Åssiden: Pen 2-roms med innglasset balkong på 8 kvm, bad 2016, panoramautsikt, solrikt, nær marka, 10 min til sentrum
Kristian brenners vei 91 , 3029 Drammen

Kort om eiendommen

Velkommen til Kristian Brenners vei 91. Dette er en pen og lys 2-roms i toppetg. med en meget godt utnyttet planløsning. Her bor du sentralt med bussforbindelse rett utenfor døren samtidig som marka ligger som nærmeste nabo. Fra boligen er det panoramautsikt og meget gode solforhold. Boligen har en skjermet og rolig beliggenhet og et av leilighetens store fortrinn er en innglasset balkong på 8 kvm og et fagmessig utført bad i 2016. Perfekt leilighet for en førstegangskjøper eller et ungt par.

Høydepunkter:
- Ingen TG3
- Nær marka
- Rehabilitering og etterisolering av fasader 2016
- Nye balkonger med innglassing 2016 (8 kvm)
- Bad 2016
- EL-oppgradering 2016
- Kort vei til sentrum
- Panoramautsikt
- Meget gode solforhold
- Ingen innsyn
- Godt utnyttet planløsning

Inneholder

Velkommen til Kristian Brenners vei 91. Dette er en pen og lys 2-roms i toppetg. med en meget godt utnyttet planløsning. Her bor du sentralt med bussforbindelse rett utenfor døren samtidig som marka ligger som nærmeste nabo. Fra boligen er det panoramautsikt og meget gode solforhold. Boligen har en skjermet og rolig beliggenhet og et av leilighetens store fortrinn er en innglasset balkong på 8 kvm og et fagmessig utført bad i 2016. Perfekt leilighet for en førstegangskjøper eller et ungt par.

Høydepunkter:
- Ingen TG3
- Nær marka
- Rehabilitering og etterisolering av fasader 2016
- Nye balkonger med innglassing 2016 (8 kvm)
- Bad 2016
- EL-oppgradering 2016
- Kort vei til sentrum
- Panoramautsikt
- Meget gode solforhold
- Ingen innsyn
- Godt utnyttet planløsning

Inneholder P-rom 33 kvm: Entré , Stue , Kjøkken m/ åpen løsning til stue, Soverom og Bad/ vaskerom
S-rom 10 kvm: 2 kvm bod og 8 kvm terrasse

Boder: Bod på loft 2,1 kvm (merket 91-H0402) samt bod i 1. etasje på 1,5 kvm (merket 91-H0402).

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i attraktivt og veletablert boligområde med marka som nærmeste nabo og med nydelig panoramautsikt over Drammen/ Eikerbygdene. Kort vei til lysløyper samt populært skisenter. Gangavstand til stor Kiwi XL butikk og diverse servicetilbud. Gangavstand til Vårveien med diverse service tilbud som dagligvare, parfymeri, apotek, frisør og treningssenter. Få kilometer inn til Drammen sentrum med yrende folkeliv. Her finner du kino, teater, forskjellige restauranter, nattklubber, flere kjøpesentre og gågate med alt av butikker og servicetilbud. Noe for enhver smak. Marienlyst idrettspark med utendørs bad, tennisbaner, treningssenter, skøyteis etc . Her ligger også Drammenshallen - en av Norges største idrettshaller, totalt 7500 kvadratmeter. Hallen har 4 håndballbaner, gymsal, styrketreningsrom, speilsal og møterom for utleie. God offentlig kommunikasjon med hyppige avganger til Drammen sentrum og omegn. Busstopp rett nedenfor blokken. Lokalbuss til sentrum tar ca. 15 min. Jernbanestasjon på Gulskogen.

Adkomst

Følg Rosenkrantzgata og kjør mot Åssiden. Ta til høyre ved Colibri Fargehandel. Følg denne veien (Åslyveien) til toppen. Ta Knut Bjørhuusvei bort til venstre. Ta så første vei til høyre inn på Kristian Brennersvei. Følg denne ca. 1 km. Kristian Brennersvei 91 ligger på venstre side. Det vil bli skiltet ved felles visning.

Standard

Eier har bebodd leiligheten siden 2018 og i denne perioden opplyste eier at det ikke har forekommet spesielle forhold knyttet til eiendommen. Eier har i perioden oppgradert overflater etter behov. Borettslaget har i år 2016 hatt et rehabiliteringsprosjektet med ferdigattest fra 2017 som omfatter; rehabilitering og etterisolering av eksisterende fasader, påbygging av svalganger, nye balkonger med innglassing, rehabilitering av bad i eksisterende leiligheter og EL-oppgradering. Boligen er normalt vedlikeholdt, en del oppusset/ fornyet gjennom årene Det må allikevel påregnes kostnader til vedlikehold og oppgraderinger.

Bad:
Bad/vaskerom oppgradert i år 2016 utført i regi av borettslaget med ferdigattest fra år 2017. Overflater vegger med fliser og himling (innvendige tak) med malte flater. Downlight montert i himling (innvendig tak).
Overflater gulv med fliser på våtrom med varmekabler. Våtrommet har plastsluk med banemembran/ sveiesemembran med ukjent utførsel. Bad inneholder følgende sanitærutstyr, dusjnisje med dører og 1-greps blandebatteri, vegghengt klosett, servant montert i baderomsinnredning med skuffer og 1-greps blandebatteri, overskap med speil og lys. Opplegg for vaskemaskin. Baderom med mekanisk ventilasjon, med tilluft via luftespalter i dør.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning med slette fronter med ukjent alder, benkeplate i laminat, 1 1/2 vaskekum i stål med avrenning og 1-greps blandebatteri og lys under overskap. Vegg over kjøkkenbenk med malte flater. Frittstående hvitevarer. Automatisk vannstopper montert i vaskeskap i kjøkkenbenk. Kjøkken med manglende avtrekksvifte over komfyr/ platetopp.

Vinduer i aluminium fra år 2016, byttet i regi av borettslaget.
Brannklassifisert (EI30/ 38db) inngangsdør fra år 2016.
Terrassedør i tre med glassfelt fra år 2016.

Hvitevarer

Alle hvitevarer samt faste skap og taklamper medfølger.

Betalingsbetingelser

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkl. omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto senest to dager før overtakelse.

Overtagelse, tilleggsinfo.

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Bebyggelse

Lavblokk over 4 etasjer samt garasjekjeller, uten heis.
Leiligheten har beliggenhet i 4. etasje.
Bod på loft 2,1 kvm (merket 91-H0402) samt bod i 1. etasje på 1,5 kvm (merket 91-H0402).

Borettslaget består av 72 andeler. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk

Byggemåte

Det er utarbeidet en takstrapport basert på en omfattende bygningskontroll. Rapporten tilfredsstiller den lovendring som trådte i kraft 01.01.22. Det henvises særskilt til dette dokumentet som er vedlagt prospektet.

Kort oppsummert:

EL: Sikringsskap plassert i felles gang/ trappegang med automatsikringer, overbelastningsvern 40 AMP. Vesentlig skjult EL-anlegg. Systemspenning 230V. Strømmåler montert i skapet. Eier har gjennomført arbeider på det elektriske anlegget i sin tid som eier av boligen. Det foreligger ingen dokumentasjon for utførte arbeider på anlegget (eier opplyser at han er elektriker og har utført bytte av stikkontakt i stue i egenregi).

VVS: Vannledninger innvendig i plast og kobber. Boligen har rør-i-rør system med rørteknisk skap plassert på baderom. Vannmåler (varmt vann) og hovedstengekran montert i fordelingsskap for rør-i-rør system. Automatisk vannstopper med magnetventil montert på kjøkken. Avløpsrør, plast- og soilrør. Varmtvann leveres fra fellesanlegg i bygget i regi av borettslaget/ sameiet.

Tomten

Opparbeidede fellesarealer med gressplen og beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass. Eiet tomt.

Vilkår fellesgjeld

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94937043095, Handelsbanken Eiendomskreditt filial av Stadshypotek AB
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.11.2022: 3.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 56
Saldo per 02.11.2022: 57 371 594
Andel av saldo: 505 714
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.06.2050 )
Flytende rente

Det er ingen mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld i dette borettslaget

Parkering

På felles parkeringsplass på utsiden av blokken. Felles garasjeanlegg under blokken. Garasjen er kun for andelseiere i Roligheten Øvre eller Roligheten (Lihagen). Ledige plasser kan kun leies ut til beboere fra disse lag med førsterett til Roligheten Øvre sine beboere.

Radonmåling

Boligen ligger minimum tre etasjer over bakkenivå og radonmålinger er ikke relevant.

Oppvarming

Boligen hadde følgende varmekilder ved befaring;
- varmes opp ved strøm/ panelovner
- varmekabler på baderom

Dyrehold

Husdyrhold er i utgangspunktet ikke tillatt men etter søknad kan imidlertid styret gi dispensasjon i.h.t husordensregler.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølgning.

Hvitvaskingsreglene

Eiendomsmeglere er underlagt Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) - L01.06.2018 nr. 23. Det følger av loven at megler bl.a. har plikt til å gjennomføre kundekontroll. I de tilfeller hvor kunden er juridisk person skal megler også kartlegge hvem som er reelle rettighetshavere. Med reelle rettighetshavere menes fysiske personer som eier eller kontrollerer mer enn 25% av eierandelene i selskapet. Partene må bidra til at kundekontrollen lar seg gjennomføre på en hensiktsmessig måte. Megler plikter å rapportere mistenkelige transaksjoner til Økokrim. Ved slik rapportering vil ikke partene blir varslet.

Lovverk

Avtaleforholdet mellom partene reguleres av avhendingslova (L03.07.1992 nr. 93 Lov om avhending av fast eigedom)

Servitutter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Ingen servitutter på andelsnummer 11 i Roligheten Øvre borettslag.
På eiendommen med gnr 117, bnr 991 i Drammen kommune er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel.

-14.02.2013 - Bestemmelse om parkering / bruksrett / bestemmelse om adkomstrett med dagboknr 132537.
-14.02.2013 - Bestemmelse om adkomstrett / bruksrett med dagboknummer 132531.

Servitutter:
2013/132531-2/200 14.02.2013 BEST. OM ADKOMSTRETT
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 584
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2013/132531-1/200 14.02.2013 BRUKSRETT
Rettighet hefter i: KNR: 3005 GNR: 117 BNR: 584
Bruksrett til lekeareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Servitutt er rekvirert og kan sees hos megler.

Vederlag

Provisjon kr. 37 500,- Markedspakke kr. 17 900,- Oppgjør kr. 5 000,-. Alle beløp ink. mva og betales av selger.

Regulering

Kommuneplan/kommunedelplan:
Boligbebyggelse - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Grønnstruktur - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)
Adkomstvei - Nåværende Kommuneplan (5.10.2015)

Gjeldende regulering?
REGULERINGSPLAN FOR ARONSLØKKA. (5.11.1966) Kjørevei
REGULERINGSPLAN FOR ARONSLØKKA. (5.11.1966) Boliger
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET BERA, DRAMMEN KOMMUNE
(6.4.1976) Boliger
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET BERA, DRAMMEN KOMMUNE
(6.4.1976) Felles avkjørsel
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET BERA, DRAMMEN KOMMUNE
(6.4.1976) Felles grøntareal
REGULERINGSPLAN FOR OMRÅDET BERA, DRAMMEN KOMMUNE
(6.4.1976) felles gangareal

Relaterte planer
MINDRE VESENTLIG ENDRING, ARONSLØKKA NORD REGULERINGSPLAN (25.9.1980)

Bebyggelsesplan
Omfattes eiendommen eller en del av eiendommen av en bebyggelsesplan etter eldre PBL? Nei

Regulering under arbeid
Er det igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen? Ja
Kommuneplanens arealdel for Drammen kommune 2022-2034
Kommunedelplan for Fv 283 Rosenkranztgata

Planforslag
Eksisterer det planforslag som berører eiendommen? Nei

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger datert 22.06.1981, samt ferdigattest - rehabilitering av eksisterende boligblokk og innglassing av balkonger datert 06.03.2017

Vei, vann og avløp

Kommunal og privat vei på borettslagets eiendom. Tilknytning vann/avløp: Offentlig tilknyttet vann med privat stikkledning frem til offentlig nett.

Ansvarlig megler

Martin Morken Hjertås
Vis mer informasjon Vis mindre informasjon

  SOLGT

  Detaljer

 • Verditakst: 2 190 000,-
 • Totalpris: 2 695 714,-
 • Fellesgjeld: 505 714,-
 • Fellesutgifter: 4 337,-
 • Primærrom: 33 m2
 • Bruksareal: 43 m2
 • Tomteareal: 6477 m2
 • Eierform: Andel
 • Boligtype: Leilighet

Visning

 • Ta kontakt for å avtale visning
 • SOLGT


  Martin Morken Hjertås

  Siviløkonom/ Eiendomsmegler MNEF
  Mobil: (+47) 48029950

  Annen info

  Finnkode: 280566173