det er montert ny elektrisk avtrekksvifte på bad (fagmessig med dokumentasjon) i nov. 2022. Selger har ved noen tilfeller reagert på svak røyklukt (sigarettlukt) fra ventilasjonskanalen før vifte ble montert. Dette problemet er nå eliminert ved at viften forhindrer tilluft fra ventilasjonssjakten.

Tomten

Eiet tomt, (andel av felles tomt for borettslaget), opparbeidet med gressplen, beplantning og prydbusker.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12123789995, DNB Boligkreditt AS - ikke standard
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 09.11.2022: 3.9% pa.
Antall terminer til innfrielse: 31
Saldo per 09.11.2022: 5 601 357
Andel av saldo: 218 453
Første termin/første avdrag: 30.06.2013 ( siste termin 31.12.2037 )
Flytende rente

Ingen mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjelden.

Parkering

Carport fordeles etter liste/ ansiennitet. For øvrig gateparkering i nærområdet etter gjeldende regler.

Radonmåling

Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i følge http://geo.ngu.no/kart/radon/ i et område med radon aktsomhetsgrad som er usikker.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- peis/ peisovn

Dyrehold

Husdyr er ikke tillatt.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Diverse

Det praktiseres dugnad og trappevask.

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1951/922-1/90 07.06.1951 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
Bestemmelser om bebyggelse, veier og diverse ledninger m.v.

1983/1997-1/90 15.03.1983 OBLIGASJON
Beløp: NOK 642 040
Panthaver: DE FREMTIDIGE ANDELSEIERNE I BORETTSLAGET
LØPENR: 1328585

2012/748690-1/200 12.09.2012 PANTEDOKUMENT
Beløp: NOK 8 000 000
Panthaver: DNB BANK ASA
ORG.NR: 984 851 006

Rettigheter: Ingen rettigheter registrert.

Vederlag

Provisjon kr. 40 000,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,- Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Eiendommen ligger i område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til:
Boligbebyggelse - nåværende - kommuneplan 05.10.2015
Ukjent - kommunedelplan sentrum 30.05.2006

Gjeldende regulering?
Eiendommen ligger ikke i regulert område.

Bebyggelsesplan
Eiendommen omfattes ikke av en bebyggelsesplan etter eldre PBL.

Regulering under arbeid
Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen.
-Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034.

Planforslag
Det eksisterer ikke planforslag som berører eiendommen.

Ferdigattest

Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra byggeåret i følge innhentet dokumentasjon fra kommunen. Ferdigattest for balkonger datert 09.11.22 foreligger.

Vei, vann og avløp

Adkomstvei: Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom.
Tilknytning vann: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning
Tilknytning avløp: Offentlig tilknyttet avløp med privat stikkledning.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 3 190 000,-
 • Totalpris: 3 408 452,-
 • Fellesgjeld: 218 452,-
 • Fellesutgifter: 5 298,-
 • Ligningsverdi: 698 044,-
 • Primærrom: 67 m2
 • Bruksareal: 67 m2
 • Bruttoareal: 78 m2
 • Tomteareal: 1875 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Telefon: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 281403582